Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Teşekkür ederim. En iyisi 2 hastane ile de görüşme yapmak. Ama önce biraz dinlenmeye ve kendimi toparlamaya ihtiyacım var. Pgt hakkında ne düşünüyosunuz. Memorial genetikte sorun olmasada bana pgt yapar mı sizce.

Evet en güzeli öyle yapmak.
Genetikte sorunu olmayan hastalara da pgt uygulayabiliyor Memorial tekrarlayan düşük ve başarısız denemelerde.
Burada Sümeyye arkadaşımız var, görünce yazar. Kendisi ve eşinde genetik hiçbir sorun yok ancak embriyolarına pgt uygulandı ve değişik anomaliler tespit edildi.

Merhaba arkadaşlar. Daha önce memorial bölümüne yazmıştım. Mustafa Beyin hastasıydım, ama maalesef benim adetimden 2 gün önce merkezden ayrıldı. Bende 1 gün içinde bahçeciye geçtim ve 2. tüp bebeğimi yaptırdım. Sonucu negatif alınca dondurulmuşlarımında transferi yapıldı. Onun sonucunuda dün aldım. O da negatif.
27 yaşındayım. 3 defa transferim oldu 5 tane kaliteli blast embriyo hiç biri tutmadı. Genetikte bişey çıkmamıştı ama ben 4. denememde pgt düşünüyorum. Bu sefer memorial mı bahçeci mi bilemiyorum. Bana neyi tavsiye edersiniz. Benim gibi hiç hamilelik oluşmamış arkadaşlar sizlere hangi tahlil ve operasyonlar yapıldı. Yardımcı olursanız sevinirim.:43:

Öncelikle çok geçmiş olsun. Dilerim bu tedavinle bebişini kucağına alırsın.

Senin benzer durumunu ben de yaşadım. Bizde de ana sorun erkek inferlitesidir. 3 kez başarısız tüp hikayemiz oldu. 7 tane ( 4'ü 5. gün, 3'ü 3. gün) kaliteli embrio transfer edilmesine rağmen hiç hamilelik oluşmadı. Sonra pgt yaptırdık, 9 embriodan 4 de ciddi genetik anomali ortaya çıktı (oysa en kaliteli gözükenler hastalar imiş, dr. pgt yapılmış olmasaydı hastaları transfer edicektik demişti). Pgt li transfer sonrası ilk kez gebelik oluşdu. Ancak 18 haftalık suyu erken gittiği için kayb ettim. Şimdi ise donmuşları denemek için yeniden yollardayız.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Dilerim bu tedavinle bebişini kucağına alırsın.

Senin benzer durumunu ben de yaşadım. Bizde de ana sorun erkek inferlitesidir. 3 kez başarısız tüp hikayemiz oldu. 7 tane ( 4'ü 5. gün, 3'ü 3. gün) kaliteli embrio transfer edilmesine rağmen hiç hamilelik oluşmadı. Sonra pgt yaptırdık, 9 embriodan 4 de ciddi genetik anomali ortaya çıktı (oysa en kaliteli gözükenler hastalar imiş, dr. pgt yapılmış olmasaydı hastaları transfer edicektik demişti). Pgt li transfer sonrası ilk kez gebelik oluşdu. Ancak 18 haftalık suyu erken gittiği için kayb ettim. Şimdi ise donmuşları denemek için yeniden yollardayız.

Teşekkür ederim. Allah tüm çocuk sahibi olmak isteyenlerin kucağını doldursun. Senin adına çok üzüldüm. Senin acın daha büyük, bulupta kaybetmek daha zordur. Allah sabır versin en yakın zamanda yüzümüzü güldürsün. Amin.

Sen nerde tüp bebek yaptırdın. Merkezinden memnun muydun.

Teşekkür ederim. Allah tüm çocuk sahibi olmak isteyenlerin kucağını doldursun. Senin adına çok üzüldüm. Senin acın daha büyük, bulupta kaybetmek daha zordur. Allah sabır versin en yakın zamanda yüzümüzü güldürsün. Amin.

Sen nerde tüp bebek yaptırdın. Merkezinden memnun muydun.

Amin. Gerçekten de bulup kayb etmek çok zormuş. Neqatif almak bir şey değilmiş. Rabbim kimseye yaşatmasın. Bebekten sonra duygularım bile değişti. Kendimi tanımakta bazan zorlanıyorum.

Benim gittiğim merkez İstanbul Cerrahi Hastanesi dir. Aslında memnundum, ama bu kadar olumsuzluk olunca insan başkasına öneremiyor.

Sen de kendini bırakma, inşeAllah vakti zamanı gelince sen de bebişini kucağına alırsın. Ne yaşarsan yaşa asla isyan etme, niye böyle oldu deme, üzül ama haline şükür et. Başına ne gelirse gelsin, onda da bir hayır olduğunu unutma. Bir gün mutlaka karşılığını alırsın.

Teşekkür ederim. En iyisi 2 hastane ile de görüşme yapmak. Ama önce biraz dinlenmeye ve kendimi toparlamaya ihtiyacım var. Pgt hakkında ne düşünüyosunuz. Memorial genetikte sorun olmasada bana pgt yapar mı sizce.

Elifcim bizim de sebepsiz inf. Kromozomlarda da bişi çıkmadı ve 5. Denememizde pgt yapıldı histeroskopi ve pgt yapıldı ilk o zaman pozitif sonuç aldık. Sğmeyyede olduğu gibi embriyolarda anne babada olmada da embriyolarda anomali tespit edilebiliyor. Ancak o sefer kısmet olmadı bize 6. Denemeyi pgtsiz yaptık az yumurta olduğu için :nazar: bu sefer Allahım sağlıkla tamamına erdirşr inşallah
Sizin de yolunuz açık olsun arkadasım. Hikaye benzer oldugu için paylaşmak istedim .

Elifcim bizim de sebepsiz inf. Kromozomlarda da bişi çıkmadı ve 5. Denememizde pgt yapıldı histeroskopi ve pgt yapıldı ilk o zaman pozitif sonuç aldık. Sğmeyyede olduğu gibi embriyolarda anne babada olmada da embriyolarda anomali tespit edilebiliyor. Ancak o sefer kısmet olmadı bize 6. Denemeyi pgtsiz yaptık az yumurta olduğu için :nazar: bu sefer Allahım sağlıkla tamamına erdirşr inşallah
Sizin de yolunuz açık olsun arkadasım. Hikaye benzer oldugu için paylaşmak istedim .

Teşekkür ederim. Bizim ileri derecede sperm bozukluğu var morfoloji 0 maalesef. Siz hangi merkezde yaptırdınız. Allah bebişinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Güzel ve sorunsuz hamilelik diliyorum.

İyi bayramlarrrrr.... Bu bayramla birlikte Allah herkesin gönlündekini hakkındA HAYIRLI EYLESİN...

merhaba canım ,

çok çok tesekkur ederim .. umuyorum Rabbim oralardan duymustur sesimizi ... cok tesekkur ederim gercekten.

canım bahcecı mıcro array yapıyor ve mutşaka 5. gun yapıyor. yanı 3. gun riski yok. bu bahsetmiş oldugun seyi bana Cumhur Bey de anlatmıstı ki onlar da 5. gun pgd yapmayi uygun goruyorlardı mozaiklik ihtimalinden oturu. yani senin bahsettiğin sey canım. 3. gun bozuk olan bır embryo 5. gun kendını duzeltebılıyor...

benım ılk tedavıde az yumurta oldugu ıcın pgd yapılamamıstı, polar body yapılmıstı.
ama sonra da fish teknigi ile bakilmis 3. gun...hatta 2 / 15 TRANSLOKASYON YOK GORUNUYOR AMA TRIZOÖI 9 VAR :(
2. de hatırlamıyorum bır bakayım...
3. de 5. gun yapılmıstı 1 adet embryoya.

demiş oldugun seyi ben de dusundum ara sıra. hiç Istanbula gitmeyelim, Izmir de normal bir sekilde normal bir yerde deneyelim. ama ona da mantıgım hayır dedi. transfer olacak.. 12 gun hevesle bekleyeceksın ... dıyelım tuttu sonra acaba acaba dıyeceksın... o da ayrı bır dert ...

2. de 2 adet embryo 5. gun bakilmis yine .

aMİN CANIM İNŞALLAH BU KEZ İYİ OLUR HER ŞEY. Yaz gelişmeleri...

Merhaba arkadaşlar Nisan ayından beri konuyu takip ediyorum özetle 2. ve 10.kromozomlarımda translokasyon var pgt ile tüp bebek tedavisi görüyorum bahçeci de 3 siklusta toplam 18 embriyoma pgt yapıldı ve ne yazık ki hiç sağlıklı embriyo bulunamadı bu haftaki görüşmemizde 10.kromozomda oluşan parça değişimde sağlıklı embriyo bulunmasının çok daha zor olduğu bilgisini verdi doktorum, benim gibi 10.kromozomnda parça değişimi olan benzer durumu yaşayan tedavi gören, hamile kalabilen var mı?

diğer bir sorumda pgt tedavisinde bahçeci den başka hangi hastaneyi tavsiye edersiniz, bu kadar olumsuz sonuçtan sonra başka bir hastaneye geçmeyi düşünüyorum pgt için lab.ına güvendiğiniz tavsiye edebileceğiniz başka bir hastane var mı?

öncelikle herkese iyi bayramlar , benim de 5. ve 10. kromozomlarda translokasyon var iki tüp bebek tedavisinin her birinde birer sağlıklı embriyo bulundu ikisinde de sonuç negatif benim doktorum öyle bir şeyden bahsetmedi, ben izmirde tedavi görüyorum.Bence moralini hiç bozma öyle bir şey de düşünme Rabbim inşallah bu topikteki herkesin gönlüne göre verir yavrularımızı hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip eder inşallah

herkese iyi bayramlar pgt yöntemiyle hamile kaldım şimdi 16 aylık bir kızım var. rabbim sizlerede nasip etsin inşallah sakın umudunuzu bozmayın..:3:

öncelikle herkese iyi bayramlar , benim de 5. ve 10. kromozomlarda translokasyon var iki tüp bebek tedavisinin her birinde birer sağlıklı embriyo bulundu ikisinde de sonuç negatif benim doktorum öyle bir şeyden bahsetmedi, ben izmirde tedavi görüyorum.Bence moralini hiç bozma öyle bir şey de düşünme Rabbim inşallah bu topikteki herkesin gönlüne göre verir yavrularımızı hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip eder inşallah

Cevabin icin tesekkurler Ceynuur guzel bir haber saglikli bulunabiliyor demek ki İzmir de hangi merkezdesin ben Denizli'de oturuyorum İstanbul'a gidip gelmek yorucu oluyor memnunsan ben de bi gorisiyim İzmir'de devam etmek daha kolay olucak benim icin

Selqm sorununuzun aynisi bizdede var ama benim esimde 2 ve 10 numarali kuromozomlarinda translokasyon benimde iki kayip sonrasi ogrenildi ama ben yurtdisibda yasiyorum pgt yapildi 14 yumurtam topkandi ve 1 saglikli embriyo
Olustu ve simdi kizin 2 yasina girmek uzere kizim 6 aylikken ikinci kez dogal yolla hamile oldugumu ogrendim ayni seyler olacak diye beklerken ikinci kizimi sag salim kucagima aldim ve simdi 9 aylik olmak uzere Allah hakkinizda hayirlisini versin

Allah bağislasin kizlarini darisi hepimizin basina doktorumla paylasicam ne kadar cok ornek okadar cok umut demek hassasiyetin icin tesekkurler

Back
X