pitbulllar ve ötenazi

Helal olsun sana

Sadece bencillikten ibaret yaşıyorlar, beyin basmıyor ve tükendim bu tip insanlardan.

Hayvan şirinlik yapsın sadece; gezmesin,yemesin,s ....sın, tepki vermesin, ortada dolaşmasın, her istenileni yapsın.

Kedi besliyorum ben 9 taneler, her birinin huyu suyu ayrı, istedikleri gibi yaşıyorlar, bana itaat etmeden seviyorum onları, canlılar işte, bunu anlamak neden bu kadar zor.

Bazen sokak kapımı açtığımda falan komşularla karşılaşıyoruz; kaplan görmüş bakıyorlar el kadar hayvana =) ufacık anlaşmazlıklarda hemen tehdit ediliyorum, seni belediyeye şikayet edeceeeeemmmm. Eeee neden noldu, apartman tamiratı ile kedilerimin ne ilgisi var ? Yok ama olsun şikayet edicem

Geçenlerde biri sitenin bahçesinde oturmuş, ölen kedimin arkasından konuşuyor ; bembeyaz, kocamandı, bizim baby kadar vardı (baby sokağımızın köpeği, yaklaşık 40-45 kg), şero bahçeye çıkınca çocukları nereye saklayacağımı bilemiyordum (oğlumu hafta sonları tasmasıyla çıkarırdım), çok korkunçtu, bir de pis anlatamam (kar gibi oğlumun arkasından denecek laf mıdır ya) Ben tabi kedimden daha korkuncum =)

Böyle insanların içinde, dert anlatmaya çalışıyoruz arada sizler gibilere denk gelince hazine bulmuş gibi oluyorum, iyi ki varsınız

canım belediye hiçbişi yapamaz sana öyle dediklerinde ben belediyeyi çağırıcam sizi götürsünler diye de ben öyle yapa yapa mahallede adım deliye çıktı hayvanları savunmam delilik derecesine geldiyse ne mutlu bana valla

Ya biliyorum bir şey yapamayacaklarını, belediye ile ne savaşlarım oldu benim :) ama hatırlama ve abartının dozu dehşet, oğlum öleli 2 yıl oldu, ben hala yas tutuyorum, akıl sağlığım yerinden oynamış neredeyse üzüntüden kadın neredeyse zil takıp oynayacak. Evde zaptedilemez kaplan besledim sanki. Bu arada hepimizin adı deliye çıktı zaten :) ne laflar arkamdan hem bana hem ablama, anlayamadım hiç. Bir de çocuk esirgemeye gidin takımı var, sanki hiç insan sevmezmişiz gibi. Bazen direnme gücümü yitiriyorum hadi şimdi anlat bu şapşallara kötü köpek yoktur , kötü sahip vardır olayını

Hayır delilik derecesinde değil,siz doğru ve doğal olanı yapıyorsunuz.
İnsan olarak bir görevimiz de bizden daha güçsüz canlıları korumak.
Ama ülkemizde hayvan besliyorsan adın sosyetik kokoşa,sokak hayvanlarına yardım edip savunuyorsan deliye çıkar.
Sonra da dünyanın en merhametli en hoşgörülü milleti biziz diye edebiyat yaparlar.

Pitbullar saldırgan köpek diyenlere nasıl gülüyorum anlatamam..
Doğada tek saldırgan hayvan pitbull mu?
Aslanlar, kaplanlar, timsahlar, yırtıcı kuşlar varken pitbull neden bu kadar insanların gözüne batıyor?

Hayvanı doğal yaşam koşullarının olduğu yere toplasınlar o zaman.
Aslan veya kaplandan çok mu değersiz bu hayvan?

Nasıl yabani hayvanları doğal ortamlarında inceliyorlar, yaşam koşullarına uygun büyümlerini ve yetişmelerini sağlıyorlar, pitbullar da aynı kategoride olabilir. Onlara da sağlansın bu hak.

Saldırıyor diye bir canlıya kıyılmalı mı?

Ona kalırsa ne evlatlar var, annesini babasını hiçe sayan, para pul için saldıran.
Onlara da ötenazi yapılsın o zaman.
Ya da tecavüzcü yaratıklara.

Ben bu videoyu daha önce izlemiştim, hüngür hüngür de ağlamıştım.

Bu tip insanlara acıyorum.
Acıyorum, acıyorum.

Ama acımakla kalıyorum.

Pitbulların çenesi bilmem kaç ton basmaz ilerde beyni büyüyüp delirmez... Pitbullun çenesi diğer büyük köpeklerle hemen hemen aynıdır tek fark PITBULL İNATÇIDIR...... Terrier in inatçılığı vardır tuttuğun bırakmaz... Ayrıca ısırma, saldırma oranlarına bakıldığında terrier lerin (bilmeyenler için söyleyeyim hani şu herkesin "ayyyyyy çook şeker bi kere sevebilir miyiiiimmm ayyy tüyleri ne güzel ne tatlı vs vs vs dediği hatta çocuklarına oyuncak olsun diye alan malların da olduğu köpek türü...) saldırma oranı pitbullardan çok daha fazladır...

Pitbull un tek farkı ısırdığını bırakmamasıdır... Saldırma oranı terrierden bile düşük olan bir cinstir... Anlayamadık , anlatamadık....

[video=youtube;k3ZmyPlcQIc]http://www.youtube.com/watch?v=k3ZmyPlcQIc&feature=related[/video]

Bu video gerekli cevaptır diye düşünüyorum...

Kucapa alınıp gezilen kokoş köpekler varya saçını falan bağlıyorlar(teriyer işte) onlar daha saldırgan oluyor

Video çok güzel ama abartısız söylüyorum benim kedim bu Pitbull'un 5 katı kadar şiddetli ısırıp saldırıyor. Kediler köpekler gibi değiller biliyorsunuz keyif düşkünü bir canlı, sadık ama köpek gibi de değil. Sinirlenince bir ısırıyor ki anlatamam 3 aydır hala geçmeyen iz bıraktı kaç defa, bayağı da kanlar içinde kaldım yani. Aldığımda yetişkindi belki öyle huy edinmiştir biz de kızdırmıyoruz onu, kızdırmazsak minnoş gibidir tırnak bile çıkarmaz, ama siniri de fenadır. Bunu neden anlattım çünkü bu bir kedi, kimse kediler vahşidir saldırgandır demiyor. Benim kedim laboratuvar ortamında mı üretildi acaba Genleriyle oynamışlar kaplan geni var Pitbull'un adı çıkmış işte. Bir de diyorlarya "Ben öldürülmesine karşıyım, ben merhametliyim hayvanseverim benim kedim köpeğim var ama pitbull saldırgan bik bik bik" Yok efendim siz merhametli falan değilsiniz, siz sadece cahilsiniz. Öyle vikipedi falan hikaye, veritabanlarından bilimsel kaynak okuyacaksın, öğreneceksin.

almanyada bir hayvanat bahcesinde dunyanın en tehlikeli turu yazan bir bolum varmıs ve iceriye girdiginizde sadece bir ayna duruyormus bence buda herseyin özeti dunyanın en tehlikeli canlıları biziz..pitbullar laboratuvar kopegi sen orda kopegin geniyle oyna sonra vay efendim vahside öldürelim yahu nasıl bir mantık bu ya oyuncakmı bu hayvanlar..pitbulları resmen vahsi olması icin yetistiriyolar sonrada o hayvanlar suclu oluyor insanlarda zaten bahane arıyor öldürmeye!!!!! yahu bizim sitede 4-5 tane kedi vardı pek sekerlerdi sitede onları beslerdik ordan gecerkende severdik 2 tanesi pek bi sevecendi gecen bir baktıkki uc bes tane pislik belediyeyi aramıs o kedileri gotursunler diye o iki tane guzelligi yakalamıslar ah ettim umarım Allahda acısını cıkarsın diye hayvanlardan rahatsız gecimsiz cirkefligine boyle isler pesinde olanlardan nefret ediyorum lanet olsun boyle insanlara

Son düzenleme:

size katılıyorum bende bahsetmıstım en tehlikelı varlıklar ınsanlardır diye.ama bu ayna orneği cok iyi düşünülmüş gercekten.

"bu pitbullar kaç çocuğa saldırdı,öldürdü.yani saldırgan bir köpek.kendi sahibini bile öldürebiliyor.bu kadar çok abartmaya gerek yok bence.öyle gerekmiştir belki.gerçi başka bir yol da seçilebilirdi.bir canın yok edilmesine elbette üzülürüz ama dediğim gibi belki öyle gerekmişti.belki tehlikeli olmuşlardı.bir insana bir çocuğa zarar vereceklerine,hatta diğer köpeklere de çok zarar veriyorlar.başka bir cana zarar geleceğine böyle olması gerektiyse yapacak birşey yok.büyük ihtimal böyle bir sebepledir diye düşünüyorum.ama bir pitbula bilerek zevk için işkence yapan bir insan görüntüsü falan olsaydı farklı düşünürdüm ben." düşünceleri size ait değil miydi?? Bu mudur vicdandan anladığınız sizin?? Kendi kendine yaşarsa yaşasın ama yoluma çıkmasın, sahibi yüüznden birine saldırırsa da, amaan öyle gerekmiş canım, yapacak bir şey yok. Güldürmeyin beni lütfen...

evet aynen benim sözlerim.tamam pitbulların insanlar tarafından saldırgan hale getirildiğini bilmiyordum.tek farklı yorumum şu olabilir buna sebep bu köpekleri saldırgan hale getirenlerdir.keşke bu yapılmasaydı da bu olmasaydı.size birşey sorcam geçenlerde olan birşey.bir yerde ayı saldırıları oluyordu.bir iki insanı parçalayıp öldürdü.devlete seslendiler birşey yapılmadı ayıyı yakalayan falan olmadı.oradaki köylüler de ne yaptı aldılar ellerine tüfekleri ayıyı öldürmek için ava çıktılar.sonra ne oldu bilmiyorum da neyse öldürdüler diyelim.bunu da biri çekip internete verse o görüntüleri izlediğinizde cani insanlar biz böyleyiz işte falan mı diyecektiniz.ha sebebini bilmeyince öyle derdiniz muhtemelen.ama bu sebeple öldürmek zorundaydılar adamların babası veya karısı parçalandı.biri daha ölmesin diye öldürmek zorundalar.
ben videoyu daha izlemedim ama arkadaşlardan adamların zevk için yapmadığı belli yazanlar olmuş.birinden emir aldıkları belli.belki böyle birşey olabilir diye düşündüm direk.çünkü öldürülen sokak köpeği kedi falan olsa derdimki büyük ihtimal sırf kalabalık yapmasınlar uğraşmayalım diye öldürülmüştür diye düşünürdüm daha tepkili olurdum.ama pitbulların saldırganlığı bilindiğinden böyle bir olay olabileceğini düşündüm.vicdansız oldum niyeyse.sanki hayvanları öldürelim acımayalım dedim.

Lafı çevirmeyin lütfen,önceki mesajlarınızda söyledikleriniz ortada! Ayı yabani bir hayvandır, doğada yaşar, kendi doğal hayatında, o hayatın gerektirdiği şekilde. Aç kalırsa insan da etten olduğu için ona da saldırır, düşünme yeteneği bunun doğru olmadığını anlayacak düzeyde değildir çünkü. O hayvancık da kesinlikle öldürülmemeliydi! Uyutularak yeniden doğal hayatına salınmalıydı, gelişmiş ülkelerde yapılan uygulama gibi... İki konu arasındaki farkı anlayabilmişsinizdir umarım??
Madem bilmiyorsunuz, pitbulllar hakkında bir fikriniz yok madem, yorum yapmayın o zaman! Ağzı olan konuşuyor, oturduğu yerden, ne demek istediğini bile düşünmeden bile konuşuyor!

hey allahım lafı çevirdiğim falan yok.ben önceki mesajlarımdakinin aksini zaten söylemiyorum.ne demek istediğim gayet net açık.ben hiçbir canlının öldürülmesini savunacak bir canlıya acımayacak bir insan değilim.allah aşkına bu konuda da uyutulsaydı diyorsunuz biraz hayatın gerçekleriyle de yüzleşin.yaşadığım yerde bir ayı annemi parçalamış olsa ,hala da çoluğumun çocuğumun hayati tehlikesi olsa uyutulsun diyemi bekliycem alırım elime tüfeği öldürmeye kalkarım tabi.bu benim vicdansız olduğumu mu gösterir.kim bunu yapan adama vicdansız,bir ayıya nasıl kıydın der.ucuz kurtardınız der büyük ihtimal.ama bir adam kalksa ormana zevk için ayı avlamaya gitse vicdansız olur.yemek için hayvanları kesiyoruz vicdansızmı oluyoruz.burda da bu pitbulları kalabalık yaptılar diye veya böyle bir sebepten öldürdülerse çok kötü ama bulundukları yerde zararlı olmaya başladılarsa insanlara başka hayvanlara zarar verdilerse malesef sonuç böyle olmuştur ve yapacak birşey yoktur.ha bunlar doğuştan saldırgan olmadıkları halde insanlar tarafından bu hale getiriyorlarsa ki bunu da yeni öğrendim gerçekten buna tepki gösterilmeli ve buna son verilmeli.

Bulunduğunuz yerde bir ayı ailenize saldırırsa eline tüfeği alıp onu öldürmek, cinayettir. Evet cinayet , çünkü ya ayı doğal ortamında değildir ya da siz onun yaşam alanına girerek suç işlemişsinizdir. Ayı bunu düşünemeyecek kapasitede olduğuna göre, insan olarak siz düşüneceksiniz. İnsana saldırması öldürülmesini meşrulaştırmaz. Hele de bazı türleri tehlike altında bulunan bir canlının.

Pitbullara gelince, gerçekten bilmeden yazıyorsunuz, bahane hep aynı, insana zarar verdiyse ! Vermişse ne olmuş, sorumluya bakacaksınız, hayvana değil. Bu şekilde yetiştirilmiş binlerce pitbull var, ne yapıcaz şimdi, öldürecek miyiz o kadar hayvanı , bu mudur vicdan ???

Medyamız da pek tarafsız pek güzel mesajlar veriyor.
Haberlerde yapılacak eylemden bahsedildi ve haberin sonunda "hayvanseverler ayakta fakat saldırılar da ortada!" dedi ve bitirdi.
Yazık diyorum.

çok doğru, ayıların yaşam alanına tecavüz eden insanlardır...ormanlarını kesen, doğal meyvelerini talan eden kendisine tarla tapan çay bahçesi, fındık bahçesi bilmem ne açan insanoğludur...sonra kendi yaptığını hiç düşünmeden, saldırıyor diye onu öldürmeyi hak gören de insandır...kendi pis egolarını tatmin için farklı türlerin kırmasını yaratıp, ona vahşilik ve güç aşılayan insandır ( pitbulların nasıl ortaya çıktığını araştırın bir zahmet internet elinizin altında) hayvanların doğal döngüsünü bozup, onları artık bir başına doğal ortamlarında yaşayamayacak hale getirip, apartman dairelerine mahkum kılan insandır...bu dünyanın tek, yegane sahibini kendisi sanan, herşeyin yalnızca onun hizmetine sunulduğunu düşünüp umarsızca harcayan da insandır....hayvanlar, yeme içme, kendisini koruma içgüdüsü ile hareket ederler, yaptıkları şeyin sebebi vardır...vahşi hayvanlar karınları doyduktan sonra avladıkları hayvanı diğer hayvanlar için bırakırlar oysa insanoğlu hepsini ve hatta daha fazlasını kendisine ister...dünyanın bugün böyle olmasının tek sebebi insanın doymak bilmez açgözlülüğüdür...

oysa doğa ana kendi döngüsünde herkesi doyurabilecek kadar vericidir...açgözlülükle başedemez yalnızca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…