• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PGT’li Negatif - Neler yaptınız?

Arthouse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2023
172
92
28
Merhaba herkese,

4 tüp bebek tedavimin sadece birisi dış gebelik oldu. 3 transferim direkt negatif.

Sonuncu transferim embriyoları çözüp genetik baktırmamıza ve çift transfer etmemize rağmen negatif sonuçlandı.

Sebepsiz infertelite teşhisimiz. Genetikli embriyolar bile tutmayınca sorun embriyoda değil rahimde diye düşünüyorum ister istemez. Her şey çok iyi gözükmesine rağmen bir şekilde implementasyon olmuyor.

34 yaşındayım. 3 senedir çocuk deniyoruz, 2 senedir de aşılama/tüp bebek vb. uğraşıyorum. Doktorum bağışıklık ve benzeri tedavilere bilimsel geçerliliği olmadığı için inanmıyor.

Elim kolum bağlı. Umutsuzum.

PGT’li embriyoları tutmayan var mı? İlk tutmayıp daha sonra tutan var mı? Neler deniyorsunuz?

Yardım ve yorumları bekliyorum. :(

Merhaba herkese,

4 tüp bebek tedavimin sadece birisi dış gebelik oldu. 3 transferim direkt negatif.

Sonuncu transferim embriyoları çözüp genetik baktırmamıza ve çift transfer etmemize rağmen negatif sonuçlandı.

Sebepsiz infertelite teşhisimiz. Genetikli embriyolar bile tutmayınca sorun embriyoda değil rahimde diye düşünüyorum ister istemez. Her şey çok iyi gözükmesine rağmen bir şekilde implementasyon olmuyor.

34 yaşındayım. 3 senedir çocuk deniyoruz, 2 senedir de aşılama/tüp bebek vb. uğraşıyorum. Doktorum bağışıklık ve benzeri tedavilere bilimsel geçerliliği olmadığı için inanmıyor.

PGT’li embriyoları tutmayan var mı? İlk tutmayıp daha sonra tutan var mı? Neler deniyorsunuz?

Hangi ildesiniz?

Ben pgtli embriyomu transfer olurken bana şansımın istatiksel olarak yaklaşık %50 olduğu söylenmişti, sorguladığımda da tutmama yüzdesinin çoğunun embriyodan ziyade rahim veya anne adayından kaynaklı olabileceğini dediler. Ama benim embriyom en iyi grade değildi, yüzde olarak çok daha oranı yüksek embriyolar vardı doktorumun gösterdiği implantasyon tablosunda.
Bağışıklık konusuna değinmişsiniz, doktorunuz da desteklemiyor demişsiniz, ama yine de başka bir görüş almanız faydalı olabilir. Forumda pgtli embriyoyla gebe kalamayanlarda genellikle rahim kalınlığı, bağışıklık vs konularında sorun tespit edildiğini okumuştum o dönem.
Umutsuzluk kısmına gelirsek, inançlı biri misiniz bilmiyorum fakat, kendi deneyimimden gördüm ki biraz da Allahım takdiri bu işler. Ben ilk transferimle oğluma gebe kaldım, ama ölü doğum yaptım, yani nasip demekten başka da bir şey gelmedi elimizden. Sebebi de bulunamadı ne doğumda ne de sonraki tetkiklerde. O yüzden kendimce akıl sağlığımı muhafaza edebilmek için tevekkül etmeyi öğrendim seneler içinde.
Dilerim bundan sonrası sizin için çok daha umut dolu olur 🕊️

Merhaba herkese,

Yani doktorunuz inanmasa bile bence bağışıklık çok önemli ya. Sonuçta emrbiyoru yabancı gibi algılayabilir vücut. Benim testim yüksek riskli çıkınca makrofaj aşısı oldum daha transfer olalı 3 gün oldu sonucu bilmiyorum. Farklı iğne ve ilaçlar eklendi protokole. En azından kafadan atmak adına test yapılabilir. Embriyo glue da kullanılabilir yine bazı doktorlar inanmasa bile. Ben böyle şeylerin pozitif anlamda psikolojik de olsa iyi hissettirdiğine inanıyorum yani diyorsun ki evet herseyi yaptık kafa rahat oluyo yoksa diğer türlü o mu eksik kaldı bu mu problem oldu diye hep bi sorgulama. Bence kesinlikle doktor değiştirin. Rahimde histereskopi yapılmadıysa yapılabilir belki bilinmeyen bir olumsuzluk varsa müdahale edilir. Hee tüm bunlara rağmen olmazsa kısmet denilir en sonunda. Ama kesinlikle bağışıklık bakan bir doktorla devam edin bence.

Merhaba, benim transferlerim pgtli değildi ama daha önce 3 negatif transferim oldu. Toplamda 5 tane 5. gün embriyosu hiç tutunamadı. Tüm transferlerim yapay siklustu. Son transferimde t+5’te ilaçlara rağmen erken adet olunca o merkezde kalan embriyolarımı bıraktım. Laboratuvarı daha iyi bir merkezde tekrar başladım. İlk pgtli embriyo + modifiye naturel siklus transferinde de pozitif sonucu aldım elhamdulillah. 🌸 Intralipid serum ve embriyo glue da yaptırmıştım faydası oldu mu bilmiyorum ama içimde kalmasın diye yaptırdım.

Embriyolarınızın kaliteleri neydi? Histeroskopi oldunuz mu?

Merhaba herkese,

Toplam 7 defa embriyo transferi oldum ve beş transferim pgt li embriyo ile yapılmıştı. En son transferimden bir kızım var. Benim rahim kaynaklı deniliyordu. kürtajdan hasar görmüş ve incelmiş bir rahmim vardı.

Merhaba herkese,

ilk pgtlim tutmadı. ikinci pgtlim 8. haftada kalbi durdu. oksapar 0,4 kullandım ve betaya kadar intralipid aldım.
Kayıptan sonra kır paneli yaptırdım, eş ile hla-c uyumsuzluğu yok ama benim kır aa genim yüksek risk çıktı. geçmişte otoimmün rahatsızlığım da vardı. ayrıca bebek haftasıyla uyumluydu ama mesesi her zaman 6-7 gün geriden geliyordu. plasental yerleşimde sorun vardı bence direkt .
Embriyom yok, pgtli bulmaya çalışıyorum. Bu kez makrofaj + 12. haftaya kadar baskılama, sabah akşam oksapar kullanacakmışım.

Yani doktorunuz inanmasa bile bence bağışıklık çok önemli ya. Sonuçta emrbiyoru yabancı gibi algılayabilir vücut. Benim testim yüksek riskli çıkınca makrofaj aşısı oldum daha transfer olalı 3 gün oldu sonucu bilmiyorum. Farklı iğne ve ilaçlar eklendi protokole. En azından kafadan atmak adına test yapılabilir. Embriyo glue da kullanılabilir yine bazı doktorlar inanmasa bile. Ben böyle şeylerin pozitif anlamda psikolojik de olsa iyi hissettirdiğine inanıyorum yani diyorsun ki evet herseyi yaptık kafa rahat oluyo yoksa diğer türlü o mu eksik kaldı bu mu problem oldu diye hep bi sorgulama. Bence kesinlikle doktor değiştirin. Rahimde histereskopi yapılmadıysa yapılabilir belki bilinmeyen bir olumsuzluk varsa müdahale edilir. Hee tüm bunlara rağmen olmazsa kısmet denilir en sonunda. Ama kesinlikle bağışıklık bakan bir doktorla devam edin bence.
Ben eksik yazmışım, ben zaten bağışıklık testlerimin tamamını yaptırdım hepsi normal gözüküyor. Doktorum da zaten bağışıklık baskılayıcı bir şey yapmıyorum diyor. Amerikanda tedavi görüyorum. Bahçeciden buraya yeni geçtim embriyolarımı taşıttım. Tekrar doktor değiştirmeden bir de burada deneyeceğim. Aslında doktoruma güveniyorum. Ama hiçbir şey denemek istememesi de canımı sıkıyor evet…

Embriyo glue da yaptırdım daha önce o da negatif oldu. Rahim kalınlığı vb de hep çok iyiydi. Histeroskopi de oldum o da gayet iyiydi. Sorun olam hiçbir şey bulamadık biz. Ama pgt li embriyolar bile tutmuyor.

Umarım güzel sonuç alırsınız siz de. Doktorunuz kim?

Merhaba, benim transferlerim pgtli değildi ama daha önce 3 negatif transferim oldu. Toplamda 5 tane 5. gün embriyosu hiç tutunamadı. Tüm transferlerim yapay siklustu. Son transferimde t+5’te ilaçlara rağmen erken adet olunca o merkezde kalan embriyolarımı bıraktım. Laboratuvarı daha iyi bir merkezde tekrar başladım. İlk pgtli embriyo + modifiye naturel siklus transferinde de pozitif sonucu aldım elhamdulillah. 🌸 Intralipid serum ve embriyo glue da yaptırmıştım faydası oldu mu bilmiyorum ama içimde kalmasın diye yaptırdım.

Embriyolarınızın kaliteleri neydi? Histeroskopi oldunuz mu?
Nereden nereye taşıdınız embriyolarınızı acaba? Şu an hangi doktordasınız? İntralipid serum transfer öncesinde mi verildi? Bir de doğal siklusta progestran verildi mi yoksa o da mı verilmedi?

Histeroskopi oldum bir sorun çıkmadı. Embriyolarım 5. gün 4bc idi…

Sağlıkla kucağınıza alın, darısı başımıza. 🙏🏻🥹🧿

Toplam 7 defa embriyo transferi oldum ve beş transferim pgt li embriyo ile yapılmıştı. En son transferimden bir kızım var. Benim rahim kaynaklı deniliyordu. kürtajdan hasar görmüş ve incelmiş bir rahmim vardı.
Benim de rahim kaynaklı muhtemelen ama sebebi belli değil. Kalınlık vb hep iyi. Görüntü de iyi. Ama bir mikro implementasyon sorunu var sanırım tespit edilemeyen.

Ne güzel kucağınıza almışsınız. 💙

Çift transfer mi olmuştunuz pozitif olduğunda? Herhangi bir şey değiştirmiş miydiniz?

ilk pgtlim tutmadı. ikinci pgtlim 8. haftada kalbi durdu. oksapar 0,4 kullandım ve betaya kadar intralipid aldım.
Kayıptan sonra kır paneli yaptırdım, eş ile hla-c uyumsuzluğu yok ama benim kır aa genim yüksek risk çıktı. geçmişte otoimmün rahatsızlığım da vardı. ayrıca bebek haftasıyla uyumluydu ama mesesi her zaman 6-7 gün geriden geliyordu. plasental yerleşimde sorun vardı bence direkt .
Embriyom yok, pgtli bulmaya çalışıyorum. Bu kez makrofaj + 12. haftaya kadar baskılama, sabah akşam oksapar kullanacakmışım.
İkinci bebeğinizi mi deniyorsunuz? Doktorunuz kim?

Bülent tıraşı çok araştırdım ama kötü yorumlar da okuduğum için cesaret edemedim. Bağışıklık tedavisi uyguluyor mu? Rutin dışı neler yapıyor?
Rutin dışı aslında bir çok önerisi oluyor. Yapmak istersen yapıyorsun amacı sadece başarılı olmak hocanın. Ekip halindeler zaten. Evet bekleme süresi çok uzun ama herkese kendine özel ted. Uyguluyor emin olmadan ilerlemiyor. Allah önce ama o bir vesile ikizlerimi ben erken doğım ile kaybettim. Ve şimdi gebe isem gebelik takibimi de hocada yaptırıcaö psikolojil olarak önce bir baba edasında daha sonra doktor. Ve para kazanma amacı yok

Benim de rahim kaynaklı muhtemelen ama sebebi belli değil. Kalınlık vb hep iyi. Görüntü de iyi. Ama bir mikro implementasyon sorunu var sanırım tespit edilemeyen.

Ne güzel kucağınıza almışsınız. 💙

Çift transfer mi olmuştunuz pozitif olduğunda? Herhangi bir şey değiştirmiş miydiniz?
Pgt li embriyolar tek transfer edilir normalde. Ben hep tek pgt li embriyo transferi oldum. Tedaviye ara verdim. Antidepresan kullandım. Sonra kalınlaştı rahmim. Benim serüvenim çok sancılıydı. Yerimde kim olsa bu kadar uğraşmazdı. Kendimi çok üzdüm çok tıprattım. Yaşım da ileri idi. 41 yaşımda anne oldum. Sizin de olur vazgeçmeyin ve emin ellerde olun. Teşekkür ederim.

Bülent tıraşı çok araştırdım ama kötü yorumlar da okuduğum için cesaret edemedim. Bağışıklık tedavisi uyguluyor mu? Rutin dışı neler yapıyor?
Bülent tıraş ı ben de tavsiye etmem. Şişli memorialden vazgeçmedim ben. Semra hoca çok etik bir doktordur. Gereksiz ve ispatlanmamış tedavilerle uğraştırmaz. Bülen tıraş deneysel tedavi uyguluyor.

Bülent tıraş ı ben de tavsiye etmem. Şişli memorialden vazgeçmedim ben. Semra hoca çok etik bir doktordur. Gereksiz ve ispatlanmamış tedavilerle uğraştırmaz. Bülen tıraş deneysel tedavi uyguluyor.
Haklısınız fakat kanıtlanmamış olan hocanın önerdikleri zaman geçtikçe aslında bilimsel olarak kanıtlanıyor örnek vermem gerekirse prp hoca tavsiye ediyordu artık bilimsel, egzozomda öyle . Ben 24 yaşında iken 2 embriyok vardı 32 yaşında prp ve egzozom ile 4 pgtli embriyom oldu . Bunun başarı olduğunu düşünüyorum. Araştırmalarına akademik olarak devam edeb biri ama tercih sizin tabi

Back
X