• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peki Siz bu durumu nasıl karşılarsınız?

5 yaştan büyük Çocuğunuzu aile dışından biri öpüp okşasa ;

• Tepki veririm bir daha izin vermem

OY: 124 91,9%
  • Sevebilir ne var bunda doğal karşılarım

OY: 11 8,1%

• Ankete Katılan
    135
geldiğimiz noktaya çok üzülüyorum gerçekten

niyeti kötü değil gibi geldi bana da
sessizce gözlemleseydiniz keşke ilk başta
Geldiğimiz noktaya gerçekten üzülüyorum . Önceden çocuklar bayramda şeker toplardı evlerden mesela. Kimse kimseyi yanlış anlamazdı algılamazdı. Toplum olarak hassaslaştık galiba .
Adamın kalbi kırılsın istemedim ona kapıya geldiğinde “keşke herkes senin benim gibi iyi niyetli olsa . Ama değiller , ben çocuğuma bünün yanlış olduğunu öğrettim oda bu yüzden gelip söyledi bize, senin dürüstlüğünüzden şüphemiz Yok” dedim. Umarım ben yanlış anladım olayı. Ama duyunca da sinirlendim benim eşim kimsenin kızını öpmez ya. İyi niyetlede olsa öpmesin yanağından ellemesin yaklaşmasın. Bugüne kadar bizimleyken öpmedi hiç.
Himmet olayı geldi aklıma dün :( Müge anlıyı avukata vereceklerdi miskin adamı suçladı diye

Adam kötü niyetli değildir yaptığınız haklı çok fazla abartı yok doğaçlama gelişmiş herşey benim 6 yaşında ki kızımı da geçen gün parkta kadının biri ısırmış akşam söyleyip durdu çocuk belli ki etkilenmiş ( biz ısırarak sevmeyiz izin alıp öperiz ) kayınvalidem o öyle seviyormuş dedi ısırarak bende bundan sonra ısırıp sevmesin dedim eşim de aynı şekilde söyledi ertesi gün kadına demiş oğlum ve gelinim ısırmasın bi daha demiş ne münasebet canım tanımadığın çocuğu öpüp ısırıyon tanıdık bile olsa doğru değil hele ki bu zaman da akla kara karışıkken

Arkadaşlar merhaba ,
Bugün yaşadığım hadiseyi aynen aktarıyorum . İçinizden geçeni sizde yazar mısınız?

6 yaşında ki kızım bugün asansörde kapıcı ile karşılaşmış (giriş katta komşuya bir tabak götürüp geldi eve, aynı binada görümcemde oturuyor tanıdık çoğu kişi) eve girdi “anne asansörde kapıcı benim saçımı sevdi beni yanağımdan öptü “ dedi. Sadece ikisi varmış asansörde . Bende görümcemi aradım anlattım durumu ‘sakın kardeşime söyleme kötü bir niyeti yoktur eminim, ben konuşurum ‘ dedi. Görümcem kapıcıyla konuşmuş. eşi evdeymiş oda duymuş konuyu. Oda kızmış kapıcıya . Kapıcı “kötü niyetim Yok çocukları çok seviyorum çocuğum yerine koyuyorum “ demiş.
“bende çocukları çok seviyorum ama bugüne kadar hiçbir öğrencimi yanına gidip öpmedim sen iyi niyetle bile olsa yapamazsın’ demiş eniştemizde.

Kapıcı geldi benden özür diledi. “senin İyiliğine sözüm Yok ama çoçuğum akşama kadar okulda ne yapıyor görmüyorum her önüne gelen öpüp sevemez böyle” dedim. Akşam eve gitmemiş kapıda eşimi beklemiş . anlatmış durumu Ondanda özür dilemiş falan. Benim çocuğum yok çocuğum yerine koyuyorum çocukları seviyorum falan ağlamaklı olmuş. Eşimde üzülmüş ona . Geldi eve neden adamı bu hale soktun konuyu büyüttün diyor bana. Herkese anlatmışsın diyor . Sadece ablana danıştım eniştende evdeymiş duymuş dedim bende.

Sonuç; Ben suçlu oldum. Vicdan mı yapıyorum haklı mıyım haksızmıyım bilemiyorum şimdi . .

Apartmanda bir komşunuzun eşi , küçük kardeşinizi Yada çocuğunuzu tek başındayken öpse tepki verir misiniz ? Yoksa nasılsa tanıdık deyip ikinciyi olsa uyarırım falan diye mi düşünürsünüz? Normal mi , değil mi? Ben çok mu hassas davrandım gerçekten?
Tabikide veririm nekadar iyi üyeli olsada bu niyetinin hep iyi kalacağının temennisi yoktur ben de tepki gosteriridim hemde dün yaşanmış bu olay sanırsam kaç melek savunmasız yavrular öldü herkes biliyor bence haklisiniz malesef artık KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANIYOR rabbim çocuklarımızı korusundun bizim burdada 11 yaşında erkek çocuk kaybolmuş inşalalh başıma birşey gelmemistir

Ben kizimi babasindan baska hic kimsenin opmesini istemem. Benim de vu konuda bi rahatsizligim var. Konu acmayi dusundum ama acmadim. Bazen kp ya da kizimin amcasi opup sevince asiri derecede rahatsiz oluyorum. Cok dusundum opmeyin falan demeyi ama yapamadim bilmiyorum. o_O

nasıl ne şekilde öpüyorlar bilemem ama sizin yanınızda, öpüp sevmek amcası dedesi normal bence bi insanın yiğenine ve torununa nefsi kabarmaz eğer hareketlerinden şüphelendiyseniz bilemem

ırmak kupal'ın mahallesindeki herkes de o hurdacı herife acıyodu, konduramıyodu. acıma acınacak hale düşersin demişler. çok şart değil öperek sevmesi, uzaktan sevsin. her önüne gelen çocuğu öpecekse ohooo. vicdan yapacak bi durum yok, haklısın. ayrıca çocuğun da biraz saf geldi bana, ona da bazı gerçekleri öğretmen lazım.

BEN ÇOCUKLARIMI geçen aylarda rahatlıkla bahçede kapı önünde oynamalarina izin veriyordum ama sin yasananlardan sonra kendim çıkarıyorum kendim eve getiriyorum evet çok sıkılıyorlar etrafimdan tepkide alıyorum ama başlarına bişey gelirse dahamı iyi olur tabletleri var evde oyuncakları var otursunlar gözümün önünde şükür diyorum

Adam kötü niyetli değildir yaptığınız haklı çok fazla abartı yok doğaçlama gelişmiş herşey benim 6 yaşında ki kızımı da geçen gün parkta kadının biri ısırmış akşam söyleyip durdu çocuk belli ki etkilenmiş ( biz ısırarak sevmeyiz izin alıp öperiz ) kayınvalidem o öyle seviyormuş dedi ısırarak bende bundan sonra ısırıp sevmesin dedim eşim de aynı şekilde söyledi ertesi gün kadına demiş oğlum ve gelinim ısırmasın bi daha demiş ne münasebet canım tanımadığın çocuğu öpüp ısırıyon tanıdık bile olsa doğru değil hele ki bu zaman da akla kara karışıkken

ısırarak sevmek nedir yahu. kendi çocuğun da olsa neden ısırarak seversin ki yani çocuk bu yanağından makas alsan kıpkırmızı oluyor, ısırmak nedir?

biz millet olarak sevmeyi bilmiyoruz zaten. zorla, sıkıştıra sıkıştıra öpmek, ısırmak, sinirlenince tatlı oluyor diye inadına çocuğu sinirlendirmek, ellerini kollarını tutup boynuna gömülmek vs. hepsi yanlış.

nasıl ne şekilde öpüyorlar bilemem ama sizin yanınızda, öpüp sevmek amcası dedesi normal bence bi insanın yiğenine ve torununa nefsi kabarmaz eğer hareketlerinden şüphelendiyseniz bilemem
Valla artık dünya öyle bir hale gelmiski öz babanın bile kızına gözü gider hale gelmiş allah muhafaza

Bence doğru olani yapmışsınız.
Nereden bilebilirsiniz ki niyetini?
Benzetmek gibi olmasın ama İrmak bebek vardı hatırlarsanız,kimsenin şüphelenmedigi herkesin acıdığı adam çıktı çocuğa zarar veren. Kimse ondan beklemiyordu.
Demem o ki asla bilemezsiniz.
Acınacak,üzülünecek birşey yok. Belki sadece çocuk olduğu için sevdi ama ona da ders olmuştur,bu devirde kimsenin çocuğuna yaklaşmaması gerektiğini öğrenmiştir.

normal davranmışssınız.haberlerı okuyoruz.hımmet abı yapmaz o saf o çocukları sever kaç yıl tanıyoruzdu.

Yok bir anne olarak yerinde davranmışsınız.
Şanslısınız ki çocuğunuzda bilinçli bir şekilde durumu size anlatmış.
Malesef pedofilinin kimden ve nasıl geleceğini bilmemiz mümkün değil.
Ve çocuklar en yakınları tarafından istismar edilirler.

Birşeyler normalleşmemeli bu hayatta.
Eşinize son olan durumları örnek göstererek, aslında ne kadar da temkinli olmanız gerektiğini bir kere daha hatırlatın derim.

Belki gerçekten adamın niyeti iyiydi, belki gerçekten kendi evladı yerine koydu.
Ancak kimsenin kalbini ve aklını okuyabilme kabiliyetimiz yok.
Siz müsterih olun, usturuplu ve düzgün bir şekilde uyarılmış, adam fazla duygusal karşılamış.
Ben bunda da bit yeniği arardım doğrusu... Bu kadar duygusallaşacak birşey yok.

Artık insanlara güvenemez olduk.
Dünya öyle bir hal aldı ki (belki bunlar daha önceleri de yaşanıyordu da bu kadar ayyuka çıkmıyordu) insan babasına, amcasına, dedesine, dayısına güvenemeyecek...
Allah evlatlarımızın yardımcısı olsun ve hep iyi insanlar ile karşılaştırsın inşallah...

ısırarak sevmek nedir yahu. kendi çocuğun da olsa neden ısırarak seversin ki yani çocuk bu yanağından makas alsan kıpkırmızı oluyor, ısırmak nedir?

biz millet olarak sevmeyi bilmiyoruz zaten. zorla, sıkıştıra sıkıştıra öpmek, ısırmak, sinirlenince tatlı oluyor diye inadına çocuğu sinirlendirmek, ellerini kollarını tutup boynuna gömülmek vs. hepsi yanlış.

yani ben ne kadar hassassam sende öyle ol tanımam etmem elin çocuğunu ne diye öpüp seveyim hele ki ısırmak etkilenmiş çocuk anne o kadın beni ısırdı çok ağırıyo diyip duruyo çok sert ısırmamış ama çocuk rahatsızlığını bu şekilde dile getiriyo bir daha asla kimseye izin verme dedim tembihliyoruz ama işte çocuk bunlar Allah muhafaza savunmasız kuzular Rabbim korusun hepsini

abartmışsınız dıyenler..adam kendı öz kızına tecavuz ettiğini soyluyor vıdeoda..adam soruyor kızına sordunmu adılıği yaparken dıye oda bişey demedı dıyor..!abartmamışsınız..3 yaşında her diışarı çıktığımızda uyarıyorum

Valla artık dünya öyle bir hale gelmiski öz babanın bile kızına gözü gider hale gelmiş allah muhafaza

aynen öyle valla zıvanadan çıktı insanoğlu haberlerde köpekle çiftleşen bayanı gördüm de herkes azmış Rabbim nereye doğru gidiyoruz sen koru aklımıza mukayyet ol iyi insanlar git gide azalıyo

aynen öyle valla zıvanadan çıktı insanoğlu haberlerde köpekle çiftleşen bayanı gördüm de herkes azmış Rabbim nereye doğru gidiyoruz sen koru aklımıza mukayyet ol iyi insanlar git gide azalıyo
Hemde nasıl azalıyor tuylerim diken diken izliyorum artık haber izlemek istemiyorum önceden ölen kadinlar için yanardı icim şimdi küçücük yavrular ve savunmasız hayvanlar

Adamın eşinin çocuğu olmuyormuş. İki çocuğumu kaybettim ondan seviyorum çocukları dedi banada. 1 - 2 senedir bizim binada görevli. Görümcem ben konuşurum sen hiç bişey deme dedi . Eniştemiz de yıllardır okul müdürü sürekli çocuklarla beraber. Kapıcımız “Çocukları seviyorum” falan deyince bende seviyorum ama öpmüyorum diye araya girmiş hemen, biraz sert çıkışmış ona.
Binadaki çocuklara şeker alıyormuş para veriyormuş. Zaten hep çocuklarla beraber oturuyor bina girişinde . Hepsini yanına topluyor genelde. Telefondan birşeyler seyrediyorlar falan bazen çocuklarla.

Bugün Eşimde niye büyüttün binada herkese anlattın diyor. (Herkese anlatmadım ki)
Bu konuda karşı taraf ne kadar İyi niyetli de olsa sessiz mi kalsaydım , uyarmak gereklimiydi? Değil miydi? Bana yapılmasını istemeyeceğim bir şeyi çocuğuma neden yapsınlar diye düşündüm o an. Görümceme fikrini sormak için söyledim :KK43:

Endişenizde haklısınız
Ancak iletişim şekli yanlış
Görümcenize söylemenize ne gerek vardı
Adamı kendiniz uyarabilirdiniz, kırmadan, bu şekilde alışmasını istemiyoruz vs...
Böyle şeyler çabuk yayılır, görümce ya da enişte bir boş boğazlık etse herkes adamın yakasına yapışır
Yazık evladı olmuyormuş, korkmakta haklısınız ama biraz elmayla armudu ayırmak lazım, evlatlarımızı tabi ki koruyacağız ama iyi niyetli insanları da incitmemeye çalışmak lazım, son dönemde yaşanan olaylar hepimizi çok ürküttü ama biraz itidalli davranmak gerek

Hemde nasıl azalıyor tuylerim diken diken izliyorum artık haber izlemek istemiyorum önceden ölen kadinlar için yanardı icim şimdi küçücük yavrular ve savunmasız hayvanlar

valla olan olaylardan nasıl etkilendiysem daha bi öpüp kokluyorum yavrularımı o kadınların yerine koyuyorum bayılacak gibi oluyorum Allahım sabır versin onlara bizlerinde yavrularını korusun Vatana millete hayırlı evlat olsunlar

Arkadaşlar merhaba ,
Bugün yaşadığım hadiseyi aynen aktarıyorum . İçinizden geçeni sizde yazar mısınız?

6 yaşında ki kızım bugün asansörde kapıcı ile karşılaşmış (giriş katta komşuya bir tabak götürüp geldi eve, aynı binada görümcemde oturuyor tanıdık çoğu kişi) eve girdi “anne asansörde kapıcı benim saçımı sevdi beni yanağımdan öptü “ dedi. Sadece ikisi varmış asansörde . Bende görümcemi aradım anlattım durumu ‘sakın kardeşime söyleme kötü bir niyeti yoktur eminim, ben konuşurum ‘ dedi. Görümcem kapıcıyla konuşmuş. eşi evdeymiş oda duymuş konuyu. Oda kızmış kapıcıya . Kapıcı “kötü niyetim Yok çocukları çok seviyorum çocuğum yerine koyuyorum “ demiş.
“bende çocukları çok seviyorum ama bugüne kadar hiçbir öğrencimi yanına gidip öpmedim sen iyi niyetle bile olsa yapamazsın’ demiş eniştemizde.

Kapıcı geldi benden özür diledi. “senin İyiliğine sözüm Yok ama çoçuğum akşama kadar okulda ne yapıyor görmüyorum her önüne gelen öpüp sevemez böyle” dedim. Akşam eve gitmemiş kapıda eşimi beklemiş . anlatmış durumu Ondanda özür dilemiş falan. Benim çocuğum yok çocuğum yerine koyuyorum çocukları seviyorum falan ağlamaklı olmuş. Eşimde üzülmüş ona . Geldi eve neden adamı bu hale soktun konuyu büyüttün diyor bana. Herkese anlatmışsın diyor . Sadece ablana danıştım eniştende evdeymiş duymuş dedim bende.

Sonuç; Ben suçlu oldum. Vicdan mı yapıyorum haklı mıyım haksızmıyım bilemiyorum şimdi . .

Apartmanda bir komşunuzun eşi , küçük kardeşinizi Yada çocuğunuzu tek başındayken öpse tepki verir misiniz ? Yoksa nasılsa tanıdık deyip ikinciyi olsa uyarırım falan diye mi düşünürsünüz? Normal mi , değil mi? Ben çok mu hassas davrandım gerçekten?
ya tepkinizde haklısınız neler duyuyor görüyoruz
ama adamcağıza üzüldüm biraz kötü niyetli değilse nasıl bir zan altında kalmış özür filan dilemiş yazık
neyse en azından ailesi yanında olmadan izin almadan bir çocuğu öpmemesi gerektiğini öğrenmiş olmuş
bence daha fazla herkese anlatıp adamın üstüne yapıştırmayın o durumu çünkü cidden kötü niyetli değilse üzülmüştür çok

Back
X