- 19 Eylül 2012
- 558
- 0
- 66
- Konu Sahibi Masalsularam
-
- #23.081
canlarimmmmanoyyyyy ponjuum tuplu dalıooooo bugunnnn cok heyecanliiiii dualarim onunlaaaaaaa insallah 14 gun sonra halayini cekicezzz kuzumunnn
Mehmetderyammm cok mutlu oldum ıkı bebısın de evde artıkkkk hersey cook guzel olucak yasasınnnn
Kızlarrrrr yavrumun kalp atısını duydummmmm dunyanın en guzel sesıymısssssss mınıcık nohut kadar bıseee kalbı nasıl atıyorerr Allahımmmmmm nası bı mucızeeeee!!!!! Sukurler olsuuuunnnn bınlerce kezzzz cok mutluyummmmmmm
herkesleri öptük....
bojummmmmm hayırlı haberle gelsiiinnnnn...bugüüünnn bebeği göbüşüne konsuuunnnn.......
seyzeniiimmmm gözün aydııınnnnn...annene selamlaaarrr...ondan mutlusu da yoktur şimdi...torun geliyooooorr...teyzeleri yesin senin tontiğiniiiii....büyümüşte tekmelermiişşşş...
kaplangım geçicek bugünler dediğin gibi siz şanslı bile sayılırsınız..allah korusun sürekli yatanların durumu çok zor....şurda bi hafta yatmam lazım ama sıkıntı bastı valla...
perrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmmmmmm hoşgeldiinnn...pıtpıtlaaarrrrrı duyacaksın inşallaahhhhh...çok heyecanlııı...
asoscumanlıyorum senii...kocana yapış bırakmaa...
Seyzosummmm saol canım benımmmmm tekmelıomuuuuu ayyyy ınanmıyorummm yaaaa Allahım bızede nasıp etsın o duyguyu yasamayıııı
Perdosummmmmm kaplangımmmm saolun canlarım bıkac gunekadar hıcbı sıkayetım yoktu hafıf mıdenulantılarım basladı ama cok rahatsız etmıyor sımdılık ınsallah boyle devam ederrr onun dısında cok ıyıyım canlarımmmm
ne alçısı leeennnnnnn
ohhh çok şükürcanım gözün aydın,
mide bulantıların başladı mı bebekim
geçmiş olsun messim, ne alçısı
teşekkür ederiimmm...ayağımı burktum.. çok şişti, herkes korkuttu..ben de ağrısına dayanamayıp acile gittim acilde ki pimpirik doktorda alçıya aldı hemde dizime kadar yatıyorum. kırık filan yok sadece doku zedelenmesi. yarın dr çıkartmazsa kendim çıkarcam...böylediiirrrr....
reglime de kaldı üjjj beejjj güünnnn....bu zıplamaya değil bebek iç organlarım bile dayanmıycaakkk...
viitooommmmm üzülmee...böyle büyüyecek bu bebişleerr...
biliyorsunuzdur zaten ama tekrar olsunnn...
Her üç bebekten birinde oluşan pişik küçüklerin uykusunu kaçırıyor, keyfini bozuyor. Bazı bebeklerde pişik hafif şekilde atlatılırken, kimisinde ise daha kötü oluyor ve kolay kolay iyileşmiyor. Peki, bebeğinizde oluşan pişiği nasıl tedavi edebilirsiniz?
HowStuffWorks isimli sitede yer alan habere göre, pişiğe yol açan farklı türde bezler ve pişiğe katkıda bulunan faktörler bulunuyor. Pişiğin sürtünme, ıslaklık, bakteriler, antibiyotikler ve hatta kimyasallar tarafından meydana gelebildiği belirtiliyor. Bebekler büyüdükçe ve ciltleri biraz sertleştikçe pişik sorunu azalıyor.
Pişiği önlemek, oluştuktan sonra iyileştirmekten daha kolaydır. Sitede yer alan 5 tavsiye sayesinde bebeğinizin mutlu, sağlıklı olmasını ve bez değiştirme esnasında gülücükler atmasını sağlayabilirsiniz.
1. Merhem sürün: Bebeğinizin bezini ne sıklıkta değiştirdiğiniz o kadar önemli değil. Bu süre içinde bile bebeğinizin yumuşak cildi ıslak bezle birçok kez temas ediyor. Çinko oksit içeren merhem uygulayarak, çocuğunuzun cildini ıslaklıktan koruyan bir bariyer oluşturabilirsiniz. Ancak, bu krem ya da merhemleri sürmeden önce, bebeğinizin cildinin kuru olmasına dikkat edin.
Pişiği tedavi etmek için birçok reçetesiz ilaç satılıyor. Bunlardan bazıları, alerjik reaksiyon oluşturan maddeler içeriyor. Çocuk doktorunuza sormadan pişik kremi almayın.
Kanserojen oldukları için talk pudralarından uzak durun. Asbeste benzeyen bu partiküller özellikle akciğerler olmak üzere vücut dokularına saplanıyor. Solunması halinde, talk pudrası zatürreeye bile yol açabiliyor.
2. Tüm nedenleri ortadan kaldırın: Pişiğin tek bir nedeni yoktur. Örneğin, bazı bezlerdeki kimyasallar, bebeklerin bazısında iyi tepki vermiyor. Böyle bir durumda, başka markanın bezlerini denemelisiniz. Parfüm ya da diğer kimyasalları içeren değişik türdeki ıslak havlular, bebeğinizin cildini tahriş edebilir. Hipoalerjenik ve kokusuz ıslak havlu kullanmaya çalışın.
Anne sütünden geçen bazı gıdalar (domates gibi) pişiği kötüleştirebilir. Bunun farkına vardıysanız, beslenmenizde değişiklik yapmadan önce çocuk doktorunuza danışın.
3. Bezini değiştirirken altının biraz çıplak kalmasına izin verin: Bu süre çok uzun olmamalı. Banyo yaptırmadan ya da yeni bezini takmadan önce birkaç dakika bezini çıkarın. Bezsiz olarak uzun süre durmak kazalara yol açabilir. Ayrıca bezini çıkarınca beşiğine koruyucu şilte serebilirsiniz, böylece bebeğiniz 5-10 dakika özgür kalabilir. Bebeğinizin poposunda pişik varsa, o bölgeyi silerek temizlemeyin, bezle yavaş yavaş dokunarak temizleyin.
4. Fazla bez= Daha az şikayet: Bebeğinizin bezindeki aşırı ıslaklığı önlemenin en iyi yolu, bezini sık sık değiştirmektir. Bebeğinizin altını mümkün olduğunda temiz tutarak, bebeğinizin pişik olmasını önlersiniz. Altını kirlettiğini fark ettiğiniz anda temizleyin. Bu idrarın ve dışkının bebeğinizin yumuşak cildine temas etmesini önleyecektir.
5. Bebeğinizi banyodan sonra iyice kurulayın: Pişik mutsuz bir bebeğe ve oldukça üzüntülü anne-babaya neden olur. Islaklık pişikle savaşta sizin temel düşmanınızdır. Çok küçük bir çaba bu düşmanı azaltmanızı sağlar. Yeni banyo yaptırdığınız bebeğinizi iyice kurulamazsanız, ıslaklık bezin içine işler. Bebeğinize yeni bez bağlarken temiz olduğundan emin olun. Bebeğinizi temizlerken ve kurularken nazikçe davranın. Pişik olan bölgeleri silerek temizlemeyin.
bende kıyamam gelinime pişikmi oldu oyyyyy bezini değiştir bakalım en büyük neden o oluyormuş genelde ne kullanıyorsun şimdi
birde her değiştirmede sür pişik kreminden mutlaka ben dalininkinden çok memnunum mesela tatlım
naraninnnooonooommm
yarın büyük gün
onlar aramadan ben aradım bugün
yarın öğlende transfer olayı olcak bi aksilik çıkmaz ise
yedi adet olmuş bebişler
kaç adet transfer edilcek,nolcak,edilebilcek mi, malum rahim duvarı kalınlığı önemli
bilmiyom,hayırlısı bakalım
amaaaaaaaaa çoookkkk heyecanlıyıııııııımmm
dün gece doğru düzgün uyuyamamıştım,bu gece hiç uyuyamam heraldee
dualarınız için çookk teşekkür ediyooomm
hepinizi kocaman öpüyyoooommmm
hoççakalıııınnnn
Deryaaammm gözünaydın bebişiiimm,maşallah bebişlerinee
geçmişe çok bakamadım,alınmayın ağlamayın
yoğunuuuumm leeeeeeeeeeeyyynnn
hop kaçtım ben
canlarimmmmanoyyyyy ponjuum tuplu dalıooooo bugunnnn cok heyecanliiiii dualarim onunlaaaaaaa insallah 14 gun sonra halayini cekicezzz kuzumunnn
Mehmetderyammm cok mutlu oldum ıkı bebısın de evde artıkkkk hersey cook guzel olucak yasasınnnn
Kızlarrrrr yavrumun kalp atısını duydummmmm dunyanın en guzel sesıymısssssss mınıcık nohut kadar bıseee kalbı nasıl atıyorerr Allahımmmmmm nası bı mucızeeeee!!!!! Sukurler olsuuuunnnn bınlerce kezzzz cok mutluyummmmmmm
günaydınn canlarrrr,hayırlı cumalar..allahım dualarımızı hayırlısıyla kabul etsin insallahh
Pendosummmm gunaydnnn cok merak edıorum gobusunu kocaman olmustuurrrrr cnm benmmm dun gıbı yaaa en hızlı gecen hamıslık senınkı olduuuu benm ıcınnnnn ınanamıorum halaaaa
günaydınnn perimmm evettt yaa daha dün gibiii neler neler yazmısızzz :)) test yaptıgım günü unutamıyorummm :)) göbüşüm patlamak üzere gerginlikten :)) sezeryan olcak doğumum en gec 1 ay içinde insallahh bebişimm NİL yanımda olcakkkk saglıklaaa..sende nasıl herseyy cıkarmaların nazar boncugun olsunn :) bebişlerimiz için herseye değerrr şükürler olsunnn canımmmm
günaydın kızlar....................
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?