pişman olurmuyum

Taşerondan memuriyete geçenlerdan misiniz

Hangi kurum bu ne şekilde atandınız neden tayini olmuyor

Eşiniz esnaf da ne iş yapıyor

İşi yaşadığı şehir ile sıkı sıkıya bağlı mı hep bu işimi yapmış bir mesleği eğitim var mı

Öyle üniversitelerde tayin yok denir ama üniversitede eş durumu tayin olur

Araştırın eşinizin şehrindeki kurumları başvurun size uygun bir birimde kadro varsa kabul ederlerse kurumunuzdan muvafakat isterler kurum muvafakat vermezse dava açılır vs vs eş durumu aile birleşmesi önemli bir konudur

İki taraftan biri fedakarlık yapıp diğerinin şehrine gitmediği sürece bu evlilik "evlilik" olmayacaktır.
Bulunduğunuz şehirlerin şartlarına göre karar verin bir yer seçin ve birleşin.
Ben olsam memuriyetimi yakmam ve esnaf olan eşimi çağırırım. Mantıklı olan da bu.
Eşiniz nasıl esnaf, aileden mi, küçük bir dükkan mı,bilindik bir yeri mi var nedir? Zaten pandemide maalesef beli büküldü esnafın. Bir de ona güvenip devleti bırakmak akıl karı değil.

Bir de bunları bilerek evlenmişsiniz siz hiç birlikte yaşama hayali kurmadınız demekki.

Pişman olup olmayacağınızı en iyi siz bilirsiniz. Tayin hakkı nasıl yok onu anlamadım ben de. Eğer eşinizin işi kazancı iyiyse sizin yanınıza gelse aynı işi yapamayacaksa sizin gitmeniz gerekiyir. Siz de istifa edip gidebilirsiniz. Diğer türlü ortada bir evlilik yok farklı şehirlerde siz ablanızda o ailesinde evlilik mi olur.

esnaflik farkli bir meslektir ve memur ile esnafin anlasmasi cok zordur, nasil anlastiniz hayret.

benim babam da esnafti ve maasli iste calisan kisileri bile anlamazdi, degil memur zihniyetini anlayacak.

ben cok zor buldum sizin isi.
esiniz gelse sizin sehrinize, maasli ise girse mutlu olamaz.
Siz oraya gidip memuriyeti biraksaniz mutlu olamayacaksiniz gibi gorunuyor.

bence oturup ciddi sekilde konusun, bazen yollari ayirmak dogru karardir.

ben olsam ne yapardim,
ben kocaciyimdir bilenler bilir :KK48: asla esimle farkli sehirde cok uzun sure yasamazdim, ve oluru ne ise o olurdu. Sizin durumunuzda esinizin isinin ne durumda oldugu, aile sirketi olup olmadigi belirleyici faktor olurdu bneim icin.
Aile sirketi degil ve esimin kendi emegi ise ben de o ise ortak olurdum ornegin, esimle birlikte calisabilirdim.

evet, neden hep kadınların işinden, kariyerinden vazgeçmesi bekleniyor ? konunun asıl kısmı bu bence. ben senin için şehir değiştirmem diyen erkek kadından bu fedekarlığı bekliyor. açık açık söylemese de zaten duygusal olarak mecbur bırakıyor kadını yer değişimine.
Bence burda durumlar değişken
Adam yerli köklü aileden kalma esnafsa aylık geliri yüksekse 4.5 için başka şehire gidip 0dan başlaması çok saçma
Ha yok yeniyse daha dikiş tutturma aşamasındaysa işte o zaman gidebilir
Aynı şey erkeğin memur kadının esnaf olduğu durum icin de geçerli

Hayatta her sey insanlar icin. Tek tek orneklendirip felaket tellallogi yapmayacagim. O yuzden esler mutlaka kendi ayaklarinin uzerinde durmali. Yarin obur gun bir sey olur sizin maasiniza muhtac olursunuz allah korusun.
Is bulmadan is birakilmaz hele de kamu kurumundaki bir is. Madem esiniz sizin yaniniza gelemiyor, isi ve geliri iyi. O zaman siz oturup kpss' ye calisin ve esinizin bulundugu ile atanmaya bakin. Yani sonradan yapacaginizi simdi yapin. Ama kimseye guvenipte isinizi birakmayin. Hele de esinize
Burada neler okuyoruz.

Bence burda durumlar değişken
Adam yerli köklü aileden kalma esnafsa aylık geliri yüksekse 4.5 için başka şehire gidip 0dan başlaması çok saçma
Ha yok yeniyse daha dikiş tutturma aşamasındaysa işte o zaman gidebilir
Aynı şey erkeğin memur kadının esnaf olduğu durum icin de geçerli

e kadın da çalışmış çabalamış istediği bir işi elde etmiş. onun da gitmesi saçma bence. yani erkeğinki ekmek parası/kariyerse kadın için de aynısı geçerli bana göre.
bana göre bu konuda en baştan evlilik yapılması doğru olmamış. ama kişisel tercihler tabi ki.

Başından konuştuk demişsiniz. Kocanızla beraber yasamiycsginizi bile bile mi evlendiniz? Evlilik denen şey niye var niye evlendiniz ki o zaman? Hayat arkadaşımla aynı çatı altında olamiycaksam mutlaka o ya da ben iş konumumuzu değiştirmek üzerine bir karar alırdım. Özel sektor çalışanıyim memurluğun eskisi gibi kıymetli olduğuna inanmıyorum. Kocanizin da işi yokuşa sürmesi garip geliyor bana ne boyutta bir işletmesi var da karisiyla beraber yaşamasına engel?

e kadın da çalışmış çabalamış istediği bir işi elde etmiş. onun da gitmesi saçma bence. yani erkeğinki ekmek parası/kariyerse kadın için de aynısı geçerli bana göre.
bana göre bu konuda en baştan evlilik yapılması doğru olmamış. ama kişisel tercihler tabi ki.
Ben de olsam en başından evlenmezdim ama evlilikte eve giren para önemlidir, koca orada işsiz ya da asgariye çalışıp kıt kanaat gecineceklerine işi bırakıp 15-20 bine rahat rahat geçinmeleri daha mantıklı çünkü adam başka şehirde az kazandıkça zaten kadına da psikolojik baskı uygulayacak

merhaba kızlar öncelikle herkesin fikrine saygı duyuyorum ve yorum yapmanızı rica ediyorum .24 yasındayım eşimle 2 yıl önce çok severek evlendik evliliğimizde hiçbir sorunumuz yok çok şükür eşim esnaf pandemi süreci biraz olumsuz etkiledi ama yinede kira fatura hepsini kendi idare ediyor benden asla bir maddi beklentisi olmuyor yeri gelince ben ondan destek alıyorum 3 yıldır bir kamu kuruluşunda çalısıyorum masa başı gayet rahat bir işim var 4 bin 500 civarı maaş alıyorum asıl sorun su ki şuan tayin hakkım yok ve olup olmayacağı tamamen muamma eşim şehir değisikliği yapamayacağını tanıştığımız ilk günden söyledi ve benimde böyle bir beklentim yok . eşimle benim çalıştığım şehir arasında 12 saatlik bir mesafe var uçakla 1 saat kadar sürüyor eşim bu dönemde bazen ikimize ait evimizde çoğu zaman ailesinde kalıyor düğünden sonra sadece bir kaç ay birlikte yaşayabildik ve suan ayda yada 2 ayda 1 kez görüşebiliyoruz ben kendime ait bir ev açmadım ve ablamlarla birlikte yaşıyorum ki onlarında kendine göre bir düzeni eşi ve çocukları kayınvalideleri :) var ablamların yanında rahatsız hissetmiyorum ama sonuçta kendime ait bir alan değil . ve artık çok yoruldum evliyim ama evim ve eşim yok işim çok iyi ama tayin hakkım yok işi bırakmayı düşünüyorum ama biliyorsunuz ki devlet garantisi öyle kolayca bıraklıp gidilmiyor hep ilerde bırakıpta pişman olma korkusu var . eşim bu konuda baskı yapmıyor asla ama artık oda bir arada olmak istiyor . eğer işi bırakırsam büyük ihtimalle senelerce kpss kasmam gerekiyor ve sadece bir ili tercih edeceğim için durum çok iç açıcı değil .ama iş içinde evlilğim zarar görsün istemiyorum. sizce ne yapmam gerekir benim yerimde olsanız siz ne yapardınız ? yorumlarınız için şimdiden tşklr
Kesin ve şaşmaz bilgi veriyorum yaz bir kenara. Kesinlikleoğlukesinlikle işimi bırakmazdım. Net. Becayişi araştırırdım. Onuda geçtim muhakkak birgün tayin hakkınız olacaktır, hangi kurumdasınız ki? devlette genelde tayin vardır.

Şahsen işimi asla bırakmazdım. Tayin hakkınız muhtemelen zorunlu hizmet sebebiyle yoktur şuan diye düşünüyorum ve eşinizde anladığım kadarıyla ailesinin yakınında esnaflık yapıyor yada ailesi ile birliktedir diye düşünüyorum. Eşiniz bence bir süreliğine dükkanını ailesine emanet etse yada birini falan tutsa çalıştıracak esnaflığı dükkanı kapanmasa yine işlemeye devam etse, sizin ilinize gelse zorunlu hizmetiniz bitene dek ve eşyalı bir ev kiralasanız birlikte yaşayabilirsiniz. Eşinizde sizin için fedakarlık gösterip bir kaç yıl dişini sıkıp sizinle birlikte orada maaşlı bir iş bulup çalışabilir. Esnaflık her yerde yapılabilir illaki ama devlet memuriyeti ha deyince olan birşey değil.

Zorunlu hizmetiniz bitince de tayin olabilirsiniz zaten istediğiniz şehre

Evlenmeden once dusunecektiniz bunlari bu evlilik degil. Ablanin yaninda iki yildir kaliyorsun anladigim kadariyla bu utanmazlik degilmi? Sana git diyemiyorlar muhtemelen sen istermiydin senin yaninda senelerce esinin kardesi kalsin mesela. Devlet sevdasi nedir cozemedim cozemeyecgimde hicbir zaman. Ozel sektorde calisabilirsiniz.

Ben de olsam en başından evlenmezdim ama evlilikte eve giren para önemlidir, koca orada işsiz ya da asgariye çalışıp kıt kanaat gecineceklerine işi bırakıp 15-20 bine rahat rahat geçinmeleri daha mantıklı çünkü adam başka şehirde az kazandıkça zaten kadına da psikolojik baskı uygulayacak

rahat geçinmek tamam da kadının çalışma arzusu, kariyer planı da önemli değil mi hiç ? neden tamamen kadın feragat ediyor, adam düşünmüyor bile.. açıkçası benim sorguladığım bu. sadece bu konu özelinde değil genelde eğilim hep bu oluyor.
kadın vazgeçsin, kadın ertelesin, kadının kariyeri sekteye uğrasın.. ee kadının hiç hedefi, hayali yok mu ?
kadın işini bırakınca bunu ileri sürdüğünde hemen dırdırcı oluyor mesela. yapmasaydın oluyor. yani hem vazgeçmesi hem de asla bunun lafını etmemesi bekleniyor. ama aynı şeyi erkek asla yapmıyor.

Madem memursunuz neden ayri ev tutmadiniz bir de rahatsiz degilim demişsiniz onlar rahatsiz belki de
Bazi kadrolar çakılı oluyor yer değiştirilmiyor ben olsam memurluğu bırakmam esin baksin sana yakin başka bir ise

Kocayı bırakır işi bırakmazdım 😀
Ayrıca ablanın yanında 2 yıl mı ?
enteresanlarca😀

Taşerondan memuriyete geçenlerdan misiniz

Hangi kurum bu ne şekilde atandınız neden tayini olmuyor

Eşiniz esnaf da ne iş yapıyor

İşi yaşadığı şehir ile sıkı sıkıya bağlı mı hep bu işimi yapmış bir mesleği eğitim var mı

Öyle üniversitelerde tayin yok denir ama üniversitede eş durumu tayin olur

Araştırın eşinizin şehrindeki kurumları başvurun size uygun bir birimde kadro varsa kabul ederlerse kurumunuzdan muvafakat isterler kurum muvafakat vermezse dava açılır vs vs eş durumu aile birleşmesi önemli bir konudur
muhtemelen kadro olan taşeronlardan bence de.

Çok ilginç , tayin isteyemeyeceğiniz bir kurum hangisidir? Gerçekten merak ettim . 4500 TL maaşınız var ama bazen eşinizden destek alıyorsunuz , 2 yıldır ablanızda kalıyorsunuz . Bunca parayı ne yaptınız ki ? Borca girdiğinizi de söylememişsiniz. Yani araba , ev almamışsınız .
Tutarsız bir konu bence ya da eksik anlatımlar var . Eşinizin hayatı da garip .
Şahsen ben anne olarak oğluma sen niye evlendin derdim . Eee çocuk olursa yarın bir gün o ne olacak ? Ne bileyim ilginç.

Sözleşmeli ve çakılı kadro atandiysa evet tayin hakkı olmuyor. Hele ki eş özel sektörde ise eş durumu da imkansız.

Aldığınız maaşı ablanizin evinde kalarak nasıl tukettiniz de eşinizden destek aldınız. 2 yıl nasıl yaşanır aynı evde zor olmuyor mu? Çocuk düşünmüyor musunuz?

Ayrıca sorulara da cevap verseniz artık. İnsanlar sizin için düşünüp öneride bulunuyor.

Back
X