Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Ewet cnm bende öleydimm kendimi kandırmadım ama 3, old için ben çok umutluydumm ama bir yanım korkuod ve korktugumda başıma geldi ..
Bende cnm çalışmasaydım şimdi tımarhanedydim vallahii
bak ben hastanede biriyle karşılatım.
bu 6.denemesi imiş .
onu görünce şükrettim..
yani her zaman ALLAH beterinden korusun diyorum ben ..
bizden çok daha kötü durumda olanlar da var..
nerde çalışıyorsun bu arada lafı açılmışken sorayım:))

Son düzenleyen: Moderatör:
bak ben hastanede biriyle karşılatım.
bu 6.denemesi imiş .
onu görünce şükrettim..
yani her zaman ALLAH beterinden korusun diyorum ben ..
bizden çok daha kötü durumda olanlar da var..
nerde çalışıyorsun bu arada lafı açılmışken sorayım:))

Oda bişeymi ben 9 gördüm ...
Anadolu yakasında canım temizlik şirketi muhasebedeym ya sen

Oda bişeymi ben 9 gördüm ...
Anadolu yakasında canım temizlik şirketi muhasebedeym ya sen
oda bişeymi ben 17 duydum aklıma geldi şimdi.
17.denemede hamile kalmış..
bi tanesinin de 8 denemede olmamış sebepsiz kısırlık onlarınki de ..
ay onları düşününce çıldırası geliyor insanın yaa..
ben devlet memuruyum

oda bişeymi ben 17 duydum aklıma geldi şimdi.
17.denemede hamile kalmış..
bi tanesinin de 8 denemede olmamış sebepsiz kısırlık onlarınki de ..
ay onları düşününce çıldırası geliyor insanın yaa..
ben devlet memuruyum

ya öle vallahi beterin beteri var elbetteki ama halimize şükredillimi napalım bilemedim artık gücüm kalmadı benim :(

İnşallah canım zatn öle olucak hayırlısıylaa sen bir pozitif alda hepimiz teker teker başlarız

hepinizin duaları ,ALLAHın da izni ile inş. pozitifi görürüm de size de umut olrum ..
bu arada bu fitilin bir kısmı geri geliyor kullanan varmı aranızda
nette araştırdım normal diyor ama bir bilene sormakta fayda var

hepinizin duaları ,ALLAHın da izni ile inş. pozitifi görürüm de size de umut olrum ..
bu arada bu fitilin bir kısmı geri geliyor kullanan varmı aranızda
nette araştırdım normal diyor ama bir bilene sormakta fayda var

Canım ben fitil kullanmadım crine jel kullandım ama onunda bir kısmı geri geliodu doktor önemli deil demişti

merhaba bende kısmetse bu ay tüp bebek denemesine başlıyorum gerçi 3.denemem olucak umarım son olur.bugün iğnelere başlıycaz bakalım.bizimde pgt yöntemi ile olucak genetik test yapıldı eşim ve bana ama bende 46 xx 1qh(+) gibi bir sonuç çıktı.pgt yapalım dediler bu konu hakkında hiç bilgim yok bana bilgi verirmisiniz?sonucum nedir?yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba bende kısmetse bu ay tüp bebek denemesine başlıyorum gerçi 3.denemem olucak umarım son olur.bugün iğnelere başlıycaz bakalım.bizimde pgt yöntemi ile olucak genetik test yapıldı eşim ve bana ama bende 46 xx 1qh(+) gibi bir sonuç çıktı.pgt yapalım dediler bu konu hakkında hiç bilgim yok bana bilgi verirmisiniz?sonucum nedir?yardımcı olursanız sevinirim.

Çok geçmiş olsun. Hakkında hayırlısı olsun inşaallah. Kromozomlarla ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar yanıtlayacaklardır sorunu.

Son düzenleme:

hoşgeldin geçmiş olsun ..
bak aynı sorundan birini buldum nette oku istersen

merhabalar...yaptirdigim genetik test sonucunda 46; XX; 1qh(+) yaziyordu..periferik kan lenfosit kulturlerinden elde edilen metafaz plaklarinda 46; XX; 1qh(+) kromozom kururlusu saptanmsitir..doktor bu sonucla asla gebe kalamayacagimi tek cozumun tup bebek ve pgt oldugunu soyledi..bu durumun gebelige engel oldugunu belirtti..baska iki doktora yorumlattigimda bunun gebelikle asla alakasi olmadigini bud urumun gebeligi engellemeyecegini ve dogurganliga hic bir etkisi olmadigini soyledi..bu sonuca gore gebe kalmamda bir engel varmidir? bus orun gebe kalmama engelmidir? cevaplarsaniz cok sevinirim...
Etiketler:

[h=2]Prof. Dr. Volkan BALTACI[/h][h=5]tarafindan 13/01/2012 tarihinde cevaplanmıştır[/h][h=1]Tıbbi Genetik / Genel[/h]
Merhaba, bu sorunun benzerini yurtdışından bir hastamızda sormuş, ona yazdığım cevabı size de gönderiyorum: Testi nicin yaptirmiştiniz, (dusukleriniz mi oluyor, özurlu bebek mi dogurdunuz yada gebe kalma probleminiz mi var?) bunlar önemli zira bu sonucunuz (1qh+) böyle bir öykunuz varsa bunlarla iliskilidir. Normalde 1qh+ bir polimorfizmdir yani size ve bebeginize geçtiği taktirde ona hicbir zarar vermez bu nedenledirki size bazi doktorlaniz hicbir etkisi yok ve PGD'ye gerek yok şeklinde aciklamalar yapmişlar. Ancak son yillarda ureme tibbindaki gelişmeler bu tür masum değişikliklerin (polimorfizmlerin) mayoz bölünmeyi olumsuz etkilediğini (yani yumurta hucreleriniz oluşurken segregasyon (ayrilma) hatalarina yol açtığını) ve böylece anoploid yumurta oluşumuna ve dolayisiyle anormal gebeliklere (dusuk veya genetik bozukluğu olan bebek) yada gebe kalamamaya (infertilite) yol açtığını göstermiştir. Diger yandan bu tür polimorfizmler hastanın üreme hayatina herhangi etkide göstermeyebilir yani tek gen hastaliklari gibi çalışmayabilir (yani genetik bozukluk illa genetik hastalik anlamina gelmez), sadece riski arttirir. Bu nedenle öykünüz onemli. Öykünüz pozitif ise size PGD destekli IVF siklusu oneririm. Daha detaylı sorularınız için bana doğrudan ulaşabilirsiniz: 0532 434 86 55. Saygilarimla Dr Volkan BALTACI

Merhaba arkadaşlar,

Bugün 12.30 a doğru erken gittim dr ye... Ayrıntılı ve güzel bir görüşme oldu. 2 dr daha vardı Arda Beyle birlikte sanırım asistan dr idiler. Sürekli onlara benim öykümü anlattı.Bizim yazıştığımız forumdan da bahsetti. Çok bilinçli hastalar dedi azıcık forumdaki arkadaşların dedikosunu yaptık:))Fadik, Regrete, Jorjet, Paşam, Hiddenisko...

Geleyim benim meseleme:Bebek çok iyiymiş bebeğe giden kan akışı çok iyi. Bebeğin tüm organları her şeyi iyi oğlumun:))

Malesef rahim ağzı uzunluğu 2 cm.Bir sürü ilaç verdi. Enfeksiyon vs için.Pazartesi yine çağırdı.Haftaye çarşamba ya da cuma serklaj yapılacak.Dedi ki: Bana desen ben rahimden şu bu ameliyatı geçirdim inanırım. Çok farklı bir yapısı var.Hatta kurulla görüşecekmiş durumumu laparoskopik bir serklaj yapabilirmiş

.Ben sizi tanımadan prof dr. Cemil Akgül'e gitmiştim dedim o bana senin rahim boynun çok kısa serklaj şart herkeste yapamaz serklajını dedi dedim.Cemil Bey doğru demiş Cemil Bey doğru demiş sanırım bu rahim yapını da kastetti dedi.Nasıl bu kadar çabuk hamile kaldın dedi:)) Amh filan demek o kadar önemli değilmiş dedi.:)) Oğluma genetik yaptırmam iyi olmuş öyle söyledi.Proluton depot haftada yarım doz prolprogestan 200 günde bir defa . Bir sürü ilaç yazdı eşim almaya gitti yazarım bir ara.Amerikadaki toplantıdan bahsetti biraz. Genel hatlarıyla böyle.sanırım bu rahim yapını da kastetti dedi.7 kilo vermişim 67 idim 60 a inmişim. Birkaç gün serum takvivesi yaparız dedi...

İşte böyle...

Back
X