- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #6.581
iyi dileklerin ve yakınlığın için çok teşekkür ederim...
İzmir İrenbe Tüp bebek merkezi ....Aral Bey daha önceden de doktorumdu zaten.Pgt için Volkan Bey gelecek Ankara dan..Senin problemin nedir?
Yardımım olduysa cok sevinirim.Bildiğim kadarıyla Volkan Bey smyrna ile zaten çalışıyor. Ama kesin bilgi için genart ı arayabilir.cok iyi ve yardımsever bir ekibi var..
Sen denemen oldu mu peki pgt ile?
Geçmiş olsun...Umarım en kısa zamanda pozitif sonuç alırsın..Sağlıklı embriyo mu bulunamadı yoksa hormonların mı izin vermedi transfere?
İnsan yaşamadan bilemiyor..Her geçen gün genetik problemi olan birileriyle tanışıyorum..Hep aynı soru..Bu hastalıklar eskiden de vardı ama adı mı konulamıyordu yoksa güncel yaşam koşullarımı sayının bu kadar artmasını sebep oldu?....
Ama en azından pgt gibi teknolojının sağlık sektörüne yansımaları da var..bir yandan yıpratırken bir yandan da faydası da oluyor..
İnşallah!!!
Tekrar teşekkürler yakınlığın için..şimdi çıkmak zorundayım..iyi akşamlar...Kendine çok iyi bak....
Arkadaşlar merhaba
Ben uzun süredir forumu takip ediyordum ama çok kısa süre önce üye oldum.. 31 yaşındayım. 2 sene önce sorunsuz gebelikten sonra doğum yaptım. oğlum doğduğunda öğrendik ki çok ciddi bir hastalığı var..beyin sapındaki solunum merkezinin etkilendiği santral hipoventilasyon...dünyada sadece 300-500 kişide var...genetik mutasyondan kaynaklandığı ortaya çıktı...11 ay 9 eylül unı. de yaşadım..en sonunda kurduğumuz solunum cihazları ve tüm ekipmanlar ile eve çıkmaya karar verdik. 2 ay yaşatabildik ve elimizde can verdi..1 yıl sonra bizi tekrar hayata tutundurabilecek şeyin yerini tutmasa da başka bir bebeğin varlığı olduğuna karar verdik.bu arada mutasyonu eşim taşıyormuş. Genetik uzmanların yönlendirmesiyle genart volkan hoca ile tanıştık.Bir takım testler sonucunda eşimde translokasyon da olduğu ortaya çıktı..pgt azgeçilmez oldu.İzmir de yapılan yumurta ve ilaç takibinden sonra ankara da toplama pgt ve transfer oldu..18 tane 1. kalite yumurta elde edildi fakat pgt ye 8 tanesi girebildi...8 tanesinden sadece 2 tanesi genetik açıdan temiz çıktı fakat testlerin hassasiyeti nedeniyle bu embriyolarda translokasyon tam olarak çalışılamadı. verilerin teorik değerlendirilmesi sonucu 2 tanenin transfer edilmesine karar verildi.fakat tutmadı...şimdi ben de 2. demem için nisan ayını bekliyorum...pgt yaptıran arkadaşlar bana kaç tane embriyo pgt ye girdi kaç tanesi sağlıklı çıktı yazabilirler mi?..hatta benim sayılarıma deneyimli arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim...
çok sevindim canım. sağlıkla alırsın kucağına inş.canlarım merhaba ben yarın hastaneye gidecektim ama eşimle dayanamadık dün doktara gittik daha doğrusu ben olmadı yine kalp atışlarını duyamayacağım diye iki gün boyunca ağlayınca eşim dayanamadı gidelim dedi ve dün sabah gittik hastaneye....giderken o kadar büyük bir korku vardıki içimde ayaklarım geri geri gitti bu rüyanın bitmesinden çok korkuyordum ama Rabbim e şükürler olsunki rüya daha yeni başlıyormuş meğer muayaneye geçtik doktor eşimide çağırdı heyecanla bekliyoruz ve biraz sonrasında keseyi gördük arkasından kalp atışları çok garip inanılmaz bi duyguydu eşimin hali daha acayipti çok çok şaşkındı :)... vee size bir süprizimiz var ikizmiş benim mercimekler ... iki tane atan o minik kalplerinin sesini duyduk ve o an ilkdefa anne olduğumu, olacağımı hissettim... herşeye kadir olan Mevlam inşallah sizlere de nasip etsin bu mutluluğu sakın vazgeçmeyin o pıt pıtlar için değiyormuş... İnşallah Rabbim sağıkla kucağıma almayı da nasip eder...
translokasyon ne canım?Arkadaşlar merhaba
Ben uzun süredir forumu takip ediyordum ama çok kısa süre önce üye oldum.. 31 yaşındayım. 2 sene önce sorunsuz gebelikten sonra doğum yaptım. oğlum doğduğunda öğrendik ki çok ciddi bir hastalığı var..beyin sapındaki solunum merkezinin etkilendiği santral hipoventilasyon...dünyada sadece 300-500 kişide var...genetik mutasyondan kaynaklandığı ortaya çıktı...11 ay 9 eylül unı. de yaşadım..en sonunda kurduğumuz solunum cihazları ve tüm ekipmanlar ile eve çıkmaya karar verdik. 2 ay yaşatabildik ve elimizde can verdi..1 yıl sonra bizi tekrar hayata tutundurabilecek şeyin yerini tutmasa da başka bir bebeğin varlığı olduğuna karar verdik.bu arada mutasyonu eşim taşıyormuş. Genetik uzmanların yönlendirmesiyle genart volkan hoca ile tanıştık.Bir takım testler sonucunda eşimde translokasyon da olduğu ortaya çıktı..pgt azgeçilmez oldu.İzmir de yapılan yumurta ve ilaç takibinden sonra ankara da toplama pgt ve transfer oldu..18 tane 1. kalite yumurta elde edildi fakat pgt ye 8 tanesi girebildi...8 tanesinden sadece 2 tanesi genetik açıdan temiz çıktı fakat testlerin hassasiyeti nedeniyle bu embriyolarda translokasyon tam olarak çalışılamadı. verilerin teorik değerlendirilmesi sonucu 2 tanenin transfer edilmesine karar verildi.fakat tutmadı...şimdi ben de 2. demem için nisan ayını bekliyorum...pgt yaptıran arkadaşlar bana kaç tane embriyo pgt ye girdi kaç tanesi sağlıklı çıktı yazabilirler mi?..hatta benim sayılarıma deneyimli arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim...
Zeybek arkadaşım geçmiş olsun. Burada İzmirden bir arkadaş daha var. Burada yazan arkadaşlar olarak hepimizin genetik sorunları var ve pek derdimizi, kaygılarımızı anlayan insanlar yok çevremizde ve buradabirbirimize destek olmaya çalışıyoruz.
Oğlun için öncelikle çok üzüldüm. Ben de senin yaşadığın şekilde olmasa da doğduktan sonra oğlumu kaybettim. 25 haftalık 800 gram olarak yaşama merhaba dedi oğlum ama malesef solunum cihazları içinde 4 gün yaşayabildi. Genetik sorunu var mıydı sorusunun cevabını bilemiyoruz çünkü sorunumuzu bilmiyorduk. Ama ben sağlıklı olduğunu oğlumun rahimağzı yetmezliği sebebiyle erken doğduğunu düşünüyorum. Öncelikle doğduktan sonra kaybetmenin acısı gerçekten çok büyük Allah sabır versin, derdine de derman olsun diliyorum...
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama sayın bence çok güzel. Tavsiyem çok fazla bekletmeden yeniden denemen. Yıllar geçtikçe malesef sonraki tedavilerde bu sayılar olmayabilir. Genelde biz burada sayının önemli olmadığını defalarca sınadık ama yine de kahrolası oranlar yüzünden (genelde 8 de bir sağlıklı duruma göre değişiyor tabi)takılıyoruz yine de. Bir de neden tutmamış senin embriyoların onun üzerinde de durmak lazım bence.
Benim 2 tane 8 haftalık düşüğüm var ayrıca. Bir de 15 gün önce test yaptırıp normal kromozomlu olduğunu öğrendiğim oğlum var. Biz son düşüğümden sonra eşimin genetik sorunu olduğu öğrendik. Eşimin preferik kanda kromozom analizi raporuna göre yüzde 50 46 xy, yüzde 48 47 xyy, yüzde 2 de 48 xyy çıktı. Bir de marker kromozom denilen ne olduğu bulunmayan bir sorun daha var. Ben şunu düşünmeye de başladım. 47 xyy sorunu yaşamla bağdaşan bir sorun. Herhalde düşüklerime sebep olan o marker kromozomu...
Peki ben ne yaptım? Ben de bu ocak ayında pgt yaptırdım. Ataşehir Memeorialde genetik testi Volakan Baltacı yaptı ama biz kendisini görmedik oraya gelip yapacağı söylendi. Ben de 8 yumurta toplandı.(Bu arada 35 yaşındayım ve amh değerim 0.3 çıkmış menopoz sınırı malesef) 7 si işleme girdi. 6 tane döllendi. 3. güne 5'i kaldı pgt yapıldı. 4 incelenmiş. 2 si sağlıksız ( ki eşimde olmayan sorunlar birinde bakılan her şeyde vardı sorun, biri de trizomi 21) 2 sağlıklı geldi. 5. gün öğrendik bunu ama ne yazık ki aynı gün sağlıklı embriyolarımın gelişiminin de durduğunu öğrendik transfer yapılamadı yani.
Daha önceki gibi bu ay doğal denedik olmadı. Eşimde sperm hız sorunu da var ondan da olabilir bilmiyorum. Sürecim böyleydi benim...
çok sevindim canım. sağlıkla alırsın kucağına inş.
topiğimizde hamileler olması çok güzel.
translokasyon ne canım?
yaşadıkların çok zor, inş bundan sonrası güzel olur.
sayı konusu da kişiye tedaviye göre değişiyo, bi düzeni yok ki, her an herşey olabilir. 10 embriyo olup sağlıksız olabilir.
1 tane sağlıklı ama kalitesiz denip yerleştirince tutabilir. nasip..
gelincik canım çok çok sevindim adına.hadi inşallah hayırlısıyla sağlıkla zamanında kucağına almayı nasip etsin Allah.
sana tek embriyo transfer edilmişti değilmi.tek yumurta ikizlerin mi var şimdi :))) ne güzel...
zeybek canım sayıya takılma hiç.benim iki tane pgtye girip ikisinin sağlıklı çıktığıda oldu.5 tane pgt ye girip hiç sağlıklı çıkmadığı da oldu.
merhaba chnb & mattika
aslında ben de biliyorum sayının önemsiz olduğunu ama insan merak ediyor.bu tamamen kişiye özgü bir durum...bunun farkındayım...tüm teorik hesaplamaların sonunda işin şansa kalıyor...o yüzden umarım bu yolda yürüyen herkesin şansı bol olur....
translokasyonun anlamını soruyorsan en basit olarak kromozomların kırılıp parçalarının diğerleri ile birleşmeşi...(biliyorsan eğer küstahlık etmiş olmak istemem, sakın yanlış anlama) bizdeki translokasyon ise 4 ile 14. kromozomların eşleşmesi..ben sadece 18 taneden 8 tanesinin kalması çok doğal mı yoksa giden 10 tanesi acaba oranlarsak biraz fazla mı ona takılıyorum...
merhaba chnb & mattika
aslında ben de biliyorum sayının önemsiz olduğunu ama insan merak ediyor.bu tamamen kişiye özgü bir durum...bunun farkındayım...tüm teorik hesaplamaların sonunda işin şansa kalıyor...o yüzden umarım bu yolda yürüyen herkesin şansı bol olur....
translokasyonun anlamını soruyorsan en basit olarak kromozomların kırılıp parçalarının diğerleri ile birleşmeşi...(biliyorsan eğer küstahlık etmiş olmak istemem, sakın yanlış anlama) bizdeki translokasyon ise 4 ile 14. kromozomların eşleşmesi..ben sadece 18 taneden 8 tanesinin kalması çok doğal mı yoksa giden 10 tanesi acaba oranlarsak biraz fazla mı ona takılıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?