Peri ve Pidilgayla hamiş kalmayan kalmayacak!!!

Kasım Ayında Perisokonun aşılaması tutar mı?

• Tutar tutar, spermcanlar yaklaşınca yumoş affetmez!

OY: 23 100,0%
  • Tutmaz, tutmasada Perisoko üzülmez ki çok.

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    23
  • Anket Kapalı .
Ya kızlar ben gecen ayy sogan kuru yapmıştım bu ay da rahim filmi acaba hangisinin etkisi oldu:44::44::44:

Ya kızlar ben gecen ayy sogan kuru yapmıştım bu ay da rahim filmi acaba hangisinin etkisi oldu:44::44::44:

canlarımmmm çıkmadan tekrar bakıyım dedim size
hepinizi çok seviyorum,dualarınız,içten dilekleriniz beni çok mutlu etti.sabah kan testi yaptırırım sanırım,inşallah hayırlı haberi veririm sizlere
iyiki varsınız,iyiki tanıdım sizi,kocaman öpüyorummmmmm canlarımmmmmm

alyam bende soğan kürü yapmıştım bu ay,hatta yumoş ondan sonra gelişti

O zaman isimler sogan cucukleri olsun:))))) bende sogan yap demiştim sana heppp

Bebişim ikisininde etkisi olmuştur tabii ama tartışmasız rahim filmi hepsini katlarrrrrrrrrrrr

Resmen bebeğin geçtiği yeri temizlettiinnnnnnnnnn şansın çok çok yüksekti zaten tatlımmmmm

Soğan kürüyle kist vs varsa yok ettinn filmlede tamamen temizlendinnnn eeee şimdi bebiş gelmesinde ben mi geliym yaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

İşte rahim filmi mucizesi diye bas bas bağırdığım buyduuuuuuuuuuuuuuuuu şansı çok çooookkkkk yükseltiyor kesinlikleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Sabahhhhhhh halay için hazırım bebişim Allahın izniyleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Öpüyorum kocamannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Galiba oyle oldu kuzumm sende bu ay sogan yap lutfennnn Birsuru cucuk olsun topikte

Galiba oyle oldu kuzumm sende bu ay sogan yap lutfennnn Birsuru cucuk olsun topikte

Ben bu ay yumoş felan hissetmedim bebişimmm yumurtladıysamda bittiiii ben 2 günden fazla içemiyorum hiçbir kürrr ilk bi denedm ama uğraşamıyorm onlaaa içerken her dakka bebiş düşünüyorummmmmmmm çıkardım ben aklımdann desemde bi yanım bağırıyor evet ama onla yatıp kalkmıyorum artıkk başka hobiler edindimmm inş hayırlı zamanda gelir benimde bebişim tatlımmmmmmmmmmmmm ben sizin haberlerinizle çoooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk mutlu oluyorum zaten

Tembel karı seni kiz ben hem ise gittim hemde bana ve esime kur yaptım bu ay onun sonucları 2 ye katlandı ben hamile kaldım :))) darisi size ins cok dua ettim size

Tembel karı seni kiz ben hem ise gittim hemde bana ve esime kur yaptım bu ay onun sonucları 2 ye katlandı ben hamile kaldım :))) darisi size ins cok dua ettim size

Tembellik miiii ben tüm gün totoma motor takmış gibi dolanırım yavrummmmm ondan diilde bi sorun yokken oramla buramla oynamak istemiyorum film felan yeter işteeee sonra psikopata bağlıyorum ben çok fena sardırıyorummmmmmmmmm

O yüzden bu ayy diyetle felan meşgul oldum sistemimi alt üst ettimmmmmmmmm hemde en önemli aylarımdaaa

Amannn hayırlısı napiimmmmmmm kısmetten öte bişi olmuyorrrrrrr yazılıdır tarihi saatiiiiii beklicemmm

Bu ay olcak kuzumm bu kadar kisinin duası var elbet biri kabul olur.cok diyet yapma sal gitsinnnn

Uzmanlar, doğurganlık ve hamile kalmak için kadın ve erkeğin dikkat etmesi gerekenleri açıklıyor. İşte uzmanların gözüyle soru ve cevaplarla hamile kalmak için dikkat edilmesi gerekenler…
Her gün ilişkiye girerlerse ne olur?
Hiçbir şey olmaz. Bazı bölgelerde her gün ilişkiye giriyorlar, sağlıklı çocukları oluyor. Günlük ilişkiler her zaman sperm sayısını düşürmez. Ancak çok sık ilişkiye girildiği takdirde meninin hacmi azalabilir.
Sekse çok ara vermek spermleri güçlendirir mi?
Çok ara vermek de sorun yaratır. İki hafta hiç ilişkiye girmedikten sonra gerçekleşen ilişkide, çıkan sperm sayıları yüksek olsa bile hareketlilik düşer. Ancak şu da unutulmamalıdır ki; günü geliyor çok ender, hatta yılda bir kez ilişkiyle bile insanlar çocuk sahibi olabiliyorlar.
Ayın hangi dönemleri çiftler için şans artıyor?
28 günde bir adet gören kadında 14. gün yumurtlama günüdür. Dolayısıyla 10. günden itibaren gün aşırı ilişki olması, hamilelik şansını en çok artıran tempodur.
Sperm, kadının genital organlarında bir süre yaşar. 14. gün en riskli gün olarak söylense de bazen 20. günlere kadar gebelik riski sürer. Bu nedenle takvim metodu hiçbir zaman doğum kontrol yöntemi olarak işe yaramaz. Bu metodu kullananlar kazaya kurban giderler.
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere önerilen pozisyonlar oluyor mu?
Bir kere kadının rahminin pozisyonu önemlidir. Kadının üstte olduğu pozisyonda hamile kalmak daha zordur. Hamilelik isteniyorsa kadının kalça altına yastık koyması bile önerilebilir.
Pozisyonlar da çok önemli değildir. Yalnızca ilişkiden sonra bizim toplumumuzda vajinal duş çok yaygın, bunu önermiyoruz. Enfeksiyona davetiye çıkarıyor.
Doğurganlığı artıran yiyecekler var mı?
Ooı tavsiye ediyorum. Yenilecek gıdalar iyi yıkanmalı, sigaradan uzak kalınmalı. Çünkü günde bir paket sigara içenlerin menopozu üç yıl erkene çekiliyor, iki paket içenlerin ise beş yıl.
Tek yönlü beslenmenin yumurtlama üzerinde kötü etkisi var. Vejetaryenlerde kısırlık oranı yüksektir. Hayvansal proteinlerden de alınması şart.
Kadın ve erkeğin ilişki öncesi yapmaması gereken birtakım şeyler var mı?
Çok sıcak banyo sperm üretimini azaltır. Çünkü testis ısıya hassastır. Özellikle sperm sayısı sınırda olan kişilerde zararlıdır.
Alkolün spermler üzerinde toksit etkisi vardır. Vajinal duşu, özellikle hamilelik beklenen ilişkilerde önermiyoruz.
Çocuk isteyen çiftler ne sıklıkta ilişkiye girmeli?
Hamilelik için çiftlere haftada iki üç kere ilişkide bulunmalarını öneririz. Ama asla bir sınırlandırma da getiremeyiz, ilişki spontan olmalıdır. Sonuçta ilişki sıklığı anne baba olma şansını büyük ölçüde etkilemez.

-Hamile kalamazsam gibi korkuları kesinlikle aklınızdan çıkartmalı ve rahat olmalısınız.

- Yumurtlama günlerinizi düzenli takip etmeli ve bu günlerde cinsel ilişkiye girmeye dikkat etmelisiniz.

- Eşinizin hayatından alkol ve sigarayı çıkartmasını sağlayın.

- Yaşantınıza ve uyku düzeninize özen gösterin.

- Tükettiğiniz gıdaların taze olmasına ve hormonsuz olmalarına dikkat edin, mümkünse organik sebze ve meyve tüketin.

- Eşinizin kıyafet ve iç çamaşırlarının dar olmasını engelleyin, ayrıca sauna ve sıcak banyo yapmasının sağlıksız olacağı konusunda uyarın.

Cinsel ilişkiden en az iki saat önce içilecek sert bir kahve spermlerin canlanmasını sağlayacaktır, eşinizin sert kahve içmesini sağlayın.

- Önceden kullandığınız doğum kontrol yöntemlerini hekiminiz ile mutlaka konuşun ve bilgi alın.

- Cinselliği ödev olarak görmeyin ve isteyerek birlikte olun. Bebek için ödev olarak görülen cinsel birleşmeler olumsuz sonuçlanmaktadır bunu unutmayın.

-Kullanmanız gereke bütün ilaçları hekiminiz ile paylaşın ve gereken bilgileri alın.

- Eğer adet düzensizliği yaşıyor iseniz hekiminiz ile görüşerek âdetinizin düzene girmesi için yapabileceklerinizi mutlaka öğrenin.

- Aşırıya kaçmamak şartı ile düzenli egzersiz yapın.

- Günlük beslenmenize özen gösterin, kırmızı et ve aşırı yağlı yemek tüketimini en aza indirin.

İsveç'te yayımlanan DagensNyheter gazetesinin haberine göre, Danimarka Arhus Üniversite Hastanesi doktorlarından UlrikSchiolerKesmodel, 4 bin kadın deneğin izlenmesi yoluyla elde edilen sonuçların, günde 3 bardaktan fazla kahve içen kadınların, kahve içmeyen kadınlara göre, doğal yollardan hamile kalma şanslarının yarı yarıya azaldığını ve düşük yapma risklerinin arttığını gösterdiğini açıkladı.

Kahvenin de sigara gibi hamile kalma olasılığını olumsuz etkilediğini kaydeden Dr. Kesmodel, "Çocuk sahibi olmakta zorlanan çiftlerin alması gereken önlemlerin başında, sigarayı ve alkolu bırakmaları gerekiyor. Eğer kiloları fazla ise kilo vermeleri de şart. Günde iki fincan kahve olabilir, üç fincan tartışmalıdır, 4 fincan kahveye ise kesinlikle hayır diyoruz" ifadelerini kullandı. Dr. Kesmodel ayrıca, hamile kalmak isteyen kadınların, kahvenin yanı sıra çay ve kolalı içecekler tüketmekten de sakınması gerektiği uyarısında bulundu.

Kendinizi artık çocuk yapmaya hazır hissediyorsanız cinsel hayatınızı yeniden programlayın. Adetleri düzenli olan bir kadında hamile kalmak için en uygun dönem, adetin ilk gününden itibaren 11 ila 17′nci günler arasıdır. Eğer bu günlerde cinsel ilişkiye girerseniz hamile kalma şansınız artar..

ANNELİĞE ADIM ADIM HAZIRLANIN
* Çocuk yapmaya hazır mısınız?
* Peki istediğiniz günden hemen sonra hamile kalabilir misiniz?
* Doğum kontrol yöntemini keser kesmez hamile kalmak mümkün mü?
* Hamilelik planlanmalı mı yoksa sürpriz şekilde ortaya çıkmasını mı beklemek lazım?
* Kız ya da erkek çocuk yapmanın kuralları var mı?
* Anne olmaya fiziki olarak hazır mısınız, şu sıralar neler yiyorsunuz?
* Acaba test mi yaptırmalısınız?
* Doğurganlığı artırıcı özel yöntemler var mı?
Hamileliğe sizi adım adım hazırlayacak tüm formülleri konunun uzmanı doktorlar verdi.
Bu hafta boyunca GÜNAYDIN’da…

Marmara Üniversitesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Kavak; hamileliğe hazırlanma yöntemlerini anlattı:

* Sizce en sağlıklısı planlı hamilelik mi, yoksa sürpriz olanı mı?
Planlı hamilelik hem kadın hem de bebek için en sağlıklısıdır. Doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz hamile kalan kişilerin bebeklerinde kromozom anomalisi olma ihtimali yüksek olduğu için, hapların bırakılmasından en az 3 ay sonra hamile kalınmalıdır.

* Bir kadın hamileliğe kaç ay önceden hazırlanmalı?
Öncelikle kadın fiziksel ve ruhsal açıdan anneliğe hazır olmalı. Özellikle doğum kontrol hapları kullanan kadınlar en az 3 ay önce hapları bırakmalı, geçen sürede kontrollü cinsel ilişkide bulunmalı. Hamile kalmadan 2 ay öncesinden başlayıp, hamileliğin ilk 3 ayında da devam edecek şekilde günde 0.4 mg. folik asit kullanımı, bebekte sinir sisteminde problem olma ihtimalini yüzde 80 azaltır. Eğer annenin daha önce böyle problemli bebeği varsa folik asit kullanımının günde 4 mg. olması gerekir. Bir ailede daha önceden sinir sistemi sorunlu bebek varsa; bir sonraki gebelikte kadının yine aynı problemle bebek doğurma ihtimali yüzde 3-5 daha fazla artmıştır.

YATAKTA BİRAZ BEKLEYİN
* Hamileliğe hazırlık için neler yapmalı?
Anne adayı üç ay öncesinden genel bir check-up’tan geçip, smear testi ve jinekolojik muayene yaptırmalı. Türk kadınlarının büyük kısmında anemi (kansızlık) olduğu için anemi araştırması yapılmalı. Anemisi varsa hamilelik öncesi normal seviyeye getirilmeli. Enfeksiyon hastalıkları açısından da anne adayı taranmalı. Hepatit B, C, HIV ve kızamıkçık virüsleri bizim için gebelikteki en büyük sorunlardır. Eğer annenin kızamıkçık açısından bağışıklığı yoksa mutlaka kızamıkçık aşısı yapılmalı. Bu da hamile kalmadan en az 6 ay önce planlanmalı. Eğer hamilelikte kızamıkçık geçirilirse; bebekte ağır sakatlıklara yol açmaması için gebeliğin sonlandırılması gerekebilir. Bu arada kadın sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan kendini uzaklaştırmalı. Eğer ağır bir iş hayatında çalışıyorsa bunu yeniden organize etmeli.

* Ne sürede çocuk olmazsa çift sorun olduğundan şüphelenmeli?
Normalde bir sene korunmamasına rağmen çiftin çocuğu olmamışsa ‘neden olmuyor’ diye araştırmaya başlaması gerekiyor. Anne ve babanın yaşı eğer 35 ve üzerinde ise gebe kalma süresi 6-8 aya iner. Sonrasında zaman kaybedilmeden uzman bir hekimden yardım alınmalı.

* Çocuk sahibi olmak için ne zaman seks yapmalı?
Adetleri düzenli olan bir kadında, hamile kalmak için en uygun dönem; adetin ilk gününden itibaren 11 ila 17′nci günler arasıdır. Bu günlerde cinsel ilişkiye girmek hamile kalma olasılığını arttırır. Cinsel ilişkiden sonra hemen yataktan kalmamak, vajinanın yıkanmaması gibi yöntemler de hamileliğin oluşmasında etkilidir.

HER GECE SEKS GEREKMEZ
* Her gün seks yapmak çocuk ihtimalini artırır mı?
Önemli olan kadının yumurtlama dönemine yakın günlerde cinsel ilişkinin yaşanmasıdır. Her gece ya da gün aşırı seks yapılması, sonucu etkilemez. Adetleri düzensiz olan kadınlarda yumurtlama gününü tam olarak tayin etmek güç olabilir. O zaman vücut sıcaklığını ölçmek, işe yarayan bir işlem olabilir. Yumurtlamadan hemen sonra vücut sıcaklığı arttığı için adet dönemi test edilebilir. Bunu takiben 11 ila 17′nci günler arasında cinsel ilişkiye girildiğinde gebelik elde edilme olasılığı yükselir.

* Çocuk yapmak için özel afrodizyaklar faydalı olur mu?
Birtakım bilimsel araştırmalar; kız çocuk isteyen anne babaların hamile kalınmadan 4-5 ay önce vitamin ağırlıklı beslenmesinin etkili olduğunu gösterdi. Hem anne hem babanın protein ağırlıklı diyet yapmasının ise çiftin erkek çocuk ihtimalini arttırdığı söyleniyor.

Günümüz koşulları hemen hemen her alanda olduğu gibi bebek sahibi olma konusunda da plan yapmayı gerektiriyor. Ama kararı verince bebek de hemen gelmiyor. Aylarca çaba! sarfedildiği halde ve klinik olarak hiçbir sorun bulunmamasına rağmen, bazen istenilen hamilelik bir türlü gerçekleşmiyor. Çünkü ya yumurtlama zamanı tutturulamıyor ya da farkında olmadan hamileliği engelleyen hatalar yapılıyor. Oysa maddi ve manevi açıdan hazır olunan bir dönemde bebek sahibi olmak istendiğinde insanların beklemeye pek de fazla tahammülü olmuyor. Peki, doğru olduğu düşünülen zamanda, vakit kaybetmeden hamileliğin gerçekleşmesi için neler yapılmalı, nelere dikkat edilmeli? Uzmanlara göre hiçbir doğurganlık problemine sahip olmayan ve korunmayan bir çiftin ortalama hamile kalma şansı, her adet döneminde yüzde 25 civarında. Çiftin yaşı, regl döneminin zamanı ve ilişkilerin sıklığı ise başarıyı etkileyen en önemli faktörler. Hamileliği sağlayan ve destekleyen koşullara dikkat ederek arzu ettiğiniz bebeğe bir an önce kavuşabilmek için uzmanımızın önerilerini dikkatlice uygulayın.

İdeal yaşta mısınız?
Tıbbi araştırmalar, çocuk sahibi olabilecek çağdaki yetişkinlerin yüzde 10 - 15'inin kısırlık problemi ile karşılaştığını ortaya koyuyor. Aktif bir cinsel yaşamı olan çiftlerin yüzde 57'si üçüncü ayda, yüzde 72'si altıncı ayda, yüzde 85'i de birinci yılın sonunda hamile kalıyor. Hamilelik için gereken süre, çiftlerin yaşları yükseldikçe artıyor. Yaşla beraber kadının üretkenliğinin azaldığını belirten uzmanlar yaşın çocuk sahibi olunmasında bu kadar önemli olmasını başlıca iki nedene bağlıyorlar.
Birincisi yaşlanma sonucunda yumurtaların kaliteleri bozuluyor. İkincisi, ilerleyen yaşla birlikte erken gebelik kaybı olasılığı artıyor. Bir kadın üreme çağı boyunca ortalama 400 - 500 kez yumurtluyor, yaş ilerledikçe kaliteli yumurta sayısı da azalıyor.

Hamilelik öncesi hazırlık çok önemli
Prekonsepsiyon dönemi olarak adlandırılan döllenme öncesi hazırlık döneminin son derece önemli olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Taşdemir, bu dönemin en sağlıklı şekilde geçirilebilmesi için anne adayının gebeliğin 2-3 ay öncesinden başlayarak bu 9 aylık döneme hazırlanması gerektiğini vurguluyor: "Döllenme ve döllenen yumurtanın rahmin iç tabakasına tutunması ile başlayan gebelik sürecinde bebeğin organlarını oluşturan hücreler büyük bir hızla bölünerek çoğalır ve oluşturacakları organ sistemlerine göre farklılaşır. Dolayısıyla gebeliğin organların oluştuğu bu ilk dönemi çok önemli."

Yumurtlama döneminizi tespit edin
Kadınların en fazla doğurgan oldukları döneme ait şöyle küçük formüller söz konusu: Adetin başladığı gün "1. Gün" olarak kabul ediliyor ve 28 günde bir adet gören kadında yumurtlama 13.- 15. gün arasında gerçekleşiyor, işte bu dönem en fazla doğurgan olunan zaman. Ancak kadınların tümü bu dönemde yu-murtlamıyor. Bazıları biraz daha önce veya sonra yumurtlayabiliyor. Bazıları da hiç yumurtlamıyor.
Unutulmaması gereken nokta şu! Yumurtlama problemleri olmasına rağmen kadınlar adet görebiliyor ve yumurtlama gücü aydan aya değişebiliyor. Yumurtlamanın olup olmadığı ultrason ya da kan testleriyle belirlenebiliyor.
Erkek spermi cinsel ilişkiden sonra yaklaşık 48-72 saat kadın vücudunda canlı olarak kalabiliyor, işte kadının en doğurgan olduğu bu zamanda, spermin de orada olması gerekiyor, bir de yeterli sperm bulunabilmesi için her gün yerine gün aşırı cinsel ilişkiye girilmesi.
Çünkü fazla sayıda cinsel ilişkide bulunmak erkeğin menisindeki sperm sayısını azaltıyor.

Yumurtlamanın gerçekleştiği nasıl anlaşılır?
Göğüslerde hassasiyet, karın bölgesi ve kasıklarda ağrı, rahatsızlık hissi, vajinal akıntıların ve vajinada ıslaklığın artması gibi şikayetler yumurtlamanın gerçekleştiğinin belirgin işaretleridir. Ayrıca eczanelerde satılan ovülasyon belirleme testleri ile de yumurtlamanın gerçekleşip gerçekleşmediği belirlenebilir.

Test yaptırabilirsiniz
Jinekologların yumurtlama zamanını izlemek için kullandıkları en önemli yöntem LH düzeyinin tespiti. LH düzeyindeki ani yükseliş, yumurtlamanın 1-1.5 gün içinde başlayacağını, dolayısıyla kadının adet dönemi içindeki en verimli 2-3 gününün başladığını işaret eder. İşte bebek sahibi olmaya karar veren çiftler için cinsel ilişkiye girilmesi en öncelikli günler, bu günlerdir. İdrardaki LH düzeyindeki ani yükselişi artık eczanelerde satılan testler sayesinde evinizde de zamanında ve kolayca tespit edebilirsiniz.

Siz yine de tedbirli olun!
İlişki sırasında kayganlaştırıcı olarak tükürük veya diğer krem vs. gibi maddelerin kullanılması spermleri öldürerek hamileliği önleyebilir. Ayrıca yer çekiminin etkisiyle ayakta veya oturur pozisyonda kurulan ilişkide ya da ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıldığında spermlerin rahim ağzındaki açıklıktan geçmeleri zorlaşır, ilişki sonrası kadının bir süre sırt üstü yatması hamilelik ihtimalini artırabilir. Her şeye rağmen tamamen sağlıklı bir çiftin hamilelik elde etme şansı her ay yüzde 25'tir. Hamilelik ve öncesindeki dönemde çiftlerin yüksek ısıya maruz kalmaktan kaçınmaları gerekir. Saunadan ve çok sıcak suyla banyo yapmaktan kaçınılmalıdır. Ayrıca hamilelik ve hamilelik öncesi dönemde çalışma ortamında böcek öldürücü, kurşun, etilen oksit gibi kimyasal maddelere ve radyasyona maruz kalmaktan kaçınılmalıdır. Bu dönemde çamaşır suyu vs. gibi temizlik maddeleri kullanırken eldiven kullanmaya ve bu maddeleri solumamaya özen gösterilmelidir. Günümüzde bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasıyla video, display terminallerinden (bilgisayar ve televizyon ekranı) yayılan elektromanyetik alanın da hamilelere zararlı, olabileceği düşünülmektedir. Bu tip enerjiye maruz kalan kadınlarda düşük oranının arttığı gösterilmiştir. Bu zararlı etkiden korunmak için bilgisayar ekranından 80 cm. uzakta oturulması önerilir. Özellikle monitörlerin arka bölgelerinden uzakta oturmak gerekir.

Doğum kontrol hapı kullandıysanız...
Doğum kontrol hapları en güvenilir doğum kontrol yöntemlerinden biri. Ancak doğum kontrol hapını uzun süre kullanan ve bırakan kadınlarda bir süre daha yumurtlama problemi görülebiliyor. Bu sebeple hamile kalmak için geçen süre diğer doğum kontrol yöntemlerine göre uzun olabiliyor. Bu uzamaya karşın, doğum kontrol hapı kullanımıyla kısırlığın arttığı konusunda herhangi bir kanıt yok. Doğum kontrol hapıyla korunan kadınlar hapları kullanmaya devam ederken de (örneğin kullanmaya yeni başladıklarında) veya kestikten hemen sonra hamile kalabilirler, bu durumda bebeğin sağlığı olumsuz etkilenmez.

Şansınızı artırın!

* Sağlıklı beslenmek yumurta ve sperm kalitesini, dolayısıyla da döllenmeyi etkiler. Hamilelik öncesi dönemde sağlıklı beslenme alışkanlıklarının edinilmesi ve bunların hamilelik süresince devam ettirilmesi çok önemli. Düzenli beslenme alışkanlığı anne adayına, ailesine ve gelişecek bebeğin sağlığına katkıda bulunur.
* Boyunuza ve vücut yapınıza uygun kiloda olmak, sağlıklı bir hamilelik için ayrıca önemli. Hamile kalmadan önceki dönemde yağdan fakir, liften zengin diyet uygulanarak ve egzersiz yaparak kilo verilmesi uygun olur. Ancak hızlı kilo verebileceğiniz diyetler hamile kalma şansını düşürüp, hamilelik öncesi besin depolarınızı azaltır.
* Sağlıklı hamilelik için en önemli vitamin folik asittir. Döllenmeden hemen sonra omurilik ve sinir sisteminin gelişmesinde önemli rol oynar. Hamilelikten önceki 3 aylık dönemden itibaren, günde 400 mg. folik asit takviyesi sinir sistemiyle ilgili bozuklukların oluşmasını engeller. Folik asit narenciyede, yeşil yapraklı sebzelerde, fındık, badem ve baklagillerde bulunur,
* Günde 300 mg.'dan (3 bardak filtre kahve) fazla kafein alınması üreme sağlığını olumsuz etkiler. Kafein kahvenin dışında çay, kakao, kolalı içecekler gibi birçok gıdada bulunur. Bazı çalışmalar fazla kafein alımının düşüklere yol açtığını göstermiştir. Hamilelik ve öncesi dönemde kafein alımı mümkün olduğu kadar azaltılmalı ve kafeinsiz içecekler tercih edilmelidir.
* Hamilelik öncesi ve hamilelik döneminde hiç alkol alınmaması en doğru yaklaşımdır. Alkol erkeklerde sperm sayısını ve kalitesini azaltır.
* Hamilelik ve öncesi dönemde sigara içilmemesi ve sigara içilen ortamlardan uzak durulması gerekir. Sigara yumurta ve sperm kalitesini bozar, yumurtanın döllenmesini ve döllenen yumurtanın rahme tutun-masını zorlaştırarak hamileliği önler. Sigara içen kadınlarda dış gebeliğin daha sık görüldüğünü gös-teren çalışmalar vardır. Bu dönemde sigara bırakmayı kolaylaştıran nikotin sakız ve bantlarının kullanımı önerilmez.
* Suni tatlandırıcılar ve bunları içeren gıda maddelerinin kullanımından da hamilelikte ve öncesindeki hazırlık döneminde kaçınılması gerekir.
* Hamilelik öncesi ve hamilelik döneminde çiftlerin stresten mümkün olduğu kadar uzak kalması ve yeterince dinlenmesi gerekir.
* Egzersiz fazla ağır olmamak şartıyla önerilir. Ağır egzersiz kadın ve erkekte üreme sağlığını olumsuz etkiler.

Son düzenleme:
Sağlıkla ilgili pek çok konuda kulaktan kulağa yayılan yanlış bilgiler kimi zaman hayatı zorlaştırıyor. Şehir efsanelerine en çok rastlanan konulardan biri hamilelik. Amerikan Hastanesi Kadın Sağlığı Ünitesi Şefi Dr. Bülent Urman, hamilelikle ilgili doğru bilinen yanlışlara açıklık getirdi.

Hamileler saç boyatamaz

Bebek beklerken saç boyatmanın zararlı olduğuna dair herhangi bir bilimsel kanıt yoktur.

Hamileler güvenlik kapılarından geçmemeli

Güvenlik kapılarında metal detektörler vardır. Herhangi bir röntgen ışın söz konusu değildir. Bu nedenle güvenlik kapılarından geçmenin sakıncası yoktur.

Hamilelikte yolculuk yapmak sakıncalıdır

Hamilelerin son dört haftaya kadar otomobil kullanmalarında sakınca yoktur. Emniyet kemerlerinin mutlaka bağlı olması gerekir.

Havayolu ile seyahat edecek olan hamilelere 26. haftadan sonra sakıncalı olmadığına dair doktor raporu gerekir. Uçak yolculuğunun üç saatten daha kısa olduğu durumlarda ve hamilelikle ilgili herhangi bir risk faktörü yoksa yolculuk sırasında hareket, bol sıvı alınması ve baldır egzersizleri yeterlidir. Daha uzun yolculuklarda bunlara ek olarak varis çorabı giyilmesi gerekir.

Deniz yoluyla seyahat edecek olan hamilelerde özellikle ilk üç ay içinde bulantı ve kusmaların artabileceği bilinmelidir. Bunun dışında deniz yoluyla seyahat etmek sakıncalı değildir.

Hamilelikte orgazm erken doğumu başlatır

Kanama veya erken doğum tehdidi gibi durumlar olmadığı takdirde hamileliğin son üç haftasına kadar cinsel ilişkide bulunmanın herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Hamilelik sırasında orgazm olmanın erken doğumu başlatacağı şeklindeki inanç ise tamamen yanlıştır.

Hamile hem kendisi hem bebeği için yemeli

Gebelikte beslenme kuralları gebe olmayan kadınlardaki sağlıklı beslenme gibidir. Bebeğin gelişimi için gerekli olan üç ana yapı taşının dengeli olarak alınması gereklidir. Bunlar protein, kalsiyum ve vitamin-mineral gruplarıdır.

Vejetaryenlerde hamilelik sey-ri genellikle normaldir. Kırmızı et yenmesi şart değildir. Tavuk ve balık, kırmızı etin yerini tutabilir.

Balık haftada iki defa yenebilir. Denizde uzun süre yaşayan ve etlerinde bazı ağır metalleri biriktiren büyük balıklar sık yenmemeli.

Kalsiyum kaynağı olarak süt ve süt ürünlerinin bebeğin kemik gelişimini karşılamaları için yeterli miktarda alınmaları gerekir. Ço-ğul gebeliklerde bu miktar artar.

Gebelik sırasında günde 1-2 bardak açık çay, 1 bardak kahve ve 1 bardak kola içilebilir.

Sosyal bir ortam olduğunda az miktarda alkol alınmasının bebeğe herhangi bir zararı yoktur. Pişmiş olarak şarküteri yenmesinin zararı yoktur. Çiğ ve az pişmiş etten uzak durulmasında yarar vardır.
Sushi yenebilir.

Cep telefonları, bilgisayar ve mikrodalga fırınları kullanmak zararlı

Hamilelik sürecinde cep telefonu ile konuşmak, bilgisayar veya mikrodalga fırın kullanmak sakıncalı değildir.

Hamile spor yapabilir mi?

Spor yapılmasının gebeliğin seyrini olumsuz olarak etkilediğine dair herhangi bir kanıt yok. Riskli hamilelik (kanama, erken doğum, çoğul gebelik, yüksek tansiyon, kalp hastalığı vs) olmadığı takdirde spora devam edilebilir.

Yer hareketleri, hafif ağırlık çalışmaları, yüzme, tenis gibi sporlar, koşu bandı, bisiklet, kürek çekme yapabilir.

Konuyla ilgili diğer haberlerimizi okumak için tıklayın:

Hamilelikte bilgisayar kullanmak zararlı mı? Bilgisayar ekranı karşısında durmak veya çalışmak bebeğinize ya da size zarar verir mi?

Hamilelikte seyahat ve tatil Hamile olmanız yolculuk yapamayacağınız anlamına gelmiyor. Ama dikkat etmeniz gereken bazı konular var.

Hamilelikte doğru beslenme Hamileyken kaç kilo almanız, hangi bitki çaylarından uzak durmanız, bulantı ve reflü için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Hamilelikte 'yasak yiyecekler' Hamilelikte çiğ ve az pişmiş et, balık ve yumurta, pastörize olmayan yiyecekler bebeğin gelişimini etkiliyor.

Hamileyken grip aşısı yaptırılabilir mi? Grip salgını her geçen gün daha fazla tehlike saçıyor. Gebelik döneminde olanlar hastalıktan nasıl korunmalı?

Hamilelikte spor ve egzersiz Rahat ve sağlıklı bir doğum ve annelik süreci için sporu yaşamınızın bir parçası haline getirin.

katılıyorum perim alyam vede ışılım dualarımız sizinle ve bebişlerinizle inşallah

Rabbim kabul etsin bin kere maşallah

Bebem ben hastanede calismiyom ki istifa ettim hemsirelikten:)) memurum ben iki gun sonra izin alıp gidicem

nerde memursun alyacım hangi birimdesin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…