- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #5.241
iğne sırasında enfeksiyon riski var yasak :)))
iğneler bitince yumurtalar gelişmiş oluyor , çatlatma iğnesi vuruluyor tek doz, o esnadan sonra da yasak zira yumurtaları eşinin spermi dölleyebilir ve kaltesiz spermle döllenmiş yumurtalar boşa gidebilir, durumu kontrol altına almak istiyorlar bu sebeple gene yasak :))
aynı esnada eşinin en az 3 gün cinsel perhiz yapmasını istiyorlar ki sperm biriksin ve hareketliliği artsın diye gene yasak :)))
yumurtalarını veriyorsuz OPU işlemi sırasında , sonrasında eşinden alınan spermi kullanıp 3 gün içinde sana transfer ediyorlar, bak o aradaki 3 gün serbest :)))
sonra transfer ediyorlar, test gününe kadar geçen 12 gün rahimde kasılma olmasın, tutunma engellenir diye , belki de hafif kanamaya yol açar diye gene yasak :)))
sonrasında eğer test pozitif ise, herhangi bir başka tıbbi risk yoksa serbest :))) malesef cnikom bu dönem böööle bööle geçti hepimizde...inşallah biran evvel yasakların kalktığı bir sonuç alırsın :))
hahahah süper olmuş, bir çıktı aldım eşime göstereceğim. :))))
başına gelecekleri önceden öğrenmesinde faydda var
inci canımtransferi sormuşsun.
yarın pgt ye gider.pazar günü sonu. belli olur.pazrda transfer edebilirler.pazarteside...
chnb görünmüyorsun nerelerdesin bakim:)
Canım buralardayım aslında. Gündüz oul var. Dün akşam misafir vardı. Özledim seni. Bugün şimdi hastaneye gideceğim. E2 bakılacak...
canım bizde ilk iğneden itibaren başladı yasak.neredeyse 1 sene kankiydik eşimle.yani doğuma kadar
canım bizde ilk iğneden itibaren başladı yasak.neredeyse 1 sene kankiydik eşimle.yani doğuma kadar
Yağmurlu ve soğuk bir İstanbul sabahından herkese günaydın :)
Kızlar az önce hastaneyle görüştüm. Bugün pgt'ye gidiyor 2 embriyom. Allah'ın izniyle olumlu bir sonuç çıkarsa yarın transfer yapılacak. Dualarınız bizimle olsun. Hayırlı haberler gelir inşaallah. Hepinizi öpüyorum.
Sağolasın canım, transfer olursa dediğin gibi yarın olacak inşaallah.
Bakalım ne durumda :)
Kızlar siz çok yaşayın emi
iyi akşamlar kızlar çok şükür başladım bugün tedaviye saat 17.00'de ilk iğnemi yapacam... önce betül hanım muayene etti sonra da semra hanım... eşimde üroloji doktoruna muayene oldu...bi kaç saat sonra arayıp ilaç dozumu verdiler... benden havadisler bu kadar sizler ne yaptınız?
Canim yumurta buyuten ilac ben de hic kullanmadim. Degisik geldi bana da. Adi ne ilacin? Neden hizli buyumesine gerek duymuslar?sağol canım senin tedavi nasıl gidiyor, yumurtaların büyüyormu kaçıncı günün bugün?bana bir hap daha verdiler yumurtaların hızlı büyümesi için ilk defa kullanıyorum sizlere verdilermi acaba?
tedavi sayisi siklastikca heyecan olmuyor.bende de canim normal hayatin bir dongusu haline geldi. Heyecan yumurta toplamadan sonra oluyor, acaba duzgun cikacak mi diye.evet önceki tedavimlerimde bende öyleydim ama bu sefer çok rahatım sanki hiç tedavide değilim gibi...transferini aynı gün yapabilirler canım hazırlıklı ol sen sonradan telaş yapmazsın en azından....
iğne sırasında enfeksiyon riski var yasak :)))
iğneler bitince yumurtalar gelişmiş oluyor , çatlatma iğnesi vuruluyor tek doz, o esnadan sonra da yasak zira yumurtaları eşinin spermi dölleyebilir ve kaltesiz spermle döllenmiş yumurtalar boşa gidebilir, durumu kontrol altına almak istiyorlar bu sebeple gene yasak :))
aynı esnada eşinin en az 3 gün cinsel perhiz yapmasını istiyorlar ki sperm biriksin ve hareketliliği artsın diye gene yasak :)))
yumurtalarını veriyorsuz OPU işlemi sırasında , sonrasında eşinden alınan spermi kullanıp 3 gün içinde sana transfer ediyorlar, bak o aradaki 3 gün serbest :)))
sonra transfer ediyorlar, test gününe kadar geçen 12 gün rahimde kasılma olmasın, tutunma engellenir diye , belki de hafif kanamaya yol açar diye gene yasak :)))
sonrasında eğer test pozitif ise, herhangi bir başka tıbbi risk yoksa serbest :))) malesef cnikom bu dönem böööle bööle geçti hepimizde...inşallah biran evvel yasakların kalktığı bir sonuç alırsın :))
hahahah süper olmuş, bir çıktı aldım eşime göstereceğim. :))))
başına gelecekleri önceden öğrenmesinde faydda var
Kızlar az önce hastaneyle görüştüm. Bugün pgt'ye gidiyor 2 embriyom. Allah'ın izniyle olumlu bir sonuç çıkarsa yarın transfer yapılacak. Dualarınız bizimle olsun. Hayırlı haberler gelir inşaallah. Hepinizi öpüyorum.
Chnbcim merhaba ,Canım buralardayım aslında. Gündüz oul var. Dün akşam misafir vardı. Özledim seni. Bugün şimdi hastaneye gideceğim. E2 bakılacak...
Canim yumurta buyuten ilac ben de hic kullanmadim. Degisik geldi bana da. Adi ne ilacin? Neden hizli buyumesine gerek duymuslar?
tedavi sayisi siklastikca heyecan olmuyor.bende de canim normal hayatin bir dongusu haline geldi. Heyecan yumurta toplamadan sonra oluyor, acaba duzgun cikacak mi diye.
Sagolsunlar eksik olmasinlar, yumurtabtoplama sonrasi 3 gun izin var.
Caninin yanmasindan baska bir sey dusunemiyor ki insan?
Chnbcim merhaba ,
Bu ara biraz is yogunlugundan giremedim. Sakin aklimda olmadigini zannetme . Bakildi mi e2 ne? Normal mi herrsey? Ne durumdasin?
hadi guzelim insallah hayirli haberler gelsin. Sonuc yarin belli olacak di mi?
Heyecanlisindir... Tahmin edebiliyorum. Insallah bulunsun canim da ilkinde bitir bu meseleyi sen.
öncelikle mrb burayı inci_tanesi nin tavsiyesiyle öğrendim bu yüzden teşekkr ederim...benim 32 gün önce çok güzel bi kızım oldu ama 3 gün küvezde yaşadı 29 gün oldu onu kaybedeli sadece onu değil kendimi de kaybetmiş durumdayım miniğim de gelişim geriliği vardı ikinciye hamile kalırsam kaybetme olasılığım yani gelişim geriliği olma riski 2 kat daha fazla ikinci bi kaybı kaldıramaz bu yüreğim bir kaç dr la görüştüm çoğunluk 1 yıl çocuk yapma dedi biri 9 ay ara versen yeterli dedi ama o kadar bekleyecek gücüm yok yani beklemek istemiyorum ama sezeryan yerim ne zaman iyileşir onu da bilmiyorum bu kez yavrumu kucağıma almak istiyorum çünkü buna çok ihtiyacım var onu duğurduktan sonra kaybetmek çok kötü bişi pgt yöntemiyle fazla bi bilgiye sahip değilim nedir nasıl yapılır maddi açıdan ne kadar masraf gerekiyor eşimde bende çalışıyoruz( ben 2 ay raporluym) dururumuz allaha şükür yetecek kadar iyi ama 1250 kredi ödüyoruz eğer çok masraflıysa bu yöntem para biriktirene kadar çocuk düşüncemi askıya almam gerekecek(( kusura bakmayın biraz uzun oldu o yüzden hakkınız helal edin ve ne olur bni bilgilendirin (
canım benim tüm kalbimle içtenliğimle dua ediyorum inan.önce ismini bildiğim sonra bilmediğim herkes için dua ediyorum.rabbim inşaallah sizleride sevindirir çok bekletmeden.Yağmurlu ve soğuk bir İstanbul sabahından herkese günaydın :)
öncelikle mrb burayı inci_tanesi nin tavsiyesiyle öğrendim bu yüzden teşekkr ederim...benim 32 gün önce çok güzel bi kızım oldu ama 3 gün küvezde yaşadı 29 gün oldu onu kaybedeli sadece onu değil kendimi de kaybetmiş durumdayım miniğim de gelişim geriliği vardı ikinciye hamile kalırsam kaybetme olasılığım yani gelişim geriliği olma riski 2 kat daha fazla ikinci bi kaybı kaldıramaz bu yüreğim bir kaç dr la görüştüm çoğunluk 1 yıl çocuk yapma dedi biri 9 ay ara versen yeterli dedi ama o kadar bekleyecek gücüm yok yani beklemek istemiyorum ama sezeryan yerim ne zaman iyileşir onu da bilmiyorum bu kez yavrumu kucağıma almak istiyorum çünkü buna çok ihtiyacım var onu duğurduktan sonra kaybetmek çok kötü bişi pgt yöntemiyle fazla bi bilgiye sahip değilim nedir nasıl yapılır maddi açıdan ne kadar masraf gerekiyor eşimde bende çalışıyoruz( ben 2 ay raporluym) dururumuz allaha şükür yetecek kadar iyi ama 1250 kredi ödüyoruz eğer çok masraflıysa bu yöntem para biriktirene kadar çocuk düşüncemi askıya almam gerekecek(( kusura bakmayın biraz uzun oldu o yüzden hakkınız helal edin ve ne olur bni bilgilendirin (
İnsan çok üzülüyor acın çok taze. Erken doğum nedeniyle bebeğini kaybedenler topiğinde seninle benzer sorunları yaşayanlar var onlar da sana yardımcı olurlar. Senin gibi olup da o topiğin kurucusu Premete var şimdi anne oldu yeniden hem de sağlıklı o sana yardımcı olur çok iyi bir arkadaştır.
Bir de sabredersen Allah bizleri cennetiyle müjdelemiş... Biliyorsun peygamberimiz de 4 evladını kaybetmiş. Onlar bizlere cennette şefaatçi olacaklar Allahın izniyle. Melek onlar....
canım benim tüm kalbimle içtenliğimle dua ediyorum inan.önce ismini bildiğim sonra bilmediğim herkes için dua ediyorum.rabbim inşaallah sizleride sevindirir çok bekletmeden.
canım benim öncelikle Allah sabır versin çok çok üzüldüm inan.ne diyeceğimi de ne yazacağımıda bilemiyorum aslında.keske kendini iyi hissetmen için elimden bişey gelse.
ne yapsam ne yazsam işe yaramayak belkide.ama arkadaşlardan birisi bir söz paylaşmıştı geçenlerde benim hep hatırımda çünkü çok doğru.
mevlananın bir sözü:eğer istediğin olmuyorsa ya olmaması gerektiği için yada daha iyisi olacağı için demiş mevlana.çok hoşuma gidiyor ve her üzüntümde hatırlıyorum.
bebeğin yaşasaydı ve gelişim geriliği yüzünden gözünün önünde eriseydi hergün inan daha kötü olurdun.öyle insanlar tanıyorum çünkü.
Allahım sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip eder inşaallah canım.
benim eşimde kromozom problemi var ve eğer normal yoldan hamile kalırsam ya erken dönemde düşüK yada doğduktan kısa bir süre sonra Kaybetme ihtimalim var benimde.ihtimaller bitmiyor aslında.düşük bir ihtimal sağlıklı olabilir yada sakat bir şekilde hayata devam edebilir.
bunun için tüp bebek tedavisi yaptırmaya karar verdik.pgtli tam 4 denemeden sonra iki sağlıklı embriyo bulundu ve şimdi 1,5 yaşında iki kızım var Allah bağışlarsa.sende inşallah sağlıkla hayırlısıyla kavuşursun bebeklerine.çok dua et.en güzel ilaç gerçekten SABIR VE DUA.
birde tedavi için acele etme bence.ameliyatın bir iyileşsin hem maddi anlamda da hazırlık yaparsınız.
sende yada eşinde genetik bir sorun varmı?bebek genetik neden den mi kaybedildi bunların araştırılması gerekir ilk önce.
pgt ücreti merkezden merkeze tedavi yöntemine ve bazende embriyo sayısına göre değişiyo.genel bir rakam istersen kenarında 8-10 bin tl olmalı deye düşünüyorum.
Allaha emaet ol sevgiler
teşekkür ederim ben balıksrde oturuyorum buraya en yakın yer izmir( istanbul biraz uzak eşim işi gereği şehir dışına çıkamıyor yasak ama bunun için elbette izin alabilirz önümüzdeki ay kromozomlarımza baktırcaz ona göre pgt yapan bi yer araştırcam ama sanırım sadece araştrcm arkadaş 8-10 bin tl den bahsetmiş kredimiz olsa hiç sorun olmaz neyse biraz beklicez galiba (
teşekkür ederim ben balıksrde oturuyorum buraya en yakın yer izmir( istanbul biraz uzak eşim işi gereği şehir dışına çıkamıyor yasak ama bunun için elbette izin alabilirz önümüzdeki ay kromozomlarımza baktırcaz ona göre pgt yapan bi yer araştırcam ama sanırım sadece araştrcm arkadaş 8-10 bin tl den bahsetmiş kredimiz olsa hiç sorun olmaz neyse biraz beklicez galiba (
Ben geldimDuymuşsunuzdur belki bugün Marmara'da elektrikler çöktü Donduk donduk evde. Yorgana sarınıp uyumuşum, az önce uyandım :) Geçmişe bir gidip geliyorum hemen
Canım bizde alışığız. Askerlik, 3 yıl doktora ayrılığı, hamileliklerimdeki yasaklar:))
İnşallah sağlıkla gider gelirler canım. Heyecan dorukta:))
Bu aradatek embriyo saklanıyor canım... Tayburun saklıyorlar ama pgt ye göndermediler...
Kızlar bir iyi bir kötü haberim var:Kötüden başlayayım: Cem Bey ayağını kırmış sanırım çarşambaya ameliyat olacakmış. Kader...
Bana göre iyi haber 6 tane yumurtam gelişmiş.
Evet haberlerde izledik canım ya. Ne kötü olmuş... Hastası var bebeklisi var... Allah beterinden korusun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?