Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Çok şükür cnm ama Allah korusun kötü çıksaydı dava etsen ne olurki ..
Hem pgt bile %100 vermiolar canım

Canım hiç bilmiorum kı yada erkekdemi oluo die inan nerden öğrenebilirim acaba :18:
Oluş Api yeditepe üniv.hast. canım Doç. kendisi ve mükemmel bir doktor kesinlikle ama kesinlikle tawsiye ediyorum ...
2 saat ilgilendi benimle tüm olasılıklardan bahsetti 5-6 kere enseyi ölçtü çok güler yüzlü ve soru cevaplamakdan hiç sıkılmıyor.

Fiyatlarınıda aldım :9:
Normal dogum :6.000 tl
Sezeryan dogum :6.500 tl
fakat özel sağlık sigortam Anadolu benim anadolu ilede fiyatlar şöyle :

Normal dogum 3.420 tl
Sezeryan dogum :4.370 tl

Yani gebelik teminatı yok ise bu fiyatlardan egerki gebelik teminatı varsada bu fiyatlardan düşüolarmış ...

Epidurelde ekstra 1,000- dedi ama sigorta ile ne kadar sormayı unuttum ...

Canım mesela Nesrin'in eşinde sorun vardı. O yüzden kız olursa sağlıklı olması kesin demişlerdi. O yüzden dedim. Sende de belki aynı mantıkla erkek olursa sağlıklıdır. :34: Fiyatlar iyiymiş. Riskli gebelik uznmanı ise bayan olduğu için ben de tercih edebilirim.

Herkese Günaydınlarrrr:16:

Kızlar dün hastaneye gittim.Kızım gayet iyiymiş artık %100 kız dedi,yavaş yavaş pembişler almaya başlayabilirsin dedi:1:Suyum gayet iyiymiş rahim agzıda kapalı dedi.
Zehirlendigim dondurmadan dolayı idrar ,idrar kültürü kan istedi.Jeli temizledi ama çok acı çektim,rahimdende örnek aldı 2 tane niye aldıgını bilmiyorum.ondan sonra elevit yazdı.
Bebegim tam 17 cm olmuş kocamann ablamla birlikte gitmiştik el salladı teyzesine:1:
Allaha şükür bi sıkıntı görünmüyor inşallah hep böle devam edr
Kızlar bu arada 1hafta içinde dondurmdan zehirlenen 4. hamileymişim doktorum söyledi.
3 kişi algidanın dondurmasından zehirlenmiş sizde dikkat edin.Bana 2 hafta süt ürünleri ve bir çok şeyi yasakladı.

Maşallah canım. ben de çok yiyorum dondurma... O spekulum meselesi can yakıcı gerçekten...

Kızlar dün Oluş Apiye gittim kontrole detaylı ultrasyonda baktı bebeğimizin her yerini gösterdi çok şükür heryeri oluşmuştu ense kalınlığı 1,5 cnm rahim ağzım 3,5 cm di.
2 saat bizimle konuştu şükürler olsun herşey iyi görünüyor dedi ikili için kal aldı salı günü çıkıcak dedi.Ama amnioya şimdlik bugörüntülerle amniyoya gerek görmüorum ben dedi ikili çıksın yine bakarız dedi...Allahım Yücerabbim tüm arkadaşlarıma hayırlısıyla çifter çifter nasip etsin inşallahhhh

Maşallah canım benim... Telefonda da kutladım iyiki doğdun...

iyiyiz canım çok şükür..
yapılacakları listelemeye çalışıyorum, hastanede benim haftamda bi sürü doğum vardı paçam tutuştu tabi.
yine de inş ağustosu bitiririz en azından. pek küçüğüz daha.

Canım vaktinde doğacak paşamız inşallah...

inş. sonu güzel olacak ben inanıyorum
eğer pozitif olursa artık beni nereye götürürsün yemeğe bilmem :1:
sağolasın çok ani oldu valla akşama eşimle konuşup işleri ayarlamak için bismillah deyip başlamamız lazım
çok iş var yapılacak
mobilyaların bi kısmı yenilenecek
koltuklarım döşenecek halılar perdeler yıkamaya gidecek
amin inş.
darısı başına

hadi gözünaydın hazade inş. hep böyle devam eder :nazar:
Hayırlı olsun eviniz canım...

öyle ama hazade testlerde trizomi 13,18 ve 21 e bakılıyor
bunlara pgtde de bakılıyor
yani pgt yaptırıp da sonradan bunların çıkmaması lazım
souçta pgtde bakılmayan şeyler değil bunlar

Ben pgt yaptırıp da bebeği incelenen o sorunda doğmuş birini okudum kk da. hem de ciddi bir sorundu. zaten buna rağmen amniyo öneriyorlar sorumluluğu üzerlerinden atmak için... Ki Seçgin (eskilerden) ikiz hamileydi pgt li. Ondan da istendi yaptırdı biri sağlam biri taşıyıcı çıktı...Tabi olmamalı zaten düşük bir ihtimal bu... Ama insan yapımı hata payı olabiliyor...

Canım mesela Nesrin'in eşinde sorun vardı. O yüzden kız olursa sağlıklı olması kesin demişlerdi. O yüzden dedim. Sende de belki aynı mantıkla erkek olursa sağlıklıdır. :34: Fiyatlar iyiymiş. Riskli gebelik uznmanı ise bayan olduğu için ben de tercih edebilirim.

Canım eşimin 47 ve 48 x-yy. Yani erkeklerde yy bitişik. Yani yy yerine kız olan x gelse doğalda bu sorunu düşünmeyecektim. Ama kız olsaydı yine trizomi13,18,21 dışlanmış olmayacaktı. Ha bu arada 47 xyy lerde kol boyu normalden uzun olurmuş bizim bebeğin özellikle sordum kol boyunu. Biraz uzun ama normal sınırlarda uzun...Bence tran
slokasyonda cinsiyet önemli değildir...

Vallahi eşimde artık soruo :9:
Kocam bana 50 tane gül göndermiş :16:

Maşallah eşine...:16:

Bu arada hamile arkadaşlara ilişki yasak mı?:26: Bize hep yasak...:17:

Ben pgt yaptırıp da bebeği incelenen o sorunda doğmuş birini okudum kk da. hem de ciddi bir sorundu. zaten buna rağmen amniyo öneriyorlar sorumluluğu üzerlerinden atmak için... Ki Seçgin (eskilerden) ikiz hamileydi pgt li. Ondan da istendi yaptırdı biri sağlam biri taşıyıcı çıktı...Tabi olmamalı zaten düşük bir ihtimal bu... Ama insan yapımı hata payı olabiliyor...

sağolasın chnb
valla bana aysun hanım amniyoya gerek yok dedi
hiç amniyo önermediler bize
gerek yok dediler
ilginçmiş o da ama belki merkez ii değildir ya da eski zamanlarda daha pgt yeni iken olmuş olabilir
şuanda böyle hatalar olmaması lazım ama tabi kaderde ne varsa o herşey bahane

valla bize doktor kalp atışına kadar yasaklamıştı
kalp atışından sonra serbestsiniz demişti ama biz 3 ay btene kadar yapmadık
ne olur ne olmaz diye
şimdi de bi kere kaçamak oldu geçenlerde :17:
ben hala korkuyorum ama hormonlar tavan yapıyor bende de
çatlayacağız yoksa :17:
3 ile 6 ay arası sakıncası yokmuş bu dönemde rahat olalım da 6 aydan sonra erken doğum olmasın diye keseceğim yine
zaten şimdi de haftada bir ancak olur herhalde
çünkü korkuyorum

Maşallah canım. ben de çok yiyorum dondurma... O spekulum meselesi can yakıcı gerçekten...

Canım vaktinde doğacak paşamız inşallah...

Canım eşimin 47 ve 48 x-yy. Yani erkeklerde yy bitişik. Yani yy yerine kız olan x gelse doğalda bu sorunu düşünmeyecektim. Ama kız olsaydı yine trizomi13,18,21 dışlanmış olmayacaktı. Ha bu arada 47 xyy lerde kol boyu normalden uzun olurmuş bizim bebeğin özellikle sordum kol boyunu. Biraz uzun ama normal sınırlarda uzun...Bence tran
slokasyonda cinsiyet önemli değildir...

Maşallah eşine...:16:

canım nasıl yani serklaj dikişli olunca ilişki nasıl oluyor:53::53: valla daha neler duycam aydınlatırsan sevinirim dikişim nereye atılacak benim:50::50 bizede yasak zaten hiç kalkışmadık bile zaten kanama vs ama digerindede korkudan olmamıştı yasak falan dememişlerdi ama

canım nasıl yani serklaj dikişli olunca ilişki nasıl oluyor:53::53: valla daha neler duycam aydınlatırsan sevinirim dikişim nereye atılacak benim:50::50 bizede yasak zaten hiç kalkışmadık bile zaten kanama vs ama digerindede korkudan olmamıştı yasak falan dememişlerdi ama

Canım serklılajlara zaten yasak.... buradaki arkadaşlar serklajlı değil ya ondan dedim....:))

Rahim ağzına serklaj dikişi konulması genel anestezi altında yapılan bir işlemdir. Operasyon sırasında alacağınız genel anestezi bebek açısından yüksek risk taşımaz. İşlem genelde 3-4 dakika kadar sürer. Ortamın bakteri ve diğer mikroorganizmalardan arındırılması amacıyla gerekli temizlik işlemi yapıldıktan sonra bant şeklindeki özel dikiş ipliği rahim ağzının rahim ile birleştiği en yakın noktadan çepeçevre geçirilerek sıkıca bağlanır. Bu şekilde rahim ağzı torba şeklinde büzülmüş olur.

Serklajın bir kaç değişik türü olmakla birlikte en sık kullanılan teknik yukarıda anlatılandır ve McDonald usülü serklaj olarak adlandırılır.

Operasyon genel anestezi altında olduğu için bir gece öncesinde akşam yemeğinde çorba, salata gibi hafif şeyler yemeniz, gece yarısı saat 12:00'den sonra ise su da dahil olmak üzere hiçbir şey yiyip içmemeniz gereklidir.

Ameliyat sonrasında bir süre hastanede gözlem altında kalmanız gerekebilir. Bu süre içinde kanama ya da doğum kasılmaları gibi probemlerin ortaya çıkıp çıkmadığı izlenir. Bazı doktorlar bir gece süreyle hastanede izlemeyi tercih edebilirler. Bu süre içinde rahim kasılmalarını önlemek amacıyla bazı rektal fitiller ya da damardan verilen ilaçlar uygulanabilir.

İşlem sonrası erken dönemde hafif bir kanama olması normaldir.

Serklaj sütürü konulduğunda doktorunuz onay verene kadar cinsel ilişkide bulunmak sakıncalıdır.

Etkinliği ne kadardır?
Servikal yetmezlik tanısı kesin ise serkaj konan hastaların %90-95'i gebeliği miada kadar taşıyabilirler.

Dikiş alınır mı?
Eğer normal vajinal doğum planlanıyorsa dikiş 37. gebelik haftasında alınır. Genelde dikişin alınmasını takiben çok kısa bir sürede doğum gerçekleşir.

Sezaryen planlanan doğumlarda ise dikiş sezaryen sonrasında alınır.

Bazen daha sonraki hamilelikler düşünülerek dikiş yerinde bırakılabilir ancak uygun olan her gebelik için yeniden dikiş atılmasıdır.

Alper mumcu...

Canım bu teknik dışında shodkar ve abdominal(karından) yapılan da var. Benim laparoskopik serklaj olmuştu....

Rahim ağzına serklaj dikişi konulması genel anestezi altında yapılan bir işlemdir. Operasyon sırasında alacağınız genel anestezi bebek açısından yüksek risk taşımaz. İşlem genelde 3-4 dakika kadar sürer. Ortamın bakteri ve diğer mikroorganizmalardan arındırılması amacıyla gerekli temizlik işlemi yapıldıktan sonra bant şeklindeki özel dikiş ipliği rahim ağzının rahim ile birleştiği en yakın noktadan çepeçevre geçirilerek sıkıca bağlanır. Bu şekilde rahim ağzı torba şeklinde büzülmüş olur.

Serklajın bir kaç değişik türü olmakla birlikte en sık kullanılan teknik yukarıda anlatılandır ve McDonald usülü serklaj olarak adlandırılır.

Operasyon genel anestezi altında olduğu için bir gece öncesinde akşam yemeğinde çorba, salata gibi hafif şeyler yemeniz, gece yarısı saat 12:00'den sonra ise su da dahil olmak üzere hiçbir şey yiyip içmemeniz gereklidir.

Ameliyat sonrasında bir süre hastanede gözlem altında kalmanız gerekebilir. Bu süre içinde kanama ya da doğum kasılmaları gibi probemlerin ortaya çıkıp çıkmadığı izlenir. Bazı doktorlar bir gece süreyle hastanede izlemeyi tercih edebilirler. Bu süre içinde rahim kasılmalarını önlemek amacıyla bazı rektal fitiller ya da damardan verilen ilaçlar uygulanabilir.

İşlem sonrası erken dönemde hafif bir kanama olması normaldir.

Serklaj sütürü konulduğunda doktorunuz onay verene kadar cinsel ilişkide bulunmak sakıncalıdır.

Etkinliği ne kadardır?
Servikal yetmezlik tanısı kesin ise serkaj konan hastaların %90-95'i gebeliği miada kadar taşıyabilirler.

Dikiş alınır mı?
Eğer normal vajinal doğum planlanıyorsa dikiş 37. gebelik haftasında alınır. Genelde dikişin alınmasını takiben çok kısa bir sürede doğum gerçekleşir.

Sezaryen planlanan doğumlarda ise dikiş sezaryen sonrasında alınır.

Bazen daha sonraki hamilelikler düşünülerek dikiş yerinde bırakılabilir ancak uygun olan her gebelik için yeniden dikiş atılmasıdır.

Alper mumcu...

Canım bu teknik dışında shodkar ve abdominal(karından) yapılan da var. Benim laparoskopik serklaj olmuştu....

ne güzel ohh ........:nazar:
Vallahi mutlu oldum :16::16::16:

Çok saol canımm tekrar teşekkürlerr ...
Ben hamile old. öğrendigim günden beri hiç ilişkiye girmedim hiçde sormadım zararı varmı die ...
Kızlar acaba ne durumdaa :30:

chnb inş canım zamanını doldurabiliriz. çok şükür bi erken doğum riskimiz fln yok ama suyu azalırsa bekletmicek dr.
5 günde bir nst, haftada bir muayene diye bu yüzden söyledi.
baya ilerledik ama 34.haftada doğan bebekler de küveze giriyo, inş suyumuz yeterli olur 38 e kadar geliriz.

evet çok şükür gayet iyi hepsi de
e zaten pgtye rağmen bir sorun çıksaydı sanırım dava açardım
darısı başına inş.

mrb delikız. senin sorunun neydi, pgt de neye baktılar? benim oğlum kas hastası. bu hastalık için doktor % 99 başarı şansı veriyor. benim isteğim üzerine 13,18,21,x ve y kromozomlarınada bakılacak.ancak bu testlerin güvenilirliği % 80 miş.

chnb inş canım zamanını doldurabiliriz. çok şükür bi erken doğum riskimiz fln yok ama suyu azalırsa bekletmicek dr.
5 günde bir nst, haftada bir muayene diye bu yüzden söyledi.
baya ilerledik ama 34.haftada doğan bebekler de küveze giriyo, inş suyumuz yeterli olur 38 e kadar geliriz.

İnşallah geliriz canım zaman zaman şunu düşünüyorum hiçbir dr kontrolünden tam mutlu gelemedim sen de genelde öyle. Allah sonunda güldürür yüzümüzü inşallah... Amin...

kıslarrrr bugün iki bebişim doktor gerek görmesede pgt ye gitti.yarın sonuç gelicek ve nasipse transferim olacak.inşallh iyi sonuçlanır.

Back
X