• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

peşinat yokken ev alınır mı?

bence alınır evin değeri fazla yüksek değil kira ödemektense mülkünüz olucak. ev almayı isteyenleri destekliyorum:)

bence eşin güzel düşünmüş, hani küçük de olsa ev almak, yetmediği yerde kiraya çıkmak iyi gibi.
insan azıcık para ile geçiniir de kafasını sokacak ev bulamayabilir zor gününde.

ilk dediğin yöntemi yapan çok duydum, biz de aynı şekilde %75den fazla kredi çekebilmiştik. eksper satın alma bedelimizden daha yüksek bir bedel belirlemişti. onun üzerinden çekmiştik krediyi.

ama hem ev kredisi hem ayrı kalemde ihtiyaç kredisi zorlayabilir, ki onun faizi daha yüksek biliyorsunuz.

Bende diğer arkadaşlara katılıyorum. Malesef kiracılığın sonu yok, ay sonu hemen geliyor.. Birikim yapmakta çok zor. Yapsan dahi, günden güne ev fiyatları artıyor.. 1+1 de olsa, iyi kötü bir ev almaya bakın.. En azından bir mülkünüz olur..

İKİMİZDE CALISIYORUZ 105 BINE ALDIK 30 BIN İHTİYAC KALANI EV KREDISI ÜSTELİK BİZ 2300 TL HER AY ÖDEME YAPIYORUZ MAAS TOPLAMIMIZ 3000
KREDİ KARTIMIZI HEP 500 EKSIK ODUYORUZ USTELIK B BEBEĞİMİZ VAR BAZEN COK BUNALIYORUM KENDIMIZE BISEY YAPAMIYORUZ
SONRA GECIYOR O ANKI HİSSİM İYİKİ YAPMISIZ DIYORUM İHTİYAC BITINCE RAHATLARIZ SADECE EV KREDİSİ KOLAY EE MAASLARDA ARTAR DIYE DUSUNDUK 1 YIL BITTI BILE KALDI 2 YIL
SİZ DAHA RAHAT ODERSIIZNIZ BENCE AYDA 3,500 GIBI ODEME PLANIYLA DAHA BUYUK BU EV BILE ALABILIRSUN 2+1

Arkadaşlar merhaba.
yakında tayin sebebiyle taşınmak durumunda kalıcam başka şehre..

eşim diyor ki kiraya çıkmayalım 1+1 bile olsa bi ev alalım krediyle.
100.000 tl kadar olan bi ev alalım diyor

sorun şu ki birikmiş paramız yok.

aklımıza iki yol geliyor
emlakçılar evin değerini yüksek gösterip tamamı için kredi çıkmasını sağlıyorlarmış güya
diğer yol da peşinat için ihtiyaç kredisi çekip üstüne ev kredisi çekmek

sizce bu mantıklı mı?
bir de böyle olur mu?

ikimizin aylık toplam geliri 6000-6500 arası

6000-6500 çok çok iyi bir rakam.Ankarada güzel evler var.Bazen bakıyorum İstanbula göre aynı fiyata daha iyi daireler var.Birinizin maaşını hatta daha azını krediye ödeyip geriye kalanla da geçinirsiniz:KK66:

Yazın tayin durumu belli olacak diye hatırlıyorum tayin çıkarda inşallah hem kavuşur hem de ev sahibi olursunuz .

6000-6500 çok çok iyi bir rakam.Ankarada güzel evler var.Bazen bakıyorum İstanbula göre aynı fiyata daha iyi daireler var.Birinizin maaşını hatta daha azını krediye ödeyip geriye kalanla da geçinirsiniz:KK66:

Yazın tayin durumu belli olacak diye hatırlıyorum tayin çıkarda inşallah hem kavuşur hem de ev sahibi olursunuz .
Cok sagolun
Inşallah bulusuruz esimle de hayaller gerçek olur :)

Z zeytinagaci geliriniz çok çok güzel canım.
bence 2 1 ev alsanız çok daha iyi olacak.

ilerde çocuk vs derken lazım yani 1 oda daha.
3000 gibi ödeseniz aylık geri kalanla rahat geçinir siniz.

bak ben 1080 ödüyorum aylık ev kredisi
eşimle toplam aylık kazancımız
3000 civarı.
bu sene ilkokula başlayacak çocuğum var.

sıkıntı çekmeden ödüyoruz evimizi.

Rabbim başta sana ve isteyen herkesin gönlünce versin

Z zeytinagaci geliriniz çok çok güzel canım.
bence 2 1 ev alsanız çok daha iyi olacak.

ilerde çocuk vs derken lazım yani 1 oda daha.
3000 gibi ödeseniz aylık geri kalanla rahat geçinir siniz.

bak ben 1080 ödüyorum aylık ev kredisi
eşimle toplam aylık kazancımız
3000 civarı.
bu sene ilkokula başlayacak çocuğum var.

sıkıntı çekmeden ödüyoruz evimizi.

Rabbim başta sana ve isteyen herkesin gönlünce versin

saglik ve huzurla oturun :)
Bizim elden taksit ve borçlarımiz vardı ama bitiyor insallah
Bittiği gibi buna baglayalim dedik becerebilirsek :)

Back
X