- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #6.361
slm güzelim seni kasim araliktopiginden taniyorum enson tedavin yarim kaldi bidaha pek gelmedin topige ama hep aklima geldin merak ediyordum seni ne alendesin hangi asamadasin canim
Insallah IncicimBu sefer pazarın kötü şanı bitecek umarım.
çok önemli değil canım ya yüzde 8 sonuçta.
kağıt üstünde bi sayı bu.
amin canım..
ne streslisindir şimdi ya inş güzel haber gelicek bu defa.
pazar-cuma farketmez yeter ki nasip etsin rabbim.
Insallah Incicim
Yarin haber veririm sizlere .
Cok uzun surdu gibi geldi bana sonuc.
Kizlar merhaba ,
Kimse yok gerci ama ben bir selam edeyim dedim.
Chnb canim cok gecmis olsun . Iyisiniz sanirim simdi oglun ve sen .
Hitucim geldin gittin sanirim sen , ben yakalayamadim seni .
Diger kizlar da yok
chnb kitap meselesi açılınca yarım kalan kitabımı bitireyim diye dolabı açtım birde ne göreyim istanbul hatırası var orda.çok şaşırdım göronce.eşim görümceden almıştı siz yazana kadar hiç dikkatimi çekmemişti.en kısa zamanda onuda okumak istlyorum merak ettim.
amniyo bebeğin içinde bulunduğu sudan almak oluyo canım.
koryon villus bebeğin plesantasından parça almak.
canım ya çift çift her kromozomumuz, biri anneden geliyo biri babadan. eşimin 13. ve 14. kromozomunun biri translokasyonlu biri normal.
eğer bebeğe normal olanı verirse taşıyıcı bile olmuyo bebek.
translokasyonda parça veren kromozomu verirse kendisi gibi taşıyıcı oluyo.
translokasyonda parçanın gelip yapıştığı kromozomu verirse, orda 2 parça kromozom oluyo, ozaman trizomi 13 oluyo, bebek sağlıksız oluyo.
bizim sonuçlarda kromozomların fotoğrafı da vardı ve genetikçi anlatmıştı bize ozaman.
sağlıklı şansı var deneyin demişti.
bilmem sana anlatabildim mi
ah canım trizomi 13 lü olursa doğsa bile 3-4 ay yaşıyomuş en fazla.
sindirim kalp ve beyinde anormallikler yüzdeki organlarda anormallikler vs.
aslında böyle bi bebeğin usg de farkedilmemesi de imkansız. bu yüzden 16.haftayı bekleyeyim diyorum.
koryon için 2 hafta sonra yaptırmamız lazım zaman yakın olunca cesaret edemiyorum.
amniyoyu beklerim ama yaklaştıkça belki ona da cesaret edemicem.
hiç test yaptırmamaya da cesaretim yok.
sağol canım inş senden de güzel, umutlu haberler gelir kısa zamanda.
Kizlar yarin sabah belli olacakmis.
Yine pazar(
Geçmiş olsun canım. Şimdi daha iyisiniz umarım. Yediğiniz bir şey mi dokundu acaba?
Merhaba nehircim,
Ondan sonra bir tedavi daha yaptik.
Simdi pgt sonucu bekliyorum.
Yarin haber cikavak.
Sen neler yaptin.
benim tedavide de sonuç gecikmişti hituci bu iyi bişey demişti.
2 tur test yapılıyomuş, gecikmesi en azından 1.yi geçtikleri anlamına gelir demişti.
yöntemine göre değişir ama heralde
Biraz once aradilar...saat 12:30 13:00 gibi sonuc cikacak buraya gelebilir misiniz dedi embryolog? Dedim ben IZmirdeyim.
Biz sonucu burada veriyoruz hastalrimiza dedi. Izmirde oldugum kagittaki notlarda yazmiyormus. Dedim herkes biliyor benim IZmire dondugumu.
Nehircim merhaba ,bizde bir gelisme yok canim daha hic deneme yapamadik dr bizden genetik test istedi onun sonuclarini bekliyoruz dua et banada hemserim benim aklima geliyorsun hep ama özelden mesaj atma hakkim olmadigi icin mesaj atamadim sana neden o topige hic ugramiyorsun canim neyse buldum seni burdanda takip ederim hala memorialdemisin senin icin dua edicem canim rabbim sana yarin istedigin haberi hayirli kilip duyursun canim tedavin pozitif olsun insallah...
yapiyorlarmis. Iste orada olsam hemen yapacaklar herhalde. Ama izmirde oldugum icin gun icinde herhalde gidince yaparlar.peki sonucu söyledikten sonta transferi hemen yapıyorlarmıymış?sordunmu?
Haberdar ederim tabi.son durum ne canım?
merkezlerde illa sonucu eline vermek gibi bişey var, ama senin durumun başka söylerler tlfnda.
bizi haberdar et.
Biraz once aradilar...saat 12:30 13:00 gibi sonuc cikacak buraya gelebilir misiniz dedi embryolog? Dedim ben IZmirdeyim.
Biz sonucu burada veriyoruz hastalrimiza dedi. Izmirde oldugum kagittaki notlarda yazmiyormus. Dedim herkes biliyor benim IZmire dondugumu.
Zor be kizlar. Translokasyon dusunurken onun yaninda bir suru sorun daha cikiyor .
Anlamadim gitti bu isi. Gercekten bir mucizeye ihtiyacimiz var.
Mattika canim mucizenin kiymetini bil
Isim cok zor. Boyle sonuclari gorunce umut kalmiyor.
Ben artik Allahima mucizeni goster diye dua ediyorum , cunku normal sartlarda olabilecek bir sey degil bu sanirim .
Kizlar ,
Sonuc geldi.
2 embryo sagliksizmis, sadece translokasyon degil bir suru defecti varmis. Yarin raporu gorunce detaylari yazarim ama bir suru kromozom numarasi saydi Cumhur Bey telefonda.
Diger bir tanesi de cevap vermemis teste. Antifikasyon bulunamadi demis alet. Bu ne demek diye sordugumda cevap alamadik dedi.
Buna tekrar bakacaklarmis. Bugun 5. Gun ve 5 . Gun micro array yapacaklarmis.
2 alternatif sundu. Birincisi bugun yapalim bunun pgtsini tekrar ama yarin sabah burada olmaniz gerek dedi.
Bunu da pek onermedi cunku 11 den sonraya kaldigi icin biraz zaman kisitliymis .
Ikinci alternatif ise yine bugun biyopsisini alacakmis 2-3 hucre ve kalan embryoyu donduracak.
Ona karar verdik. Onumuzdeki gunlerde yapacak biyopsisini ve eger olur da duzgun cikarsa o zaman donmus tedavisi olacagim ve transfer gerceklesecek.
Durum bu kizlar.
Benim sonuc alinamayan embryomla ilgili de soyle demis embryolog. Bu embryonun durumu iyi gorunuyor demis.canım laveque bizim sonuçlarda da bi sürü başka sorun vardı.
mesela 18.kromozomu hiç olmayan embryo vardı, 18 ne bende ne eşimde sorunlu. ama ikimizden de gitmemiş döllenme olurken.
bu tüp bebek tedavisinin pgt nin pek de doğal olmayan bi süreç olmasından kaynaklanıyor.
normalde böyle bi döllenme olsa o embryoyu embryodan bile saymıyo vücudumuz ama biz tedavide onu test ediyoruz demişti bana dr.
Mattikacim canim,
Bunlari duymak en azindan bende extra bor sorun olmadigini bilmem acisindan iyinoldu. Icime su serptin.
bu hepimizin başına gelen bişey tedavi sırasında. kendinde sorun var gibi düşünme.
bizim 8 embriyodan birinden cvp alınamamıştı, bu gelişimi durduğu anlamına gelir demişlerdi.
7 embriyoda da ne sorunlar vardı neler. hiç cinsiyet kromozomu olmayan, 3 tane cinsiyet kromozomu olan vs.
normal şartlar değil yani bu tedavi.
allah hakkımızda hayırlısını versin. üzüntünü paylaşıyorum.. malesef elimden gelen sadece bu.
Lave canım çok üzüldüm. Mattikaya katılıyorum. Benim de biliyorsun birinde anükleer yazıyordu işlem yapılamamış. 2 sağlıklı 2 sağlıksız. Sağlıksızlarda birinde neler neler biri de trizomi 21. Ki bizde yokken bu sorunlar. İnşallah o embriyon sağlıklıdır. Polar yapılmadı sanırım bu kez. Yapılsaydı anlaşılır mıydı ki?
Ne sevindik 9 embriyo deyince. Yine şuraya geldik nasipte ne varsa o olur ama gerçekten çok üzüldüm canım... Elimizden malesef başka bir şey gelmiyor...
canim,laveque canım 2 embriyonun durumuna çok üzüldüm ama diğeri için umutlandım inşaallah ondan güzel bir haber gelir. Ne zaman belli olurmuş onun sonucu? Dualarım seninle. Allah hepimizin yardımcısı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?