Pişmanlık

size katılıyorum...ayrıca handecim size birşey söylemek durumundaym..avatar fotografınızdaki bebek ne kadar yanlıs bir fotograf..
bunu sosyal aglarda kullanan ya da paylasanlar için cok ağır ithamlarda bulunuluyor.. gazeteye de cıktı bu fotoğrafı beğenenler de sapkınlık vs. gibi şeyler..
ben de ilk gördüğüm anda çok tepki göstermiştim.. belirtmek istedim

kac gundur bende yazacam bu avatar konusunda yazamadim bir turlu gercekten cok rahatsiz edici bir fotograf...:19:

Canim dikatli ol sonradan pisman olucan seyleri yapma, burda bu yüzden konu acan cok benimle evlenicketi iliskiden sonradan birakti giti diye.

Canim dikatli ol sonradan pisman olucan seyleri yapma, burda bu yüzden konu acan cok benimle evlenicketi iliskiden sonradan birakti giti diye.

evet haklısınız Allah kimseyi nefsiyle baş başa bırakmasın ama benim pişmanlığım yaptığım hatadan kaynaklı ve her seferinde pişman olup yine olması..kendimi suçlu hissetmem.İleri gitmeyi asla istemem ama bu kadarı bile olmamalıymış gibi geliyor

Yani bu vicdan azabını nasıl atacağım içimden :(

Şimdiye kadarkilerin üstünde durmayın. Öyle istemişsiniz, öyle olmuş. Ama mâdem bu sizi bu kadar yıpratıyor, isteklerinize gem vuracaksınız.

Yaptıklarınız bana göre olağandır, arkadaşlarınıza göre olağandır, kimine göre olması gerekendir, kimine göre ise olmaması gerekendir. Herkesin kendi görüşü, kendi hayatı. O yüzden sizin kendi doğrularınız olmalı, ve doğrularınızın arkasında durmalısınız. Çünkü doğru bildiğinizi yaptığınızda içiniz her daim rahattır, ayağınız yere sağlam basar. Ama aksi durumda sürekli pişmanlıklar yaşarsınız şimdi olduğu gibi, hem de durduk yere.

canm eger pişmansan yapma bencede üniversite hayatında cok karsılastığımız seyler bunlar biz ciddi düşünüoduk ama olmadı diyen ve ortada kalan b kız:((
zaten sen suan ciddi düşünsen nasıl olcak onun bi ailesi var sennde aynı sekilde bakalım aileler istycekmi??
sakın güvenme canm anlık heyecanına da sakın kapılma..
ben kimseyi yargılayamam ahlak bekcisi filan da deilim ama kaldramayacagn yükün altına girme derimm..

Yani bu vicdan azabını nasıl atacağım içimden :(

Hayat devam ediyor.Yaptiginiz hatalara donmeyerek, daha akli basinda davranarak ve hic bir zaman kontrolu elden birakmayarak, bunu basaricagizi umuyorum.Beser hata eder, kader adalet eder.Hatalarimizdan ders aliyorsak, daha donup yapmiyorsak isi keskelere birakmiyorsak.O vakit vicdaninizda huzura ermis olacak.Ilerde evleneceginiz insani nasil istiyorsaniz, sizde oyle davranin..ilk pismanlik fayda verir, ama son pismanlik asla..

aman dikkat et...burada hep okuyoruz evlilik dışı hamile kalan arkadaşları.dönüşü olmayan hatalar yapma.93 yazıyor rumuzunda 93 doğumluysan bi dur zamanını bekle.herşeyi yaşında ve en uygun zamanında yaşa.

canm eger pişmansan yapma bencede üniversite hayatında cok karsılastığımız seyler bunlar biz ciddi düşünüoduk ama olmadı diyen ve ortada kalan b kız:((
zaten sen suan ciddi düşünsen nasıl olcak onun bi ailesi var sennde aynı sekilde bakalım aileler istycekmi??
sakın güvenme canm anlık heyecanına da sakın kapılma..
ben kimseyi yargılayamam ahlak bekcisi filan da deilim ama kaldramayacagn yükün altına girme derimm..

Katılıyorum, istisnalar haricinde herkes ilişkisinde "ciddi düşünür" ama ilişkilerin çoğu bitmeye mahkûmdur. Artık hayatı da, kişiliği de oturmuş insanlar bile ilişkilerinde aradıklarını bulamayabiliyorlar, veya aradıkları şeyin çok başka olduğunu fark edebiliyorlar, ve ilişkiler bitiyor. Kaldı ki siz yolun daha çok başındasınız. Hislerinizde samimi olduğunuza eminim, ama siz değişeceksiniz, o değişecek, zaman geçecek, ve ilişkiniz aynı kalmayacak. Yaşarken hiçbirimiz bilincine varamayız bunun, ama böyledir. Sizin doğru bildikleriniz de değişecek belki. Ama atıyorum 20 yıl sonra diyebilmelisiniz ki "şimdiki aklım olsa belki öyle olmazdı ama o zamanki düşüncem o şekildeydi, o zamanın şartları içinde yanlış dediğim bir şey yapmadım" Ama böyle bile bile kendinize aykırı davranışlarda bulunursanız suçluluk duygunuz gün geçtikçe büyüyecek, ve belki bir yerden sonra içinden çıkılmaz bir hâl alacak. O yüzden önce kendinizi tartmanız, sonra da ona göre davranmanız lazım. Yoksa biz ne desek boş. Bakın her kafadan bir ses çıktı bile.

Katılıyorum, istisnalar haricinde herkes ilişkisinde "ciddi düşünür" ama ilişkilerin çoğu bitmeye mahkûmdur. Artık hayatı da, kişiliği de oturmuş insanlar bile ilişkilerinde aradıklarını bulamayabiliyorlar, veya aradıkları şeyin çok başka olduğunu fark edebiliyorlar, ve ilişkiler bitiyor. Kaldı ki siz yolun daha çok başındasınız. Hislerinizde samimi olduğunuza eminim, ama siz değişeceksiniz, o değişecek, zaman geçecek, ve ilişkiniz aynı kalmayacak. Yaşarken hiçbirimiz bilincine varamayız bunun, ama böyledir. Sizin doğru bildikleriniz de değişecek belki. Ama atıyorum 20 yıl sonra diyebilmelisiniz ki "şimdiki aklım olsa belki öyle olmazdı ama o zamanki düşüncem o şekildeydi, o zamanın şartları içinde yanlış dediğim bir şey yapmadım" Ama böyle bile bile kendinize aykırı davranışlarda bulunursanız suçluluk duygunuz gün geçtikçe büyüyecek, ve belki bir yerden sonra içinden çıkılmaz bir hâl alacak. O yüzden önce kendinizi tartmanız, sonra da ona göre davranmanız lazım. Yoksa biz ne desek boş. Bakın her kafadan bir ses çıktı bile.

her cümlesine katılıyorum yazdıklarının :46: ne arkadaşlar gördük hamileyim ne yapacağım diyen.bekaretim gitti ne yapcam diyen.bi anlık zevk için hayatlar kararabiliyor.çok üzücü.Allah çocuklarımızdan uzak tutsun böyle haberleri.25 yaşındayım daha bekarım ama çocuğum olduğunda neler yapacak nasıl büyüyecek korkuyorum şimdiden yapacağı hatalardan

Son düzenleme:
xxxxxxxxxxxxxxxxxx

Dini icerikli yorumlar yapmak konulari dine getirmek yasak... Her forumda yoneticiler uyari yapmaktan bikti siz her forumda ahlak tellali gibi ordan cikip illaki konulari bu noktaya getiriyorsunuz. Hep dikkat ediyoum yorumlariniz bu yonde artik yakinda yonetimden bence uyari alirsiniz gibime geliyor bu tarz yorumlari birakin forum kurallarina aykiri!

Son düzenleyen: Moderatör:
tecavüz falan yok zorla degil ya kendinde istiyorsun sonra pisman oluyorsun..ya pisman olacagin seyler yapma yada yaptiklarindan pisman olma..bu kadarda kafani takma..yasadiklarinin kendine olan saygini bozmasina izin verme....

Dini icerikli yorumlar yapmak konulari dine getirmek yasak... Her forumda yoneticiler uyari yapmaktan bikti siz her forumda ahlak tellali gibi ordan cikip illaki konulari bu noktaya getiriyorsunuz. Hep dikkat ediyoum yorumlariniz bu yonde artik yakinda yonetimden bence uyari alirsiniz gibime geliyor bu tarz yorumlari birakin forum kurallarina aykiri!

katiliyorum ama ne yapipi ne edip herseyi dine getiriyorlar,..

:46::46::46::46::46:

Pişman olmanı gerektirecek birşey yaşamıyorsun ki. Sadece bir basamak daha yukarı çıkma diyeceğim sana. İste o zaman hoş olmayan sonuclar olabilir.

kesinlikle yanlış yapıyorsun. Ben nişanlıyım üstelik 27 yaşındayım senin yaptıklarını yapmıyorum. Ateşle barut nefsine hakim olmalı. hepimiz aşığız seviyoruz ama bazı şeyler zamanında yaşanmalı. Üstelik erkeklere guven olmaz bunu unutma. Hele hele daha 93 lüysen ki küçüksün daha şimdi sana oyle gelmiyor eminim ama inan boyle yaşanmışlıklar için ciddi düşünceler için küçüksün. Yapma kullandırtma kendini. Seviyosa seni her türlü sabretsin beklesin

bende bunu anlamıyorum ya

ileri gitmekle gitmemek arasında bence ahlaki açıdan fark yok.
ama maddesel olarak kadın olmuyo ya kendini ve evleneceği insanı kandırmış oluyorsun bence
sonuçta mahremini görüyo ve sana dokunuyo mu?????

bu yasadıkların cok dogal, herkes yasıo, elele tutusmak gıbı, yok efendım dogal bı ıhtıyac vs vs yorumlara acaip kızıorum. kız sanırım 93 lü yani daha 18 ınde. bu yasanılanları doğal gıbı gosterilmesine deli oluyorum. sonra toplum ahlakı, genclık dejenere oldu denıyor. niyeee?? bunları normal gorenler yuzunden. helal haram kavramına girmeyelim, herkes dinini istediği sekılde yasar dıyenlere de kızıyorum. arkadasım dinin sartı şurtu bellidir. istenildigi sekilde yasanması fikri sacmadır. bazıları bazı seylerı eksık bazı seylerı fazla yapar. onlarda hanesıne yazılır.

kızım bak aklını basına al. ailen senı okumaya gondermiş. yarın obur gun bi diploman olsun, elin ekmek tutsun, ayaklarının ustunde durabilesin, kimseye muhtac olmayasın dıye!!! sen gıtmıs orda neler yapıosun. evlendıkten sonra ıstedıgın kadar yaşıcaksın zaten bunalrı. cok mu zor 3-5 yıl dişini sıkmak. yalnız kalma erkek arkadasınla... yarın öbur gun topic acarsın acaba hamıleyım dıye...

birbirimizi seviyoruz ve ciddi düşünüyoruz..beni sevdiğinden de eminim.hatta gelecek planları yapıyor sürekli falan.ama sonuç olarak hata yaptığımızı düşünüyorum fazla yakınlaşarak :/

ilişkinizin boyutu ve pişmanlığın seni ilgilendirir. o konuda bişey diyemem. sonundaki pişmanlıpa değiyo herhalde ki bişeyler yaşamaya devam ediyosun.

benim diyeceğim o ki, erkeklerin evlenme planları yapmasına fazla güvenme. benim arkadaşımın erkek arkadaşı bugün yarın istemeye gelcez deyip duruyodu. kız söz elbisesi falan bakıyodu o derede. tabi ilişkileri de ileri boyutlardaydı. sonunda ne oldu biliyo musun? adamın evli olduğu ortaya çıktı.

o kadar çok gördüm duydum ki bu örnekleri...

daha 93 doğumlusun neyini ciddi düşünüyorsun acaba.

ya da ciddi düşünsen ne olur düşünmesen ne olur.

sonradan pişman olacağın davranışları sergilememeye çalış sonra daha çok üzülürsün.

Back
X