Bence burda durumlar değişkenevet, neden hep kadınların işinden, kariyerinden vazgeçmesi bekleniyor ? konunun asıl kısmı bu bence. ben senin için şehir değiştirmem diyen erkek kadından bu fedekarlığı bekliyor. açık açık söylemese de zaten duygusal olarak mecbur bırakıyor kadını yer değişimine.
Tabi ki. Aynen öyle. Erkek devlet memuru, kadın esnaf olsa da erkek memurluğu bırakıp kadının yanına gelir miydi acaba ?
Bence burda durumlar değişken
Adam yerli köklü aileden kalma esnafsa aylık geliri yüksekse 4.5 için başka şehire gidip 0dan başlaması çok saçma
Ha yok yeniyse daha dikiş tutturma aşamasındaysa işte o zaman gidebilir
Aynı şey erkeğin memur kadının esnaf olduğu durum icin de geçerli
Ben de olsam en başından evlenmezdim ama evlilikte eve giren para önemlidir, koca orada işsiz ya da asgariye çalışıp kıt kanaat gecineceklerine işi bırakıp 15-20 bine rahat rahat geçinmeleri daha mantıklı çünkü adam başka şehirde az kazandıkça zaten kadına da psikolojik baskı uygulayacake kadın da çalışmış çabalamış istediği bir işi elde etmiş. onun da gitmesi saçma bence. yani erkeğinki ekmek parası/kariyerse kadın için de aynısı geçerli bana göre.
bana göre bu konuda en baştan evlilik yapılması doğru olmamış. ama kişisel tercihler tabi ki.
Kesin ve şaşmaz bilgi veriyorum yaz bir kenara. Kesinlikleoğlukesinlikle işimi bırakmazdım. Net. Becayişi araştırırdım. Onuda geçtim muhakkak birgün tayin hakkınız olacaktır, hangi kurumdasınız ki? devlette genelde tayin vardır.merhaba kızlar öncelikle herkesin fikrine saygı duyuyorum ve yorum yapmanızı rica ediyorum .24 yasındayım eşimle 2 yıl önce çok severek evlendik evliliğimizde hiçbir sorunumuz yok çok şükür eşim esnaf pandemi süreci biraz olumsuz etkiledi ama yinede kira fatura hepsini kendi idare ediyor benden asla bir maddi beklentisi olmuyor yeri gelince ben ondan destek alıyorum 3 yıldır bir kamu kuruluşunda çalısıyorum masa başı gayet rahat bir işim var 4 bin 500 civarı maaş alıyorum asıl sorun su ki şuan tayin hakkım yok ve olup olmayacağı tamamen muamma eşim şehir değisikliği yapamayacağını tanıştığımız ilk günden söyledi ve benimde böyle bir beklentim yok . eşimle benim çalıştığım şehir arasında 12 saatlik bir mesafe var uçakla 1 saat kadar sürüyor eşim bu dönemde bazen ikimize ait evimizde çoğu zaman ailesinde kalıyor düğünden sonra sadece bir kaç ay birlikte yaşayabildik ve suan ayda yada 2 ayda 1 kez görüşebiliyoruz ben kendime ait bir ev açmadım ve ablamlarla birlikte yaşıyorum ki onlarında kendine göre bir düzeni eşi ve çocukları kayınvalideleri :) var ablamların yanında rahatsız hissetmiyorum ama sonuçta kendime ait bir alan değil . ve artık çok yoruldum evliyim ama evim ve eşim yok işim çok iyi ama tayin hakkım yok işi bırakmayı düşünüyorum ama biliyorsunuz ki devlet garantisi öyle kolayca bıraklıp gidilmiyor hep ilerde bırakıpta pişman olma korkusu var . eşim bu konuda baskı yapmıyor asla ama artık oda bir arada olmak istiyor . eğer işi bırakırsam büyük ihtimalle senelerce kpss kasmam gerekiyor ve sadece bir ili tercih edeceğim için durum çok iç açıcı değil .ama iş içinde evlilğim zarar görsün istemiyorum. sizce ne yapmam gerekir benim yerimde olsanız siz ne yapardınız ? yorumlarınız için şimdiden tşklr
Ben de olsam en başından evlenmezdim ama evlilikte eve giren para önemlidir, koca orada işsiz ya da asgariye çalışıp kıt kanaat gecineceklerine işi bırakıp 15-20 bine rahat rahat geçinmeleri daha mantıklı çünkü adam başka şehirde az kazandıkça zaten kadına da psikolojik baskı uygulayacak
muhtemelen kadro olan taşeronlardan bence de.Taşerondan memuriyete geçenlerdan misiniz
Hangi kurum bu ne şekilde atandınız neden tayini olmuyor
Eşiniz esnaf da ne iş yapıyor
İşi yaşadığı şehir ile sıkı sıkıya bağlı mı hep bu işimi yapmış bir mesleği eğitim var mı
Öyle üniversitelerde tayin yok denir ama üniversitede eş durumu tayin olur
Araştırın eşinizin şehrindeki kurumları başvurun size uygun bir birimde kadro varsa kabul ederlerse kurumunuzdan muvafakat isterler kurum muvafakat vermezse dava açılır vs vs eş durumu aile birleşmesi önemli bir konudur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?