Merhaba maysa amniyosentez sonucum cikti dengeli translokasyon cikti yai herhangi bir problem yok bisey cikmadi. Biz de genetiksteki hakan hocayla gorustuk o da bence tamamen tesadufen gelismis ama bi tane test var eger isterseniz onu yaptirabilirsiniz dedi. Translokasyonda degisen kromozomlar birbiriyle yer degistirirken uclarinda kirik olabiliyormus ve bu da bebekte problemlere yol aciyormus bi guzel anlatti bize. Yaptirmak zorunda degilsiniz bu size sadece bu bebek icin bilgi vermis olacaktir dedi. Biz de yaptiralim aklimizda kalmasin dedik 1500 tlye yaptiriyoruz uclarinda kirik var mi yok mu bilmek icin. Diger dondurulmus embriyolar icin herhangi bir test yaparsak eger embriyolaei kaybedebiliriz tekrar cozup bakip tekrar donduracagiz cunku dedi. Ve zaten bu kromozom kirilmalari varsa bile embriyo hucresine yapilmasi imkansiz dunyanin hicbiryerinde embriyo hucresine boyle bir test yapilamiyor dedi. Dondurulmuslari ben yerinizde olsam kullanirdim dedi cope atilmasi sacma olur cunku her bebek ayri hepsi birbirinden farkli sonucta dedi. Yapabilecegimiz herseyi yaptik bakalim simdi bebegimin sonucunu bekliyorum. Heyecansiz durgun bir durumdayim. Ne kadar korkunc seyler ysamis olsam da zaman herseyi hafifletiyormus bi kez daha anladim dusunmemeye calisiyorum artik. Ailemin yanindayim bebegimi kaybettigimden beri esim eve dondu calisiyor cunku ben de rapor aldim isyeri icin . Haftaya da tatil planladik sonra da ise baslayacagim kismetse. Bundan sonra ne yapacagimi bilemiyorum acikcasi tekrar transfer sureci ne zaman baslaycak bilmiyorum. Sizce ne kadar zaman gerekli? Ayrica
drkumut
canim hayirlisiyla transferini olacaksin yarin insallah guzel haberlerle donersin. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Herseyin hayirlisi demekten baska bisey gelmiyor elimizden. Ki zaten bizler elimizden geleni yapiyoruz gibime geliyor. Gerisi allaha kalmis artik dualarim sizlerle