Peynir ekmek yiyin

Anne çalışamaz çünkü çalışırsa ona kalan maaş kesilir bence hesaplanan bu... Ama dayininda bakmasını istemekte bencillik... 40 yaş çok genç bir yaş mecburen anneniz calisacak... En kolayi evde çocuk baksın...

konuyu yorumlarla birlikte okudum ve size gram hak vermedim.
teyzen annen ve 3 kardeşe 1 dayı bakmak zorunda değil.
kaldı ki adam yıllarca yalnız başınaymış birden çıkıverip gelmişsiniz. ev ortak olduğundan ses etmemiş ama giderlerinizi karşılamak zorunda değil.
üstelik annen baya genç kadın. her işi yapabilir. benim annem 45 yaşında engelli bacağı ile sabah 9 akşam 9 ayakta çalışıyordu.
şu an bakıcım 45 yaşlarında 6 çocuklu bir anne. üzülerek biraz gerçekçi bakarak söylüyorum anneanneden kalan maaş kesilmesin diye çalışmıyor sanırım ama gördüğün gibi o da yetmiyor yetmez.

Al benden de o kadar.
O zaman 5 yaş sonra bizde herşeyden elimizi ayağımızı çekelim.

Yorumların hepsi annen çalışsın yönünde.
AMA
Bide bu işin aması var. 40 yaş için iş bulmak gerçekten zor. O kadar çok üni mezunu işsiz genç var ki. Her işi en düşük ücrete yapıyorlar. Suriyelileri saymıyorum bile.

Maddi durumum fena değil, bir kaç ay önce eşimle sıkıntı yaşadım. Resti çekip boşanayım dedim. Dımdızlak kaldım iş konusunda. 20 yıldır beraber çalışıyoruz tabi ki başka iş aradım. Ama yok.gerçekten yok. Küçük bir ildeyseniz öyle evde takı, boncuk işi falan yok. Marketler yaşı duyunca hımmmm oluyorlar. sigara sarmacılara bile gittim, onlarda da müşteri yok ki iş çıksın, kendileri sarmaya başlamış. Size yemin ediyorum temizlik işi bile kapılmış durumda. Her evin bi yardımcısı var ya da şirket istiyorlar. Kadınlar pazar bile çalışıyor, boş ev ara ki bulasın.
Her iş yeri tutturmuş bi deneyim zımbırtısı.
Ola ki es kaza günlük falan iş buldun, eline geçen parayla yaşamanın imkanı yok, sadece ölmezsin.tek başına olsan yine bir nebze de çocuklar girince işin içine elin kolun bağlanıyor.
Bizim olay kapandı ama şunu anladım ki daha önce çalışmayan 40 yaş üstü kadının işi çok zor. Kafama tüküreyim zamanında aklımı kullanmadığım için ama malesef böyle

Haklisiniz fakat yine de sizin gibi sansini denemeli baska cikis yolu yok. Elinden ne geliyorsa yapmali insan. Herkese sans hemen gulmez. Hepimiz icin gecerli

anne işe girerse anneanneden kalan emekli maaşı kesilir bu yüzden de çalışmıyor olabilir ama siz çalışabilirsiniz. ben 15 yaşımdan beri çalışıyorum. küçük besleme gibi itilip kakıldım senelerce. ama okudum da. hak ettiğim yerdeyim. ablan da sende çalışın. olmadı günlük temizliğe gidin. merdiven falan alın. ayıp mı

Annem 40 yaşında yaşlı değil tabi ama afedersiniz çokmuş ben anneme temizlik yaptiramazken calistiramam kıyamam. O yüzden kendim iş arıyorum.
nasıl çökmüş fiziksel engeli vs mi var
gayet çocuk bakabilir..

dayıya yüklenmek yanlış belki adam evlenmek falan istiyor
hep sizin evde yaşadı da sadece internet mi ödedi doğru söyleyin
eğer öyleyse ayırın evleri

Dayı size bakmak zorunda değil ki. Hem bakmaya kalksa artı üç boğaz. Evlenecek birikim yapıyor belki. Babanız size nagaka vermiyor mu okul masraflarını karşılamıyor mu. Kızacaksanız babanıza kızın bence. Ayrıca anneniz gayet genç bir kadın, neden calışmıyor?

Anneniz bebek baksın mesela böyle olmaz ki kac yıl daha ömrü var o kadar yıl bu sıkıntı çekilmez.valla bizim emeklilik yaşı 65 zaten

Vallahi benim ex kaynana 50 yaşında armut com a ilan verdi bebek bakıcılığı için, günde en az 10 tane teklif geliyordu.

Bu yaşa kadar çalışmayıp, tecrübesi olmayan kadınlarımızın malesef yapabileceği çok iş yok.

Ya fabrikalarda, çok uzmanlık gerektirmeyen makinalarda, tekstil, gıda vb, çalışılır, ya çay temizlik yemek personeli olarak çalışılır, bebek bakıcılığı, ev temizliği vb. Olabilir.

Annemin bir emekli maaşı var annesinden kalan birde teyzem veriyor ayda bir babam o kadar birde annem evde iş yapar oradan 100 tl o kadar

Annem 40 yaşında yaşlı değil tabi ama afedersiniz çokmuş ben anneme temizlik yaptiramazken calistiramam kıyamam. O yüzden kendim iş arıyorum.

40 yaşında genç sayılır. dayı size bakmakla yükümlü değil ki. işe girip çalışacak anneniz.

ayrıca siz evde 4 kişisiniz dayınız 1 kişi. eve katkısının az olması gayet normal değil mi?

dayınız 5 gündür oteldeymiş. genelde orda mı kalıyor?

Haklısınız elbette zorunda değil fakat eve geldiği zaman bana bunu yapın bana şunu yapın diyen insan eve gelmediği zaman peynir ekmek yiyin diyor. Ve bu insan evde ekmek olmadığı zaman suratını aşan insan veeee dün anneme şarj makinesi yüzünden kizan insan

O zaman hukuksuz bi iş ama sigortasız çalışacak hasta bakmak gibi ya da çocuk bakımı gibi

Çoğunuz beni yanlış anlamış... Annem ilk defa ondan böyle bir şey istedi sadece şu son 5 gündür otelde kalıyor ondan önce hep evdeydi. Ve evdeyken sürekli biseyler istiyordu anneme oni yap bunu yap diyordu ama katkıda bulunmazdı al şunu vereyim de git yemek al demezdi. Evde ekmek olmayınca yüzünü asan bir insan ama kendisi gelirken eve ekmek almaz bizden bekler hep. Simdi bu adam evde yokken siz peynir ekmek yiyin demesi ne kadar normal? Biz sonuçta beraber yaşıyoruz ve en azindan yfak ufak seylere katkida bulunmasi lazim.

Allah kimseyi kimseye muhtaç ve minnet ettirmesin, çok zor.

Belki anneniz bugüne kadar hiç çalışmadı ne yapacağını da bilmiyordur ama hayat adil.degil maalesef , biraz insanca yaşamak için çalışması gerekiyor.

Kıyamıyorum demissiniz ya inanın ruhundaki yaralar kadar ağır gelmez iş yorgunluğu.

Şirketler de yemek yapabilir mesela. Sosyal hakları da olur böylece.

Siz de çalışırsınız bir yandan.

Hayır ben anlayamadım gerçekten anneniz niye ağlıyor yatalak falan mı yada zor bir hastalığı mi var eğer böyleyse devletten yardım talep edebilirsiniz.
Yok eğer sağlıklıysa okuduğum kadarıyla 40 yaşında yazmışsınız 40 genç bir yaş.
Kendi annemden örnek vereyim biz 3 kız kardeşiz anne baba ayrı.Ayrildiklarinda ben 6 diğer kardeşlerim biri 3 yaşında diğeri 3 aylıkti.Babam hiç bi şekilde destek vermedi ama annem kendi başına çalıştı didindi hepimizi okuttu büyüttü evlendirdi yani kimseye el açmadık annem sayesinde.Oturduğunuz yerde ağlayıp sizlanmak yerine çalışmayı deneyin lütfen anneniz siz ve ablanız

Off bu nasıl bir düşünce tarzı yahu?
40 yas hiç geç bir yaş değil gayet çalışabilir.
Ayrıca hadi sen ise girdin diyelim ilerisi ne olacak sen de evlenip yuva kuracaksın.
Bırak kadın çalışsın emekliliği sosyal güvencesi olsun.
Ha aldığı maaşlar yetiyorsa sorun yok çalışmasın ama kimseden de bir şey beklemesin bi zahmet gidip kendisi alsın yemeklik malzemeyi.

Biz sonuçta beraber yaşıyoruz ve en azindan yfak ufak seylere katkida bulunmasi lazim.

Peki sizin katkınız nedir? Bunu demek için bir katkı sağlıyor olmalısınız. Armut piş ağzıma düş diye bir hayat yok.

Benim kız kardeşim üniversitede okuyor ve bölümü cidden çok masraflı bir bölüm, babam asla parayı sakınmaz, kredi kartını bile gözü kapalı verir ama kız kardeşim sanırım vicdanen rahatsızlık duyduğundan çalışmak istedi. Gündüz okul, akşam 10 buçuğa kadar da iş.. Gayet de memnun hayatından.. Demem o ki yapılamayacak bir şey değil, annene kıyamıyorsanız da ablanla ikiniz çalışın.

Staj görüyoruz stajdan aylık düşük bişey alıyoruz onu veriyoruz anneme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…