- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #6.541
Derin sen tedavilerini hangi merkezlerde oldun.
Kizlar dikkat ettiniz mi Derinin elde ettigi yumurta sayilari birbirinden ne kadar farkli. Yas gectikce daha cok yumurta uretmis
Saka bir yana bu fark benim dikkatimi cekti.
Hiç dikkat etmemiştimKullandığı ilaç dozları da etkili olmuştur.
Olabilir belki dozlar.
Derin cevap verirse bizi aydinlatir.
Dusundugum bir kac merkez var kafamda oyle gidip gelen.
Ama kendi kendime dusunuyorum , esimle paylasmadim.
Ya aslinda burada Imsi olsa burada yapacagim, genetigi de Muhterem Bahce veya Volkan Baltaci yapar . Ama yok burada .
O yuzden net dusunmedim ama aklimdan gecen yerler, umut, bahceci, veya genart.
Veya yine memorial.
of ne çok ilerlemişsiniz okuyamadaım hepsini,bu aralar bozuk psikolojimden dolayı sanırım hiçbirşeye 5 dk.dan fazla yüreğim yokk....
siz bu pgt ,kromozom testleriyle ilgili çok şey biliyorsunuzz..benim gibi durumu olan yok galiba ama bildiğiniz bişey vardır belki hemen özetlim durumumu
1 negatif aşılama (ardından rahim filminde kapalı ve hidrosalpenksli tüp tanısı ardından salpenjektomi ameliyatı ve bunlara ek eşimde sperm hareket ve morfoloji azlığı var...)
1 negatif tüp bebek
1 pozitif tüp bebek(13.haftada kistik higroma tanısı ile sonlandırıldı gebelik ve genetik testte turner sendromu çıktı)
şimdi sizce biz nasıl bir yol izleyelelim 2 dondurulmuş emb. var bize genetik bakılmadı hiç...adanayı bırakıp istanbula başlasak diyorum ama başlasak hangi merkez iyi olur??
yapılabilecek ne kadar test varsa hepsini yaptırmak istiyorum..bebeğim neden turnerliydi buna hiç bir dr. neden söylemedi yani bi genetik nedeni yok deselerde ben artık hiçbirşeye güvenemez oldum
Canım bir hastalıktan dolayı bebeğini kaybetmişsin. Bence eşinle genetik testlerinizi yaptırın. İstanbul'da yaptıracaksanız biz bir kaç arkadaş Memorial'de yaptırdık, tavsiye ederim. laveque'nin yazdığı merkezler de var. Onları da araştırabilirsin. Ama mutlaka genetiğe baktırın derim ben.
istediğimiz an kan verebiliyor muyuz yoksa adetin filanca günü gibi bişey gerekir mi?? bide ort fiyat ne
adanada da yapılıyor bize genetik burda yaptıracm ama embriyoya yapılmıyor işte kötü olan da o zaten....
istediğimiz an kan verebiliyor muyuz yoksa adetin filanca günü gibi bişey gerekir mi?? bide ort fiyat ne
adanada da yapılıyor bize genetik burda yaptıracm ama embriyoya yapılmıyor işte kötü olan da o zaten....
laveque saol canım inş yolunda her şey.
senin şu 1 embriyodan ne çıkıcak merak ediyorum, o niye cvp vermemiş.
Nerden bildin Incim! Tam 9 sayfa okudum.
Ne hizlisiniz bu aksam
Okuduklarima ben de yorum yazayim elimden geldigince.
Oncelile CHnbcim test ne zaman yapilacak bilmiyorum.
cumhur BEy telefonda dun 1-2 hafta sonra yapariz dedi.
Ama benim bu embryo ile ilgili bir beklentim yok.
Sonuc bulunamamis, digerleronde bulunmus bunda bulunamamis, demek o kadar komplex bir yapisi var ki diye dusundum
Sonuc bile cikmadi. Ama tabi illa bakilacak ve ogrenecegiz ne oldugunu.
incicim tedavi tarihine karar vermene sevindim.
Demek Nisan ayi... Belki beraber baslariz bu sefer.
Gerci ben merkez konusunda belki bir degisiklik yaparim bilemiyorum.
Memnun olmadigimdan degil ama bir degisiklik olsun diye
Chnb canim sen de dogal denedin bu ay.
Bu konuda kendii sansli mi gormeliyim sanssiz mi bilmiyorum.
Cunku biliyorsunuz bizde bird e morfoloji sorunu var ve dogal gebe kalamiyorum. Sanki tuple kaliyorum da dogal kalamiyorum gibi oldu bu cumle:18:yani dogal hic kalmadim . Zaten bir kere kaldim biliyorsunuz o da donmuslarlaydi.
O yuzden dogal deneme gibi bir luksumuz yok bizim. Korunmuyoruz zaten ama sizlerde oldugu gibi en ufak bir beklentiye girmiyorum.
Hitucim geldi gitti galiba. Birazdan bebisleri uyur onun , ugrar sonra sanirim.
Derin arkadasimiz yeni katilis. Benim nacizane fikrim derincim kesinlikle karyotipini yaptir.
Bagisiklik ben de yaptirdim ama benim yaptirdigimin adi cd 56 idi. O da yuksek cikti bende aslinda ama semra hanim kromozom sorununun cok daha onemli olduguu ve bagisiklik konusunda da kesin kanotlanmis bir bilimsel bilgi olmadigini soyledi bana .
Bence kromozom testini yaptirdiktan sonra dusun pgt olayini. Ama sorun yoksa bile testinde ki umarim yoktur baska tum ihtimaller de temiz ise pgt yapilmasinin sana su acidan bir fqydasi olabilir... Saglikli embryo bulunur ve sen de kayip yasama ihtimalini en aza indirgerwin. Kromozom testinde illa sorun cikmasina gerek yok ki saglam embryo uretmemen icin.
Ben de chnb gibi biliyorum, tekrarlayan dusuklerde oneriliyor pgt. Pihtilasma da cok onemli, benim bir arkadasim burada pgrenene kadar 3 kere kaybetti bebegini. Sonra pihtilasma oldugu ogrenildi ve son tup bebeginde igne oldu ve dogurdu .
Mattikacim bence senin hersey yolunda.Bana oyle geliyor. Ama endiselerini o kadar iyi anliyorum ki, bugunu de atlattik sukur demeni, kalbinin gup gup atmasini her ultrasona giderken . Cok iyi tahmin ediyorum ama bence hersey yolunda guzelim.
Olabilir belki dozlar.
Derin cevap verirse bizi aydinlatir.
Dusundugum bir kac merkez var kafamda oyle gidip gelen.
Ama kendi kendime dusunuyorum , esimle paylasmadim.
Ya aslinda burada Imsi olsa burada yapacagim, genetigi de Muhterem Bahce veya Volkan Baltaci yapar . Ama yok burada .
O yuzden net dusunmedim ama aklimdan gecen yerler, umut, bahceci, veya genart.
Veya yine memorial.
of ne çok ilerlemişsiniz okuyamadaım hepsini,bu aralar bozuk psikolojimden dolayı sanırım hiçbirşeye 5 dk.dan fazla yüreğim yokk....
siz bu pgt ,kromozom testleriyle ilgili çok şey biliyorsunuzz..benim gibi durumu olan yok galiba ama bildiğiniz bişey vardır belki hemen özetlim durumumu
1 negatif aşılama (ardından rahim filminde kapalı ve hidrosalpenksli tüp tanısı ardından salpenjektomi ameliyatı ve bunlara ek eşimde sperm hareket ve morfoloji azlığı var...)
1 negatif tüp bebek
1 pozitif tüp bebek(13.haftada kistik higroma tanısı ile sonlandırıldı gebelik ve genetik testte turner sendromu çıktı)
şimdi sizce biz nasıl bir yol izleyelelim 2 dondurulmuş emb. var bize genetik bakılmadı hiç...adanayı bırakıp istanbula başlasak diyorum ama başlasak hangi merkez iyi olur??
yapılabilecek ne kadar test varsa hepsini yaptırmak istiyorum..bebeğim neden turnerliydi buna hiç bir dr. neden söylemedi yani bi genetik nedeni yok deselerde ben artık hiçbirşeye güvenemez oldum
bişey geldi aklımıza bizim şimdi bizim burda pgt yapmıyorlar 2 tane dondurulmuşumuz var onları bir şekilde istanbula teste gönderme şansımız var mı
Sebep soylemedi canim.
Makina oyle demis.
Bence hastane de micro array konusunda yeni ve onlara da deneyim oluyoruz.
CanımAtaşehir Memorial pgt yi Volkan Beye yaptırıyor. Haftanın 2 günü mü ne İstanbuldaymış Volkan Bey.İçinde labaoratuvar olmayan merkezlerin Olumsuz yanını söyleyeyim genetik konuyla ilgili soru soracak kimse bulamıyorsun. Mesela rapor geldi Cem Bey bana açıklama yaptı ama bana yalnızca 2 sağlıklı dedi. Diğer sağlıksızlar cinsiyet dışında sorunları vardı bunu demedi. Elime rapor da verelim demediler ben telefon ettim mail atın dedim. Sonra Volkan Beye soracağım dedim telini internetten buldum aradım yurtdışındaymış dönünce görüştüm telefonda. Biraz bozuldum açıkçası 5-6 sorum vardı 4 tane sorunca biraz çabuk olur musunuz dedi. Ki pgt mi o yapmış ben kime sorayım başka. Bu noktada Cumhur Bey'i taktir ettim canım. O yapmadığı halde benim tüm sorularımı cevapladı oğlana test yaptırmaya gittiğimde ve telefonlarda...
Belki gününde değildi ama biz de günümüzde olmuyoruz bunu da düşünsünler bence...
Genartta eşi tüp bebekçi belki Ankara da düşünürsen farklı olur bilemiyorum...
Bence de eşinle kendine preferik kanda kromozom analizi yaptır canım...
Onu bence bir genetik laboratuara ya da hastanene sor canım...
Canım Hatayda kişi başı 160 a yaptırdık. Memorialde kişi başı 380 e yapıldı canım...
Arda Bey bu yöntem çok yeni dedi. Ehil ellerde yapılmazsa çok yanlış sonuçlar çıkar dedi. Ama bence Cumhur bey bu işin ehli...
Günaydın kızlar test yaptım negatif....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?