• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

peşinat yokken ev alınır mı?

o konuda bilgim yok
eşim dedi bunu yapıyolarmış diye ama bence tam legal bi olay değil bu evin değerini yüksek göstermek
bu dediğinizi söylerim eşime, teşekkürler :KK66:

100.000 kredinin 185 bin geri ödemesi varmıs 10 senede
85.000 gibi bir kaybımız olucak böyle bakınca
ama kira vermeyeceğimiz için 1000 tl den hesaplarsak 10 senede 120.000 de kira ödememiş olacağız

aradaki fark 65.000 oluyor
bulunduğum yerde eski bir ev alınabilir bu parayla tabi

işte bilemedim ben arada kaldım zaten

kirada devam da edebilirim çok sorun etmem
ama hani ileride ev almak istediğimde yine krediden başka seçeneğim yok
belki 20-30 bin biriktirebiliriz 5 senede falan

kendi oturacağınız evi almak zorunda değilsiniz. başka şehirden kira garantili bir ev alıp, onun kirasıyla kendi kiranızı ödeyip (ya da amorti ettiği kadarını) kalan borcu gene üstüne ödersiniz.

mesela benim bulunduğum site 2+1 daire 75000 diye duymuştum en son. kirası yıllık 8000 ama aidat var ev sahibine ait. evin boş kalma olasılığı yok. her sene kira 500 lira artıyor.

bı dediğiniz mantıklı
eşim yıllar önce 4 bin tl borcu yüzünden kara listeye girmişti
kaç senede çıkılıyor bu kars listeden acaba...

o peşinat için çekse ben de konut kredisi çekebilirdim
Bes senede cikiliyor.ama borcu kapattiysaniz bankayi arayip kkb guncellemsi isteyebilirsiniz.hemen guncelleme yapabilirler.maasiniz bankaya yatiyorsa ordan kredi cekmeniz daha kokay olur.kara listede olsaniz bile devamli hesabiniza yatan bir para okdugu icin iyi niyet kredisi kullandirabiliyorlar.ihtiyac kredisini o sekil halledebilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba.
yakında tayin sebebiyle taşınmak durumunda kalıcam başka şehre..

eşim diyor ki kiraya çıkmayalım 1+1 bile olsa bi ev alalım krediyle.
100.000 tl kadar olan bi ev alalım diyor

sorun şu ki birikmiş paramız yok.

aklımıza iki yol geliyor
emlakçılar evin değerini yüksek gösterip tamamı için kredi çıkmasını sağlıyorlarmış güya
diğer yol da peşinat için ihtiyaç kredisi çekip üstüne ev kredisi çekmek

sizce bu mantıklı mı?
bir de böyle olur mu?

ikimizin aylık toplam geliri 6000-6500 arası

Emlakçının yüksek göstermesi bankayı bağlamıyor malesef eksper belirliyor evin değerini. Banka da evin değerinin %75 ini kredi olarak onaylıyor. Yani iş eksperde bitiyor.
Bizim bankada bir miktar peşinatımız olduğu halde banka 10.000 eksik kredi vermişti mal sahibi 'ihtiyaç kredisi çekip faiz ödemeyin' dedi senet yapıp düğünden sonra ödemiştik.

kendi oturacağınız evi almak zorunda değilsiniz. başka şehirden kira garantili bir ev alıp, onun kirasıyla kendi kiranızı ödeyip (ya da amorti ettiği kadarını) kalan borcu gene üstüne ödersiniz.

mesela benim bulunduğum site 2+1 daire 75000 diye duymuştum en son. kirası yıllık 8000 ama aidat var ev sahibine ait. evin boş kalma olasılığı yok. her sene kira 500 lira artıyor.
bu dediğinizi mutlaka değerlendiricem
hiç aklıma böyle bişey gelmezdi
yaşasın kk hatunları :) En Büyük KK

Bes senede cikiliyor.ama borcu kapattiysaniz bankayi arayip kkb guncellemsi isteyebilirsiniz.hemen guncelleme yapabilirler.maasiniz bankaya yatiyorsa ordan kredi cekmeniz daha kokay olur.kara listede olsaniz bile devamli hesabiniza yatan bir para okdugu icin iyi niyet kredisi kullandirabiliyorlar.ihtiyac kredisini o sekil halledebilirsiniz.

evet borcu kapatalı yanılmıyorsam 4 sene 9 ay oldu
maaşı bankaya yatıyor kamu personeli olarak görünüyor
üstüne kredi kartı da yok borcu harcı da yok
sadece düzenli gelir görünüyor yani
geçenlerde findeksten kredi notu hesaplattım eşim için not bulunamadı diye sonuç çıktı

Emlakçının yüksek göstermesi bankayı bağlamıyor malesef eksper belirliyor evin değerini. Banka da evin değerinin %75 ini kredi olarak onaylıyor. Yani iş eksperde bitiyor.
Bizim bankada bir miktar peşinatımız olduğu halde banka 10.000 eksik kredi vermişti mal sahibi ihtiyaç kredisi çekmeyin dedi senet yapıp düğünden sonra ödemiştik.

hmmm o zaman tek yol ihtiyaç kredisi bizim için
senetlerden de ben korkuyorum
bankalar bana daha güvenilir geliyor
sizin mal sahibi iyi biriymiş

bı dediğiniz mantıklı
eşim yıllar önce 4 bin tl borcu yüzünden kara listeye girmişti
kaç senede çıkılıyor bu kars listeden acaba...

o peşinat için çekse ben de konut kredisi çekebilirdim
Bes senede cikiliyor.ama borcu kapattiysaniz bankayi arayip kkb guncellemsi isteyebilirsiniz.hemen guncelleme yapabilirler.maasiniz bankaya yatiyorsa ordan kredi cekmeniz daha kokay olur.kara listede olsaniz bile devamli hesabiniza yatan bir para okdugu icin iyi niyet kredisi kullandirabiliyorlar.ihtiyac kredisini o sekil halledebilirs
evet borcu kapatalı yanılmıyorsam 4 sene 9 ay oldu
maaşı bankaya yatıyor kamu personeli olarak görünüyor
üstüne kredi kartı da yok borcu harcı da yok
sadece düzenli gelir görünüyor yani
geçenlerde findeksten kredi notu hesaplattım eşim için not bulunamadı diye sonuç çıktı

hmmm o zaman tek yol ihtiyaç kredisi bizim için
senetlerden de ben korkuyorum
bankalar bana daha güvenilir geliyor
sizin mal sahibi iyi biriymiş
Kredi notu yukseknolmasi icin duzenli kullanilan ve odenen kredi karti avantaj canim.kredi karti olmayanlara zor.banka ile calismis olmasi yani urun kullaniyor olmasi puan olusturuyor.maasinin yattigi bankadan siz basvuru yapin onlar yardimci olur mutlaka.ayrica kamu calisanlarina baya avantajli krediler var.

bu dediğinizi mutlaka değerlendiricem
hiç aklıma böyle bişey gelmezdi
yaşasın kk hatunları :) En Büyük KK

kira getirisi/ev değeri oranı en yüksek olan yerlere bakmakta fayda var. mesela şuan bir çok yerde kiralar suriyelilerden dolayı arttı. komple apartman almadıkça ev sahibi olamıyorlar mecbur kiracılar. anne-babamın bulunduğu site için ev değeri 120 bin, suriyelilere eşyalı kiralarsanız yıllık 15000 liraya kiralarsınız demişti emlakçı. ama tabi suriyeliler evden çıkınca ev ne hale gelir bilinmez. emlakçı kirayı direk 2 yıllık peşin alırız demişti. geçen yaz bu arada bu bahsettiğim.

Biz 2 hafta oldu ev alalı. Elimizde 15 bin lira vardı yalnızca ama hepsini peşinat olarak vermedik. Bizim şansımız experin biçtiği değerin, anlaşılan fiyattan 36bin yüksek olması idi. Eve 139bine anlaştık. Exper 175 bin değer biçti. Bu durumda 127.5 bin kredi çıktı eve. Mesele experle anlaşmak değil onu da belirteyim. Exper raporu hazırladıktan sonra merkeze iletiyor. Orada da bazı siteler ya da civar evlere biçilen değer üzerinden exper raporuna onay çıkabilir ya da daha düşük bir fiyat gönderilebilir. Elinizde hiç peşinat yoksa ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz. Ama her halükarda kirada durmaktan emin olun daha uyguna geliyor. 8, 10 senelik bir krediye girseniz ödeyeceğiniz faiz; bu süreç içinde ödeyeceğiniz kira artı en az 1 taşınma ve masrafından çok daha uyguna geliyor. Hiç düşünmeyin ve korkmayın ama mutlaka ev alın.

Bu arada ödeyeceğiniz faiz ve kirayı kıyaslarken, evin her ay en aşağı 1000 lira değerinin arttığını da unutmayın. Yani 10 senelik kredide atıyorum 90 bin faiz ödeyecekseniz bu ev hiç yoktan sene başı en az 12bin lira değer kazanacak. İnanın ev almak daha ucuza geliyor.

kesinlikle gelen gidiyor :KK43:
bereketsiz mi ne param anlamadım

valla bireysel emekliliğe çekiliyor işte benim biraz
ama birikim için de bi hesap yapılabilir maaş günü elime geçmeden hemen o hesaba aktarılsa iyi olur tabi
umarım hayalleriniz arzularınız gerçek olur :)
Aa o tamamen niyetle alakalı ben maasimi çekerken bereketli olduğunu inanirsam o ay rahat ediyorum. Bazen kafam dolu oluyor alelacele koyuyorum cuzdana erken bitiyor :kahve:
Bence bereketli olduğunu düşünmeliyiz :nazar:
Teşekkürler inşallah hepimizin :sampiyon:

Canım bizim ev alma hikayemizi anlatayım sana belki cesaret verir :) biz eşimle 2013 eylülde evlendik... Benim hemen tayinim çıkmadığı için ev falan döşememiştik çünkü düğünden sonra çalıştığım ile geri dönecektim... Neyse şans eseri düğüne on gün kala tayinim çıktı meb o sene resmen al sana düğün hediyesi dedi bize...

Neyse biz düğünü falan yaptık ama eşimin bekar evinde takılıyoruz... Bu Arada eşim araba almak için 25000 kredi çekti... Biz kiralık ev aramaya başladık... Samimi bir arkadaşı ısrarla arabayı boşver ev al diyor sürekli ve bizim kiralık ev aradığımızı bilmeden satılık ev ilanı yolluyor. Size ev bulduk alın bu evi diye... Biz bir gecede satılık ev almaya karar veriyoruz... Çünkü kiralar 700-800 lira kiraya okadar vermek istemiyoruz... 3 haftalık aramadan sonra 135000 liralık ev buluyoruz... Expertiz eve 165000 değer biçiyor bankadan bize 123.750 kredi çıkıyor... Üstünü de hani eşim Araba için ihtiyaç kredisi çekti ya ordan tamamlıyoruz... Sonra aldığımız ev için eşya bakıp ona göre evi baştan aşağı döşedik onlarıda kredi kartı ile alıp taksitlendirdik.... Taksitler bir yılda bitti... Çektiğimiz kredi bu eylülde bitecek... Evin değeri şuan üç yıl olmadı daha alalı 190000...

Biz 10 yıllık kredi çektik on yılda geri ödemesi 196000 bin nerdeyse ev onu amorti etti...

İnan gelene göre giderin oluyor... Borca girmeyince mal sahibi olunmuyor.... Bizim ozaman için aylık gelirimiz 7500 falandı... Ev kredisini ben çekmiştim ozaman 400 kalıyordu maaşımdan şimdi kalan 900 lira... Her yıl maaşımıza zam gelince kredi de sabit kalınca gözüne az görünmeye başlıyor... Düşün 8 yıl sonra belki o kredi bedeli kadar kira veriyor olacaksın :super:

İlk kez bu kadar uzun bir yorum yazdım Rabbim ev sahibi olmak isteyen herkese nasip etsin insallah :KK200::KK200:

Biz 2 hafta oldu ev alalı. Elimizde 15 bin lira vardı yalnızca ama hepsini peşinat olarak vermedik. Bizim şansımız experin biçtiği değerin, anlaşılan fiyattan 36bin yüksek olması idi. Eve 139bine anlaştık. Exper 175 bin değer biçti. Bu durumda 127.5 bin kredi çıktı eve. Mesele experle anlaşmak değil onu da belirteyim. Exper raporu hazırladıktan sonra merkeze iletiyor. Orada da bazı siteler ya da civar evlere biçilen değer üzerinden exper raporuna onay çıkabilir ya da daha düşük bir fiyat gönderilebilir. Elinizde hiç peşinat yoksa ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz. Ama her halükarda kirada durmaktan emin olun daha uyguna geliyor. 8, 10 senelik bir krediye girseniz ödeyeceğiniz faiz; bu süreç içinde ödeyeceğiniz kira artı en az 1 taşınma ve masrafından çok daha uyguna geliyor. Hiç düşünmeyin ve korkmayın ama mutlaka ev alın.

çok teşekkür ederim yorumun için atessila atessila
evinizde güle güle oturun ;)
galiba bunu biz de yapmalıyız!
belki biz de öyle bir durum yaşarız uygun bir ev buluruz falan
vallahi heyecanlandım :)
şimdiye kadar hiç ev alamayız diye düşünüyodum

Canım bizim ev alma hikayemizi anlatayım sana belki cesaret verir :) biz eşimle 2013 eylülde evlendik... Benim hemen tayinim çıkmadığı için ev falan döşememiştik çünkü düğünden sonra çalıştığım ile geri dönecektim... Neyse şans eseri düğüne on gün kala tayinim çıktı meb o sene resmen al sana düğün hediyesi dedi bize...

Neyse biz düğünü falan yaptık ama eşimin bekar evinde takılıyoruz... Bu Arada eşim araba almak için 25000 kredi çekti... Biz kiralık ev aramaya başladık... Samimi bir arkadaşı ısrarla arabayı boşver ev al diyor sürekli ve bizim kiralık ev aradığımızı bilmeden satılık ev ilanı yolluyor. Size ev bulduk alın bu evi diye... Biz bir gecede satılık ev almaya karar veriyoruz... Çünkü kiralar 700-800 lira kiraya okadar vermek istemiyoruz... 3 haftalık aramadan sonra 135000 liralık ev buluyoruz... Expertiz eve 165000 değer biçiyor bankadan bize 123.750 kredi çıkıyor... Üstünü de hani eşim Araba için ihtiyaç kredisi çekti ya ordan tamamlıyoruz... Sonra aldığımız ev için eşya bakıp ona göre evi baştan aşağı döşedik onlarıda kredi kartı ile alıp taksitlendirdik.... Taksitler bir yılda bitti... Çektiğimiz kredi bu eylülde bitecek... Evin değeri şuan üç yıl olmadı daha alalı 190000...

Biz 10 yıllık kredi çektik on yılda geri ödemesi 196000 bin nerdeyse ev onu amorti etti...

İnan gelene göre giderin oluyor... Borca girmeyince mal sahibi olunmuyor.... Bizim ozaman için aylık gelirimiz 7500 falandı... Ev kredisini ben çekmiştim ozaman 400 kalıyordu maaşımdan şimdi kalan 900 lira... Her yıl maaşımıza zam gelince kredi de sabit kalınca gözüne az görünmeye başlıyor... Düşün 8 yıl sonra belki o kredi bedeli kadar kira veriyor olacaksın :super:

İlk kez bu kadar uzun bir yorum yazdım Rabbim ev sahibi olmak isteyen herkese nasip etsin insallah :KK200::KK200:

uzun uzun yazdığın için çok sağol icequeen87 icequeen87
ilham verici oldu
siz de sağlıkla oturun :nazar::nazar:
şu evren bana da şans getirsin nolurr
eşimin yanına tayinim çıksın bi de artık bi evimiz olsunnn...
ne güzel ya eviniz değerlenmiş bi de

kiranın artmasını ben hiç hesaba katmamıştım
haklısınız nerdeyse %10 artıyor her sene

tamamdır ya hedef koydum ben şu an bari bi malım olsun şu hayatta zaten biriktirmeyi başaramadım. en azından borca girdiğime değecek bişey yapmış olurum:super:

Merhaba.Bizim de aylık gelirimiz sizin ki kadar ortalama olarak.Aynen eşinizin dediği gibi yaptık.Peşinat için ihtiyaç kredisi çektik ve 10 yıllık ev kredisiyle aldık evimizi.Ihtiyaç kredisi bitmek üzere ve ev kredisinin de 3 yili bitti.
Hiç durmayın bence alın evinizi.Diğer türlü birikim yapılamıyor ya da biz beceremedik.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Merhaba.Bizim de aylık gelirimiz sizin ki kadar ortalama olarak.Aynen eşinizin dediği gibi yaptık.Peşinat için ihtiyaç kredisi çektik ve 10 yıllık ev kredisiyle aldık evimizi.Ihtiyaç kredisi bitmek üzere ve ev kredisinin de 3 yili bitti.
Hiç durmayın bence alın evinizi.Diğer türlü birikim yapılamıyor ya da biz beceremedik.Hakkınızda hayırlısı olsun.
Guzel günlerde oturun
Biz de yapabiliriz umarım
Gercekten borç yigidin kamcisi galiba :D

Esyam çok çok az
Fırınım yok
Daha dogrusu bi tane var midi firinin da küçüğü mini firin :)

30 m2 eve sigamam da 60-70 m2 lik 1+1 ya da kedimin de odasini dusunursek 2+1 e rahat sigarim

Ama bayagi yüklü kredi oderiz 2500 ü gecerse altından kalkamayiz gibime geliyor.kagit üzerinde hesaplayinca geçiniliyor da pratikte batabiliriz

Ay Allah' ım kedinin de odası var yerim :KK200: Canım ihtiyaç kredisinin astarı yüzünü geçiyor, konutla beraber zorlamasın sizi ? En iyisi bir hesaplamak oturup enine boyuna düşünmek. Bir maaş oraya gitse kalanla geçinebilir misiniz ?

Bir de a1+1 düşünme derim ne kadar az eşya da olsa çok sıkışıyor ruhu daralıyor insanın.

Ay Allah' ım kedinin de odası var yerim :KK200: Canım ihtiyaç kredisinin astarı yüzünü geçiyor, konutla beraber zorlamasın sizi ? En iyisi bir hesaplamak oturup enine boyuna düşünmek. Bir maaş oraya gitse kalanla geçinebilir misiniz ?

Bir de a1+1 düşünme derim ne kadar az eşya da olsa çok sıkışıyor ruhu daralıyor insanın.

2+1 ideal heralde ya
Su an 3+1 deyim 2 oda bos bos duruyor
Kedimin oyun alani falan var odasinda :D
Ihtiyac kredisine bulasmayi cok istemiyorum bi kac arkadas yazmis ya evin değerinden cok belirledi expertizler diye
Oyle bisey olsa tadindan yenmez ;)

Küçük toki evleri yada eski oturmuş mahalle den bir ev tercih edilebilir
En az yüzde yirmi beş elinde olmalı şuan faizler 1,20civarında tam iki sene önce 0,99dan cektim
İki yılı bitti bu iki yılda çok zor zamanlar geçti evimize kendime eşime hiç bir şey anlamadım tek mutfak masrafları vardı elimizde bu süre zarfında işsiz kaldım iş buldum asgari ücret kadardı bir yılıda böyle kaosta geçirdim çok şükür geçti gitti şimdi eskisine göre daha iyi işim var geziyorum harcıyoruz ayda 1700odüyorum
Bir yerden başlamak gerek ben iki yıl şehir dışını geç ev dışına çıkmadan yaşadım ama geçti gitti biraz zorluk oluyo en başta
Alın iyi olur ama eksper ler yüksek göster miyor aileden borç alsan ız

Hiç korkmayın borcundan. Ben size kendi üstümüzden bir hesap yapayım. Biz bankadan 127,5 kredi çektik. 5 senelik kredide bankaya yapacağımız geri ödeme toplam 174bin lira. Yani 47 bin lira faiz ödeyeceğiz. Çıktığımız evin de kirası 600 liraydı. Her sene insaflı miktarda arttığını hesap etsek 650, 700, 750, 825, 900 lira olsa 5 senede kirası. Toplam 45.900 lira kira ödemesi oluyor. En az 1 kere taşınsanız nakliyesi, ev araması, belki emlakçı, dışarıdan yemek, ev ararken yakacağınız yakıt derken en aşağı da 2500 bu şekilde ödersiniz. 48.400 lira oldu mu masraf. Kirada otursanız bu para havaya gidecek. Ev aldığımızda bankaya 45.900 ödeyeceğiz ama dediğim gibi en az 1000 lira da evin değeri artacak. 5 senede değer kazanacağını düşünsek; bankaya ödediğim para 174bin. Bu evi 5 sene sonra satmak istediğimde değeri en az 220bin olacak. Kirada oturmaya devam etsem 48.400 lira kira ödeyeceğim ve her sene ev fiyatları artacağı, kenara da para koyamayacağım için hala kirada oturuyor olacağım. Ama ev alınınca faiz, kirayı sıfırlayacak. Toplam 174bin ödeyeceğimama 5 sene sonunda en az 220bin liralık bir evim olacak. Evin bedelinden de yaklaşık 90 bin kar ettim. 90 bin kar artı bir de ev sahibi oldum. Sizce mantıklı değil mi? İhtiyaç kredisi bile çekseniz sizin ihtiyaç artı konutun vadesini uzatmaktan dolayı 20 bin lira fazladan faiz bile ödeseniz inanın ev almak düşündüğünüzden çok daha karlı. Hiç korkmayın. Kredi yüzünden ayağınızı yorganınıza göre uzatacaksınız ama dursanız asla o parayı biriktiremezsiniz. Kimse de kalkıp size büyük miktar para borç verip 5, 10 sene beklemez. Bankalar kredi çekmek için can atıyor. Eşinizde sıkıntı varsa kendi üstünüze çekersiniz ikisini de.

Back
X