Bebek Beslenmesi Pirinç makarna ya nasıl basladiniz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ElifSuElifSu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
46
4
1
32
Mrh kızlar bir buçuk yaşında bi kızım var hep çorba turu seyler yiyor makarna pilav ağzına almıyor.saha doğrusu çiğnemeyi tercih etmiyor direk yutmaya çalışıyor nasıl ogretebilirim

Çiğnemeyi hiç mi bilmiyor?
Eline sevdiği yumusak kıvamlı seyler verin muz seftali yumusak armut olur elma olur
Bebe bisküvisi olur
Yedikçe yedikçe taneli seyleri yemeye alışır
Siz o yemesede tabagına koymaya devam edin
Gözü alıştıkça eline alıp yemek isteyecektir

Benim kızım onbucuk aylık yiyebiliyor.yedi aylıkken eline yiyebileceği şeyler verdim makarna başlayıp önüne koydum.simdi hiç sıkıntı cekmiyorum.size eline rahat cigneyebilecegi şeyler verin.kendileri yemek yemeyi seviyorlar o şekilde alışır diye umuyorum

Eline salatalık ekmek kayısı verdim mi yiyor rahatlıkla.Ama yemeğini maması blendira vuruyorum.agzina pilav verdim çıkarıyor.zaten iştahsızlık bir çocuk ısrar edince de midesini bulandırıyor

Blendir offff
Alışmıştır annesi blendıra
Mutlaka blendiri bırak
Şöyle yapabilşrsin tel şehriye varya pişince yumuşak oluyo
Ya sehriye corbasıyla devam et yada be corbası yapıyosan şehriyeyle pişir
Pütürlü yiyemiyor anladığım kadarıyla
Sıvı yemeklerinin içine yumuşak pütürlü seyler ekle ilkin miktarını alıştıkça gitgide artırırsın
Yada catalla ez diycem ama püreden direk çatalla ezmeye ne kadar alışır bilniyorum
Yani demek istediğim blender yok
Sulu yemekler içinde pütür kıvamını yemeye alıştıkça artır
Yemiyor deme
İlkin zor oluyor reddediyor ama zamanla alışıyor
Biran önce püre kıvamını bırakmalısın ilerde çok zorluk ceker annesi hem sen hem o

Yemeyi sevdiği şeyler üzerinden dene pütürlü yemeklerini
Ve sakın zorlama iştahı kapanmasın

Tesekkur ederim bilgileriniz için o şekilde başladım iki gündür çatalla ezip veriyorum o da fazla sıkıntı yaşamadık ama su makarna pilavi bir haftadır vermeye çalışıyorum çıkarıyor.onu nasıl alistirabilirim

Acele etmeyin ilkin iyice catalla ezmeye alışsın
Sonra koyarsın önüne o yer
Bi kere yedimi eline alıp sonra deli gibi yiyorlar makarnayı cok seviyorlar
En sevdiği yemek oluyor makarna pilav
1.5yas cok gec makarna için biraz gec kalınmış ama alışır siz ısrarla önüne koymaya devam edin ama zorlamayın

Haaa bide makarna sekli ne görede ayrım yapıyorlar
Oğlum burgu makarna çok seviyor
Mesela düdük makarna yemek istemez
Onada dikkat edin

Benim kizimda dislerini eskimesin diye kullanmayanlardan.
Pilavi birazsulu ve lapa yaparsaniz yiyebilir. Yavas yavas normale donersiniz. Yine dbulgur pilavini domatesli ve biraz sulu birakin yanina da yogurt ikisini birlikte verin. Yavas yavas boyle alisti benim kizim. Puruzsuz duz yuzeyli makarnalari yemekte gucluk cekebilir. Duduk cubuk makarnadan ziyade burgu kelebek falan denemenizi tavsiye ederim. Onlarida fazla pisirin mutlaka. Agizda cabuk ezilsin. Yavas yavas normal kivama getirirsniz.
Catalla ezince yiyosa blendri tamamen birakind erim...

Valla canım benim oğlum 17aylık
Kahvaltı, öğle yemeği, akşam üstü yogurt ve akşam yemeği yiyor 4etti sanırım

Pureye alışmış sanırım
9 aylik kizim var veriyorum makarnayi yiyor. 4 dişi var.
Pirinci zaten yiyor.
Makarnayi bazen parçalama gereği duyuyorum labne ile karıştırıyorum çok cignemeden yutuyor

benimkide 15 aylık bende günde dört ogun veriyorum anne sütü kesildiği için yatirirkende inek sütü veriyorum.bir çocuk için yeterlidir dmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…