- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #5.601
Peki normal deneyin diyorlar. Genetik sorun olursa bebekte ne diyorlar? Asıl zor kısım bu zaten. Buradaki arkadaşlar bu ihtimal olmasın diye uğraşmadık mı? Keşke eşim de gösterebilse bu duyarlılığı. Senin eşinin desteğini de tebrik ediyorum bu arada. Bana 1 şans vermişti. Olmadı... Senaryoyu Rabbim yazdı ama ben senaryolar üretiyorum kafamda ve eşim beni anlamıyor...
İnci deneme sayısı konuştunuz mu hiç eşinle sağlıklıyı bulana kadar eşin destekliyor mu seni? Ben yalnızım bu kararımda. Çok isterdim eşim bana gücümüz yettiğince deneriz demesini. Çok üzülüyorum bu konu için...
Canım ben gidiyorum görüşürüz...
CANIM bu tedavinde isteksiz hissiz olman normal bende de öyle oluyordu.chnb için yazdığım yazıyı okudunmu bilmiyorum ama tedavilerimdeki ruh halimi düşüncelerimi bir allah bilir birde siz anlayabilrisiniz.
sağlıklı embriyo ararsın bulamazsın,bulursun tutunmaz yada gelişimi durur.ama bunların hepsi nasip değilse olmaması için birer bahane.ama Allah nasip edecekse sen ne yaparsan yap o bebek sana gelir.
geçen bi arkadaşla görüştüm prezevatifle korunuyormuş şimdi ikiz kız bebek bekliyo.bu nasip değilde nedir????
imkansın gibi görünüyo ama Allah dileyince hiçbişey imkansız değil.
sen elinden geleni yap ve dua et.
benim içinde bişey yapmanı istiyorum.lütfen kendine iyi davran.çünkü GERÇEKTEN SENİ SEVİYORUM...
Allah'ın izniyle olmaz herkesin kaderi belli diyorlar. Tamam orası öyle, ona diyecek hiçbir sözüm yok ama ben elimden geleni yapmalıyım. Önümde fırsat varken yapmalıyım ki pişman olmayayım. Sonrası Rabbimin takdiri. O, ne derse o olacak. Canım benim çocuğumun engelli olma ihtimali olduğu için ve biz bu hastalığı birebir babamda gördüğümüz için eşim destek oluyor. Evlat bizlere Allah'ın emaneti. Nasıl olursa olsun dünyaya geldi mi bizler anne baba olarak onlara bakacağız. Ama ya bizden sonra? İnsan hasta evladını kime emanet edebilir? Yaşamayan bilemiyor, ben ister miyim onca zahmeti, stresi yaşamayı... Çocuğum sağlıklı olsun, kimselere muhtaç olmasın diye didiniyorum. Hatay'a döndüğünde eşinle etraflıca konuş. O da eminim evladının acı çekmesini istemez.
Tamamen aynı fikirdeyim canım. Bir de sorunlu olursa sonlandırma seçeneğini düşünene aileler var. Böyle bir kararla Allah kimseyi karşı karşıya bırakmasın. Çok derin düşünüyoruz doğal olarak. Az önce şunu da düşündüm 25 haftalık doğan oğlum yaşasaydı büyük ihtimal özürlü olacaktı. Dr görmeyebilir, duymayabilir, konuşmayabilir, zihinsel ve bedensel bir özürü olabilir demişti. Allah yaşamasını isteseydi bunu yaşayacaktık. Eğer Allah yazdıysa çok küçük yüzdeler de olsa pgt yapılsa bile bu hastalıklar olabilir. Ama kul olarak tabi bize tedbir düşer buna rağmen sorun olacaksa boynumuz kıldan ince... Keşke hiç para meselesi olmasaydı ve istediğimiz kadar deneyebilme imkanımız olsaydı. Ya da devlet karşılasaydı.. Ne bileyim düşün düşün. Nereye kadar...
Canim , giremedim ama inan seni cok dusundum. Kafamda zaman hesaplamasi yaptim sonuc gelmis midir diye.
Bugun baktim simdi hemen gelince ve yetismisim sana cok sevindim.
Biraz once kizlara da sordum gerci ama ptesi transfer buyuk ihtimalle demissin.
Pgt isi ne oldu? Boyle yazinca acaba pgtyapilmayacak miydi diye bir an gecirdim icimden .
CHNB , INCI , SEVGIKI ARKADASLRIM,
HITUCIMIN DEDIGI GIBI YURT DISINDAN ARKADASIM GELDI VE IKI GUN ONDA KALDIM . EVDE DEGILDIM , O YUZDEN GIREMEDIM AMA AKLIM INANIN BURDAYDI.
CHNBCIM CANIM , BENIM DE EMBRYOLARIMDA 2-15 translikasyonu disinda bir suru abuk subuk seyler cikti. Ben de sasirdim ve uzuldum ve zaten az olan umudum gordugum raporla daha da darma duman oldu. Sordum Cumhur Beye... Olabilir dedi. Sende bu translokasyon olmasaydi da bu anomaliler cikabilirdi dedi. Yasla da arttigini soyledi ayrica cok net olmamakla beraber translokasyonlarin da baska anomalileri tetikledigini soyledi. Yani harika olan moralim muhtesem oldu .
Tedaviye gelince kizlar, 3 gune adet olurum . Ya da 5 ... Icim , ruhum hic hazir degil. Ama teknik olarak beynim yap diyor, dene diyor. Yani duygusal olarak hayir diyorum mantik olarak baslamaliyim diyorum. Ya da bazen tam tersi mantik olarak baslamamaliyim diyorum cunku nasilsa olma ihtimali cok dusuk , ama duygusal olarak baslamaliyim diyorum ki geri donup baktigimda uzulmeyeyim elimden geleni yapmadim diye. Duygu ve mantik karismis durumda.
Ama son konusmamiz esimle olan zaten tedaviden sonraydi ve bu adetle baslama yonundeydi. Ondan sonra da oturup konusmadik hic. Yani inanin bilmiyorum. Bir adet olayim sanirim o gunku psikilojime bagli olacak. Soracagim esime ne yapalim diye, o derse hadi yarin gidelim tamam diyecegim. Yok bir ay daha oturalim derse ona da tamam diyecegim. Boyle gubdelik bir heyecan ocindeyim .
Incicim iyi olduguna yani daha iyi olduguna cok sevindim ama yeni tedaviyi sanirim aylar sonraya planliyorsun degil mi? Okumustum sanirim.
Gelincik ile ilgili de gecmisi okudum ama anlayamadim. Ptesi buyuk ihtimal transferim olacak demis. Saglikli bulundu mu? Kromozom sorunu yok muydu yoksa onun diye dusundum oyle yazinca. Pgt yapilacak di mionun embryolara???
Kesinlikle nasibimizde ne varsa onu yaşayacağız. Çocuğumuz hasta olsa da (Allah korusun) biz tedbirimizi aldık, Rabbim bunu uygun görmüş diyeceğiz. Keşke canım keşke... Manevi çöküşümüze bir de maddiyat ekleniyor.
Canım sanırım sonucu hastanede bildirirler pgt yapıldıysa. Bugün yazmamış yarın güzel haberler alırız inşaallah.
Akasya cam kemik hastalığı olan çiftin okmeydanı memeorialde sağlıklı çocuğu olmuş yazmıştım burada okudun mu?
Tatlım senin sonuca çokk üzüldüm. Öğrendiğimde duygularımı yazmıştım. Ama sakın denemekten vazgeçme. Eşini ikna edebileceğine inanıyorum ben. Aynı duyguları ben de yaşıyorum. Eşime soruyorum : Normal deneyelim mi diye ? Bebeği aldırma düşüncesine katlanamam, çok üzülürüm diyor. O yüzden Allah'ın bahşettiği imkanları sonuna kadar kullanalım diyor. O yüzden ben gücüm yettiğince denemek istiyorum. Ama zaman ne gösterir bilemem. Bu arada size bahsettiğim pgt yöntemi ile tüp bebek tedavi ücretlerinin devletçe karşılanması için dava açıyorum. Dilekçemi hazırladım. Ancak kendi sinirlerim dayanmadığından idare hukukunda uzman olan bir avukat arkadaşa vekalet verdim. O takip edecek. Şu aşamada doktorlarla ve SGK müfettişleri ile görüşüp bir yol haritası çizmeye çalışıyoruz. Eğer ben dava açarsam SUT'un hükmünün iptalini isteyeceğim. Dava kazanırsam ya da yürütmenin durdurulması alırsam bu herkesi etkileyecek. Ben davanın kazanılacağına inanıyorum. İnşallah hepimizi mutlu edecek, en azından maddi sorunları çözecek bir karar alacağım. Ben çocuk sahibi olamasam da bu hukuk mücadelesine baş koydum. Bu haksızlığı gidereceğim.
O aileyi okudum. Cam kemik olan arkadaşla diğer bir engelli sitesinden tanışıyoruz. Zaten onların tavsiyesi ile Memoriala gittim. Cumhur Bey'i de onların tavsiyesi ile tanıdım. Çok da memnun kaldım.
Canım benim umarım arkadaşlarla vakit geçirmek iyi gelmiştir. Gerçekten ikilemde kalmak çok zor. İyi yumurta sayısını düşün, sağlıklı var mı düşün, kaliteli embriyom var mı düşün , pgt sonuç günü için gelişimleri durmuş mu onu düşün ki ben İnciye bundan korktuğumu söyledim hep başıma geldi. Transfer olamadı benim ama olsa tutacak mı onu düşün. İnşallah son denemen olur ve sağlıkla bebeklerin doğar. Senin translokasyon da çıktı di mi? Cem bey bana o gün hiç bana embriyolardaki sorunların başka sorunlar olduğunu dememişti. Yalnızca doğal hamile olursam cinsiyete bağlı sorunları konuşmuştuk. Sonuç elime gelince şok oldum. Volkan Bey yurt dışına gitmiş. Başka birinin numarasını da aldım birazdan arayacağım. Volkan beyi de dönünce arayacağım. Sen de bu sefer güleceksin inşallah. Ruhum sıkılıyor benim. Gecenin bir vakti birden uyanıyorum ve saatlerce senaryoları düşünüyorum. Kardeşimdeyim onun da 10 aylık oğlu var ateşlendi hastaneye götürdüler. Kızı da biliyorsunuz spina bfida hastasıydı. Yine ameliyat olmuştu. Dün alçıları açıldı inşallah daha iyi olur dert bitmiyor işte...
Haklısın canım. Keşke tekrar deneme kararı bana ait olsa. İnan ki şartları zorlardım. Eşimi anlayamıyorum. Ben nasıl kaldırırım yeni bir düşüğü daha ya da problemli mi diye geçecek ayları... Pazartesi okul açılıyor nasıl konsantre olacağım. Bir de insanlar biliyor onlara açıklama yap...
Onun pgt yapılmayacaktı... İnşallah transfer olur ve sağlıkla bebebğini kucağına alır...
Tatlım senin sonuca çokk üzüldüm. Öğrendiğimde duygularımı yazmıştım. Ama sakın denemekten vazgeçme. Eşini ikna edebileceğine inanıyorum ben. Aynı duyguları ben de yaşıyorum. Eşime soruyorum : Normal deneyelim mi diye ? Bebeği aldırma düşüncesine katlanamam, çok üzülürüm diyor. O yüzden Allah'ın bahşettiği imkanları sonuna kadar kullanalım diyor. O yüzden ben gücüm yettiğince denemek istiyorum. Ama zaman ne gösterir bilemem. Bu arada size bahsettiğim pgt yöntemi ile tüp bebek tedavi ücretlerinin devletçe karşılanması için dava açıyorum. Dilekçemi hazırladım. Ancak kendi sinirlerim dayanmadığından idare hukukunda uzman olan bir avukat arkadaşa vekalet verdim. O takip edecek. Şu aşamada doktorlarla ve SGK müfettişleri ile görüşüp bir yol haritası çizmeye çalışıyoruz. Eğer ben dava açarsam SUT'un hükmünün iptalini isteyeceğim. Dava kazanırsam ya da yürütmenin durdurulması alırsam bu herkesi etkileyecek. Ben davanın kazanılacağına inanıyorum. İnşallah hepimizi mutlu edecek, en azından maddi sorunları çözecek bir karar alacağım. Ben çocuk sahibi olamasam da bu hukuk mücadelesine baş koydum. Bu haksızlığı gidereceğim.
O aileyi okudum. Cam kemik olan arkadaşla diğer bir engelli sitesinden tanışıyoruz. Zaten onların tavsiyesi ile Memoriala gittim. Cumhur Bey'i de onların tavsiyesi ile tanıdım. Çok da memnun kaldım.
Geçmiş olsun tatlım. Çocuklar bu havalarda çok çabuk hastalanıyorlar. Kızın durumu nasıl? Eşin neden bu kadar katı? Keşke bir doktorla konuşma fırsatı bulabilseniz...
Hadi hayırlı olsun canım. İnşaallah güzel bir sonuç çıkar. Senin testlerden haber var mı? Ne zaman yaptıracaksınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?