- 29 Temmuz 2010
- 11.665
- 2.953
- 248
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #21.661
lavem cuma günü alıcam
ama telefonda sordum hemşire homozigot dedi
ama hangisi bilmiyorum çünkü bir sürü tahlil yaptırdım
kızdığım nokta doktora sorduğumda biz sana yapılması gereken en ileri tahlili yaptırmışız bunlara gerek yok sende de belirti yok demişti
nerden çıktı şaşırdım doğrusu
sen cd 56 sormuştun yaptırmadım doktorum senin sorunun translokasyon diğerleri fasafiso dedi ama sağlıklı bulunmuşken tutunamaması da beynimi kemiriyor
yaptırıcam onu da en kısa zamanda chnb nin dediği lupus anti... yapıldı ama ne çıktı bilmiyorum cuma belli olucak
co cültür yapılmışmıydı sana lave yumurta sorunu olduğunda başarıyı % 10 arttırıyormuş okuduğuma göre
memorial yapıyormuş sana teklif etmişlermiydi
lavem cuma günü alıcam
ama telefonda sordum hemşire homozigot dedi
ama hangisi bilmiyorum çünkü bir sürü tahlil yaptırdım
kızdığım nokta doktora sorduğumda biz sana yapılması gereken en ileri tahlili yaptırmışız bunlara gerek yok sende de belirti yok demişti
nerden çıktı şaşırdım doğrusu
sen cd 56 sormuştun yaptırmadım doktorum senin sorunun translokasyon diğerleri fasafiso dedi ama sağlıklı bulunmuşken tutunamaması da beynimi kemiriyor
yaptırıcam onu da en kısa zamanda chnb nin dediği lupus anti... yapıldı ama ne çıktı bilmiyorum cuma belli olucak
co cültür yapılmışmıydı sana lave yumurta sorunu olduğunda başarıyı % 10 arttırıyormuş okuduğuma göre
memorial yapıyormuş sana teklif etmişlermiydi
bana da önemli olan tranaslokasyon pıhtılaşma önemsiz dediler hep. sadece hamile kalmadan önce düzenli folbiol ve cosarpin kullandm.
iğneye 8.haftada başladım belki başlamasam da doğucaktı sağlıkla.
genetik dışındaki sorunlar, pıhtılaşma bağışıklık vs. etkisi kesin kanıtlanmış sorunlar değil. sağlıklı bulunduktan sonra gerisi önemsiz gerçekten.
ama 2.düşüğümde bebek genetiğe gitmişti kromozom olarak sağlıklı çıkmıştı. belki pıhtılaşmadan düştü veya başka şeyden.veya test yanılmıştı.
46XX çıkmıştı, dr senin dokunu çalışmış olabilirler demişti bana.
hamile kalmamanın genetik dışında bi sürü sebebi olabilir, sebepsiz olabilir. biliyosun öyle bi grup var sebepsiz infertil.
çok takılma bence çünkü takıldığın konular dr.ların bile ortak bi fikrinin olduğu konular değil.
folbiol zaten hamilelik isteyen herkes kullanmalı ama coraspini dr.a danışmadan kullanman doğru olur mu bilmiyorum.
doğru diyorsun canım
sorgulamasam keşke
var bir nedeni ve bulunamıyor gibi geliyor bana hep
allahın takdiri elbette ama herkesin -buna ben de dahilim- elinden geleni yaptığından emin olmak istiyorum ki içim rahat edebilsin
her kafadan ayrı ses çıkınca bir tuhaf oluyor insan
benim bir boş gebeliğim 3 kimyasalım var ama hepsi bu kadar
adacım,
bana da bır seyler yapıldı ama ne oldugunu bılmıyorum. memorıal bır lıste vermıstı onu yaptırdım , heterezıgot cıktı
co cultur yapılmadı canım oyl ebır onerıde de bulunmadılar.
bulacagız yanı ınsallah sonunda nıye hamıle kalamıyoruz dogal olarak:)
senın bır de kac sene , bır de benı dusun
yılar yıllar valla
cd 56 benım yuksek cıktı . 6-29 arası olması gerekn yuzde bende %35 cıktı. ama dedım ya Semra Hanım da bana translokasyon dedı. o varken bu onemlı degıl.
ama su soru da hep kafamdadır. ya duzgun embryo bulunur da cd 56 yuksek dıye tutmazsa?
gercı Cumhur Bey de son gıttıgımde Semra Hanım'ın dedıgını dogruladı.
ama ben bılıyorum yıllar once bır arkadasımız Memorıalda cd 56 tedavısı gordu ve hamıle kaldı . sanırım her gecen gun tezler ve ınanıslar degısıyor.
lupus yapılmadı bana , ne oldugunu da bılmıyorum.
ben ıpın ucunu kacırıdm artık valla
bunların hepsı tedavıyle mı oldu? 1 bos ve 3 kımyasal?[/QUOT
1 kimyasal dışında diğerleri normal oldular
pıhtılaşma topiğinde okumuştum, rahmin yeterince kanlanmasını önlüyomuş. hamile kalmadan iğne kullananlar bile var. rahim hazırlansın diye. defalarca kimyasal gebelik yaşayanlar okudum.
dr.ların yaklaşımları çok farklı. bazıları çok önemsiz buluyo, pıhtılaşma türk halkında yaygın bi sorun ve haberi olmadan bebek doğuran çok kişi var.
bi kısmı da önemli buluyo hamile kalmadan önce en az 3 ay coraspin ve folbiol kullanman lazım demişti bana prof. hamile kaldıktan sonra geç olur demişti.
ah kesin şu şudur denemiyo işte.
bunların hepsı tedavıyle mı oldu? 1 bos ve 3 kımyasal?[/QUOT
1 kimyasal dışında diğerleri normal oldular
e canım sen o zaman normal hamıle kalmıssın...
neden oyle dıyorsun???
bence kesınlıkle yanlıs dusunuyorsun
normal hamıle kalmıssın ama kımyasal olmus
ama normal yoldan hamıle kalmıssın
kımyasal olmus ol ması translokasyon olabılır mattıkanın dedıgı gıbı pıhtılasma olabılır .
gercı ben pıhtılasmanın ılk evrelerınde gebelıgın etkı etmedıgını bılıyorum
ama esındekı translokasyon kımyasal gebeleıgın cok net bır sebebı olabılır adacım.
ben hıc normal hamıle kalmadım tatlım
Ewet kızlar saolun çıktı çok şükür degerim normalmiş ama beynim resmen uyuştu çok fena vallahi bugünde kadın çekim için gelicekti keşke işi çıksada gelmese yaa
Sizler nasılsınızz özledim sizi
Canımmm çok iyi olmuş şekerinin normal çıkması sevindimm,bizde seni özledikkkk
Kızlar bende bugün doktora gittim, 1.400 gr olmuş benm sıpam
Esneyip duruyordu..
Hafif mantar olmuşum donaxyl diye bir fitil verdi doktor inşallah geçirir..
Çok acıktımmm canımda ıspanak çekti
Gidip onu yapcam şimdi
dogum fotocusu cnm mavistfotodan indirim istedim indirim yapmam ama her ay gelir fotonu çekerim dedi ve o çekimleri tek resimde birleştiririm dedi bende okey dedim ama aradım haftaya görüşelim die çünkü ölü gibiyim hiç iyi deilim
beni tanımaya başladı bi de. gözümün içine bakıyo kucağıma alayım diye
yemek yapmadım daha, akşam oldu
suskunadacım aldın mı sen raporunu??
bende de pıhtılaşma cıkmıstı ama benımkı heterezıgot. ne demek oldugunu ben de bılmıyorum ama Memorıaldakı dr bana homozıgot olursa onemlı demıstı . ama yıne de hamıle kalırsan onlem olarak ıgne verırız demıstı.
mattıkacım senın acıklamalarına bayılıyorum ben :)
folbıolu o zaman her gun almalı mı? ben tedavıde alıp sonra bırakıyorum
doğru diyorsun canım
sorgulamasam keşke
allahın takdiri elbette ama herkesin -buna ben de dahilim- elinden geleni yaptığından emin olmak istiyorum ki içim rahat edebilsin
değerinin normal çıkmasına sevndim canım.
ne güzel bir fikir hazadeciğim. her anın belgelenmesi.
bana da önemli olan tranaslokasyon pıhtılaşma önemsiz dediler hep. sadece hamile kalmadan önce düzenli folbiol ve cosarpin kullandm.
iğneye 8.haftada başladım belki başlamasam da doğucaktı sağlıkla.
genetik dışındaki sorunlar, pıhtılaşma bağışıklık vs. etkisi kesin kanıtlanmış sorunlar değil. sağlıklı bulunduktan sonra gerisi önemsiz gerçekten.
ama 2.düşüğümde bebek genetiğe gitmişti kromozom olarak sağlıklı çıkmıştı. belki pıhtılaşmadan düştü veya başka şeyden.veya test yanılmıştı.
46XX çıkmıştı, dr senin dokunu çalışmış olabilirler demişti bana.
hamile kalmamanın genetik dışında bi sürü sebebi olabilir, sebepsiz olabilir. biliyosun öyle bi grup var sebepsiz infertil.
çok takılma bence çünkü takıldığın konular dr.ların bile ortak bi fikrinin olduğu konular değil.
folbiol zaten hamilelik isteyen herkes kullanmalı ama coraspini dr.a danışmadan kullanman doğru olur mu bilmiyorum.
doğru diyorsun canım
sorgulamasam keşke
mattıkacım senın acıklamalarına bayılıyorum ben :)
folbıolu o zaman her gun almalı mı? ben tedavıde alıp sonra bırakıyorum
Ewet cnm şükürler olsun normal çıktı ...
Ahh yok hayatım nerde işde kredi kartımı kapattırdım 40 gün sonra geri dönüş olucak o siteden ses seda yok(
beni tanımaya başladı bi de. gözümün içine bakıyo kucağıma alayım diye
yemek yapmadım daha, akşam oldu
pıhtılaşma topiğinde okumuştum, rahmin yeterince kanlanmasını önlüyomuş. hamile kalmadan iğne kullananlar bile var. rahim hazırlansın diye. defalarca kimyasal gebelik yaşayanlar okudum.
dr.ların yaklaşımları çok farklı. bazıları çok önemsiz buluyo, pıhtılaşma türk halkında yaygın bi sorun ve haberi olmadan bebek doğuran çok kişi var.
bi kısmı da önemli buluyo hamile kalmadan önce en az 3 ay coraspin ve folbiol kullanman lazım demişti bana prof. hamile kaldıktan sonra geç olur demişti.
ah kesin şu şudur denemiyo işte.
merhaba canım
yaptırmam iyi olmuş ama hala tutunamama nedeni belli değil kafam fena takık
kimse de anlamıyor abarttığımı düşünüyorlar
birşeyler okudukça kafam allak bullak oluyor
co cültür , lokal injury , lazerle tomurcuklanma , tutunma solüsyonları
sen bunları araştırmışmıydın
genetiği aştım ben gördüğün gibi
CANIM çok şükür atlatmissin seker olayinida temiz çıkmış iyi bari hayirdir hasta felan mısın CANIMdogum fotocusu cnm mavistfotodan indirim istedim indirim yapmam ama her ay gelir fotonu çekerim dedi ve o çekimleri tek resimde birleştiririm dedi bende okey dedim ama aradım haftaya görüşelim die çünkü ölü gibiyim hiç iyi deilim
Nesrin abla bizde düşündük bu özel sigorta ısını arzu Hanım'dan devam etmek için ama hemen yararlanabilirmiyim saglık haklarındanHazade çok sevindim şeker çıkmamış... fotocu da haftaya gelsin artık...:)) şu netten iptal ettiğin ürünlerden haber var mı?
inci 900 civarı 8 taksite filan bölmüşlerdi ama ben çok kullandım. düşün şimdi sigortan yok memoriale hamilelikte devam edeceksin. dr dedi bir nst çekelim 250 tl vereceksin... bir sürü işlem muayene, doğum indirimi kat kat amorti ediyor kendini... idrar kültürü 38 tl ydi indirimli. normalde nedir Allah bilir...
akasya öyle canım... ben büyük oğlanda kolikten çok çektim düşün 5 sene bebek düşünmeyecek kadar... hayatım zindana döndü, şimdi de öyle deyince o günler geldi aklıma. sağlıklı olsun da gerçi bunlar küçük ayrıntılar...
ade arkadaşım bence de yumurta sayısı azsa tedaviyi etkiliyor. benim 5 yumurtam pgt ye gitti. 5. güne gidemedi ya kalite düşüktü, ya da biyopsi zararı. Allah bilir. Ama nasip işi en önemlisi. bu noktada şunu düşünmek lazım. doğal ya da normal tüp olursa nasıl bir yol izlerim?
bebek sağlıklı mı değil mi sorusu ne derece etkiler gebelikte seni? testlere göre amniyo yaptırdın sonuca göre tavrın senin psikolojini ne kadar etkiler. bunları da düşünmek lazım. belki maviumut gibi 3-4 tedavi yumurta biriktirilebilir. tabi maddiyat da önemli...
iyi çok şükür, nazlanıyo artık, sürekli kucak istiyo. alıştırdım tabi. ya da ben alıştım kucağımda olmasına
Arkadaşlar ben az once bir univeriste hastanesinin embriyoluguyla görüştüm. Kendisiyle oldukca uzun bir konuşma yaptık.(sabrına teşekkurler) benimde biraz bu konuda bilgim oldugundan istatistiki olarak sonuç degerlendirmesi yaptık. PGT'yi onermiyor. hele ki az embriyosu bulunan kişilere kesinlikle onermiyor. internette yazılan %03 risk rakamının teoride oldugunu soyledi. pratikte bu rakamların farklı oldugunu soyledi. Ayrıca benim yaşım 38 oldugundan bana zaman kaybettirmemek için sanırım( daha once defalarca kendisiyle goruştum belki halime acıdıgından) şunu soyledi '' bizim merkezimizde pgt ile saglıklı gebelik elde etmiş biri yok'' dedi. Bunu acık yureklilikle soyledi. bunun anlamı. normal tup bebekte elde edilen rakamların uzerine cıkılamaması. ayrıca ne olursa olsun embriyodan 1 hucre alındıgından embriyoya zarar verilmesinin olabilcegini soyledi. ben dedi paranızı alırım ama sonra yine gebelik oluşmaz siz niye dersiniz dedi. akdeniz anemisi ve ya down send. gibi şeyler benim ve eşimin sulalesinde yok. bunun dışında yaşımdan oturu mutlaka yumurtalarımda genetik bozukluklar vardır. gerisi Allah'a kalmış. Sonuç farketmeyecekse hem zaman hem para kaybetmenin bence bir anlamı yok.
Bana en onemli olan şeyin sttesten arınmam oldugunu soyledi. sonucta bu yumurtayı uretende benim rahimime tutunacak olanda benim. Şimdi dusununce ben 2 tup tedavimde de muthiş stresliydim. hatta ikisinde de tedavi aşamasında ciddi kavga bile ettim. transfer sonrası da olabildigince yorgundum. 1 haftadan sonra streslenmeye yine başladım. yani durum bu.
Umarım isteyen herkes bir gun bebek sahibi olur ama olmasa sa sevdiklerimizin bebekleri var. Krdeşim hamile şu an. onun bebişi benim de bebişim olacak. muthiş heyecanlandırıyor beni. O'nun gelişi bana bir rahatlama getirecek.
Bu arada pgt ile cocuk sahibi olmuş az sayıda yumurta sahibi hiç bir bayan var mı bildiginiz? hamile kalıp dusuk yapanlar buna dahil degil tabii.
Şimdiden sagolun
mervişim indirimden yararlanırsın bence benim gibi. benim gibi 130 gibi muyene ücreti verirsin doğum da 5 bin civarı olur tahminen yaptırırsan. ama sigortada 1500 tl civarı olur bence. istersen bana yardımcı olan arkadaşın telini yazayım sor o her şeyi biliyor. benim dediğim tahmin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?