melekkannesi
öncellikle geçmiş olsun. Benzer durumu yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum ve en kısa sürede sağlıklı hayırlı evlatlar diliyorum.
Bende sizin gibi şüphe bile bulunmuyordu. Bilmeden hamile kaldım. Kızım olacaktı. Doğsaydı şu aralar yaşını kutlayacaktık muhtemelen. Her yaşadığımızda bir hayır vardır. Yaşadığımız herşey için şükürler olsun napalım.
19. Haftaya kadar ne bir ultrason bulgusu nede bir ikili üçlü va riski hiçbirşey görünmedi. 19. Haftada detaylı ultrasona koşa koşa gittik, bebeğimizi göreceğiz diye. Ama o muayneden çıkışımı asla unutamam. Bebeğimde hastalık bulguları vardı. Bu neydi şimdi. Etrafımızda bir kişiden bile duymamıştık. Ne aile ne arkadaş
3-4 tane Perinataloga göründüm, ense kalınlığı, kalpte su toplanması, kulaklarda düşüklük, çenede gerilik, böbrek ve ciğer problemleri vs vs. Bebeğim genetk kromozomsal hastaydı ama tam tanı için amniyo yapılması lazımdı. Yaptırdık bebeğimde 2 kromozomda monozomi,13 kromozomda trizomi tespit edildi. 24. Haftamda sonlandırdık. Aylarca kendime gelemedim. Eşimle birlikte kan testi yaptırdık. Bebekteki hastalıği ben taşıyormuşum meğerse. Direk hastalık olarak geçmiş. Annem , babam ve kardeşim test yaptırdı hiç birinde çıkmadı. Kimden aldığım belli değil.
Eşimin zorlamasıyla 6-7 ay sonra doğal denedk ve yeniden hamileyim. Kısmetse 40 güne kadar oğlum olacak. Amniyo yaptırdım oğlumda benim gibi taşıyıcı olacak.
Allah bu yolda mücadele veren tüm arkadaşlarımın yüzünü güldürsün inşallah.