Peri ve Pidilgayla hamiş kalmayan kalmayacak!!!

Kasım Ayında Perisokonun aşılaması tutar mı?

• Tutar tutar, spermcanlar yaklaşınca yumoş affetmez!

OY: 23 100,0%
  • Tutmaz, tutmasada Perisoko üzülmez ki çok.

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    23
  • Anket Kapalı .

ayy canım hadii gözün aydınnn
çok sevindimm
bol bol emzirmeye calıss allah yardımcın olsun
ben bir tanesini emzirirken yoruluyrumm
sen tabi mama takviyesi yapcaksındaa yinede olsunnn
,all ikinide kucagınaa biri bir memeye biri bi memeyee anooyyyyyyyyyyyyyy

kızlar minişimmm pişik olduu ((
dünde aşısını yaptırdımm nasııı yaygara kopardıı katıldı mosmos oldu aglamaktann (((((((
ilk defa gözünden yaş geldii çok üzüldümm amaa neysekii benim kızım güçlüüü hemen sarıldım öptümm sustuuu

kıyamam ona bennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

selaammmmm kızlaarr.....

deryaamm çok şüküürrrr....beslenmene çok dikkat eeettt..boooll sütüünn olsuunnnn ...oğluşlar bikaç haftayaa toparlanırr annesii

hadi bakalım canım ilaç inşallah işe yarar.... gelecek ay oluverir bu iş...

viitooommmmm üzülmee...böyle büyüyecek bu bebişleerr...

biliyorsunuzdur zaten ama tekrar olsunnn...

Her üç bebekten birinde oluşan pişik küçüklerin uykusunu kaçırıyor, keyfini bozuyor. Bazı bebeklerde pişik hafif şekilde atlatılırken, kimisinde ise daha kötü oluyor ve kolay kolay iyileşmiyor. Peki, bebeğinizde oluşan pişiği nasıl tedavi edebilirsiniz?

HowStuffWorks isimli sitede yer alan habere göre, pişiğe yol açan farklı türde bezler ve pişiğe katkıda bulunan faktörler bulunuyor. Pişiğin sürtünme, ıslaklık, bakteriler, antibiyotikler ve hatta kimyasallar tarafından meydana gelebildiği belirtiliyor. Bebekler büyüdükçe ve ciltleri biraz sertleştikçe pişik sorunu azalıyor.

Pişiği önlemek, oluştuktan sonra iyileştirmekten daha kolaydır. Sitede yer alan 5 tavsiye sayesinde bebeğinizin mutlu, sağlıklı olmasını ve bez değiştirme esnasında gülücükler atmasını sağlayabilirsiniz.

1. Merhem sürün: Bebeğinizin bezini ne sıklıkta değiştirdiğiniz o kadar önemli değil. Bu süre içinde bile bebeğinizin yumuşak cildi ıslak bezle birçok kez temas ediyor. Çinko oksit içeren merhem uygulayarak, çocuğunuzun cildini ıslaklıktan koruyan bir bariyer oluşturabilirsiniz. Ancak, bu krem ya da merhemleri sürmeden önce, bebeğinizin cildinin kuru olmasına dikkat edin.

Pişiği tedavi etmek için birçok reçetesiz ilaç satılıyor. Bunlardan bazıları, alerjik reaksiyon oluşturan maddeler içeriyor. Çocuk doktorunuza sormadan pişik kremi almayın.

Kanserojen oldukları için talk pudralarından uzak durun. Asbeste benzeyen bu partiküller özellikle akciğerler olmak üzere vücut dokularına saplanıyor. Solunması halinde, talk pudrası zatürreeye bile yol açabiliyor.

2. Tüm nedenleri ortadan kaldırın: Pişiğin tek bir nedeni yoktur. Örneğin, bazı bezlerdeki kimyasallar, bebeklerin bazısında iyi tepki vermiyor. Böyle bir durumda, başka markanın bezlerini denemelisiniz. Parfüm ya da diğer kimyasalları içeren değişik türdeki ıslak havlular, bebeğinizin cildini tahriş edebilir. Hipoalerjenik ve kokusuz ıslak havlu kullanmaya çalışın.

Anne sütünden geçen bazı gıdalar (domates gibi) pişiği kötüleştirebilir. Bunun farkına vardıysanız, beslenmenizde değişiklik yapmadan önce çocuk doktorunuza danışın.

3. Bezini değiştirirken altının biraz çıplak kalmasına izin verin: Bu süre çok uzun olmamalı. Banyo yaptırmadan ya da yeni bezini takmadan önce birkaç dakika bezini çıkarın. Bezsiz olarak uzun süre durmak kazalara yol açabilir. Ayrıca bezini çıkarınca beşiğine koruyucu şilte serebilirsiniz, böylece bebeğiniz 5-10 dakika özgür kalabilir. Bebeğinizin poposunda pişik varsa, o bölgeyi silerek temizlemeyin, bezle yavaş yavaş dokunarak temizleyin.

4. Fazla bez= Daha az şikayet: Bebeğinizin bezindeki aşırı ıslaklığı önlemenin en iyi yolu, bezini sık sık değiştirmektir. Bebeğinizin altını mümkün olduğunda temiz tutarak, bebeğinizin pişik olmasını önlersiniz. Altını kirlettiğini fark ettiğiniz anda temizleyin. Bu idrarın ve dışkının bebeğinizin yumuşak cildine temas etmesini önleyecektir.

5. Bebeğinizi banyodan sonra iyice kurulayın: Pişik mutsuz bir bebeğe ve oldukça üzüntülü anne-babaya neden olur. Islaklık pişikle savaşta sizin temel düşmanınızdır. Çok küçük bir çaba bu düşmanı azaltmanızı sağlar. Yeni banyo yaptırdığınız bebeğinizi iyice kurulamazsanız, ıslaklık bezin içine işler. Bebeğinize yeni bez bağlarken temiz olduğundan emin olun. Bebeğinizi temizlerken ve kurularken nazikçe davranın. Pişik olan bölgeleri silerek temizlemeyin.

Hadi bakalım canım ilaç inşallah işe yarar.... Gelecek ay oluverir bu iş...

kürü değilde pekmezi aldım keçiboynuzunun , birde ilaç bakalım gelecek ay nolcak ...........

bende kıyamam gelinime pişikmi oldu oyyyyy bezini değiştir bakalım en büyük neden o oluyormuş genelde ne kullanıyorsun şimdi
birde her değiştirmede sür pişik kreminden mutlaka ben dalininkinden çok memnunum mesela tatlım

messttraaam canım paylaşımın çok güzel yaa benim böyle şeyleri yavaş yavaş öğrenmem lazım
sen nasıl oldun yatıyor musun halaa

deryam canım gözün aydıb bitanem vitaminin miniğine geçmiş olsunnn irem canım ilaçtan sonra bence hemen hamöile kalırsın çünkü hamiile kalabiliyorsun malum aynı zamanda düşük yapmıştık hemen olur allahın izni ile

naraninnnooonooommm
yarın büyük gün
onlar aramadan ben aradım bugün
yarın öğlende transfer olayı olcak bi aksilik çıkmaz ise
yedi adet olmuş bebişler
kaç adet transfer edilcek,nolcak,edilebilcek mi, malum rahim duvarı kalınlığı önemli
bilmiyom,hayırlısı bakalım
amaaaaaaaaa çoookkkk heyecanlıyıııııııımmm
dün gece doğru düzgün uyuyamamıştım,bu gece hiç uyuyamam heraldee
dualarınız için çookk teşekkür ediyooomm
hepinizi kocaman öpüyyoooommmm
hoççakalıııınnnn

Deryaaammm gözünaydın bebişiiimm,maşallah bebişlerinee
geçmişe çok bakamadım,alınmayın ağlamayın
yoğunuuuumm leeeeeeeeeeeyyynnn
hop kaçtım ben

bitti benim tezbihim artik bol bol okuyabilirim...

vitom hep yika popusunu yavrum kiyamam

bojom 7 sinide asilasinlar ooohhhh

deryam akinina kavusmussun cok sukur canim benim

peri den pidilgadan ses yok topik cok sessiz oldu yine

herkesi kocamana tatli ruyalar herkese

messttraaam canım paylaşımın çok güzel yaa benim böyle şeyleri yavaş yavaş öğrenmem lazım
sen nasıl oldun yatıyor musun halaa

evet canımmm öğrenmekk lazıımm doğuranlar çoğaldıkçaa problemlere göre okuyorum bende gebe kalmayı yaladık yuttuk..şimdi sıra bebek bakımı öğrenmektee...

yatıyorum tatlım yaaa. 2 kere alçı değişti...içimiz şişti kocamla bugün beni avm ye götürdü..tekerlekli sandalye aldık kapıdan..ne zormuş...psikolojisi altüst ediyor adamı...
az daha kallır sonra çıkarırım...

süper sayııııı 7....haydii bakallııımmm yarın oluuurrrrr bojummmm..heyecan da olsun canımmmm...

oyyyyy canım beniiim heyecan dorukta tabiiiiii
bojoouumm az kaldı canım kavuşacaksın bebişlerineeeee

sabret canım biraz daha. Allah daha büyük sıkıntılar göstermesin inşallah

Son düzenleme:
.......................................işilişil38. ......................enderfts

perisoko..............................200......... ....................200
miskamber...........................100........... ..................100
enderfts..............................100......... ....................100
seyzen.................................50......... .....................50
19asos03.............................100.......... ...................100
eylemsevcan.........................100........... .................100
messttrraa............................50.......... ....................50
bojou...................................25........ ......................25
işilişil38.................................25..... .........................25

TOPLAM...............................750.......... . .................750

Günaydın kızlar
inşallah canım, şimdi acaba eşimin sıkıntısı hep vardı düşükte mi o yüzden diye düşünüyoruz , keşke ilk başta yaptırsaymışız hayırlısı bakalım .........

Boju canım hayırlı olsun rabbimgönlüne göre versin sağlıkla göbüşüne konsun bebişlerin

Gunaydin canlarimmmmmmmm guze bi tatilin ardindan evimize dondukkk bugun kalp pitpiitlrini duymaya gidicezzzz insallah bi aksilik cikmazzzz hepinizi ozledim ve seviyorummmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…