pişman olurmuyum

Herkes kadinin gidisine takilmis,ben esinin burnu havada oluşuna sinir oldum. isi gel gitli,pandemiden dolayi esnaflik yapiyor ama cok iyi degil durumu dediniz anladığım kadarıyla, annesinin ablasinin yaninda kaliyor arada yeni esyalarinizda takiliyormus.asla da sehir degistirmezmis.karisini seven adam esyayi yükler orada bir is bakar. birde boyle deneyelim der. sonucta esim kazaniyor ekmegini birakmasin elinden der.oda katkisini calisarak saglar.Fakat isi birakirsaniz cok pisman olursunuz,cunku bence esiniz sizi onemsemiyor ve siz fedakarlik yapip giderseniz yari yolda birakilma ihtimaliniz bile olur. Zaten bir arada yasamamissiniz.ya anlasamazsin.adam derse banami sordun biraktin isini ben cagirmadim ki seni derse.ne bilim bir garip geldi bana esinizin tutumu ondan elestirdim bu kadar.asik seven insan karisinin yanina giderdi ne olursa olsun.3 5 gorusmeyle yilda olurmu.oda geri donus kalmayinca evlenmis gibi iste.hani nisanliyken yerlesmissiniz ya devlete.Fakat en sanslisi esiniz evde onda oh rahat.siz ablanızda kalmamalisiz bence.

Eger tayin hakki önünüzdeki 1 2 sene icinde olmayacaksa işi birakin, eşiniz daha iyi kazandığı icin ondan birakmasini gelmesini beklemek saçmalık olur. Yine de siz bilirsiniz konuşun.

Ama gozden ırak olan gönülden de ırak olur lafina ben cok inanirim, bu kadar ayri kalmak guzel degil, maddi sıkıntıda olsaniz bir sey demeyeceğim ama o da yok, eşinizle konuşup ayni şehirde olun. Sonra yine kpss çalışıp bulundugunuz yada araba ile 1 2 saat mesafede cevre illeri degerlendirirsiniz.

Hem arkadaslarin dedigi gibi ablaniz size "kal canim ya" dese bile kalmayin ablanizda. Cunku sadece ablanizin evi degil eşi cocuklari var duzeni ayri herkesin.

Size göre eşinizin işini değiştirmesi daha kolay.Onunla oturup konuşsanız.Çalıştığınız şehirde esnaflık yapsa daha uygun olur.Emek verip yerleştiğiniz işinizi kaybetmeyin.

Evlilik fedakarlık ister, nişanlıyken başlamışsınız çalışmaya, durum o zamandan belliymiş aslında, sizi eleştirmek için söylemiyorum, ama o zamandan da tayin işinin olmayacağı, eşinizin yanınıza gelemeyeceği belli değil miydi ? sanki o zamandan yanlış bir karar olmuş sizinki. Ayrı yaşamak bir yana, evli ablanın yanında kalmak benim tercih edeceğim bir şey olmazdı. 2 yıl ayrı yaşamak için bence uzun bir süre, ben olsam bu işe hiç girmezdim. Zaman geçtikçe değişen bir durum olmayacaksa, yani sizin tayin olmanız ya da eşinizin iş yerini kapatması gibi bir durum, şu an için en makulü sizin istifa etmeniz gibi duruyor.

Başlığı cevaplıyorum
Evet hemde çok pisman olursunuz

Eşiniz niçin o şehre gelmiyor ? Sonuçta esnaf orda açsın işini

Hiçbir zaman tayin hakkınız olmayacaksa yasa uzun yıllar sonra olacaksa, evet işi bırakmanız gerekecek. Emekli olana kadar ayda 1 görüşerek evlilik yürümez. Tayin durumu kesinlikle yoksa ben olsam , eşimin de maddi durumu yeterli ise işi bırakırdım.

Niye evlendiniz çok merak ettim.
Hiç mantıklı değil yaptığınız şey.
Arada bir devlet izni altında seks yapabilme ihtiyacından hasıl oldu herhalde, yoksa sevgili olarak kalsanız zaten şimdiye çoktan biterdi.
Bir annesiyle yaşıyor diğeri ablasıyla. E evlilik nerde?
Evlenmeden önce adam söylemiş şehir değiştiremem diye, siz de tayin isteyemiyorsunuz. Ne düşündünüz çok merak ettim hiç mi plan yapmadınız?

nişanlılık sürecinin sonunda devlete girmişsiniz. zaten normalde düğünle beraber eşinizin yanına gidip şehir değiştirecekmişsiniz.
yani var olan işinizden sırf devlet güvencesi olsun diye vazgeçmişsiniz. e ama bu süreçte zaten siz şehir değiştirmeye gönüllüyken son dakika yönünüzü farklı tarafa çevirmişsiniz.

şimdi de bu durumdan memnun değilsiniz. e en baştan eşiniz ben gelmem demiş. devlete girmek yerine şehrinizi değiştirip yine bir iş bulsaydınız keşke.

şu aşamada ya eşinizi ikna edeceksiniz ki zor görünüyor yada siz vazgeçip özele geçecek ve eşinizin yanına taşınacaksınız. hangisi sizde ağır basıyorsa o.

Bastan dusunmediniz mi bunu?
Emeklilige kadar kalirim ablamda diye mi dusundunuz?

Esiniz ne yapiyor? 3 5 senelik kendi kurdugu isse o gelsin.
Yok dededen kalma, oranin en köklü esnafindan, eşrafındansa siz gidin. 4.5 maaş icin emeklilige kadar ayri kalmak cok abes bir plan.

Yok birakmam o da gelmez derseniz de ben bosanirdim. 2 ayda 1 gorusup evli kalmak bana göre degil. Cocuk vs de imkansiz bu sartlarda. Onu da ablanizda büyütmezsiniz sanirim?

Kibar kibar yazmışsın ne güzel. Çok da mantıklı söylediğin şeyler. Ama ‘ ben boşanırdım ‘ diyorsun ya, sen olsan evlenmezdin zaten bu şartlar altında. Durum gayet ortadaymış bile bile bu yola girilir mi?

Aynen, evlenmezdim dogru diyorsun. Ben esim icin ülke degistirip buraya geldim. Bu benim yaptigim bir fedakarlikti, yapmayabilirdim. Ama ülkelerarasi evlilik kurmaz gerekirse o zaman ayrilirdim.
Bir akil tutulmasi, basiret baglanmasi yasayip evlenirsem de bosanirdim.

Tabi ki pişman olursunuz. Eşini gelsin,ben de eşimden farklı bir şehre atandım, kuzenimde ikimizin de eşleri geldi. Üstelik ikisinin de kendi işleri değildi.

Bende diyorumko nasil bu kadar mukemmel bir es ve evlilik olur sen ayni eve bir girde hele. Sen evli degilsinkii senin evin yok

Tabi ki zor ama esnaf biraz sıkıntı çekip kendi düzenini yeniden kurabilir. Neden hep kadınlar taviz veriyor ?

evet, neden hep kadınların işinden, kariyerinden vazgeçmesi bekleniyor ? konunun asıl kısmı bu bence. ben senin için şehir değiştirmem diyen erkek kadından bu fedekarlığı bekliyor. açık açık söylemese de zaten duygusal olarak mecbur bırakıyor kadını yer değişimine.

Nasıl tayin hakkı yok? Hele ki evlilik durumumda eşlerin bir arada yaşaması için her meslekte eş durumu vardır.

Tabi ki. Aynen öyle. Erkek devlet memuru, kadın esnaf olsa da erkek memurluğu bırakıp kadının yanına gelir miydi acaba ?

Tabi ki zor ama esnaf biraz sıkıntı çekip kendi düzenini yeniden kurabilir. Neden hep kadınlar taviz veriyor ?
Tabi burda iki tarafın da işlerine bakılmalı. Konu sahibinin, çok iyi, yükselme, kariyer yapma ihtimali olan, çok iyi kazandığı bir işi olsaydı evet eşi ordaki dükkanını kapatıp gitsin denirdi ama ben konu sahibinin işinin pek öyle olduğunu düşünmedim. Ne uzayıp ne kısalacağı bir iş gibi geldi. Bu durumda, eşinin de maddi durumu iyi ise, iyi kazanıyorsa konu sahibi işi bırakıp dönmeli eşinin yanına bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…