- 29 Mayıs 2011
- 21.447
- 48
- 163
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #23.641
Sırf merakımdan arayıp soracağım he sizin fish yönteminiz nasıl diye
Ara kız valla yarın arasanaa
Beklenidligi gibi cikmis derken herhalde 2 ve 7 numaralarda translokasyon yok demek istedi. Ama degisik bir tanimlama olmus bu .
Yok ben telefonda sormustum , belli kromozomlara bakiliyor dedi. Translokasyonun yaninda bakilan kromozom numaralari merkezden merkeze degismiyor di mi bunlar stabil dedigimde evet demisti. Zaten bu fish bi teknikse bunun bir formulu vardir. Zaten fish icin sadece eger prob yoksa o getirtiliyor , diger bakilan numaral sabit. Fish teknigi oyle uretilmis yani .
Yok tatlim yanlis bir sey soylemedin, olur mu oyle sey. Ya ben her turlu riski eleyelim demiyorum aslinda , kaderciyimdir ama kadercilik dusunmemek olmasa gerek. Ama arrayin eger bir dezavantaji yoksa o zaman tum kromozmlara bakilmasinda ne sakinca olabilir diye dusunuyorum. Ama bu gorus her doktor tarafindan kabul gormuyor anladigim. Kafami da karistiran bu. yoksa ben yaptirdigim tedavilerin hic birinde keske fish yaptirsaydim demedim. Array yaptirdigim icin gayet icim rahatti . ancak aksi bir dusunce ile karsi karsiya gelince o zaman dusunmeye basladim .translokasyonlar için fish yönteminin yeterli denmesinin mantığı şu, sorun olduğu bilinen kromozomlara ve belli bikaç kromozoma bakıp diğerlerinde normal insanlar gibi şansa bırakıyosun.
bizim 13-14-18-21-X-Y bakılmıştı. 7sinde de 13 veya 14 sorunluydu.
diğerlerinde de sorunlar vardı bi sürü, buna anlam verememiştim. dr sizin düşükleri bu açıklıyo fln demişti ama hala garipsiyorum.
cinsiyet kromozomu hiç olmayan vardı mesela.o embriyolar transfer edilse de tutmazdı asla.
düşündüm doğal yolla böyle bi embryo oluşsa adet gecikmesine bile yol açmaz.
lave canım iki yöntem de pgt yöntemi, araç sadece. kromozom sayısına bakılıyo ikisinde de. inci veya akasyadaki gibi hastalıklara bakılmıyo. sen aray yapalım her türlü riski eleyelim diyosun ama kromozom sayısı dışında bi sürü risk var. hepsini eleyemezsin biraz kaderci ol.
sendeki sorun için pgt yaptırıyosun gerisine çok ttakılma bence.
tam da yazamadım düşündüklerimi, yanlış bişey söylemedim umarım.
Merve'de sadece 2 ve 7 nolu kromozomlara bakılmış, ben de bunu anlamadım :)
yok canım şimdi şöyle denmek istenmiş
beklenildiği gibi bütün embriyolar çürük ve fos çıktı
merve maşallah 14 haftalık olmuş bebeğin, zaman ne çabuk geçiyo, sana geçmiyodur tabi
size takılasım var ama gidip uyuyayım uykusuz kalıcam yoksa
iyi geceler kızlar, öptüm herkesi
inci, lave, merve
merve maşallah 14 haftalık olmuş bebeğin, zaman ne çabuk geçiyo, sana geçmiyodur tabi
inci, lave, merve
inci, lave, merve
inci, lave, merve
inci, lave, merve
benim tedavi zamanında da konuşmuştuk bu konuları, 24 sure yöntemi henüz tam anlamıyla uygulanamıyo denmişti bize. volkan bey in sana anlattığı da bu sanırım.
iki yöntemle de bebeğine kavuşan var burda, iş en sonunda nasibe dayanıyo, doğru karar verirsin gönlüne göre olur inş laveciğim.
Ne guzel dedin . Valla bak bulsam surda bir merkez fish yapan yaptiracagim inan bana .Evet senin detaycı bir insan olduğunu biliyorum o yüzden kendimi anlatma gereği duydum
Ben olsam Hadi bismillah deyip Fıshı seçerdim senin yerinde olsaydım eğer
Lavem diğer insanlarda yaptırsın o zaman tüp bebek yaptırırken herkese array uygulansın
Böyle bişey mümkün mü sence işte bizim sorunumuza en uygun teknik Fısh
Benim tedavi gördüğüm hastaneyi biliyosun dışardan yapılıyo pgt
bizim embriyolar Ankaraya gitti yani
sende izmirde şansını deneyip fıshı tercih edebilirsin
Delisin senyok canım şimdi şöyle denmek istenmiş
beklenildiği gibi bütün embriyolar çürük ve fos çıktı
Durun ya ben kacirdim konuyu. Senin raporunda beklenen gibi cikti dedikleri embryolar saglikli olup transfer edilenler degil mi? Ben yanlis mi anladim.Hah incim doğru anlamış olayı valla
Iyi geceler tatlimmerve maşallah 14 haftalık olmuş bebeğin, zaman ne çabuk geçiyo, sana geçmiyodur tabi
inci, lave, merve
Allah iyiliğini versin
Lavecim biz bu detaycılıktan kaybediyoruz bence :) Oluruna bırakmak lazım, bu topikte bile örneklerini görüyoruz.
Amin Mattikacim . Muhtemelen onu anlatmaya calisti
Nasip nasip bilmez miyim her seyin basi nasip
Ne guzel dedin . Valla bak bulsam surda bir merkez fish yapan yaptiracagim inan bana .
Ama bulamazsam ve buradan uzaklasmam gerekirse o zaman fish olan yere mi gideyim array olan yere mi diye dusunurum kesin.
Delisin sen
Durun ya ben kacirdim konuyu. Senin raporunda beklenen gibi cikti dedikleri embryolar saglikli olup transfer edilenler degil mi? Ben yanlis mi anladim.
Iyi geceler tatlim
Off Incim ya , ben detayci olmadigimi rahat oldugumu sanirken bu gercekle su anda tekrar yuzyuze geldim galibakendime gore rahatim ben ama disaridan bakilinca degilim galiba. Ama anlayamiyorum ben Incim 9 yildir didin tirmala , simdi nasil rahat olunur biri bana ogretsin.
Bazen diyorum ki valla dusundugum oldu inan. Sil bastan gidecegim burada bir merkeze ne pgt ne imsi , yapin dicem duz tup bebek, transfer de edin. Transferi bile unuttum bengt cikti cikali. Ya allah ya bismillah hadi kismet bakalim.
Yani benim şu rapor olayı şöyleAmin Mattikacim . Muhtemelen onu anlatmaya calisti
Nasip nasip bilmez miyim her seyin basi nasip
Ne guzel dedin . Valla bak bulsam surda bir merkez fish yapan yaptiracagim inan bana .
Ama bulamazsam ve buradan uzaklasmam gerekirse o zaman fish olan yere mi gideyim array olan yere mi diye dusunurum kesin.
Delisin sen
Durun ya ben kacirdim konuyu. Senin raporunda beklenen gibi cikti dedikleri embryolar saglikli olup transfer edilenler degil mi? Ben yanlis mi anladim.
Iyi geceler tatlim
Off Incim ya , ben detayci olmadigimi rahat oldugumu sanirken bu gercekle su anda tekrar yuzyuze geldim galibakendime gore rahatim ben ama disaridan bakilinca degilim galiba. Ama anlayamiyorum ben Incim 9 yildir didin tirmala , simdi nasil rahat olunur biri bana ogretsin.
Bazen diyorum ki valla dusundugum oldu inan. Sil bastan gidecegim burada bir merkeze ne pgt ne imsi , yapin dicem duz tup bebek, transfer de edin. Transferi bile unuttum bengt cikti cikali. Ya allah ya bismillah hadi kismet bakalim.
benim bu rapor olayıda günün manşeti oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?