- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #9.541
Neden psikolojik yönünü önemsediğimden Muhterem beyi tercih ederim dedin canım?
Ben de bu konuda bir şey paylaşmak istiyorum: Benim de pgt mi Volkan bey yaptı. Sonuç belli oldu. Olumsuz olunca ben de internetten araştırıp Volkan beyin telini buldum. Yurtdışındaymış. Birhafta sonra arayın dendi.Ben de 6-7 soru hazırladım kafamda olan...4-5 tanesini sordum lütfen çabuk olur musunuz dedi bana ve ben buna kırıldım. Ben 5 embriyoma ki biri incelenememiş 1800 tl verdim 2 dakika fazla dinleyebilirdi ben kime soracaktım ki acaba sorularımı. Sonraki hafta ben de doğruca Okmeydanı Memoriale gidip sağ olsun Cumhur Gökhan Ekmekçiye sordum her şeyi ve oğluma da test yaptırdım. Ki bana gerek yok çıksa bile bir şey değiştiremeyiz dedi. Onu takdirettim 380 tl bir test ve özel hastane. Balıklama atlayabilirdi hemen yapalım tabi yapmak lazım filan. Paylaşmak istedim. Ben pgt yaptırsaydım bir daha Volkan beye yaptırmayacaktım bu yüzden...
Gerçekten sorulara verilen cevaplar önemli. Düşük belli bir yere kadarkabulleniliyor da ilerleyen haftalardasorunlu denilip sonlandırma kararını aileye bırakmak bence en büyük travmalardan biri olsa gerek...
Bence de canım çok yıpratıcı bir süreç. Ben 2 düşük, bir 25 haftalık erken doğumla bebeklerimi kaybettim. Oğlum var sağlıklı şükür bilmeden oldu bu sorunları bilmeen. Bir kez pgt denedik. Eşimde 47 xyy süper erkek sendromu mozaiklik var...
Micro array de proba gerek kalmıyor...
chnb;
döktürmüşsünnnnn:)))
ilgili alıntının altına cevap vermeyi bana da öğretsen keşke:)
mecburen karışık yazıcam şimdi.
neden muhterem bey dedim?
ben ankaradayım. volkan bey genarttaydı. genart herşeyiyle tam donanımlı bir yer. sürecin bütününü oradan yürütebiliyorsun. görüşeceğin tüm konular ilgili taraflara yönlendiriliyor. genetik doktoru genetik bilgisini veriyor (volkan bey), kadın doğum doktoru aynı bünye içerisinde hizmet veriyor, ücret sorduğunuzda doktorlar bu konuda yorum yapmıyorlar seni bütçeden haberdar etmek için x bir adama yönlendiriyorlar falan. sistematik. güven verici. profesyonellik akıyor. volkan bey işi olduğu gibi anlatıyor, sıkıntı yok. ama.. anlatmak güç... insan böyle bir durumda gerçekten kendisinin anlaşılmasını istiyor. duyguyu yüzüne yansıtabilen bir adam görmek istiyor. zorlu bir süreç içerisinde sana ve hatta bazen saçmalıklarına tahammül göstereceğini bildiğin biri olsun istiyorsun... volkan beye gittiğimde, evet, pgt yaptıracağım bu adama şansa bırakmam dedim. sonra bir de muhterem beye göründüm. adamın ticari kaygıları yok bence. ya anlatamam, tam bi tatlı dede kıvamındaydı. utanmasam gidip sarılacaktım adama:) o da bizle dertleşti. bana doğal denemem için cesaret verdi ama hiçbirşeyin garanti olmadığını da söyledi. problarda sorun olmassa onu tercih ederdim. böyle...
şimdi benim sorum:
micro array ne yaa? ilk defa duyuyorum. volkan bey de muhterem bey de problardan bahsetti bana o kadar.
normal doktorunda mı volkan beydi ..
benim doktorum aysun hanım..
ya insanlık hali sonuçta onlar da insan genel olarak öyle biri değilse anlık bişeye bu kadar kızmamak gerek bence
ama genel olarak soru sorulmaz bi tipse o sıkıntılı olur tabi.
çok geçmiş olsu. peki eşindeki oran ne merak ettim.
yani biz süepr dişi filan diyoruz ama bu sadece belli oranda süper dişi oluyor..
yani hücrelerimizin %100 ündeki kromozomlar bozuk değil sonuçta mesela bende %4 bozuk ..
yani bu da bence o oranda etkiliyordur bizi diye tahmin ediyorum ..
yoksa bi tane 46 xy kromozomu taşıyan hücre olması ile 10 tane olması aynı olabilirmi..
her kromozomum bozukluğu insanda farklı şeylere yol açıyor okumuşsununuzdur muhtemelen..
mesela down sendromu 21.kromozomla alakalı ..
Bizde bu tip bir rahatsızlık yok ,bizimki daha çok gebe kalamama ya da düşükle alakalı ..
bakalım ahm bende ne çıkacak ..
senin yaşın kaç acaba bende de çıkarmı korkmaya başladım .bu genç yaşta menopoz sınırı olabilirmiki ALLAHIM
çok sağol
ben daha yeni şoktayımya ondan
zamanla alışacağım başka çarem yok ..
ama senelerce uğraşmak da var işin içinde ,biz bebelerimizle gün geçirmek varken sürekli bu meseleyle uğraşıyoruz
tadı tuzu kaçıyor insanın valla
yeni ev aldık yeni mobilya alma telaşındaydım şimdi hiçbişey alasım yapasım yok iştahım kaçtı onun sevincini bile yaşayamadım
ALLAHIM YARDIM ET BİZE
İzanladım canım. Sanırım bizler iyi dr kadar sevecenlik de istiyoruz. Benim için bu konu gerçekten çok önemli hayatımın her alanında.
Micro array yeni bir yöntem. İncinin bu yöntemle yapıldı. 24 şure tekniği olarak burada çok konuşuldu. Yalnızca sorunlu olduğu düşünülen 9 kromozoma değil hepsine bakılıyor...
tabiki benim için de psikoloji çok önemli ama benim için birinci öncelik işini düzgün yapması çünkü benim daha önceki doktorum yağ baldı ,arardı sürekli ,tam senin istediğin tarzdaydı ama paracıydı ,ne bu testi yaptırdı bana ..o yüzden ben işini düzgün yapan doktor tercih ediyorum beni pohpohlayan değil ama ikisi birarada olsa süper olur tabiBen hiç Volkan Beyle yüzyüzegörüşmedim. İil ben riskli gebelik uzmanı Doç. Dr. Arda Lembete gittim İstanbulda. O, yanımızda Volkan Beyi aradı. Bizim durumumuzla ilgili olarak. Biz 2 gün öncesi de Cumhur beye eşimin testini tekrarlattık. Bu sonuç çıkınca Arda beye gönderdik o da Volkan beye göndermiş. Karar pgt çıktı. Dün de yazmıştım sonuç yüzde 50 xy, yüzde 48 xyy, yüzde 2 48 xyy vemarker kromozom. Bizde yaptırdık ataşehir memorialde. Orada da hiç görüşmedik volkan beyle ne tel de ne yüz yüze.
Tabi onlarda insan ama biz de fizki hem de bir hafta öncesi pgt si olmayan psikolojik sorunları da olabilecek hastayız. ne olursa olsun hiçbir hastaya denmemeli ki bana da bir kez bile bu konuda kendisi bilgi vermemişken...
Ben hiç Volkan Beyle yüzyüzegörüşmedim. İil ben riskli gebelik uzmanı Doç. Dr. Arda Lembete gittim İstanbulda. O, yanımızda Volkan Beyi aradı. Bizim durumumuzla ilgili olarak. Biz 2 gün öncesi de Cumhur beye eşimin testini tekrarlattık. Bu sonuç çıkınca Arda beye gönderdik o da Volkan beye göndermiş. Karar pgt çıktı. Dün de yazmıştım sonuç yüzde 50 xy, yüzde 48 xyy, yüzde 2 48 xyy vemarker kromozom. Bizde yaptırdık ataşehir memorialde. Orada da hiç görüşmedik volkan beyle ne tel de ne yüz yüze.
Tabi onlarda insan ama biz de fizki hem de bir hafta öncesi pgt si olmayan psikolojik sorunları da olabilecek hastayız. ne olursa olsun hiçbir hastaya denmemeli ki bana da bir kez bile bu konuda kendisi bilgi vermemişken...
Anladım chnb... Bu yöntemle ankarada kimler çalışıyor biliyor musun?
tabiki benim için de psikoloji çok önemli ama benim için birinci öncelik işini düzgün yapması çünkü benim daha önceki doktorum yağ baldı ,arardı sürekli ,tam senin istediğin tarzdaydı ama paracıydı ,ne bu testi yaptırdı bana ..o yüzden ben işini düzgün yapan doktor tercih ediyorum beni pohpohlayan değil ama ikisi birarada olsa süper olur tabi
Bilmiyorum bence yapıyordur Volkan bey de Muhterem bey ce. Sormak lazım. Benim İstanbulda fishle olmuştu...
Ben de ikisi birarada olsun istiyorum. Ki şükür Türkiyede böyle dr ler var. Mesela benim pgt olmadı ve bir kere gittiğim Arda bey durumumu hep takip etmiş ve olmayınca ertesi gün beni aradı ve ne dedi : Yalnızca üzüntümü paylaşmak için aramış. Bu inceliği ömür boyu unutmayacağım. O da pahalı bir dr. Ama en azından gözüme görünmüyor maddiyat...
benim doktorum zaten volkan bey değil aysun hanımBilmiyorum bence yapıyordur Volkan bey de Muhterem bey ce. Sormak lazım. Benim İstanbulda fishle olmuştu...
Ben de ikisi birarada olsun istiyorum. Ki şükür Türkiyede böyle dr ler var. Mesela benim pgt olmadı ve bir kere gittiğim Arda bey durumumu hep takip etmiş ve olmayınca ertesi gün beni aradı ve ne dedi : Yalnızca üzüntümü paylaşmak için aramış. Bu inceliği ömür boyu unutmayacağım. O da pahalı bir dr. Ama en azından gözüme görünmüyor maddiyat...
Ki bu arada bu dr de Türkiyenin sayılı riskli gebelik uzmanlarından biri...
İzanladım canım. Sanırım bizler iyi dr kadar sevecenlik de istiyoruz. Benim için bu konu gerçekten çok önemli hayatımın her alanında.
Micro array yeni bir yöntem. İncinin bu yöntemle yapıldı. 24 şure tekniği olarak burada çok konuşuldu. Yalnızca sorunlu olduğu düşünülen 9 kromozoma değil hepsine bakılıyor...
İyi ki de bu yöntemi seçmişim biliyor musun. Diğer embriyolarda farklı farklı sorunlar çıktı. Hele bir tanesi için Cumhur Bey dünya üzerinde böyle bir canlı yok dedi :26:
benim doktorum zaten volkan bey değil aysun hanım
o da sağolsun test sonucu çıktığı gün aradı ilgilendi ,sonra tekrar aradım gayet ilgili davrandı bi sorun olmadı ama volkan beyi bilemem tabi ,benim sadece genetik uzmanım hepsi o ,genetikte işini iyi yapsın da gerisinde zaten ben aysun hanımla muhatap olacağım
Canım ben eski yazışmaları okuduğumdan kimden bahsettiğini az buçuuk tahmin ettimNeyse. Ben sana riskli gebelik uzmanı soracaktım. Senin tecrüben çok. Gerçi daha çocuk yok ama işte bakıyorum arada Doğmamış çocuğa don biçiyorum yani Arda Bey aklıma yattı gibi. Ben zaten Ataşehire yakınım. Bana çok uyuyor. Ama Acıbadem sigortam var. Kadıköy Acıbadem de Melih hocayı çok övüyorlar. Bir de Ataşehir Acıbadem de Murat Yayla diye bir doktor var. Bu isimler hakkında bilgin var mı ?
bu micro array kimlere uygulanıyor valla ilk defa duydum
İyi ki de bu yöntemi seçmişim biliyor musun. Diğer embriyolarda farklı farklı sorunlar çıktı. Hele bir tanesi için Cumhur Bey dünya üzerinde böyle bir canlı yok dedi :26:
Allah Allah, çok kromozomda mı sorun varmış ki? Bu aradagöbekten mi iğne? Proluton depot mu yoksa ben de oluyorum ama kalçadan?
Evet 5-6 kromozomunda sorun çıkmış o embriyonun. Yok canım progestan bu, kalçadan. Hani şu yakan ve morartan.
Proluton depotta progestan yakıyor ve morartıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?