Piskolojim bozuldu :-(

incim_58

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
61
0
86
Sivas
Benim problemim Eşimin ailesi..Ben 2 buçuk yıl evliyim,yurt dışından türkiyeye gelin geldim.Rahat hayatımı bırakıp türkiyeye yerleştim.ilk yarım sene kayınvalidemgilde kaldım,sonrasında kendi evimize taşındık kayınvalidemgile 1 buçuk saat uzaktayız çok şükür.Evlendiğimden beri karışmadıkları birşey kalmadı.Makarnanın suyundan tutun,alışverişimden tutun,giyim kuşamımdan,yatak odama pat girişinden tutun hiç çekinmeden,yattııgımız odanın kilidi yok kaybetmişler ve bide bişey demiyoruz sonuçta onların evi karışamam..girme diyorum sana bakmıyorum ogluma bakıyorum diyo..neyse..nekdar harcadık.nereye gittik,neler yaptık herşeyi bilmek isitoyr.evimi karıştırması beni hasta ediyo..yapma diyorum alışmak zorundasın karıştırırım diyo..Ben yurt dışından geldim alışamam sizin harektlerineize diyorum biz nasılsak sende öyle olmalısın diyolar..Bakın arkadaşlar bir ben kayınvalideme diil,kızken ben kendi öz annemin karıştırmasını bile sevmiyordum benim ailem de biliyor.bu bende tik oldu arkadaşlar.sevmiyorum.Saygı duyması gerekmiyormu sizce..kocam çok konuştu annesiyle kardeşleriyle alışmak zorunda diyorlarmış..Piskoloğa gitsin diyolarmış..Evime geliyor heryere dokunuyor bende sevmiyorum ,otur ben size hizmet ederim diyorum..Yok illa kalkcak bana yardım edecek.gelir gelmez yemek isterler..Ben alışkın diilim çok farklı bir ortamdan geldim.Sen birşey beceremezsin diyorlar.Bir görümcem bana hakaret etti sana gelen ceyiz ceyizmiydi.fakir bile böle çeyiz getirmez.benim çeyizim yurt dışında kaldı babam evine çık ben arbayla getirecem dedi.ve hepsinide getirdi..Çok hakaret yedim.Gerçi kaynanmda kin yok.kimseye kin beslemez.Ama Arsız coook arsız ben yapma diyorum alışacaksın diyor.evden kovdum doğru yapmadım biliyorum.Buseferde o ev benim evim sen kim oluysun dedi.her hafta sizdeyim diyor.burda kimsem yok zaten yanlızım.Biliyomusunuz açıkcası bana hiç gelmesini istemiyorum eşime diyorum zaten sen git onlra ama bana gelmesinler ne olur küsde olmayalım diyorum,benim eve gelmesinler diyorum,oda olmaz diyor onlar benim ailem diyor.Aama arsızlık yapmıyacagıı bir bilsem ok gelsinler derim.Maksat görüşmek diilmi.Komşum diyor bana gelinim beni evden kovsun bırak gelmeyi kapısının önünden geçsin.Onlar yüzünden bazen tartışıyoruz..O da biliyo ama bişey olmamış gibi davranıyo.Arkadaşlar çok pikolojim bozuldu..Yurt dışına geri dönmeyi okadar istiyorumki anlatamam size.Artık onların her lafı bana batmaya başladı...tek istediğim bizden uzak durmaları, ben başka hiçbirşey istemiyorum..Benimde suçum yok diil,var.Her lafları dokunduğundan tik haline gelmiş çıldrıyorum..Eşim seni tanıyamıyorum diyor..Eşim ikimizin arasında kaldı..Ne yapacağını bilmiyor.. Eşimin desteğiyle ayaktayım..Beni çok seviyor bende onu çok seviyorum..ALLAH eşimden bin kez razı olsun...Aama arada kaldı işte..Onlar olduğunda tartişma çıkıyor.onlar olmadığı zaman süperiz..Onlara hizmet edesimde gelmiyor okadar laf yedim..dediğim gibi kin nefret yok onlarda, bu yönden iyiler.Ama ben çoook mesafeli olmak istiyorum..byramda filan gidiyor.Eşim yüksek lisansını yapıyor onuda sıkmak istemiyorum..Bana bir akıl verin,bir yol gösterin lütfeeen[/B]:gitme: senağlama senağlama

Son düzenleme:
sizinkiler baya bir arsizmis
bence onlar senin rahatsiz oldugunu bildiklleri icin üzerine geliyorlar
hic takma bakalim sinirlendigini belli etme bir süre sonra belki vazgecerler
bende hic hoslanmam öyle odama kaynanam görümcem girsin belki o gün evim pis dolaplarim daginik kimsenin görmesini istemem cok ama cok rahatsizlik verici bir sey bu
esinde hakli ailesi onucta onlardan vazgecemez bunuda isteyemezsin zaten
fazla kafaya takmamaya calis

Çok haklısın.Tabiki hepimizin hataları vardır ama eşinizin ailesi sizin evinizin sizin kurallarınızla yöneteciliğini bilmek zorundalar.
Mesela benim eşimin ailesi şehir dışında oturuyor.Geliyorlar kalıyorlar.Kayınvalidemin düzen anlayışı farklıdır ama ben ona asla karışmam nasıl isterse yapar herşeyi,nasıl olsa gidecek ben sonra kendi düzenime getiririm hem eşimin hem ailesinin gönlü oluyor böylece.Kayınvalidem senin evinde çok rahatım der herzaman.Anlıyorum ki eşinizi çok seviyorsunuz.Bırakın ne yaparlarsa yapsınlar siz eşinize olan sevginiz için biraz alttan alın.Hem Yaradan hem kul yanında makbul olan siz olursunuz.

valla canım benim kaynanamda karıştırır, hatta yatıya geldiğininde benim bile unuttuğum şeyleri bulur çıkarır, o yemek böyle olmaz şöyle olur öyle yapma böyle yap, özel hayata saygısı yoktur, yani tüm kaynanalar yapıyor bunu, inan ben hiiiiiiç takmıyorum, takarsan olmaz çünkü sadece kendine zarar verirsin, bilirim kaynanın huyunu evin altını üstüne getirir napıyo diye bakmam bile, hiç takmam
bide inan değişmezler yani o yaşa gelmiş herkesten öyle görmüş öyle kabul etcen takmıcan
ama diğer konularda iş hakarete geliyosa çok kötü
bide senin durumun biraz daha farklı yurtdışından geldim diyosun yani şehir değiştirince bile zorlanıyo insan ki hele ki ülke değiştirmek çok zor, ülke değiştirmek hayat tarzını değiştirmen demek ki, çok iyi düşünülmesi gereken bi konu

:bence kesinlikle kaynananın stratejisini uygula.o sana laf söylüyo sonrada hıcbısey olmamıs gıbı davranıyosa sende aynısını yap.sende söyle ve unut eşinle yalnız kaldgnda hıc bahsetme onlarda. kaynanana yapacagın en buyuk ıyılık eşinle aranı acman olur..eşinle kötü olup onları sevindırme..tam tersi onların yanında esinle daha bı fazla ılgılen.catlasınlar onlarda :)

Şu an kendi evinde değilmisin? Nasıl burası benim evim istediğim gibi karıştırırım diyebiliyor ki???
YAtak odanı ve diğer odalarının kapılarının kilitlerini yenile. ve gelecekleri zaman sadece tuvalet oturduğunuz oda ve mutfak dışındaki kapıları kilitle, böylece karıştıramaz.. Aç kapıyı diyecek hali yok, derse de dağınık kusura bakmayın temizlik yapmadım falan filan, bu şekilde görmenizi istemiyorum, ayrıca görmenize de gerek yok, bişey istiyorsanız söyleyin ben ize getiririm de kestirip at...
Ama sanırım sen de fazla tepkilisin..Evdn kovmalar alan hiç hoş değil.. Sonuçta ne kadar kötü olursa olsun o senin sevdiğin adamı doğuran kadın, eşinin arada kalıp üzülmesini sen de istemezsin değil mi..
Kaynananın kızdığın davranışlarını görmezden gelmeye çalış....
Umursamamak en etkili silahtır...

benim kaynanada otoriter banada karışır

bende sevmiyorum ama dedimya erkekle değil ailesii ile evleniliyor

kapıyı çekince dahi onlar yüzünden çok tartışma yaşanıyor

bence sen ne istediğini biliyormusun? yani gülü seven dikenine katlanır .

Sende karar ver boşanacakmısın yoksa herşeye rağmen mücadele edecekmisin ?

Herkes bi mücadele veriyor kimse için kolay değil evli olmak ve evli kalmak ,

evlilik tabiki anne evine benzemez

illa bu tür seylerden rahatsız olmak için yurt dısında büyümek gerekmiyor..bende rahatsız olurum..sana alısacaksın dıyor..hayır efendım yanlış yapan o onun kendi durumundan vazgecmesi gerekiyor..asıl o alışsın karıstırmamaya...cok acık yureklılıkle geç karsısına anlat..sevmedıgını yaptıgının yanlıs oldugunu.baktın anlamıyor..alma evine..gelince kapıyı açma..daha yapabilecegin bişey yok..

Üzüldüm gerçekten, söylediğin halde ''alışmak zorundasın'' dendiği zaman da insan ne yapabilir ki?

Sanırım ben olsam ''alışmak zorunda değilim alışmıycam siz bana alışın'' derdim..Yani biraz ters bir öneri olacak sana ama üzgünüm ben de bazı konularda taviz vermem, değişmem, eşim için bile olsa bir yere kadar..

Ama evimde de benim sözüm geçer, ''alışacaksın '' gibi ters bir kelime karşısında sessiz kalmam..

Bu arada kayınvalidem kin beslemiyor diyorsun ama sanırım o biraz gurursuzluk, yarabbi şükür olayı, yüzsüzlük olayı...Yani sen evden kovmuşsun çook yanlış ayrı konu da, hala birşey olmamış gibi davranıyorsa demek ki gerçekten olayların üzerinde durmayan cinsten, o halde sen de mücadeledn çekinme, söyleyeceğini söyle nasıl olsa kızmıyor unutuyor:)))

Başka çaren yok arkadaşım, eşinle sorunun yokmuş..
Bu konuda eşinden fazla birşey bekleme, erkeklerin böyle durumlarda yapacağı tek şey genelde, annesi ile karısı arasında kalmaktır:) Genelde başka birşey yapamazlar, arada kalırlar, orda da kalmaya devam ederler..:)))
Kendi kurallarında ödün vermemeye çalış, hayat senin, ev senin, düzen senin..

Alışacaksın dedikleri zaman , hayır siz bana bu şekilde alışacaksınız dee...Kızmaz nasıl olsa..:)

Saygısızlık da değil bu...Hadi bakalım kolay gelsin.

bence söyle kaynanan ve kızı psikoloğa gitsinler
ne demek alışacaksın
valla o ikisini birbirine çarparım çıkan sonucuda onlara sokarım

bence söyle kaynanan ve kızı psikoloğa gitsinler
ne demek alışacaksın
valla o ikisini birbirine çarparım çıkan sonucuda onlara sokarım

delikafaduldendelikafadulden ahahahh ahahahaaaadelikafaduldendelikafadulden
Heee hehe ama haklısın ıloşdelikafadulden Bunlar haketmişdelikafadulden çarpmayı bölmeyi. hehehedelikafaduldendelikafadulden

kesinlikle inat yapıyolar ben bunu anladım..aynı durumla bende savaşıyorum...kayınvalidemle aynı apartmanda oturuyoruz,,bana geldimi çok serbest olsun her odama girebilir sesimi çıkarmam ama yatak odama girmesinden nefret ediyorum,,hatta girer dağınık felan demez lap diye atar kendini yatağaklava: bi kere tartışma esnasında söyledim rahatsız olduğumu söylemez olaydım..abartmıyorum;;kapıyı çalıyoya kapının hemen karşısı yatak odam direk oraya giriyor ondan sonra oturma odasına geçiyo:çok üzgünüm: çıldırıyorum bende surat asıyorum öle yapınca konuşmuyorum onunla eşimede söyledim ya insan gibi gelip gidicek yoksa ona kapıma gelen yabancıya bile verdiğim değeri vermem diyorum:1no2:

Arkadaşlar bu kovma meselesinde ben çok haksızım..Sizde bana bu konuda kızıyorsunuzdur..Kaynanamın yüzüne söylemedim evimdende öyle atmadın görümceme mesaj attım birdaha evime gelmesin dedim..Hep böyle yapıyor dedim.Kaç kez konuştum benim kocamdan başkası bana karışamaz dedim.Bazı arkadaşlar sende bırak yapsın diyor ben böle büyüdüm Annem babam kardeşlerim dahi sormadan bişeyime dokunmazdı buda benim tikim.Ben hizmetlerini etmek istiyorum gerekirse hiç oturmam.Sizce bu daha güzel diilmi ben hiç oturmadan onlara hizmet ediyorum..Ama şuda var kızıda evlendi kızına hiçbişey demiyor..Çok kötü bişeymi yapıyorum karişma kariştırma diyorum..Huyum kurusun böleyim değişemiyorum....Ayıptır sölemsi görmüş geçirmiş insanım..insanlarla nasıl konuşulur,bilmiş insanım. Eşimin kardeşleri okumuş kişiler ama kültür edep sıfır..

Nevar kibar kibar gelseler otursalar..Edepli terbiyeli ben başka bişey istemiyorum..Birde kararları annesi çok verir..Evim çıktı yerleşcem mobilyalarıma bile o karar veriyodu.biz bun alcaz diyincede kızyodu eşime..modadan kalktı diye.Her ama herşeye karışıyo..Biz evliyiz biz karar vermeliyiz diyorum eşime.Eşimde o sölesin sende kendi istedğini al takma diyo aslında haklıda..Çok şükür uzaktayım azda olsa..

Mutfak banyo ve oturacakları oda hariç her yerin kapısını kilitle. Sorarlarsa alışın de. Ayrıca mutfakta da sadece kullanılacak dolapları falan açık bırak geri kalanlar için söyle kocana gerekirse asma kilit taksın:)
,Sinirim bozuldu.

Doğup büyüdüğün yere yurt dışına gitmeye eşini ikna edemezmisin
Hem ekonomik anlamda daha rahat olacağınızı
Hemde daha iyi şartlarda yaşayacağınızı anlatsan
ıkna etmeye çalışsan

bence buna bir dur denmesi gerek ama nasıl
eşinde seni ne kadar severse sevsin ailesine laf söylemezde söyletmezde erkekler hep aynı

keşke eşinide alıp gidebilsen yurtdışına
böyle insanlarla aile olmak çok zor

senin hayat tarzın baöbaşka ya ne demek alışacaksın arsızlıkta değil bu terbiyesizlik, saygısızlık

bencede kilitle odalarının kapısını hiç bir yere giremesin sende onlara dersin ee alışacaksınız diye

Denedim denemez olurmuyum.Aama geç artık.Oraya yerleştiğimizde Eşim tekrardan üniversite okuması gerek.Oda istemiyor.Biz artık buraya yerleştik işim gücüm var diyo.lisansı da var..Artık herşeyin hayırlısını diliyorum.Rabbim daha büyük dert vermesin..Herşeye şimdilik biricik eşim için katlanıyorum..Eşim onlarla konuşuyo.Ben söylediğimdede laf attırmamazlık yapmıyo şükür takaki ben biraz zorlayana kadar.Hayırlısı.

Son düzenleme:
canım sen bayaği bunalmıssın
bence atla uçağa ailenin yanına git kal biraz
kendini ve kafanı toparla
bundan sonra neyapmak isteidğine karar ver
onlar değişmez bu bir gerçek değişirler diye bekleme sakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…