Hiç korkmayın borcundan. Ben size kendi üstümüzden bir hesap yapayım. Biz bankadan 127,5 kredi çektik. 5 senelik kredide bankaya yapacağımız geri ödeme toplam 174bin lira. Yani 47 bin lira faiz ödeyeceğiz. Çıktığımız evin de kirası 600 liraydı. Her sene insaflı miktarda arttığını hesap etsek 650, 700, 750, 825, 900 lira olsa 5 senede kirası. Toplam 45.900 lira kira ödemesi oluyor. En az 1 kere taşınsanız nakliyesi, ev araması, belki emlakçı, dışarıdan yemek, ev ararken yakacağınız yakıt derken en aşağı da 2500 bu şekilde ödersiniz. 48.400 lira oldu mu masraf. Kirada otursanız bu para havaya gidecek. Ev aldığımızda bankaya 45.900 ödeyeceğiz ama dediğim gibi en az 1000 lira da evin değeri artacak. 5 senede değer kazanacağını düşünsek; bankaya ödediğim para 174bin. Bu evi 5 sene sonra satmak istediğimde değeri en az 220bin olacak. Kirada oturmaya devam etsem 48.400 lira kira ödeyeceğim ve her sene ev fiyatları artacağı, kenara da para koyamayacağım için hala kirada oturuyor olacağım. Ama ev alınınca faiz, kirayı sıfırlayacak. Toplam 174bin ödeyeceğimama 5 sene sonunda en az 220bin liralık bir evim olacak. Evin bedelinden de yaklaşık 90 bin kar ettim. 90 bin kar artı bir de ev sahibi oldum. Sizce mantıklı değil mi? İhtiyaç kredisi bile çekseniz sizin ihtiyaç artı konutun vadesini uzatmaktan dolayı 20 bin lira fazladan faiz bile ödeseniz inanın ev almak düşündüğünüzden çok daha karlı. Hiç korkmayın. Kredi yüzünden ayağınızı yorganınıza göre uzatacaksınız ama dursanız asla o parayı biriktiremezsiniz. Kimse de kalkıp size büyük miktar para borç verip 5, 10 sene beklemez. Bankalar kredi çekmek için can atıyor. Eşinizde sıkıntı varsa kendi üstünüze çekersiniz ikisini de.