Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Ben hiç Volkan Beyle yüzyüzegörüşmedim. İil ben riskli gebelik uzmanı Doç. Dr. Arda Lembete gittim İstanbulda. O, yanımızda Volkan Beyi aradı. Bizim durumumuzla ilgili olarak. Biz 2 gün öncesi de Cumhur beye eşimin testini tekrarlattık. Bu sonuç çıkınca Arda beye gönderdik o da Volkan beye göndermiş. Karar pgt çıktı. Dün de yazmıştım sonuç yüzde 50 xy, yüzde 48 xyy, yüzde 2 48 xyy vemarker kromozom. Bizde yaptırdık ataşehir memorialde. Orada da hiç görüşmedik volkan beyle ne tel de ne yüz yüze.

Tabi onlarda insan ama biz de fizki hem de bir hafta öncesi pgt si olmayan psikolojik sorunları da olabilecek hastayız. ne olursa olsun hiçbir hastaya denmemeli ki bana da bir kez bile bu konuda kendisi bilgi vermemişken...

İzanladım canım. Sanırım bizler iyi dr kadar sevecenlik de istiyoruz. Benim için bu konu gerçekten çok önemli hayatımın her alanında.

Micro array yeni bir yöntem. İncinin bu yöntemle yapıldı. 24 şure tekniği olarak burada çok konuşuldu. Yalnızca sorunlu olduğu düşünülen 9 kromozoma değil hepsine bakılıyor...

Anladım chnb... Bu yöntemle ankarada kimler çalışıyor biliyor musun?

tabiki benim için de psikoloji çok önemli ama benim için birinci öncelik işini düzgün yapması çünkü benim daha önceki doktorum yağ baldı ,arardı sürekli ,tam senin istediğin tarzdaydı ama paracıydı ,ne bu testi yaptırdı bana ..o yüzden ben işini düzgün yapan doktor tercih ediyorum beni pohpohlayan değil ama ikisi birarada olsa süper olur tabi

Volkan Bey'in sanırım genetik hastalıklar ile ilgili bir derneği var. Bu hukuki süreçlerle ilk uğraştığım zamanlarda tüm saf kalbimle ona yazmıştım. Kendisi doktor, genetikçi, üstüne üstlük bir de dernek kurmuş dedim. Kesin ilgilenir bu konu ile dedim. Cevap bekliyordum. Ancak lütfedip bir slm bile demedi. Sonra biz bir engelli sitesinde PGT'nin ödenmesi için imza kampanyası başlattık. Destek olanlar çok oldu. Ama biri de çıktı dedi ki Volkan Hoca PGT'yi devlet karşılıyor demiş. Girin bakın internet sitelerinde bu şekilde beyanatları var. Girdim baktım. Gerçekten de böyle hatalı bilgiler verilmiş. Devlet karşılıyor falan. Ben bir sinirlendim. Biz bu kadar mücadele ediyoruz, milletin gözünde yalancı konumuna düştük diye. Volkan Bey'in sitesinden uyarı msjı yazdım. Bu beyanatları lütfen kaldırın dedim. Tabii ki bana dönmedi Zira çok meşgul biri. Kaldırdı mı kaldırmadı mı bilmiyorum. Ama bu süreçte onun insani yönünü sorgulamıştım. Ve soğuk bir elektrik aldım. Bu arada diyebilirsiniz ki ; koskaca doktor senin davana mı dönüş yapacak ? Koskaca profosörler dönüş yaptı bana. E-mail ile yazıştık. telini verdiler.. Davama desteklerini bildirdiler.. Derdimi dinlediler.. Vs vs .. Yani konu profosörlük değil.. İnsanlara bakış açısı.. Gerisi hikaye..

Haaa bir de bir dernek var. İsimi veremem. İnsanları yönlendiren vs vs .. Onlar da baştan çoook ilgiliydiler. Davaya destektiler.. Sonra tık diye sesleri kesildi. Hiçbir e-mailime cevap vermemeye başladılar. Sadece şurda toplantı burda ıvır kıvır msj atıyorlar. Güya çok yardım edeceklerdi konuyu milletvekillerine aktaracaklardı.. Lalalallaa

Bu tüp bebek piyasası acayip bir sektör arkadaşlar... Sömürüye çok müsait.. Sayı az olduğu için maalesef sömüren de çok.. Allah hepimizin yardımcısı olsun.. Vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın.. Tacirlerle değil

Anladım chnb... Bu yöntemle ankarada kimler çalışıyor biliyor musun?

Bilmiyorum bence yapıyordur Volkan bey de Muhterem bey ce. Sormak lazım. Benim İstanbulda fishle olmuştu...

Ben de ikisi birarada olsun istiyorum. Ki şükür Türkiyede böyle dr ler var. Mesela benim pgt olmadı ve bir kere gittiğim Arda bey durumumu hep takip etmiş ve olmayınca ertesi gün beni aradı ve ne dedi : Yalnızca üzüntümü paylaşmak için aramış. Bu inceliği ömür boyu unutmayacağım. O da pahalı bir dr. Ama en azından gözüme görünmüyor maddiyat...

Akasya sorma canım bu iş çok farklı bir iş. İsim vermeyeceğim bir dr de beni mesai saati aramadım diye azarlamıştı. Lutfedip sorun dedi sonra ben de teşekkür ederim deyip yüzüne kapatmıştım telefonu. Biz farklı hassasiyetler bekliyoruz. Volkan Bey değil ama bu:))

Ki bu arada bu dr de Türkiyenin sayılı riskli gebelik uzmanlarından biri...

benim doktorum zaten volkan bey değil aysun hanım
o da sağolsun test sonucu çıktığı gün aradı ilgilendi ,sonra tekrar aradım gayet ilgili davrandı bi sorun olmadı ama volkan beyi bilemem tabi ,benim sadece genetik uzmanım hepsi o ,genetikte işini iyi yapsın da gerisinde zaten ben aysun hanımla muhatap olacağım

Ki bu arada bu dr de Türkiyenin sayılı riskli gebelik uzmanlarından biri...

Canım ben eski yazışmaları okuduğumdan kimden bahsettiğini az buçuuk tahmin ettim Neyse. Ben sana riskli gebelik uzmanı soracaktım. Senin tecrüben çok. Gerçi daha çocuk yok ama işte bakıyorum arada Doğmamış çocuğa don biçiyorum yani Arda Bey aklıma yattı gibi. Ben zaten Ataşehire yakınım. Bana çok uyuyor. Ama Acıbadem sigortam var. Kadıköy Acıbadem de Melih hocayı çok övüyorlar. Bir de Ataşehir Acıbadem de Murat Yayla diye bir doktor var. Bu isimler hakkında bilgin var mı ?

İyi ki de bu yöntemi seçmişim biliyor musun. Diğer embriyolarda farklı farklı sorunlar çıktı. Hele bir tanesi için Cumhur Bey dünya üzerinde böyle bir canlı yok dedi :26:

Canım Volkan Bey le ilgili kötü düşünmüyorum yine de... Her hasta her dr den elektrik alamayabilir benim beğendiğim bir dr ye bakıyorum başka arkadaş çok beğenebiliyor yanlış anlaşılmasın sakın. Ki Volkan Bey genetik alanına çok hizmet vermiş biri. Benimkisi kendi adıma bir sitem, bir kırgınlık sadece...

Canım ben İstanbulda Arda Beye ve Cemil Akgül Hocaya gittim. İkisi de alanında çok iyiler. Cemil Hoca da çok yoğun hastaya dönme sorunu var diye ben vaz geçtim ama çok arkadaş memnun kaldı onun müdahaleleri sayesinde bebeklerini kucaklarına aldılar....Hem tüp bebek dr si aynı zamanda. Dediğin dr leri bilmiyorum. Arda Beyi de buradaki dr m tavsiye etmişti hem de benim diğer topikte bir arkadaş araştırmıştı benim doğum yaptığm haftam olan 25haftalık üçüz bebeklerden birinin ayağı çıkmış bebeğin ayağını itip dikiş atmış bebekler 5 hafta daha durmuştu. Bu olay da benim oalyıma benziyor diye mantıklı geldi gitmek. Bir de sorunlu gebelerle ekstrailgileniyor deniliyordu bu ilgiyi gördüm. Allah utandırmasın çünkü benden sonra çok arkadaşım gitti hatta Edirnede beraber çalıştığım bir arkadaş vardı. Faceden yazmış bana ona da demiştim Arda beyi. O da doğum haftasında bebeğin kalbi durmuş kaybetmişti bebeğini Gitmiş çok memnun kalmış...

bu micro array kimlere uygulanıyor valla ilk defa duydum

Canım benim gittiğim merkezde sordular bize hangisini istiyorsunuz diye. İlkinde fish istemiştik (9 kromozoma bakılan) bunda micro istedik. Arada fiyat farkı var. Fish ile 5 embriyoya 1750 lira ödeyecektik micro yapıldığı için 3000 lira ödedik.

İyi ki de bu yöntemi seçmişim biliyor musun. Diğer embriyolarda farklı farklı sorunlar çıktı. Hele bir tanesi için Cumhur Bey dünya üzerinde böyle bir canlı yok dedi :26:

Allah Allah, çok kromozomda mı sorun varmış ki? Bu aradagöbekten mi iğne? Proluton depot mu yoksa ben de oluyorum ama kalçadan?

Allah Allah, çok kromozomda mı sorun varmış ki? Bu aradagöbekten mi iğne? Proluton depot mu yoksa ben de oluyorum ama kalçadan?

Evet 5-6 kromozomunda sorun çıkmış o embriyonun. Yok canım progestan bu, kalçadan. Hani şu yakan ve morartan.

Akasya Ataşehirde geçmiyor mu Acıbadem sigorta? Benim Allianz... Bakalım ne indirim olacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…