Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Allahtan gelen herşeye sonuna kadar razıyım....... ama herşey üst üste gelince gücüm kalmıyor artık.......... bugün genetik test sonucunu aldım ve maalesef Robertsonyan translokasyon çıktı........... moralim çok bozuk ne yapacağımı şaşrdım artık........... eşimde morfoloji bozukluğu var...

şimdi merak ediyorum bunun sonucunda pgt yöntemi ile başarılı gebelik elde eden varmı? varsa eğer nerde yaptırdınız?

ben umut tüp bebek merkezi ile görüştüm ama henüz nerde yaptıracağıma karar veremedim...... herkesten cevap bekliyorum

öncelikle gecmis olsun canim benim bende pgd yaptirdim ama malesef benim emriolarin hepsinde hasar cikti ve transfer iptal edildi pgdeyi ben memorilde yaptirdim ve emrio basi 350 dolar ödedim ben translokation tasiycisi oldugum icin bana söyle dedin sansiniz 23% tabiiki ben rakami duyunca sok oldum ama önemsemedim taki transfer günü kagitta uygun emrio yoktur yazana kadar....:14::14::14::14::14::14:

Üzülme lütfen allah hepimizin yardimci olsun

öncelikle gecmis olsun canim benim bende pgd yaptirdim ama malesef benim emriolarin hepsinde hasar cikti ve transfer iptal edildi pgdeyi ben memorilde yaptirdim ve emrio basi 350 dolar ödedim ben translokation tasiycisi oldugum icin bana söyle dedin sansiniz 23% tabiiki ben rakami duyunca sok oldum ama önemsemedim taki transfer günü kagitta uygun emrio yoktur yazana kadar....:14::14::14::14::14::14:

Merhaba selo.
Konu sahibimiz hazade ama mesaj ona ait değil :) Topik sahibimiz sonradan değiştiği için mesaj da öyle kaldı. Bu mesajı yazan eski konu sahibi Simge arkadaşımızın bir oğlu oldu. Hazade de şu anda hamile :nazar: Ve nasipse 2 ay sonra kızına kavuşacak.
Sana da çok geçmiş olsun. İnş bir dahaki denemende kavuşursun yavruna.

Özlemcim nasılsın?

Iyiyim incim sagol esim isten erken geldi alisveris yaptik
Yemek yap ye topla yika derken saat bukadar olmus abuk geciyor zaman
Bugun kizimin asisi vardi teyzesi kzamik asisi yapildi cok agladi
Hemsire igneyi vurmadan once kzim onunla oynadi igneyi yiyince nerdeyse hemsireyi dovecekti
Bir baksi vardiki buyuk insan gibi kaslarini cati bir kizmaya basladi saydi baya hemsire sok oldu
Bu ne a diyo sanki 10 yasindaki cocuk bi dovmedigi kaldi:))))))

Merhaba selo.
Konu sahibimiz hazade ama mesaj ona ait değil :) Topik sahibimiz sonradan değiştiği için mesaj da öyle kaldı. Bu mesajı yazan eski konu sahibi Simge arkadaşımızın bir oğlu oldu. Hazade de şu anda hamile :nazar: Ve nasipse 2 ay sonra kızına kavuşacak.
Sana da çok geçmiş olsun. İnş bir dahaki denemende kavuşursun yavruna.

Bunun muhabbeti geçmişti hatırlıyormusun :1::1:

Mervem evet fish daha yaygın, array yeni yeni yapılmaya başlandı.
Array başarısız denemeleri olanlara daha çok öneriliyor tabi bir de yaş faktörü var.
Mesela bir arkadaşım var, 32 yaşında bugün sonucunu aldı, maalesef negatif. Bu 3.denemesiydi. Kendisi doğal yoldan da rahatlıkla hamile kalıyor ama sürekli düşük yapıyor. Bu denemesinde pgt yapıldı ve array yöntemi uygulanmış ama ona rağmen olmadı. İşte hep nasip diyoruz ya, fish ya da array hepsi sadece birer vesile... Her şey mükemmel de olsa nasipte yoksa olmuyor ama varsa isterse her şey ters gitsin o evlat geliyor...

Aynen canım.yok hani lave yazmış ya yabancı bi sitedede paylaşım yapıyorum fıshı daha önce hiç duymamışlar diye o yüzden söyledim
Arkadaşın için üzüldüm allah yardımcısı olsun rabbim tez vakitte onada nasip etsin hayırlı sağlıklı bir evlat
tabi onda tekrarlayan sebepsiz düşük olduğu için pgt yapılıyor değilmi herhangi genetik bir problem yok galiba
Doğru canım nasibinde varsa olur işte ama bazende sebep gerekiyor
hayırlı kararlar vermeyi nasip etsin yüce mevlam

Hemsire igneyi vurmadan once kzim onunla oynadi igneyi yiyince nerdeyse hemsireyi dovecekti
Bir baksi vardiki buyuk insan gibi kaslarini cati bir kizmaya basladi saydi baya hemsire sok oldu

Ay kuzum kıyamam ya...
Çocuklar çoğu zaman büyüklerden daha net tepkiler veriyor bu da onlardan biri olmuş :1:

Bunun muhabbeti geçmişti hatırlıyormusun :1::1:

Hatırlamaz mıyım :1:

Maşallah kızına :nazar:şimdiki zamane çocukları böyle oluyor:1:

Aynen canım.yok hani lave yazmış ya yabancı bi sitedede paylaşım yapıyorum fıshı daha önce hiç duymamışlar diye o yüzden söyledim
Arkadaşın için üzüldüm allah yardımcısı olsun rabbim tez vakitte onada nasip etsin hayırlı sağlıklı bir evlat
tabi onda tekrarlayan sebepsiz düşük olduğu için pgt yapılıyor değilmi herhangi genetik bir problem yok galiba
Doğru canım nasibinde varsa olur işte ama bazende sebep gerekiyor
hayırlı kararlar vermeyi nasip etsin yüce mevlam

Fish bize mi özel acaba :1:
Amin canım amin. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Çok yıprandı kızcağız :50: Kaç kere düşük yaptı, 2 kez bebeği karnında öldü, zor çok zor. Nur Hanım laparoskopi yapalım demiş. Onu düşünecek şimdi. Genetik problemi yok, testler, tahliller hepsi çok iyi ama yok olmuyor.

Fish bize mi özel acaba :1:
Amin canım amin. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Çok yıprandı kızcağız :50: Kaç kere düşük yaptı, 2 kez bebeği karnında öldü, zor çok zor. Nur Hanım laparoskopi yapalım demiş. Onu düşünecek şimdi. Genetik problemi yok, testler, tahliller hepsi çok iyi ama yok olmuyor.

İŞte bazende sebepsiz oluyor ya bu düşükler hatta bazı kadınların hamile kalınca eşlerinin genini vücudu kabul etmiyormuş
bebeği atıyormuş.bunu duyunca çok şaşırmıştım.daha neler neler var yinede halimize şükredelim valla bizler
kaybetmekte çok zor doğru allah esirgesin
Bence düşünmesin bi an önce yaptırsın bebek kaybetmekten daha iyi

İŞte bazende sebepsiz oluyor ya bu düşükler hatta bazı kadınların hamile kalınca eşlerinin genini vücudu kabul etmiyormuş
bebeği atıyormuş.bunu duyunca çok şaşırmıştım.daha neler neler var yinede halimize şükredelim valla bizler
kaybetmekte çok zor doğru allah esirgesin
Bence düşünmesin bi an önce yaptırsın bebek kaybetmekten daha iyi

Evet halimize çok şükür...
Büyük ihtimalle yaptıracak, bir tek o kaldı zaten diyor. Allah yardımcısı olsun...
Embriyoları 5.gün embriyosuydu, tüm kromozomlarına bakıldı, her şey iyiydi ama olmadı işte... Nasipten ötesi yok...

Evet merve tam zamane cocugu cok farkli ya insanin kendi cocugu olmasi
Yakinda insallah sizde goruceksiniz cok konusuyo cokkkkkkk
Her soyledigimizi tekraliyor taklidimizi yapiyor yani daha ne diyimki cok cadi cooooookkkk

Anlat kız anlat başka ne yapıyor cimcime
size ne tatlı geliyordur şimdi onun hareketleri
şahsen ben parkta yada markette şımarık bi çocuk görsem
sinir olurdum ama ya benim bebede öyle olursa:9:gözüme şirin gözükür eminim
inşallah o günler gelecek mi yaa:26:
hım mesela mutfak çekmecelerini açmaya çalışıyomu?

akide canım tebrik ederim ne güzel,inşallah sağlıkla devam eder çok sevindim

selam kızlar nasılsınız?hep okuyorum ama yazacak fırsat bulamıyorum,

akasya,naz geçmiş olsun,umarım şimdi daha iyisinizdir

merve hala bulantılar devam ediyormuş,inci şubatta mı başlayacaksın?

hazade,lave,mattika,chnb,özlem,delikız,tulip,ada sizler nasılsınız?
turkuazım hoşgeldin ,sonunda ısrarlarıma dayanamadın yazdın değil mi :1:
iyiki de yazdın valla sesin kesilmişti..
ben bugün annemdeydim yine ıvır zıvır aldım hamsilere onları tamamlamakla uğraşıyorum
senin okul yorucu biliyorum ama ayın 15 i ile 20 si aklımda unutmadım ,sen anlarsın :))

ay ankaraya gelsen de görüşsek valla ,madonun iğrenç naneli limonatasının yerine bu sefer sahlep içeriz seninle karşılıklı :1:

kızlarrr geldim şoktayım,ikinci çizgi cıktıııııııııııııııııııııııııııııııııı:)))) inanamadım benim gözler oyun mu oynuyo diye bida yaptım gene çıktıııııııııı,,sonrada oturdum ağladım eee epey ara vermiştim aglamaya ya:)) cok mutluyum heyecanlıyım ama bi tarafım buruk,iki kez düşük yaptım ya:(( biliyorum daha sevinmemeliyim cokk dagıldım gene kızlarrrr...
tebrik ederim gözünaydın ,RABBİM tamamına erdirsin inş.
belki bu sefer tutar bellimi olur ..

ALLAH gönlüne göre versin inş.

LAve CANIM Türkiye'de de Fish daha çok yaygın ve basarı oranida gayet yüksek
Fishten neden bu kadar çok çekiniyorsun
O dediğin trozomi 9 olayı normal bi insanın embriyosundada olabilir
Tup bebekle gebe kalıp bir sürü düşük yapan insan biliyorum
Dogru diyorsun Mervecim . Ama micro array normal durumda da olabilecek kromozomal sorunlari buldugu icin avantajli olmuyor mu? Yani ben mesel soyle dusunuyorum. Eger fish ile bakilsaydi o embryoya saglam denilecekti, konulacakti, transfer sonu bekleyis ve sonra hayal kirikligi. Veya kalp atisi duyamayacaktik ne bileyim olumsuz bir suru sey olacakti. Yanlis mi dusunuyorum? Yanlis dusunuyorsam beni duzeltin lutfen. Benim de kafam cok karisik bu konu ile ilgili.
Array başarısız denemeleri olanlara daha çok öneriliyor tabi bir de yaş faktörü var.
Mesela bir arkadaşım var, 32 yaşında bugün sonucunu aldı, maalesef negatif. Bu 3.denemesiydi. Kendisi doğal yoldan da rahatlıkla hamile kalıyor ama sürekli düşük yapıyor. Bu denemesinde pgt yapıldı ve array yöntemi uygulanmış ama ona rağmen olmadı. İşte hep nasip diyoruz ya, fish ya da array hepsi sadece birer vesile... Her şey mükemmel de olsa nasipte yoksa olmuyor ama varsa isterse her şey ters gitsin o evlat geliyor...
Incim canim saglam embryo bulunmasina ragmen tutmadi mi? Olabiliyor tabi... Orada yapacak hic bor sey yok. Benim takildigim konu array hepsine bakiyorsa baksin ne sakincasi var ki diye dusunuyorum. Ama bir taraftan da Volkan Beyin translokasyonlar icin fishi uygun gorduguu soylemesi ama diger taraftan da cok guvendigim Cumhur Beyin array onermesi. Evet vesile tabi ona da katiliyorum ama yeni bir tedavi surecine girerken bu detaylari da dusunmeyelim mi? Belki fish dogru , belki array. Belki array ile emnryolar heba oluyor belki de fishte bulunumayan sorunlari buldugu icin cok daha saglam sonuclar cikariyor. Her iki tarafa da kayiyorum. Cok fena.

Selocum gecmis olsun. Ben de memorialda 3 kere denedim. Benim de hicbirinde bulunamadi ne yazik ki. Odedigin ucrete bakilirsa senin de array ile bakilmis. Sendeki sorun neydi ?

Dogru diyorsun Mervecim . Ama micro array normal durumda da olabilecek kromozomal sorunlari buldugu icin avantajli olmuyor mu? Yani ben mesel soyle dusunuyorum. Eger fish ile bakilsaydi o embryoya saglam denilecekti, konulacakti, transfer sonu bekleyis ve sonra hayal kirikligi. Veya kalp atisi duyamayacaktik ne bileyim olumsuz bir suru sey olacakti. Yanlis mi dusunuyorum? Yanlis dusunuyorsam beni duzeltin lutfen. Benim de kafam cok karisik bu konu ile ilgili.

Incim canim saglam embryo bulunmasina ragmen tutmadi mi? Olabiliyor tabi... Orada yapacak hic bor sey yok. Benim takildigim konu array hepsine bakiyorsa baksin ne sakincasi var ki diye dusunuyorum. Ama bir taraftan da Volkan Beyin translokasyonlar icin fishi uygun gorduguu soylemesi ama diger taraftan da cok guvendigim Cumhur Beyin array onermesi. Evet vesile tabi ona da katiliyorum ama yeni bir tedavi surecine girerken bu detaylari da dusunmeyelim mi? Belki fish dogru , belki array. Belki array ile emnryolar heba oluyor belki de fishte bulunumayan sorunlari buldugu icin cok daha saglam sonuclar cikariyor. Her iki tarafa da kayiyorum. Cok fena.

Selocum gecmis olsun. Ben de memorialda 3 kere denedim. Benim de hicbirinde bulunamadi ne yazik ki. Odedigin ucrete bakilirsa senin de array ile bakilmis. Sendeki sorun neydi ?

Lave canım haklısın. Mesela benim embriyolarımdan birinde bir sürü sorun çıkmıştı. Cumhur Bey, bu embriyo konulsa tutmaz, tutsa da düşer demişti. Ben sana düşüncende hak veriyorum. Kızların söylemek istediği de şu, array ile bakıldığında yaşamla bağdaşan anomaliler de çıkabiliyor ancak sorun görüldüğü için embriyoya şans verilmiyor bu da sayıyı dolayısıyla şansı iyice azaltıyor.

Arkadaşımda herhangi bir genetik sorun yok canım ne kendisinde ne eşinde ama düşükleri nedeniyle pgt yapıldı ve tutmadı maalesef.

Senin yerinde olsaydım ben de array isterdim ki 2.denememde ben de onu yaptırdım.

Sağlıksız olduğu vakit zaten tutmuyorki bana iki tane transfer edilmişti
ikisininde sağlıklı olup olmadığını bilmiyorduk
Bir tanesi tuttu ikincisi rahimde kayboldu gitti demekki o sağlıksızmış diyorum ben
Tabi sende haklısın kafa karışıklığın çok normal
Bi yandan Volkan Bey bi yandan Cumhur Bey
hani pgt'yi savunanlar savunmayanlar gibi oldu o yetmiyormuş gibi
bide Fısh ve arraydede ikiye bölünüldü
allah sonumuzu hayır etsin
Rabbim Doğru kararlar almanı nasip etsin sana canım

LAve CANIM Türkiye'de de Fish daha çok yaygın ve basarı oranida gayet yüksek
Fishten neden bu kadar çok çekiniyorsun
O dediğin trozomi 9 olayı normal bi insanın embriyosundada olabilir
Tup bebekle gebe kalıp bir sürü düşük yapan insan biliyorum

Lave canım haklısın. Mesela benim embriyolarımdan birinde bir sürü sorun çıkmıştı. Cumhur Bey, bu embriyo konulsa tutmaz, tutsa da düşer demişti. Ben sana düşüncende hak veriyorum. Kızların söylemek istediği de şu, array ile bakıldığında yaşamla bağdaşan anomaliler de çıkabiliyor ancak sorun görüldüğü için embriyoya şans verilmiyor bu da sayıyı dolayısıyla şansı iyice azaltıyor.

Arkadaşımda herhangi bir genetik sorun yok canım ne kendisinde ne eşinde ama düşükleri nedeniyle pgt yapıldı ve tutmadı maalesef.

Senin yerinde olsaydım ben de array isterdim ki 2.denememde ben de onu yaptırdım.
Incim , iste bu noktada da Volkan Beyin soyledikleri kafami karistiriyor. Nasil bu kadar net 2 ayri gorus olabilir bu kadar hassas bir konuda anlayamiyorum. Bu arada yasamla bagdasma konusuna gelince eger yanlis hatirlamiyorsam ilk gittigimizde Cumhur Bey bize bunun aciklamasini yapmisti. Boyle bir durum oldugunda biz size soyleriz ve o embryonun konulmasini teklif ederiz demisti. Yani benim belki atiyorum trizomi 9 degilde basit bir sey ciksa idi diyecekti ki bu embryo konulabilir.

volkan Bey telde cok net soyledi translokasyonlar icin fishin uygun oldugunu ve ben ona bu dusuncelerimden bahsettigimde haksizsin demedi ama cevap olarak "tam da oyle degil" dedi. Daha da cok konusamadik tabi telefonda.

Sağlıksız olduğu vakit zaten tutmuyorki bana iki tane transfer edilmişti
ikisininde sağlıklı olup olmadığını bilmiyorduk
Bir tanesi tuttu ikincisi rahimde kayboldu gitti demekki o sağlıksızmış diyorum ben
Tabi sende haklısın kafa karışıklığın çok normal
Bi yandan Volkan Bey bi yandan Cumhur Bey
hani pgt'yi savunanlar savunmayanlar gibi oldu o yetmiyormuş gibi
bide Fısh ve arraydede ikiye bölünüldü
allah sonumuzu hayır etsin
Rabbim Doğru kararlar almanı nasip etsin sana canım

Sagliksiz olunca tutmuyor Mervem ama ya tutarsa ?
Ya da onu da birak kese, kalp icin gideceksin , 12 gun heyecanli bekleyis var. hepsini yasadik hepimiz biliyoruz.
Daha kesin bir alternatif var iken bu riskleri almaya gerek var mi diyorum. Zaten yeterince heycanli bir hayatimiz var. mumkunse biraz daha heyecan katmasak...

Ama dedigim gibi iki ayri gorus var ortada . Yurtdisini detay olarak verdim cunku dunya ne yapiyor nu da bilmek gerek. Dunyanin pek fishten haberi yok gibi gorunuyor. Ama ben ne yapacagimi hic mi hic bilmiyorum.

Back
X