Ben bu AÖF olayını bu aylarda öğrendim bı arkadaşım önermişti tıbbi dokumasyona kaydoldu aoften banada önerdi bende olumlu baktım beni cesaretlendirdi bu sene örgün değilde AÖF üzerinden devam et seneye örgün okursun bu sene yorma kendini dedi kötü bölümlerde okuyacağını bunu baz aldım eğer 18 yaşında ogrensem ozaman farklı olabilirdi diye düşünüyorum ama nasip kısmet mezuna bıraktım hep ama öğretmenlik zor diyoelar artık odtulu bogazicili bir öğretmen bile dershanede ücretli öğretmenlik yapıyor kaldı ki onlar atanamamisken diğerleri atanacak öğretmenlik bitti
Önceki mesajlarimda da sordum da yazdim da
Amaç ne? Memur olmaksa bosa simdiden hayaller kurmayin
Memur olamazsınız demiyorum, sadece bugünkü akılla 4 sene sonrasi icin planlar yapmayin diyorum. Bir yasa/yönetmelik/düzenleme gelir memuriyet şartları degisir. Ya da okudugunuz bölüm atamasi yüksek bir bölüm olsa bile, okul bittiğinde atamasi azalir gibi gibi bir sürü ihtimal.var.
Bana da aofu komsum tavsiye etmisti ailem de illa yaz dedi yas tabii 18-19 daha bilmiyorsun bir sey, mecbur bilene guveniyorsun
Ama simdiki aklim olsa aöf yazmaz, ek tercihleri beklerdim
Olmadi bir sene sonra yine dener, gerekirse aofu ek tercihlerde yazardim.
1 sene kayip çok gibi geliyor gencken, ama zaten önümüzde calismamiz gereken 30 sene varken 1 seneden bir sey olmaz.
Ayrıca aoften de yerlessen bir sonraki sene puanin düşüyor, orta öğretim basari puanindan kırılıyor. Tıbbi dokumantasyon da cok süper bir bölüm değil hani atamasi garanti vs diye düşünme. Elbette okunabilir ama sonra bosta kalmak da var.
Yine soruyorum ne olmak istiyorsun, hayattan ne bekliyorsun önce buna karar ver. Sonra tercih yapacaksan yap ama bence 1 sene daha hazırlanıp girmek daha mantikli.
Çocuk gelisimi 4 yillik, sosyal hizmet gibi bölümleri de düşün bir kisinin lafiyla tek bölüme odaklanma.