• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pişman olur muyum ?

Örgün tavsiye ederim ben de ikinci tercihleri beklemeden en alta aof yazmistim ve yerleştiğim için ek tercih yapamadim açıköğretim okurken tekrar sinava girip örgün okumuştum iki sene. Cok zorlandim maddi manevi ama kesinlikle değdi. O diplomamla atandim, diger aof diplomasi da isime yaradi calisma hayatında.
Ama orgunde sadece okul ya da dersler değil, arkadas ortami, hocalarla diyaloglar, yeni insanlar tanima, farkli ortamlara girme durumlari oluyor ve insana farklı bir bakis açısı kazandiriyor.
Aof her türlü okunur zaten.
Ama pazarlama/turizm gibi bölümler de gelecek vaat etmiyor maalesef. Mesleki anlamda işin icinde olabilecegin bir bölüm secmeni tavsiye ederim.
Ayrica aöf tibbi dökümantasyon cok da önü açık bir bölüm degil millet 2-3 aylik kurslarla zaten tibbi sekreterlik yapıyor.
örgün olarak ne okudunuz ? puanınız kaç gelmişti ? kaç yaşında mezun olup atandınız

Bir de sormayi unuttum ne istiyorsun?
Hedef ne?
Memur olmak mi?
Eger illa kpss ile.atanayim diyorsan bence o zor artik devlette her kurum kendi kadro açıyor ve basta sözleşmeli alıyor
Olaya illa devlete gireyim diye bakma sevecegim meslek ne olabilir ne okursam sonunda o isi severek yaparim diye düşün
Tutan yerler ne mesela?
Dışarıdan tutanlar var ama oralara gitme imkanım yok , buradada pazarlama organik tarım turizm falan tutuyor oda bana yakın üniversitelerin bölümleri tyt ile alıyor 4 senelik bu şehrimde tutmuyor anca aöften tutuyor edebiyat tarih falan sıralamaları geliyor tabi sıralamayla alıyor ise sağlıktan istiyordum

Puanımı sıralamamı baza alarak yapabildiğim tercihlerim onlar :) yoksa diğer aöfleri yazsam gelir mi bilmiyorum çokta yüksek değil tyt puanım :) yoksa seneye daha fazla çalışıp girmeyi düşünüyorum nasip kısmet kapasiteylede alakalı galiba bazı insanlar vardır ki hiç çalışmadan 290 300 bile yapar rastgeldim :) nasip kısmet ne diyebilirim ki .
Nasip kismet tabii bazi seyler ama hayata böyle nasip kismet diyerek bakarsak yaprak gibi savrulur gideriz
Biraz da insanin kaderi kendi elinde
Aofte bir sürü bölüm var ama sanırım bölümleri beğenmiyorsun o olmaz bu guzel değil gibi... bana öyle geldi
Mesela aöfte yasli bakımı/ engelli bakimi var üstüne diyetisyenlik ya da hemşirelige tamamlayabilirsin
Sosyal hizmetler var ya da sosyal hizmet 4 yıllık tutuyorsa okuyabilirsin sonunda zaten sosyal calismaci olunuyor
Cocuk gelişiminin de 4 yilligi var artik, bitince üstüne yüksek lisans yapip pedagog olabilirsin
Yani imkan cok ama puanin hangilerine yetiyor ve sen ne olmak, ne okumak, nasil bir gelecek istiyorsun? Önemli olan bu

örgün olarak ne okudunuz ? puanınız kaç gelmişti ? kaç yaşında mezun olup atandınız
Bunlari cevaplarsam zaten bi adimi vermedigim.kalir :)
2 yıllık okudum ama ben mezun olurken bir yasa çıktı ve ben staj görüyordum tüm haklarimiz elimizden alındı atanmam da şans eseri oldu benden sonra benim alanimda tekniker alimi yapilmadi
Ben 27 yasinda atandim
Aofe 19 yasinda basladim 22 yasinda orgune basladim 24te mezun oldum sonra kpss sureci derken aofu bosladim atandigim zaman da aof bitmek uzereydi 1 dersim kalmıştı
Yaşa ve zamana takilma
Hedefi memurluk olanın aslinda hedefi yoktur bana göre
Bir arkadasim.vardi kiz memur olacagim.diye hırs yapmisti üniversite de okumadi katiplige falan girdi 24 yasinda atandı ama ne kadar mutlu bilemem. Hayatta bir amaci yoktu memurluktan baska, sonra evlendi coluk cocuga karıştı falan.
Ben simdiki aklim.olsa öğretmenlik okurdum hep de sorarlar öğretmen misin diye
Eminim.zordur ama doğuda bir köy öğretmeni olup öğrenme hevesi olan cocuklarla.ilgilenmek isterdim. Tabii bunlar simdiki.aklimla düşündüğüm şeyler, 16 17 sene önce böyle düşünmüyordum

Tabiki orgun ogretim siz acikogretimi ne saniyorsunuz normal universite okuyanlar bile zar zor is buluyor aofnin cokta bir degeri yok siz orgun ogretim okurken istedigini z aof bolumunude okursunuz ikisini ayni anda yaparsiniz tekrar hazirlanmak gereksiz eger cok cok iyi bir yer tuttururum demiyorsaniz.

Bunlari cevaplarsam zaten bi adimi vermedigim.kalir :)
2 yıllık okudum ama ben mezun olurken bir yasa çıktı ve ben staj görüyordum tüm haklarimiz elimizden alındı atanmam da şans eseri oldu benden sonra benim alanimda tekniker alimi yapilmadi
Ben 27 yasinda atandim
Aofe 19 yasinda basladim 22 yasinda orgune basladim 24te mezun oldum sonra kpss sureci derken aofu bosladim atandigim zaman da aof bitmek uzereydi 1 dersim kalmıştı
Yaşa ve zamana takilma
Hedefi memurluk olanın aslinda hedefi yoktur bana göre
Bir arkadasim.vardi kiz memur olacagim.diye hırs yapmisti üniversite de okumadi katiplige falan girdi 24 yasinda atandı ama ne kadar mutlu bilemem. Hayatta bir amaci yoktu memurluktan baska, sonra evlendi coluk cocuga karıştı falan.
Ben simdiki aklim.olsa öğretmenlik okurdum hep de sorarlar öğretmen misin diye
Eminim.zordur ama doğuda bir köy öğretmeni olup öğrenme hevesi olan cocuklarla.ilgilenmek isterdim. Tabii bunlar simdiki.aklimla düşündüğüm şeyler, 16 17 sene önce böyle düşünmüyordum
Ben bu AÖF olayını bu aylarda öğrendim bı arkadaşım önermişti tıbbi dokumasyona kaydoldu aoften banada önerdi bende olumlu baktım beni cesaretlendirdi bu sene örgün değilde AÖF üzerinden devam et seneye örgün okursun bu sene yorma kendini dedi kötü bölümlerde okuyacağını bunu baz aldım eğer 18 yaşında ogrensem ozaman farklı olabilirdi diye düşünüyorum ama nasip kısmet mezuna bıraktım hep ama öğretmenlik zor diyoelar artık odtulu bogazicili bir öğretmen bile dershanede ücretli öğretmenlik yapıyor kaldı ki onlar atanamamisken diğerleri atanacak öğretmenlik bitti

Bugün üniversite tercihlerimi yapmayı planlıyorum AÖF okumakta karar kıldım bi kenara 2 senelikleri 4 senelik aöflerimi yazdım sıraladım dışarıdan örgün tutuyor ama iyi bölüm değiller o yüzden buradanda 2 senelik örgün yazacağım sonlara doğru AÖF okumak mı iyidir yoksa kötüde olsa örgün öğretim mi daha iyidir ? Gerçekten mutsuzum sizce pişman olur muyum ? Tıbbi dokumasyonluk AÖF yazacağım en basa
Kesinlikle örgün eğitim . . Madem istediğin gibi olmuyor biraz hırs yap şu korana sürecini iyi değerlendir hergün düzenli test çöz youtubedan aç dersleri dinle anlamadığında yine dinle yine dinle ve güzel bi yer kazan. Bu zamanların tekrar gelmeyecek iyi değerlendir . Ayakta duran ekonomik özgürlüğünü eline almış güçlü bir kadın ol .
sevgili , sosyal medya bi süre hayatından çıkart

Ben bu AÖF olayını bu aylarda öğrendim bı arkadaşım önermişti tıbbi dokumasyona kaydoldu aoften banada önerdi bende olumlu baktım beni cesaretlendirdi bu sene örgün değilde AÖF üzerinden devam et seneye örgün okursun bu sene yorma kendini dedi kötü bölümlerde okuyacağını bunu baz aldım eğer 18 yaşında ogrensem ozaman farklı olabilirdi diye düşünüyorum ama nasip kısmet mezuna bıraktım hep ama öğretmenlik zor diyoelar artık odtulu bogazicili bir öğretmen bile dershanede ücretli öğretmenlik yapıyor kaldı ki onlar atanamamisken diğerleri atanacak öğretmenlik bitti
Önceki mesajlarimda da sordum da yazdim da
Amaç ne? Memur olmaksa bosa simdiden hayaller kurmayin
Memur olamazsınız demiyorum, sadece bugünkü akılla 4 sene sonrasi icin planlar yapmayin diyorum. Bir yasa/yönetmelik/düzenleme gelir memuriyet şartları degisir. Ya da okudugunuz bölüm atamasi yüksek bir bölüm olsa bile, okul bittiğinde atamasi azalir gibi gibi bir sürü ihtimal.var.
Bana da aofu komsum tavsiye etmisti ailem de illa yaz dedi yas tabii 18-19 daha bilmiyorsun bir sey, mecbur bilene guveniyorsun
Ama simdiki aklim olsa aöf yazmaz, ek tercihleri beklerdim
Olmadi bir sene sonra yine dener, gerekirse aofu ek tercihlerde yazardim.
1 sene kayip çok gibi geliyor gencken, ama zaten önümüzde calismamiz gereken 30 sene varken 1 seneden bir sey olmaz.
Ayrıca aoften de yerlessen bir sonraki sene puanin düşüyor, orta öğretim basari puanindan kırılıyor. Tıbbi dokumantasyon da cok süper bir bölüm değil hani atamasi garanti vs diye düşünme. Elbette okunabilir ama sonra bosta kalmak da var.
Yine soruyorum ne olmak istiyorsun, hayattan ne bekliyorsun önce buna karar ver. Sonra tercih yapacaksan yap ama bence 1 sene daha hazırlanıp girmek daha mantikli.
Çocuk gelisimi 4 yillik, sosyal hizmet gibi bölümleri de düşün bir kisinin lafiyla tek bölüme odaklanma.

Kesinlikle örgün eğitim . . Madem istediğin gibi olmuyor biraz hırs yap şu korana sürecini iyi değerlendir hergün düzenli test çöz youtubedan aç dersleri dinle anlamadığında yine dinle yine dinle ve güzel bi yer kazan. Bu zamanların tekrar gelmeyecek iyi değerlendir . Ayakta duran ekonomik özgürlüğünü eline almış güçlü bir kadın ol .
sevgili , sosyal medya bi süre hayatından çıkart
Konu sahibi daha tam olarak ne istedigini de bilmiyor. Ama anladigim illa atamasi olsun diye düşünüyor, yani meslekten ziyade memurluk hayali ön planda

Sherlock örgün okuma imkanın varken ne aöfü allah aşkına.
Arkadaşların olacak sosyallaşeceksin genceciksin bir sürü insan tanıyacaksın belki yurtdışı görme imkanın olacak.
Aöf zaten okursun okulunla birlikte.
Kendini neden mahrum bırakasın üniversite imkanlarından?

Back
X