Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

iyi dileklerin ve yakınlığın için çok teşekkür ederim...

Rica ederim zeybek. Tüp bebek sancılı bir süreç, pgt ondan da sancılı... Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ben de genetik bir hastalık taşıyıcısı olduğum için seni çok iyi anlıyorum. Hangi merkezde yaptıracaksın?

Son düzenleme:
İzmir İrenbe Tüp bebek merkezi ....Aral Bey daha önceden de doktorumdu zaten.Pgt için Volkan Bey gelecek Ankara dan..Senin problemin nedir?

İzmir İrenbe Tüp bebek merkezi ....Aral Bey daha önceden de doktorumdu zaten.Pgt için Volkan Bey gelecek Ankara dan..Senin problemin nedir?

Volkan Bey o merkezle çalışıyor mu? Buradan bir arkadaşımız da İzmir'de. Onun için faydalı bir bilgi olacak. Ben müsküler distrofi (kas erimesi) hastalığı taşıyıcısıyım. Çocuğuma geçme ihtimali %50. Çocuğumun engelli olma ihtimali var Bu nedenle tek yolum pgt.

Son düzenleme:
Yardımım olduysa cok sevinirim.Bildiğim kadarıyla Volkan Bey smyrna ile zaten çalışıyor. Ama kesin bilgi için genart ı arayabilir.cok iyi ve yardımsever bir ekibi var..
Sen denemen oldu mu peki pgt ile?

Yardımım olduysa cok sevinirim.Bildiğim kadarıyla Volkan Bey smyrna ile zaten çalışıyor. Ama kesin bilgi için genart ı arayabilir.cok iyi ve yardımsever bir ekibi var..
Sen denemen oldu mu peki pgt ile?

Evet geçen ay oldu ama maalesef transferim gerçekleşmedi. Şimdi nisan ayını bekliyorum 2.denemem için. İnşaallah bu kez olur hayırlısıyla.

Geçmiş olsun...Umarım en kısa zamanda pozitif sonuç alırsın..Sağlıklı embriyo mu bulunamadı yoksa hormonların mı izin vermedi transfere?
İnsan yaşamadan bilemiyor..Her geçen gün genetik problemi olan birileriyle tanışıyorum..Hep aynı soru..Bu hastalıklar eskiden de vardı ama adı mı konulamıyordu yoksa güncel yaşam koşullarımı sayının bu kadar artmasını sebep oldu?....
Ama en azından pgt gibi teknolojının sağlık sektörüne yansımaları da var..bir yandan yıpratırken bir yandan da faydası da oluyor..

Benim durumum karışık biraz... Gerçekten yaşamadan bilinmiyor. Beni çok üzen kişiler oldu bu pgt konusunda. O kişilere dediğim tek şey inşaallah Allah sizi böyle bir şeyle sınamaz. Bence günümüzde daha çok arttı. Çok şükür derdimizin dermanı var. İnşaallah o dermana en kısa zamanda kavuşuruz.

Son düzenleme:
gelincik canım çok çok sevindim adına.hadi inşallah hayırlısıyla sağlıkla zamanında kucağına almayı nasip etsin Allah.
sana tek embriyo transfer edilmişti değilmi.tek yumurta ikizlerin mi var şimdi :))) ne güzel...

zeybek canım sayıya takılma hiç.benim iki tane pgtye girip ikisinin sağlıklı çıktığıda oldu.5 tane pgt ye girip hiç sağlıklı çıkmadığı da oldu.

Zeybek arkadaşım geçmiş olsun. Burada İzmirden bir arkadaş daha var. Burada yazan arkadaşlar olarak hepimizin genetik sorunları var ve pek derdimizi, kaygılarımızı anlayan insanlar yok çevremizde ve buradabirbirimize destek olmaya çalışıyoruz.

Oğlun için öncelikle çok üzüldüm. Ben de senin yaşadığın şekilde olmasa da doğduktan sonra oğlumu kaybettim. 25 haftalık 800 gram olarak yaşama merhaba dedi oğlum ama malesef solunum cihazları içinde 4 gün yaşayabildi. Genetik sorunu var mıydı sorusunun cevabını bilemiyoruz çünkü sorunumuzu bilmiyorduk. Ama ben sağlıklı olduğunu oğlumun rahimağzı yetmezliği sebebiyle erken doğduğunu düşünüyorum. Öncelikle doğduktan sonra kaybetmenin acısı gerçekten çok büyük Allah sabır versin, derdine de derman olsun diliyorum...

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama sayın bence çok güzel. Tavsiyem çok fazla bekletmeden yeniden denemen. Yıllar geçtikçe malesef sonraki tedavilerde bu sayılar olmayabilir. Genelde biz burada sayının önemli olmadığını defalarca sınadık ama yine de kahrolası oranlar yüzünden (genelde 8 de bir sağlıklı duruma göre değişiyor tabi)takılıyoruz yine de. Bir de neden tutmamış senin embriyoların onun üzerinde de durmak lazım bence.

Benim 2 tane 8 haftalık düşüğüm var ayrıca. Bir de 15 gün önce test yaptırıp normal kromozomlu olduğunu öğrendiğim oğlum var. Biz son düşüğümden sonra eşimin genetik sorunu olduğu öğrendik. Eşimin preferik kanda kromozom analizi raporuna göre yüzde 50 46 xy, yüzde 48 47 xyy, yüzde 2 de 48 xyy çıktı. Bir de marker kromozom denilen ne olduğu bulunmayan bir sorun daha var. Ben şunu düşünmeye de başladım. 47 xyy sorunu yaşamla bağdaşan bir sorun. Herhalde düşüklerime sebep olan o marker kromozomu...

Peki ben ne yaptım? Ben de bu ocak ayında pgt yaptırdım. Ataşehir Memeorialde genetik testi Volakan Baltacı yaptı ama biz kendisini görmedik oraya gelip yapacağı söylendi. Ben de 8 yumurta toplandı.(Bu arada 35 yaşındayım ve amh değerim 0.3 çıkmış menopoz sınırı malesef) 7 si işleme girdi. 6 tane döllendi. 3. güne 5'i kaldı pgt yapıldı. 4 incelenmiş. 2 si sağlıksız ( ki eşimde olmayan sorunlar birinde bakılan her şeyde vardı sorun, biri de trizomi 21) 2 sağlıklı geldi. 5. gün öğrendik bunu ama ne yazık ki aynı gün sağlıklı embriyolarımın gelişiminin de durduğunu öğrendik transfer yapılamadı yani.

Daha önceki gibi bu ay doğal denedik olmadı. Eşimde sperm hız sorunu da var ondan da olabilir bilmiyorum. Sürecim böyleydi benim...

çok sevindim canım. sağlıkla alırsın kucağına inş.
topiğimizde hamileler olması çok güzel.

translokasyon ne canım?
yaşadıkların çok zor, inş bundan sonrası güzel olur.
sayı konusu da kişiye tedaviye göre değişiyo, bi düzeni yok ki, her an herşey olabilir. 10 embriyo olup sağlıksız olabilir.
1 tane sağlıklı ama kalitesiz denip yerleştirince tutabilir. nasip..

merhaba chnb & mattika
aslında ben de biliyorum sayının önemsiz olduğunu ama insan merak ediyor.bu tamamen kişiye özgü bir durum...bunun farkındayım...tüm teorik hesaplamaların sonunda işin şansa kalıyor...o yüzden umarım bu yolda yürüyen herkesin şansı bol olur....

translokasyonun anlamını soruyorsan en basit olarak kromozomların kırılıp parçalarının diğerleri ile birleşmeşi...(biliyorsan eğer küstahlık etmiş olmak istemem, sakın yanlış anlama) bizdeki translokasyon ise 4 ile 14. kromozomların eşleşmesi..ben sadece 18 taneden 8 tanesinin kalması çok doğal mı yoksa giden 10 tanesi acaba oranlarsak biraz fazla mı ona takılıyorum...

Sağol hituci
her ne kadar takılmamam gerektiğini bilsem de deneyimlerin sesine ihtiyaç duyuyorum bazen...sen de bu forumun deneyimlilerindensin takip ettiğim kadarıyla...:)
deneyimlerin de sayıya takılmamam gerektiğini doğruluyor zaten...tekrar teşekkürler

Diğer embriyolar iyi kalitede değiller miydi acaba sayı düştü o kadar? Sağlıklı çıkmış bence neden tutunamamış olabilir o da önemli. Muhtemelen bu sayıya yakın sayıda embriyon olur inşallah sağlıklı da çıkar. Tutunması önemli tabi...

hepsinin 1. kalite olduğu söylendi..translokasyon genelde düşüğe yada gelişmemeye sebep olabiliyor fakat giden 10 tanenin incelemesi yapılmadı bildiğim kadarıyla yani kesin translokasyondan kaynaklanıyor diyemem..?.?.

slm bizim de resiprokal translokasyon sorunumuz var maalesef doktorlar direkt tüp bebek + pgt dediler 1,5 senelik evliyim hiç hamile kalmadım o yüzden hiçbir tecrübem yok internetten okuduklarımla bşyler yapmaya öğrenmeye çalışıyorum siz neleri araştırdınız tüp bebek ve pgt yapılan merkezleri seçerken yardımcı olabilir misiniz bana lütfen

canım eşimde de 13-14 translokasyon var. sizdeki kaçıncı kromozom diye sormuştum.
dengeli translokasyon di mi?
18 den 8 tane kalması normal bence.
yumurta toplanırken en küçükleri de sayıyolar ama döllenme olsa da iyi olmayacağı belli onlarda.
benim 13 yumurta toplandı, 9 döllendi, 7 si test edildi, hiç sağlıklı çıkmadı. ve hepsinde bi sürü sorun vardı, bizde normal olan kromozomlarda sorunluydu.
şimdi doğal yolla hamileyim.
çok karışık bu işler. allah yardımcımız olsun.

kızlar akşamdan beri çok huzursuzum, okuldan önce dr.a uğrıcam inş kötü bi haber yoktur.
bigün mutlu hamileyim bigün ertesi gün kürtaja gircekmişim gibi hissediyorum.
dua edin bana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…