- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #21.681
Sana zahmet olacak ama memnun olurum yazarsan teli özelden gecen gittik Memoriale 220 tl idi ücret o hiçbir şey ama dogum ücreti tahliller vs bizi asar valla
homosistein yüksekse asıl sıkıntı zaten. takılma ya, folbiol kullan düzenli, mthfr li faktörlerde çıktıysa özellikleÇok ilginç. Bende çıktı, doktor homosistein önemli demişti. Bak şimdi bu da takılır kafama
pıhtılaşma kimyasal sebebi olabiliyo canım, hangi faktörlerde çıktı ki? sen bu konuya önem veren bi dr.la görüş. ama yine de genetik sorunun yanında önemsemezler pıhtılaşmayı.doğru diyorsun canım
sorgulamasam keşke
var bir nedeni ve bulunamıyor gibi geliyor bana hep
allahın takdiri elbette ama herkesin -buna ben de dahilim- elinden geleni yaptığından emin olmak istiyorum ki içim rahat edebilsin
her kafadan ayrı ses çıkınca bir tuhaf oluyor insan
benim bir boş gebeliğim 3 kimyasalım var ama hepsi bu kadar
pıhtılaşman mthfr li bi gende ise bırakma canım. en az 3 ay deniyo.mattıkacım senın acıklamalarına bayılıyorum ben :)
folbıolu o zaman her gun almalı mı? ben tedavıde alıp sonra bırakıyorum
benim kanama düşük olmuyodu canım. kalbi durduğu için direk kürtaj oldum ikisinde de. bebek gitti genetiğe aslında ama sonuç geç çıktı.canım arda bey de bana hamilelik öncesi coraspin, folbiol, apikopal kullandırdı. diğer 2 düşüğümün 1. sinde araştırılmadı. 2. düşüğümde hamileliği öğrenince innohep 0.45 innohep kullandım düştü. genetiğe gitsin diye kürtaj oldum senin gibi 46 xx çıktı ama raporda koryon villusları izlenmemiştir yazıyordu. prof. dr. cemil akgül dedi ki bu genetik sonuç senin. o ifade bebeğe ait materyal yok demekmiş incelemede.
ah ah bana kürtaj öncesi hap koydurdular düşük yaptırdılar hatayda fakültede. sonra da kürtaj ve yard. doç. diyor ki sağlıklıymış bebek. daha koryon villuslarını bilmiyor ya da direk sonuca baktı görmedi bile o yazyı( he bir de ağlıyoprum diye asistan amma da abartıyorsun alt tarafı kürtaj diyor...
peki sen kanamadan sonra mı kürtaj oldun?
bu folbiolün 2 ay önce kullanımı erken doğumu bile azaltıyormuş Arda bey dedi...neymiş bu folbiol...
tşk ederim mervecim. bana kalsa baya büyüdüAy kuzum benim buyumustur şimdi
Yerime op lütfen yerim ben onu kucakci oldu desene yavrum benim
zaten sabah çıkmış ki balkonadelikızzz Allah iyiliğini versin...Az daha eşin balkonda sabahlayacakmış...
hava bozuk buradada... sıkıcı gerçekten....
şu astrolojiden etkilenmek günah mıdır? sabah cenk erenin programında astrolog çıktı bu işin üniversitesini okumuş. merkür, ay ve güneşten dolayı şu aralar doğacaklarda olumsuz etkileri olacakmış... yok bebeklerde huzursuzluk, sindirim sorunları vs... olacakmış. etkilenmek istemiyorum ama hoşuma da gitmedi duyduklarım...
Arkadaşlar ben az once bir univeriste hastanesinin embriyoluguyla görüştüm. Kendisiyle oldukca uzun bir konuşma yaptık.(sabrına teşekkurler) benimde biraz bu konuda bilgim oldugundan istatistiki olarak sonuç degerlendirmesi yaptık. PGT'yi onermiyor. hele ki az embriyosu bulunan kişilere kesinlikle onermiyor. internette yazılan %03 risk rakamının teoride oldugunu soyledi. pratikte bu rakamların farklı oldugunu soyledi. Ayrıca benim yaşım 38 oldugundan bana zaman kaybettirmemek için sanırım( daha once defalarca kendisiyle goruştum belki halime acıdıgından) şunu soyledi '' bizim merkezimizde pgt ile saglıklı gebelik elde etmiş biri yok'' dedi. Bunu acık yureklilikle soyledi. bunun anlamı. normal tup bebekte elde edilen rakamların uzerine cıkılamaması. ayrıca ne olursa olsun embriyodan 1 hucre alındıgından embriyoya zarar verilmesinin olabilcegini soyledi. ben dedi paranızı alırım ama sonra yine gebelik oluşmaz siz niye dersiniz dedi. akdeniz anemisi ve ya down send. gibi şeyler benim ve eşimin sulalesinde yok. bunun dışında yaşımdan oturu mutlaka yumurtalarımda genetik bozukluklar vardır. gerisi Allah'a kalmış. Sonuç farketmeyecekse hem zaman hem para kaybetmenin bence bir anlamı yok.
Bana en onemli olan şeyin sttesten arınmam oldugunu soyledi. sonucta bu yumurtayı uretende benim rahimime tutunacak olanda benim. Şimdi dusununce ben 2 tup tedavimde de muthiş stresliydim. hatta ikisinde de tedavi aşamasında ciddi kavga bile ettim. transfer sonrası da olabildigince yorgundum. 1 haftadan sonra streslenmeye yine başladım. yani durum bu.
Umarım isteyen herkes bir gun bebek sahibi olur ama olmasa sa sevdiklerimizin bebekleri var. Krdeşim hamile şu an. onun bebişi benim de bebişim olacak. muthiş heyecanlandırıyor beni. O'nun gelişi bana bir rahatlama getirecek.
Bu arada pgt ile cocuk sahibi olmuş az sayıda yumurta sahibi hiç bir bayan var mı bildiginiz? hamile kalıp dusuk yapanlar buna dahil degil tabii.
Şimdiden sagolun
Çok ilginç. Bende çıktı, doktor homosistein önemli demişti. Bak şimdi bu da takılır kafama
Suskunadacim ,
Ayni sey degil bence ama. Esinin morfolojisi bozuk da olsa , hareketi az da olsa sen hamile kaliyorsun.
Kalmissin. Ben senin gii hamile kalmis olsaydim tabii bir suru sey yine gelirdi aklima dogal hamile kalamiyorum demezdim.
Bu kadar karamsar bakma senin olayina, bence hic o kadar karamsar degil. Zaten translokasyon basli basina bir sebep kimyasal olmasi icin. Tek sebep translokasyon olabilir muhtemelen. Benimki senden daha vahim arkadasimben hic dogal yollardan hamile kalmadim. Hayatimda bir defa hamile kaldim o da 3 gun. Sezen Aksunun bir sarkisi var ya " 3 gunluk ask " diye. Ona benziyor yani tabi her zaman da soyluyorum dogal hamile kalip dusurmeyi istemezdim, buna ozenmiyorum ancak hic hamile kalamamis olmak da cok garibime gidiyor. Daha faxla arastir demissin arkadasim ama ben artik cok sikildim ve yoruldum. Hic bir sey yaptirmak istemiyorum. Illa bir sey var diye de dusunmuyorum ben senin gibi. Zaten translokasyon bence en en buyuk sebep.
Chnm canim ben o zaman her gun alayim 1 folik asit. Zarari yoktur herhalde. Ne zaman tedavioluruz bilmem ama alayim ben.
Mattikacim yarin bakayim teste , maille gelmisti. Mthfr dediginiz gende mi diye. Ben bu detaylardan hic anlamiyorum. Test cikinca goturmustum Memoriala , onlarda heterzigot pihtilasma cokonemli degil demislerdi. Ama yarin bakacagim.
Hazadecim sekerinin normal cikmasina cok sevindim canim. Masallah.
Akasyacim canim sen nasilsin? Hersey yolunda gidiyor, okuyorum, cok seviniyorum.
Mervecim senin de bulantilar gecti insallah , rahatladin biraz.
Delikiz sen nasilsin? Hersey yolunda insallah.
Nazefsa da yok sanirim bir suredir, goremedim.
Hitucim zaten hiiic ugramiyor artik
Tuliprosa kese gormeye ne zaman gidiyorsun? Heyecanlisindir eminim.
Turkuazcim sen nasilsin?
Izzcim sen de kendini daha iyihissediyorsundur insallah . Hissedecegiz. Baska caremiz yok ki.
Çekilsede sorun deil dediler canım ...para çekilmediyse sorun olmaz di mi?
Ewet cnm çok şükür darısı başına inşalllah vallahi insan çok stres oluyor.CANIM çok şükür atlatmissin seker olayinida temiz çıkmış iyi bari hayirdir hasta felan mısın CANIM
günaydınnnnn
yağmurlu bir istanbul ,hiç uyanmak istemedim , başım da ağrıyor bu hafta nasıl biter yaaaaa
ben her ihtimali değerlendirip allaha bırakmaktan yanayım elimi kolumu bağlayıp beklemiycem mucizemi
belki bırakmam gerekiyor peşini zamana allaha bırakmam gerekiyor herkes öyle diyor ama yapamıyorum
bırakırsam pişman olucağımı biliyorum geçen zamana pişman olduğum gibi
sen de tekrar tahlilleri gözden geçir translokasyon dışındaki durumların araştırılmasını iste
hazadeeeee
allah kavuştursun canım benim eşimde haftaya onbeş günlük bir yurtdışı seyahatine gidiyor
şimdiden panik olmuş durumdayım
Arkadaşlar ben az once bir univeriste hastanesinin embriyoluguyla görüştüm. Kendisiyle oldukca uzun bir konuşma yaptık.(sabrına teşekkurler) benimde biraz bu konuda bilgim oldugundan istatistiki olarak sonuç degerlendirmesi yaptık. PGT'yi onermiyor. hele ki az embriyosu bulunan kişilere kesinlikle onermiyor. internette yazılan %03 risk rakamının teoride oldugunu soyledi. pratikte bu rakamların farklı oldugunu soyledi. Ayrıca benim yaşım 38 oldugundan bana zaman kaybettirmemek için sanırım( daha once defalarca kendisiyle goruştum belki halime acıdıgından) şunu soyledi '' bizim merkezimizde pgt ile saglıklı gebelik elde etmiş biri yok'' dedi. Bunu acık yureklilikle soyledi. bunun anlamı. normal tup bebekte elde edilen rakamların uzerine cıkılamaması. ayrıca ne olursa olsun embriyodan 1 hucre alındıgından embriyoya zarar verilmesinin olabilcegini soyledi. ben dedi paranızı alırım ama sonra yine gebelik oluşmaz siz niye dersiniz dedi. akdeniz anemisi ve ya down send. gibi şeyler benim ve eşimin sulalesinde yok. bunun dışında yaşımdan oturu mutlaka yumurtalarımda genetik bozukluklar vardır. gerisi Allah'a kalmış. Sonuç farketmeyecekse hem zaman hem para kaybetmenin bence bir anlamı yok.
Bana en onemli olan şeyin sttesten arınmam oldugunu soyledi. sonucta bu yumurtayı uretende benim rahimime tutunacak olanda benim. Şimdi dusununce ben 2 tup tedavimde de muthiş stresliydim. hatta ikisinde de tedavi aşamasında ciddi kavga bile ettim. transfer sonrası da olabildigince yorgundum. 1 haftadan sonra streslenmeye yine başladım. yani durum bu.
Umarım isteyen herkes bir gun bebek sahibi olur ama olmasa sa sevdiklerimizin bebekleri var. Krdeşim hamile şu an. onun bebişi benim de bebişim olacak. muthiş heyecanlandırıyor beni. O'nun gelişi bana bir rahatlama getirecek.
Bu arada pgt ile cocuk sahibi olmuş az sayıda yumurta sahibi hiç bir bayan var mı bildiginiz? hamile kalıp dusuk yapanlar buna dahil degil tabii.
Şimdiden sagolun
Suskunadacim ,
Ayni sey degil bence ama. Esinin morfolojisi bozuk da olsa , hareketi az da olsa sen hamile kaliyorsun.
Kalmissin. Ben senin gii hamile kalmis olsaydim tabii bir suru sey yine gelirdi aklima dogal hamile kalamiyorum demezdim.
Bu kadar karamsar bakma senin olayina, bence hic o kadar karamsar degil. Zaten translokasyon basli basina bir sebep kimyasal olmasi icin. Tek sebep translokasyon olabilir muhtemelen. Benimki senden daha vahim arkadasimben hic dogal yollardan hamile kalmadim. Hayatimda bir defa hamile kaldim o da 3 gun. Sezen Aksunun bir sarkisi var ya " 3 gunluk ask " diye. Ona benziyor yani tabi her zaman da soyluyorum dogal hamile kalip dusurmeyi istemezdim, buna ozenmiyorum ancak hic hamile kalamamis olmak da cok garibime gidiyor. Daha faxla arastir demissin arkadasim ama ben artik cok sikildim ve yoruldum. Hic bir sey yaptirmak istemiyorum. Illa bir sey var diye de dusunmuyorum ben senin gibi. Zaten translokasyon bence en en buyuk sebep.
Chnm canim ben o zaman her gun alayim 1 folik asit. Zarari yoktur herhalde. Ne zaman tedavioluruz bilmem ama alayim ben.
Mattikacim yarin bakayim teste , maille gelmisti. Mthfr dediginiz gende mi diye. Ben bu detaylardan hic anlamiyorum. Test cikinca goturmustum Memoriala , onlarda heterzigot pihtilasma cokonemli degil demislerdi. Ama yarin bakacagim.
Akasyacim canim sen nasilsin? Hersey yolunda gidiyor, okuyorum, cok seviniyorum.
Mervecim senin de bulantilar gecti insallah , rahatladin biraz.
Delikiz sen nasilsin? Hersey yolunda insallah.
Nazefsa da yok sanirim bir suredir, goremedim.
Hitucim zaten hiiic ugramiyor artik
Tuliprosa kese gormeye ne zaman gidiyorsun? Heyecanlisindir eminim.
Turkuazcim sen nasilsin?
Izzcim sen de kendini daha iyihissediyorsundur insallah . Hissedecegiz. Baska caremiz yok ki.
evet delikız anlıyorum seni.herhalde oyle, ama ınsana bır garıp gelıyor .lave ben de 2 sene hiç hamile kalamadım
doktor bana doğal olarak kalma şansın yüzde 20 dedi
normalde insanların yüzde yüzü 2 sene içinde hamile kalıyor
dolayısıyla benim hamile kalma oranım yüzde yüz olarak 10 seneye çıkıyor hesaplarsan
yani senin gibiydim ben de bi açıdan
belki de 5-10 sene sağlıklı yumurtaya denk gelmeyecekti ki muhtemelen de öyle
çünkü 2 senedir bebiş için sürekli çalışma yaptık
hiç boş gün geçirmedik inanırmısın
ama olmadı
yani arada çalışma yapsak hadi neyse ama olmadı
diyeceğim o ki benim şansım da azdı ama çok şükür oldu
bu da senin de şansın az olsa da olabilir umudunu kesme
ben de iiyim çok şükür
Günaydın Kızlar nasılsınız,
Kocacıgım seyahate gitti ne ağladım ne ağladım
Yağmurda yağıo Allah korusun çok korkuorum ...Sizler nasılsınız nasıl gidio ...
Çekilsede sorun deil dediler canım ...
Bakalım ne olucak hergün arıorum
sen nasılsın cnm az kaldı arda paşa geliyor.
Ewet cnm çok şükür darısı başına inşalllah vallahi insan çok stres oluyor.
Saol cnm benim, sen nasılsın nasıl gidio ben bu ara pek giremiyorum.tetanoz yaptırdım kolum resmen uyuşukk
hadi guzel haberler ınsallahyarın gidiyorum canım.
günaydınnnnn
yağmurlu bir istanbul ,hiç uyanmak istemedim , başım da ağrıyor bu hafta nasıl biter yaaaaa
lavemm sen hamile kalıyorsun diyorsun inşallah öyle olsun
dedim ya mucizemi bekliyorum hala
çok yıprandık ama ben peşini bırakmayı düşünmüyorum bak gerek yok herşeyi yaptık dediler pıhtılaşma çıktı
ben her ihtimali değerlendirip allaha bırakmaktan yanayım elimi kolumu bağlayıp beklemiycem mucizemi
belki bırakmam gerekiyor peşini zamana allaha bırakmam gerekiyor herkes öyle diyor ama yapamıyorum
bırakırsam pişman olucağımı biliyorum geçen zamana pişman olduğum gibi
sen de tekrar tahlilleri gözden geçir translokasyon dışındaki durumların araştırılmasını iste
rahmin ayrıntılı incelenmesiyle bir sürü sorun bulunabiliyor
nedensiz de olabilir tabiki ama farkedilmeyen bir sorun da olabilir
hazadeeeee
allah kavuştursun canım benim eşimde haftaya onbeş günlük bir yurtdışı seyahatine gidiyor
şimdiden panik olmuş durumdayım
tuliprosa
inşallah için rahatlıycak bugün herşeyin yolunda olduğundan emin olacaksın
iyi haberlerini bekliyorum
evet delikız anlıyorum seni.herhalde oyle, ama ınsana bır garıp gelıyor .
ben dusunmuyorum ekstra bır sorun daha oldugunu.
bence en buyuk sorun bunca zaman ıcınde duzgun yumurtanın denk gelmemıs olması.
acı gercek bu bana gore.
15 senede bır saglam yumurta olusuyorsa vay halımıze,
Incicim canim ben senin kacirmadim di mi durumunu? Is
Emini yaptirdin, bu lezyonlari yakma islemi
ne zaman olacakti ? Onun zamanini kacirdim mi diye geldi aklima.
Homosistein ne bu arada? Bunu da ilk duydum Allahim.
yarın gidiyorum canım.
Günaydın Kızlar nasılsınız,
Kocacıgım seyahate gitti ne ağladım ne ağladım
Yağmurda yağıo Allah korusun çok korkuorum ...Sizler nasılsınız nasıl gidio ...
Çekilsede sorun deil dediler canım ...
Bakalım ne olucak hergün arıorum
sen nasılsın cnm az kaldı arda paşa geliyor.
Ewet cnm çok şükür darısı başına inşalllah vallahi insan çok stres oluyor.
Saol cnm benim, sen nasılsın nasıl gidio ben bu ara pek giremiyorum.tetanoz yaptırdım kolum resmen uyuşukk
valla senın tedavıye az kaldı ben sana diyim.
yazısa yazısa konusa konusa kıvamına geldın bence
bırakma elbet. daha 34 yasında neyın pesını bırakıyorsun? ben bıle bırakmıyorum ama umıdım yok benım .
hepınızıden ayrıldıgım nokta sanırım bu.
translokasyondan baska baktır demıssın canım ama bu sekılde gıdersek de bunun bır sonu yok kı.
ben hısteroskopı cekın dedım memorıalda gerek yok rahım cok guzel dedıler.
zorla da ıstemem boyle bır seyı. doktor gerek yok dıyor ıse ılla yapın lutfen demek de bıraz gereksız degıl mı?
belkı bır kac kan testı daha yapılabılır ama bızım translokasyon gıbı kocamannnn bır sebebımız varken neyı arastırıyoruz kı bız?
hadı ben hıc hamıle kalmadıgım ıcın arastırayım ama sen adacım hamıle de kalmıssın 2 veya 3 kere... soyle dusun , kendıne hazadeyı ornek al.
o da hamıla kalıp kurtaj olmadı mı 3 kere??? senın kı de daha erken kayıp , ve ıkısının bırbırınden bana gore hıc bır farkı yok.
Hazadem dogal yolla kalabıldıgıne gore sen de kalabılırsın .
Ahh sorma cnm yağmurlu havada çıkıca çok tedirgin oluorumcanım ben de yağmurda hep çok tedirgin olurum.
aslında belki de yağmurda insan daha dikkatli kullandıgı icin risk daha azdır ...
allaha emanet olsun ınsallah.
Herkesciklere günaydınnnnnnnnn
Saol cnm benimmmmAllah kavuştursun kuzum
Ara gir özleriz seni cnm yada ben cepten ararımm dayanamazsamHerkese selam
Ben bir kaç gün buralarda olamayacağım. Şehir dışından yatılı misafir gelecek. Hepinizi çok öpüyorum. Kendinize ve kuzucuklarınıza çok iyi bakınAllah'a emanet olun
Amin cnm benim aminnn inşallah hayırlısıyla alırsın yawrunu kucagınaa ...hep hazadeyi hituciyi düşünüp ümitleniyorum zaten
gerek yok dedikleri şeyler karşıma çıkıyor canım onu anlatmaya çalışıyorum
evet belki sağlıklıyı bulmak önemli ama onun tutunması da herşeyden önemli
ben brüksel tüp bebeğe yücel beye gitmiştim inanırmısın elime bir sürü tahlil listesi tutuşturup git yaptır gel
sonrasında histereskopi yapıp rahmine bakıcam sonrasında tüp bebek demişti
filmde görünmeyen pekçok şeyi histereskopiyle görüyorlar rahmin yapısı bozuk olabiliyor tutunmaya engel olabiliyor vs vs
ben de ne bunlar ya niye istediki kimse istemiyor demiştim kendi kendime
onun verdiği listeyle gittim yaptırdım tahlilleri ve pıhtılaşma çıkmış işte
keşke büyük sözü dinleyip herşeyi en başta yaptırsaymışım ama keşkenin faydası yok
akasya beni affet canım bana da kızıyorsun belki ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?