- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.343
- 148
Medyamız da pek tarafsız pek güzel mesajlar veriyor.
Haberlerde yapılacak eylemden bahsedildi ve haberin sonunda "hayvanseverler ayakta fakat saldırılar da ortada!" dedi ve bitirdi.
Yazık diyorum.
hey allahım lafı çevirdiğim falan yok.ben önceki mesajlarımdakinin aksini zaten söylemiyorum.ne demek istediğim gayet net açık.ben hiçbir canlının öldürülmesini savunacak bir canlıya acımayacak bir insan değilim.allah aşkına bu konuda da uyutulsaydı diyorsunuz biraz hayatın gerçekleriyle de yüzleşin.yaşadığım yerde bir ayı annemi parçalamış olsa ,hala da çoluğumun çocuğumun hayati tehlikesi olsa uyutulsun diyemi bekliycem alırım elime tüfeği öldürmeye kalkarım tabi.bu benim vicdansız olduğumu mu gösterir.kim bunu yapan adama vicdansız,bir ayıya nasıl kıydın der.ucuz kurtardınız der büyük ihtimal.ama bir adam kalksa ormana zevk için ayı avlamaya gitse vicdansız olur.yemek için hayvanları kesiyoruz vicdansızmı oluyoruz.burda da bu pitbulları kalabalık yaptılar diye veya böyle bir sebepten öldürdülerse çok kötü ama bulundukları yerde zararlı olmaya başladılarsa insanlara başka hayvanlara zarar verdilerse malesef sonuç böyle olmuştur ve yapacak birşey yoktur.ha bunlar doğuştan saldırgan olmadıkları halde insanlar tarafından bu hale getiriyorlarsa ki bunu da yeni öğrendim gerçekten buna tepki gösterilmeli ve buna son verilmeli.
aslında benim burda birşeyler yazıp durmamın bir anlamı yok ama birşeyler yazılınca da yazmadan duramıyorum.anlaşılmamak sinirimi bozdu.ayı örneğini geçelim buna ayı köpek başka dediniz.tamam başka örnek vereyim.sokakta gidiyorum diyelim karşıma bir pitbul çıktı.çocuğuma saldırmaya kalktı.hatta çocuğumda olmasın yoldan geçen başka bir insana saldırmaya kalktı.imkanım olsa elimde bir silah olsa o saldırıyı engellemek için evet öldürürüm.herşeyin temel sebeplerine iniyorsunuz ya bunu da böyle değerlendirip aslında onu insanlar saldırgan yaptışu an onun bir suçu yok birşey yapmayım diye olaya seyirci mi kalayım.veya köpeği ellerimle o insandan ayırmaya mı çalışayım.bunu aslında herkes yapar da ben açık açık söyleyince rahatsız ediyor.bunu yaparım diye ben hayvanlara acımıyor olmuyorum.evde gördüğüm böceği bile öldürmek istemem pencereden çıkarmayı tercih ederim.bazıları yazmış evet ben pitbulların doğuştan saldırgan olduğunu sanıyordum.sonradan öğrendim insanlar tarafından saldırganlaştırıldığını.iki durumda da hayvan suçlu olmuyorki.mesela aslanlar saldırgan hayvanlardır.karşılaşsak saldırır.ben şimdi aslanlardan nefret ederim gördüğümüzde öldürmeliyiz mi diycem.aslanlar suçlu mu olcak doğuştan saldırganlar diye.mantığım bu değildi benim.sadece mecbur kaldığımızda bazı hayvanları öldürmek zorunda kalabiliriz dedim.yukarda da bir örnek verdim.bence öldürmek zorunda kalmak için geçerli bir sebep.ama şunu söylemek isterim.canımız tehlikede olmadıktan sonra hiçbir hayvanı öldürmeye hakkımız olamaz.
saldırmaya kalktığını nasl anlayacaksınız? bazı köpekler oynamak istediklerinde hırlayıp üzerine atlarlar. sahibi onu kontrol altına alabilir.
taciz etmeye kaltı,laf attı diye hiçbir psikopatı,sapığı vurmuyoruz. ama köpeği vurucaz. bence mantık nasıl olsa hapis cezası yok bu mantığın vermiş olduğu cesaretle bunu düşünebiliyor birçok insan malesef....
ayrıca yanınızda silah taşımak ruhsat vb. şeyler dolayısıyla biraz sıkıntı yaratabilir. onun yerine alın bir şişe su. korktuğunuzda 'saldırgan'köpeğe atın suyu. anında kaçacaktır. köpekleri ayırmak ve uzaklaştırmak için kullanabilirsiniz bu yöntemi.
gözlerinin içine sevgiyle baktığımızda hiçbir hayvan saldırmaz.
benim 3 köpeğim var. rott'um elinde poşet olan insanların yanına güçlü bir şekilde çeker.aklı fikri yiyecek. golden retrieverim:çok tatlı ve uysal görünüşü var. ama siyah giyimli biri ona elini uzatsın anında ısırır. eşimi ve komşumuzu üzerlerinde koyu renk kıyafetleri varken yaraladı.dünyanın en sakin köpeğidir sözde... ama eğitemedik...takıntılı bir köpek... minyatür pincherim de illaki havlar ve boyu kısa olduğu için insanlar onu ciddiye almıyor.köpeğin karakteri ve sahibinin eğitimde ki ısrarı çok önemlidir.
ve hiçbir köpek insanın insana verdiği zararı veremez kimselere...
aslında benim burda birşeyler yazıp durmamın bir anlamı yok ama birşeyler yazılınca da yazmadan duramıyorum.anlaşılmamak sinirimi bozdu.ayı örneğini geçelim buna ayı köpek başka dediniz.tamam başka örnek vereyim.sokakta gidiyorum diyelim karşıma bir pitbul çıktı.çocuğuma saldırmaya kalktı.hatta çocuğumda olmasın yoldan geçen başka bir insana saldırmaya kalktı.imkanım olsa elimde bir silah olsa o saldırıyı engellemek için evet öldürürüm.herşeyin temel sebeplerine iniyorsunuz ya bunu da böyle değerlendirip aslında onu insanlar saldırgan yaptışu an onun bir suçu yok birşey yapmayım diye olaya seyirci mi kalayım.veya köpeği ellerimle o insandan ayırmaya mı çalışayım.bunu aslında herkes yapar da ben açık açık söyleyince rahatsız ediyor.bunu yaparım diye ben hayvanlara acımıyor olmuyorum.evde gördüğüm böceği bile öldürmek istemem pencereden çıkarmayı tercih ederim.bazıları yazmış evet ben pitbulların doğuştan saldırgan olduğunu sanıyordum.sonradan öğrendim insanlar tarafından saldırganlaştırıldığını.iki durumda da hayvan suçlu olmuyorki.mesela aslanlar saldırgan hayvanlardır.karşılaşsak saldırır.ben şimdi aslanlardan nefret ederim gördüğümüzde öldürmeliyiz mi diycem.aslanlar suçlu mu olcak doğuştan saldırganlar diye.mantığım bu değildi benim.sadece mecbur kaldığımızda bazı hayvanları öldürmek zorunda kalabiliriz dedim.yukarda da bir örnek verdim.bence öldürmek zorunda kalmak için geçerli bir sebep.ama şunu söylemek isterim.canımız tehlikede olmadıktan sonra hiçbir hayvanı öldürmeye hakkımız olamaz.
Siz kendinizi ifade edemezseniz anlaşılamazsınız, bu gidişle sinir hastası bile olursunuz allah muhafaza dikkat edin kendinize.. Saçma sapan örnekler veriyorsunuz, her verdiğiniz örnek, bir öncekinden daha saçma olmaya başladı. Artık bir yerde durup, olayın en başında saçmaladığınızı kabul edin ve susun! Sizin ve o narin sinirleriniz için bir öneri yalnızca.
bence örneklerim gayet mantıklı ve kendimi de gayet net anlatabildiğimi düşünüyorum ama anlamamaya çalışan birileri olunca karşımda böyle oluyor.neyse daha fazla çaba sarfetmeye gerek yok.kendini hayvansever olarak nitelendiren kişilerin ortak özelliği bu aslında.(bu cümlede hayvansever hayvanları seven kişi anlamına gelmiyor)
Tanımadığım, fikirlerini anlattığı kadarıyla hiç benimsemediğim ve kabul edemeyeceğim, hatta bu fikirlerden dolayı kendisinden tanımadan hoşlanmadığım birileri hakkında hiçbir zaman bir şey yapmam. Bu şey, anlamamaya "çalışmak" olsa da yapmam. Çabanıza hayranım, çırpındınız ama olmadı. İlk mesajınızda şuursuzca sarfettiğiniz sözler yüzünden, arkadan gelen çırpınışlar göz boyayamadı.. Beni kim ne olarak nitelendirirse nitelendirsin, umrumda olmaz haklı olmadıkça. Hayvansever kelimesinin farklı bir anlamı olduğunu da söylemişsiniz, sözün bittiği yersiniz ilahi
Diğer konulardaki yazılarınıza cevap yazmaya bile kendimi yormayacağım, fakat psikoloji konusunda yazmadan edemeyeceğim. Bölümünde okuduğum bu dalda yeni bir ekol yarattınız. Tebrikler, bütün kuramcıları bırakıp sizden kitap yazmanızı bekliyorumbu forumda kimseyle ağız dalaşına girmek adetim değildi ama en sonunda o da oldu.aslında birçok kez genel yazdım ama ağız dalaşına dönüştü en sonunda.evet kendini hayvansever olarak adlandıran kişilere insanın derdini anlatması imkansız çünkü bu insanlarda bence hoşgörü denen birşey yok.daha önce dediğim gibi hayvansever derken hayvanları seven değil,içinde insanlara karşı kin olan ve o çaresizlikle hayvanlara aşırı şekilde bağlanmış kişilerden bahsediyorum.normal bir insan zaten bütün canlıları sever.sadece insanları sevip hayvanları sevmeyen ya da hayvanları sevip insanları sevmiyorum diyen birinin hiç normal olduğunu düşünmüyorum.sizin yazdığınızdan alıntı yaptım diye bu yazdığımla sizi kasdetmiyorum.burda birçok kişi insanlardansa hayvanları tercih ederim yazmış da.bunu çok saçma buluyorum.evet hayvanlara aşırı şekilde bağlanmanın açıklaması bu bence.hayvanları çok severken onları korumaya çalışırken insanlara da saygılı olmak gerekir.gerçekten ya nerde insanlar tarafından yalnız bırakılmış insanlarla geçinemeyen insan varsa evine hayvan dolduruyor.aşırı bağımlı hayvanlara.bu bir psikolojik hastalık bence.allaha şükür çok iyi bir ailede büyüdüm çok iyi dostlarım var eşimle çocuğumla gerçekten mutluyum.bu yüzden zaten hayattaki bütün canlıları seviyorum.insanlara düşman olup hayvanlar gerçek dostlarımız insanlar kötü aslında diyecek bir psikolojide olmadım hiç.
Diğer konulardaki yazılarınıza cevap yazmaya bile kendimi yormayacağım, fakat psikoloji konusunda yazmadan edemeyeceğim. Bölümünde okuduğum bu dalda yeni bir ekol yarattınız. Tebrikler, bütün kuramcıları bırakıp sizden kitap yazmanızı bekliyorum
Tavrınıza bakarsak bölümünüzü pek yansıtamadınız bence, en azından kişisel sınırlar konusunda bile aynı bakış açısına sahip olmadığımıza kanaat getirdim. Tanımadığınız kişilere örneğin bana saygı çerçevesinde "siz" yerine "sen" diye hitap etmenizden bunu çıkarıyorum. Size iyi günler, iyi tahliller; bizler deli hayvanseverleriz, birbirimizi anlıyoruz ve böyle çok mutluyuzsenin okuduğun bölümde ben de yüksek lisans yapıyorum yaptığım tahlili son derecede mantıklı buluyorum.hayvan beslemek son derece sağlıklı bir davranıştır.hatta ben hayvanlardan korksam da bahçeli bir evim olsa çocuğumun bu duyguyu tadabilmesi için evime bahçede besleyebileceğim hayvanlar alırım.evet beslediğin hayvana da çocuğun gibi bağlanıyorsun bunu yaşamadım değil bilirim bu da normal ama bir insan insanlardan uzaklaşıp sırf hayvanlara aşırı şekilde bağlanıyorsa,artık iletişim kurduğu sadece onlar olduysa bu tuhaf.böyle insanlar da o kadar çokki.bundan bahsetmiştim ben.bütün hayvan besleyenler deli demedim tabiki de.
Tavrınıza bakarsak bölümünüzü pek yansıtamadınız bence, en azından kişisel sınırlar konusunda bile aynı bakış açısına sahip olmadığımıza kanaat getirdim. Tanımadığınız kişilere örneğin bana saygı çerçevesinde "siz" yerine "sen" diye hitap etmenizden bunu çıkarıyorum. Size iyi günler, iyi tahliller; bizler deli hayvanseverleriz, birbirimizi anlıyoruz ve böyle çok mutluyuz
bu forumda kimseyle ağız dalaşına girmek adetim değildi ama en sonunda o da oldu.aslında birçok kez genel yazdım ama ağız dalaşına dönüştü en sonunda.evet kendini hayvansever olarak adlandıran kişilere insanın derdini anlatması imkansız çünkü bu insanlarda bence hoşgörü denen birşey yok.daha önce dediğim gibi hayvansever derken hayvanları seven değil,içinde insanlara karşı kin olan ve o çaresizlikle hayvanlara aşırı şekilde bağlanmış kişilerden bahsediyorum.normal bir insan zaten bütün canlıları sever.sadece insanları sevip hayvanları sevmeyen ya da hayvanları sevip insanları sevmiyorum diyen birinin hiç normal olduğunu düşünmüyorum.sizin yazdığınızdan alıntı yaptım diye bu yazdığımla sizi kasdetmiyorum.burda birçok kişi insanlardansa hayvanları tercih ederim yazmış da.bunu çok saçma buluyorum.evet hayvanlara aşırı şekilde bağlanmanın açıklaması bu bence.hayvanları çok severken onları korumaya çalışırken insanlara da saygılı olmak gerekir.gerçekten ya nerde insanlar tarafından yalnız bırakılmış insanlarla geçinemeyen insan varsa evine hayvan dolduruyor.aşırı bağımlı hayvanlara.bu bir psikolojik hastalık bence.allaha şükür çok iyi bir ailede büyüdüm çok iyi dostlarım var eşimle çocuğumla gerçekten mutluyum.bu yüzden zaten hayattaki bütün canlıları seviyorum.insanlara düşman olup hayvanlar gerçek dostlarımız insanlar kötü aslında diyecek bir psikolojide olmadım hiç.
Durumu ağız dalaşına çeviren sizsiniz. Mantıklı-mantıksız muhakemesi yapmadan her aklınıza geleni buraya yazdığınız için söyledikleriniz tutarsız.
Ortada bir acizlik,kin falan yok, siz hangi dünyada yaşıyorsunuz da bunları gözlemlediniz?? NORMAL bir insan, "amaan canım haketmişlerdir de ondan öldürülmüşlerdir" tarzında bir yorumu yapamaz! Hiçbir canlı için!!!
Kimi kastediyorsanız onun yazısından alıntı yapın o zaman! Yazdığınız her mesaj bana cevap niteliğinde olduğu için, ben de her mesajınıza cevap yazıyorum.
Onların düşüncesi o demek ki, sizi bağlayan, etkileyen herhangi bir şey var mı onların hayvanları tercih etmesinde?? Gözlemlerinizi tek yönden bakarak yapmışsınız anlaşılan, psikolojik tahlillerinize hiç lafım yok zaten, yine süpersiniz!
Sahipleri tarafından sorumsuzca ve sorunlu şekilde yetiştirildiği için birine zarar vermiş hayvanları tek kalemde yargılayabiliyorsunuz ya, onların size ihtiyacı yok! Siz çok iyi olan aileniz, çok iyi dostlarınız, eşiniz ve çocuğunuzla mutlu yaşantınıza devam edin.
Durumu ağız dalaşına çeviren sizsiniz. Mantıklı-mantıksız muhakemesi yapmadan her aklınıza geleni buraya yazdığınız için söyledikleriniz tutarsız.
Ortada bir acizlik,kin falan yok, siz hangi dünyada yaşıyorsunuz da bunları gözlemlediniz?? NORMAL bir insan, "amaan canım haketmişlerdir de ondan öldürülmüşlerdir" tarzında bir yorumu yapamaz! Hiçbir canlı için!!!
Kimi kastediyorsanız onun yazısından alıntı yapın o zaman! Yazdığınız her mesaj bana cevap niteliğinde olduğu için, ben de her mesajınıza cevap yazıyorum.
Onların düşüncesi o demek ki, sizi bağlayan, etkileyen herhangi bir şey var mı onların hayvanları tercih etmesinde?? Gözlemlerinizi tek yönden bakarak yapmışsınız anlaşılan, psikolojik tahlillerinize hiç lafım yok zaten, yine süpersiniz!
Sahipleri tarafından sorumsuzca ve sorunlu şekilde yetiştirildiği için birine zarar vermiş hayvanları tek kalemde yargılayabiliyorsunuz ya, onların size ihtiyacı yok! Siz çok iyi olan aileniz, çok iyi dostlarınız, eşiniz ve çocuğunuzla mutlu yaşantınıza devam edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?