• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pişmanım...

bir ay öncebir konu açıp bu olayı başkasının başından geçmiş gibi anlatmışsın evli olarak tanıtmışsın kendini kocamı çok seviyorum fln şimdide kendi başından geçmiş bigi anlatıyosun bir ay sonra nasıl anlatıcksın acaba?milleti boşa oyalama :ssz::ssz:

bir ay öncebir konu açıp bu olayı başkasının başından geçmiş gibi anlatmışsın evli olarak tanıtmışsın kendini kocamı çok seviyorum fln şimdide kendi başından geçmiş bigi anlatıyosun bir ay sonra nasıl anlatıcksın acaba?milleti boşa oyalama :ssz::ssz:

direk anlatamadım,anlayın işte..oradaki tepkileri görünce pişmanlığım iyice arttı :(((

Olabilir utanmış demekki o dönem bu kadar üstüne gitmeyin.. Üzülme Allah herkesi deniyor işte çeşitli şeylerle , şimdi pişman olmanın anlamı yok sen de kendine yeni bir düzen kurmaya çalış olmadı..eğer onunla evlenmek varsa kaderinde yeniden döner dolaşır o seni bulur korkma..
"Eğer Allah seni bana yazmışsa , benden kaçışın yok! Lakin kader seni benden almışsa ağlamaya lüzum yok.." Şems-i Tebrizi
Geçmişimiz için pişmanlıklar, keşkeler bizi daha da dibe götürür dua et ,sabır dile umarım her şey gönlünce olur hayırlısıyla olur..

Son düzenleme:
haketmişsin canım benım nişanlım oyle bı sey yapsa boşarım bende sen empati kursaydın o zaman anlardın

eşin olan kişi çok çok çook haklı ayrıcada ne var bunda gibi bir tepki vermende büyük hata bunun savunulacak hiç bir tarafı yok bence :20:

daha kötü bir şey söyleyeyim mi?? tayini çıkmıştı.biz de senin gibi düşündük,tayin için nikah yaptı diye...amaaa...biz ona düşündüklerimizi söyleyince direk tayinini durdurdu....o zaman daha fazla yıkıldım...:((( meğerse gerçekten seviyormuş benii..

gururluymuş, bu sevdiği anlamına gelmez. bence çok sevse bu hatana rağmen kabul ederdi yani en azından küserdi belki hatanı anlayıncaya kadar.

zaten asıl mesele hata yapmak değil.
hata yaptığını kabul etmemek. kendini haklı çıkarma çabası.
sen haklısın ben haklıyım çatışması.
kimin haklı olduğu karşındakinden daha önemli değilse,
bazen haklı bile olsa insan tamam sen haklısın diyebilmeli.
incileri dökülmez. iki taraf için de geçerli bu tabi.
buna da alttan almak deniyor işte.
sen çok üzülerek öğrenmişsin.
bundan sonra elbette tekrar seveceksin.
o zaman bu tecrüben hayat yolunu aydınlatır canım.
herşeyde bir hayır vardır. ben buna çok inanırım.

zaten asıl mesele hata yapmak değil.
hata yaptığını kabul etmemek. kendini haklı çıkarma çabası.
sen haklısın ben haklıyım çatışması.
kimin haklı olduğu karşındakinden daha önemli değilse,
bazen haklı bile olsa insan tamam sen haklısın diyebilmeli.
incileri dökülmez. iki taraf için de geçerli bu tabi.
buna da alttan almak deniyor işte.
sen çok üzülerek öğrenmişsin.
bundan sonra elbette tekrar seveceksin.
o zaman bu tecrüben hayat yolunu aydınlatır canım.
herşeyde bir hayır vardır. ben buna çok inanırım.

üfff yaa,gerçekten inatlaşmanın bir anlamı yokmuş.bir de üstüne üstük tayin için nikah yaptın deyince sanırım iyice dellendi,kafası attı. :((((( ben ne yapmşım yaaaa,haklısın ben de bir gün severim mutlaka.......hayırlısı olsun.......

sevgili değil okuldan arkadaş.ama nişanlım görmemişti,tanımıyordu :((((

Ama sadece bundan dolayı boşanılmazki canım o dediğin tartışmalar, bu yaptığın birde adama atanmak için nikah yaptın demişsin yani sen kafanda sadece bu olayı tutuyorsun da olaylar birikmiş birikmiş ama bardağı taşıran damla bu olmuş bence. Mesela neden her şey sonradan kötüye gitmeye başladı öyle yazmışsın konuda. Çok tartışıyorduk demişsin o tartışma konuları da çok önemli. Yani sadece bu konu değildir o yüzden genel düşün yoksa daha çok üzüleceksin... Ayrıca ne acelesi vardı biriyle söz yapmış. Burası da çok üzücü...

yüzükler atıldığında bana başkasıyla haber yollatmış.beni seviğini söylemiş,arada nikah var demiş,hatasını anlasın bu iş devam etsin demiş...ahh ahh,ben de inatlaştıp,ben hata yapmadım dedim.. :(((( ne vardı kii yanlış yaptım deseydim...ahh işte canlarımmm.,dostlarım,evlilik ciddi bir birliktelikmiş.böyle şeyleri kaldırmıyormuş.ben mantıklı düşünemedim,duygularıma kapıldım..hatalıysanız fazla büyütmeyin lütfen..benim başıma gelenleri gördünüz.sizler için birer tecrübe olsun...son pişmnalık fayda etmiyor.......

İkiniz adına da üzüldüm. Sen pişman ve o belki de hala seni seviyor ama başkası ile hayatını birleştirecek :(
Kendini toparlamaya çalış, hayatına çeki düzen ver. Böyle durumlarda biraz kaderci olmak insanın işine geliyor.
Kısmet değilmiş denip hayata devam edilmesi, daha güzel günlerin sizi beklediğinin düşünülmesi gerekir.
Yaşanan durum ikinizin de evlilik sorumluluğuna hazır olmadığı düşündürdü bana.
Oldukça basit, bir özürle, bir hata ettim sözüyle unutulabilecek bir olayın tesirinin
boşanma gibi en azından haftalar alacak bir süreç içerisinde iki kişiden birinin bir hareketiyle, bir sözü ile silinememesi..
En hafif ifadesi ile toyluk..

bu konuyu daha once , baska bir arkadasin yapmis gibi anlatmissin diger bir konunda...
Hep sasiriyorum su
KK da Sizin gibiler yuzunden...:47:

ayseunal
ayseunal isimli üye çevrimiçidir (Online) Papatya

Giriş tarihi
Jan 2012

Ufak bir soru ? Yaşanılan bir olay ve bir soru...

Benim tanıdığım birisinin başından geçen bir olay...Tanıdığım kız tarafı.Düğüne 1 ay kalmıştı.Her şey hazırdı.Gelinlik,düğün salonu,eşyaların siparişi,ev tutulmuştu...Kız,adamdan habersiz,adama danışmadan evlenmek için tuttukları eve eski okuldan normal bir erkek arkadaşını ve ailesini yemeğe davet ediyor.(adam,o erkeği hiç görmemiş ve yüzyüze konuşmamış...ve nişanlısına öylesine ne yapıyorsun diye telefon açtığında misafirlerinin geleceğini öğreniyor kızdan-yani en son onun haberi olmuş) Daha sonra adam,bu olayı düğüne 1 ay kala her şey hazırken evlilik mantığına tamamen ters buluyor...ve nişan sona eriyor.ben ilk başta adamı yadırgamıştım,farklı düşünmüştüm.ama sonra düşününce benim eşim nişanlıyken benim tanımadığım bir kızı(ister kardeşim ister arkadaşım desin) ve ailesini benden habersiz ya da en son benim haberim olacak şekilde, beraber tuttuğumuz eve yemeğe davet etseydi şu anda eşimle evli olmazdım sanırım diye düşünüyorum...yani sonra adama hak verdim.çünkü evlilik mantığına ters bir haraket yapmış tanıdığım kız diye düşündüm.Allah korusun eşim böyle bir hareket yapsın...eşimi çok seviyorum....Sizin fikirleriniz nedir arkadaşlar? Kaç kişi benim gibi düşünüyor ya da benden farklı düşünüyo

Son düzenleme:
bu konuyu daha once , baska bir arkadasin yapmis gibi anlatmissin diger bir konunda...
Hep sasiriyorum su
KK da Sizin gibiler yuzunden...:47:

ayseunal
ayseunal isimli üye çevrimiçidir (Online) Papatya

Giriş tarihi
Jan 2012

Ufak bir soru ? Yaşanılan bir olay ve bir soru...

Benim tanıdığım birisinin başından geçen bir olay...Tanıdığım kız tarafı.Düğüne 1 ay kalmıştı.Her şey hazırdı.Gelinlik,düğün salonu,eşyaların siparişi,ev tutulmuştu...Kız,adamdan habersiz,adama danışmadan evlenmek için tuttukları eve eski okuldan normal bir erkek arkadaşını ve ailesini yemeğe davet ediyor.(adam,o erkeği hiç görmemiş ve yüzyüze konuşmamış...ve nişanlısına öylesine ne yapıyorsun diye telefon açtığında misafirlerinin geleceğini öğreniyor kızdan-yani en son onun haberi olmuş) Daha sonra adam,bu olayı düğüne 1 ay kala her şey hazırken evlilik mantığına tamamen ters buluyor...ve nişan sona eriyor.ben ilk başta adamı yadırgamıştım,farklı düşünmüştüm.ama sonra düşününce benim eşim nişanlıyken benim tanımadığım bir kızı(ister kardeşim ister arkadaşım desin) ve ailesini benden habersiz ya da en son benim haberim olacak şekilde, beraber tuttuğumuz eve yemeğe davet etseydi şu anda eşimle evli olmazdım sanırım diye düşünüyorum...yani sonra adama hak verdim.çünkü evlilik mantığına ters bir haraket yapmış tanıdığım kız diye düşündüm.Allah korusun eşim böyle bir hareket yapsın...eşimi çok seviyorum....Sizin fikirleriniz nedir arkadaşlar? Kaç kişi benim gibi düşünüyor ya da benden farklı düşünüyo
inkar etmiyorum zaten,sadece o zaman anlatamamıştım o cesareti bulamamıştım kendimde..şimdi benim diyorum...

sizleri bunalttıysam hakkınızı helal edin,fakat insan dertleşmek istiyor.

ben de nişanlıdan ayrılan biri olarak seni çok iyi anlıyorum.. tek taraflı hata olmaz boş yere kendini yiyip bitirme bence canım. bir kere takdir ilahi diye bir şey var ki bunu başta kabullenerek neden böyle oldu demeyi, kendini yıpratmayı bırak.. olan olmuş biten bitmiş artık.. şöyle olsaymış böyle olsaymış demenin de alemi yok bence.. bunlar sadece seni üzer.. ki insanın keşke demesi en büyük çaresizliğidir.. yapma bunu, yazık sana.. daha hayat neler getirecek, bir bakmışsın her şey tepe taklakk hooppp sana geri dönmüş ya da seni gerçekten anlayan, seven biri çıkmış karşına.. nasıl bu kadar soğukkanlısın deme.. ben sanki yeni bir ilişkiye başlayabildim mi? hayır (Ben ayrılalı 8 ay oldu).. ama umudumu yitirmedim.. o benim kaderimse yine gelir bana ya da ben ona giderim.. ya da başka biri varsa kaderimde o gelir ya da ben karşılarım onu.. hayat böyle işte maalesef :((

Ben beyfendiye üzüldüm açıkcası.
Hata yapmışsınız bana göre. Birde o hatayı kabullenmeyip sonucunu ona ödetmişsiniz.
Sizde gurur varda onda yok mu?
Bence sözlenerek en doğrusunu yapmış. Bi yaştan ve yaşanmışlıklardan sonra insan mantığıyla hareket eder. Beyfendi birini sevmiş ve olmamış. Onun yerini doldurmakla uğraşmayıp mantık yolunda bi yuva kurma kararı almış. Sanırım bende yaşasam (Allah yaşatmasın.) aynısını yapardım.
Geçmiş olsun.
Olan olmuş biten bitmiş artık. Konuyu daha fazla irdeleyip deşelemeye gerek yok.
Bazı hatalar erken yapıldığında bi zamandan sonra hata olmaktan çıkıyor. Size yararlı tecrübelere dönüşüyor.
Hayatınıza devam etmekten başka yapabiliceğiniz birşey yok.
Mutlu olun ve tekrarlamamaya bakın. Hata denen şey asla 2.kez yapılmaz. Bilinçli eyleme girer.:34:

Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin.

Back
X