- 29 Temmuz 2010
- 11.665
- 2.953
- 248
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #7.881
HCG hormonunun alfa (αve beta (β
olmak üzere iki ayrı alt grubu (sub-unit) vardır. Alfa HCG, kanda dolaşan LH (Lüteinizan hormon) ve TSH (Tiroid Stimulan Hormon) ile oldukça benzer yapıdadır. Hatta kanda ölçüm değerleri bu benzerlikten ötürü yanlış sonuçlar verebilmektedir.
HCG hormonunun beta alt grubu ise bahsi geçen hormonlarda oldukça ayrı bir yapıya sahiptir ve bu nedenle kanda gebelik testlerinde daha sensitif (duyarlı) bir sonuç vermektedir. Tüm bu sebeplerden dolayı kanda gebelik testlerinde ölçülen HCG hormonunun beta subuniti veya daha kısa adıyla β (Beta) HCGdir.
Böyle bilgi var internette. Ovulasyon lh hormonu varken çıkıyor ya. Nasıl yorumlayayım anlayamadım ama hayırlısı artık...
Yarın sabah gebelik testi yaparım bakarım silik filan çıkarsa kanda baktırırım ama coraspin de kullanmıyorum Mattika sen normal hayatında kullanıyor muydun? Bana günlük hayatta da kullan dedi dr. Ama ben kullanmadım hatta folik bile içmiyorum 2 yıldır içiyorum neredeyse diye...
haziranda testler yaptırıp durumu öğrendikten sonra coraspin ve B12 kullandım, bende B12 düşük çıkmıştı.
tedavide transfer olmayınca bıraktım kullanmadım o ay hamile kalmışım. 8.haftada iğne ve coraspine başladım.
ama hazirandan kasıma kadar kullandım düzenli, dr düzenli ve en az 3 ay kullanmak lazım demişti.
tabi benim durumum için söylemiş olabilir, bu tedavileri genellememek lazım.
bence durum netleşene kadar coraspine başla bi de folbiol.