Ben embriyolarımı taşımadım. İkinci tedavi için Şişli Memorial’a geçtim ve tekrar opu oldum yeni embriyolarım oluştu. Transferim de yeni embriyoyla oldu 6aa pgtliydi. Zaten Şişli Memorialdaki doktorlar eski embriyolarımın kalitesini beğenmemişti (genel olarak 3bb civarıydı) ve tutunmama sebebini buna bağladılar.
İntralipid serumu ilk doz çatlatma iğnesi yaptıktan sonraki gün ikinci doz transfer günü olmak üzere iki doz aldım. Progesterona da transferden 5 gün önce başlandı sabah akşam olmak üzere. Transfer günü değerim 10 üzeri çıkınca iğneye gerek duyulmadı.
Ben de üst üste negatif sonuç alınca artık sizin gibi ya rahimde görülmeyen bir sorun varsa diye düşünmeye başlamıştım. Ama mantıklı düşününce eğer histeroskopiniz temiz çıktıysa ve rahim kalınlığı sıkıntınız da yoksa, hsg de temizse rahimle ilgili nasıl bir sıkıntı olabilir ki?
Sanırım zaten yapılabilecek tüm testleri yaptırmışsınız. Size tavsiyem hazır hissetiğinizde sıfırdan başlayın ve eski yaşadığınız olumsuzlukları kafanızdan atın. Daha kaliteli embriyolar elde etmeye odaklanın. Bu konuda Şişli Memorial’ı şiddetle tavsiye ederim. Hem geçmiş başarısızlıklarınızı çok iyi inceliyorlar hem de embriyologları çok başarılı.
Bir sonraki transferiniz evladınıza kavuşmanızla sonuçlanacak inşallah umudunuzu kaybetmeyin.