sokakta bi şerefsiz köpeğini kedime saldırtmıştı felç oldu bir kaç ayda anca iyileşti kediyide ordan geçen polisler kurtarmış (buna çok şaşırmıştım) . bu yıl bir çocuk çocuk deidiğime bakmayın 18 yaşında falan köpeği kediyi kıstırmış oda izleyip eğleniyor .gittim köpeyi tuttum sakince uzaklaştırmaya çalıştım . sonra eve girip elime aldığım sopayla çocuğu biraz patakladım .hayvan bile anlıyor yapma diyince insan müsvettesinin umrunda değil .asıl sorun hayvanlar değil insanlarda . geçen altı kedi yavrusunu çuvala koyup boş bir arsaya atmışlar .birde gelip insanlar çocuklarımız zarar görüyor demesinler .ben kaç çocuğun elinden hayvan kurtardım sayısını hatırlamıyorum bile
O kadar güzel açıklamışsınız ki, ne bir eksik ne bir fazla.
Dünyada her şey insanı odak alıyor, insan korkuyorsa köpek yok edilsin, insan korkuyorsa köpek orada yaşamasın, insan rahatsız oluyorsa köpek atılsın.
Yok öyle bir şey! Ben bu anlayışı bir türlü sindiremiyorum, sindiremeyeceğim. Doğan her canlı eşit yaşam hakkına sahiptir. Teknoloji insanın elinde diye koca dünyayı kendi isteğimize göre düzenlemeye hakkımız yok. Önce insan diye bir şey yok! Sen köpekten korkuyorsan yaklaşmayacaksın sokak köpeğine, korkan köpek kaçıyor ve sana yaklaşmıyor zaten. Bir çoğunuz karşı çıkacaktır ama söylemeden edemedim.
Sadece bencillikten ibaret yaşıyorlar, beyin basmıyor ve tükendim bu tip insanlardan.
Hayvan şirinlik yapsın sadece; gezmesin,yemesin,s ....sın, tepki vermesin, ortada dolaşmasın, her istenileni yapsın.
Kedi besliyorum ben 9 taneler, her birinin huyu suyu ayrı, istedikleri gibi yaşıyorlar, bana itaat etmeden seviyorum onları, canlılar işte, bunu anlamak neden bu kadar zor.
Bazen sokak kapımı açtığımda falan komşularla karşılaşıyoruz; kaplan görmüş bakıyorlar el kadar hayvana =) ufacık anlaşmazlıklarda hemen tehdit ediliyorum, seni belediyeye şikayet edeceeeeemmmm. Eeee neden noldu, apartman tamiratı ile kedilerimin ne ilgisi var ? Yok ama olsun şikayet edicem
Geçenlerde biri sitenin bahçesinde oturmuş, ölen kedimin arkasından konuşuyor ; bembeyaz, kocamandı, bizim baby kadar vardı (baby sokağımızın köpeği, yaklaşık 40-45 kg), şero bahçeye çıkınca çocukları nereye saklayacağımı bilemiyordum (oğlumu hafta sonları tasmasıyla çıkarırdım), çok korkunçtu, bir de pis anlatamam (kar gibi oğlumun arkasından denecek laf mıdır ya) Ben tabi kedimden daha korkuncum =)
Böyle insanların içinde, dert anlatmaya çalışıyoruz arada sizler gibilere denk gelince hazine bulmuş gibi oluyorum, iyi ki varsınız
canım belediye hiçbişi yapamaz sana öyle dediklerinde ben belediyeyi çağırıcam sizi götürsünler diye deben öyle yapa yapa mahallede adım deliye çıktı hayvanları savunmam delilik derecesine geldiyse ne mutlu bana valla
amacına ulaşmıştır umarım bu video ve herseyı kanıtlamış.ama bayıldım ya aralarındaki diyaloğa . haala yapıysun ama sürtüklük diyoBu video gerekli cevaptır diye düşünüyorum...
Pitbulların çenesi bilmem kaç ton basmaz ilerde beyni büyüyüp delirmez... Pitbullun çenesi diğer büyük köpeklerle hemen hemen aynıdır tek fark PITBULL İNATÇIDIR...... Terrier in inatçılığı vardır tuttuğun bırakmaz... Ayrıca ısırma, saldırma oranlarına bakıldığında terrier lerin (bilmeyenler için söyleyeyim hani şu herkesin "ayyyyyy çook şeker bi kere sevebilir miyiiiimmm ayyy tüyleri ne güzel ne tatlı vs vs vs dediği hatta çocuklarına oyuncak olsun diye alan malların da olduğu köpek türü...) saldırma oranı pitbullardan çok daha fazladır...
Pitbull un tek farkı ısırdığını bırakmamasıdır... Saldırma oranı terrierden bile düşük olan bir cinstir... Anlayamadık , anlatamadık....
almanyada bir hayvanat bahcesinde dunyanın en tehlikeli turu yazan bir bolum varmıs ve iceriye girdiginizde sadece bir ayna duruyormus bence buda herseyin özeti dunyanın en tehlikeli canlıları biziz..pitbullar laboratuvar kopegi sen orda kopegin geniyle oyna sonra vay efendim vahside öldürelim yahu nasıl bir mantık bu ya oyuncakmı bu hayvanlar..pitbulları resmen vahsi olması icin yetistiriyolar sonrada o hayvanlar suclu oluyor insanlarda zaten bahane arıyor öldürmeye!!!!! yahu bizim sitede 4-5 tane kedi vardı pek sekerlerdi sitede onları beslerdik ordan gecerkende severdik 2 tanesi pek bi sevecendi gecen bir baktıkki uc bes tane pislik belediyeyi aramıs o kedileri gotursunler diye o iki tane guzelligi yakalamıslar ah ettim umarım Allahda acısını cıkarsın diye hayvanlardan rahatsız gecimsiz cirkefligine boyle isler pesinde olanlardan nefret ediyorum lanet olsun boyle insanlara
kızdığımın sahip olduğunun gayet farkındayım.çünkü evet birçok hayvan sahibine çok kızıyorum.çünkü ben hayvanlardan çok korkan biriyim.hayvan sahiplerinin birçoğu bu konuda anlayışsızlar.mesela bu yaz sahildeyiz.birisi köpeğini getirmiş köpek oradan oraya koşuyorburaya kadar sorun yok.sonuçta o köpek de yerinde oturacak değil.eve gitmeye karar verdim rahatça oturamıyacağımı anladım.kibarca köpeğinizi tutabilir misiniz,sahil yoluna geçicem korkuyorum da geçemiyorum dedim.bana ters ters baktı tutamam dedi.ben bu korkuyu yenemiyorum malesef ama bu tarz tavırlarla çok sık karşılaşıyorum .sanki korkmak suç, hayvana hakaret demek.bunu kasdetmiştim.
niye vicdansız oldum anlayamadım.benim hayvanları sevmediğimi nerden çıkardınız.ben o videoyu daha izlemedim bile.bir kere youtube ta bir pisliğin topuklu ayakkabıyla kedi yavrularını ezdiği bir video izledim.çok etkilendim.bu tarz videolar izleyemiyorum.böyle bir video olsa yorumum çok farklı olurdu.bunu sadece belki öyle gerekmiştir diye değerlendirdim.ha laf olsun diye yapıldıysa çok kötü diye de belirttim hatırladığım kadarıyla.vicdansız değilim merak etmeyin.geçen evimizin bahçesine kedi yavruları gelmiş.evden süt getirdik,içirdik.kedi yavrusundan bile korkarım,bir de huylanırım sütü koydum kaçtım o ayrı.kedilere çocuğun biri tekme attı ona tepkimi gösterdim.bunu yazmam komik oldu ama vicdansız olmadığımı kanıtlamak için salak gibi böyle birşeyi de yazdım yani artık.hayvanlarla bir arada olmayı pek tercih etmem açıkcası ama ölmelerini acı çekmelerini kesinlikle isteyemem
"bu pitbullar kaç çocuğa saldırdı,öldürdü.yani saldırgan bir köpek.kendi sahibini bile öldürebiliyor.bu kadar çok abartmaya gerek yok bence.öyle gerekmiştir belki.gerçi başka bir yol da seçilebilirdi.bir canın yok edilmesine elbette üzülürüz ama dediğim gibi belki öyle gerekmişti.belki tehlikeli olmuşlardı.bir insana bir çocuğa zarar vereceklerine,hatta diğer köpeklere de çok zarar veriyorlar.başka bir cana zarar geleceğine böyle olması gerektiyse yapacak birşey yok.büyük ihtimal böyle bir sebepledir diye düşünüyorum.ama bir pitbula bilerek zevk için işkence yapan bir insan görüntüsü falan olsaydı farklı düşünürdüm ben." düşünceleri size ait değil miydi?? Bu mudur vicdandan anladığınız sizin?? Kendi kendine yaşarsa yaşasın ama yoluma çıkmasın, sahibi yüüznden birine saldırırsa da, amaan öyle gerekmiş canım, yapacak bir şey yok. Güldürmeyin beni lütfen...
evet aynen benim sözlerim.tamam pitbulların insanlar tarafından saldırgan hale getirildiğini bilmiyordum.tek farklı yorumum şu olabilir buna sebep bu köpekleri saldırgan hale getirenlerdir.keşke bu yapılmasaydı da bu olmasaydı.size birşey sorcam geçenlerde olan birşey.bir yerde ayı saldırıları oluyordu.bir iki insanı parçalayıp öldürdü.devlete seslendiler birşey yapılmadı ayıyı yakalayan falan olmadı.oradaki köylüler de ne yaptı aldılar ellerine tüfekleri ayıyı öldürmek için ava çıktılar.sonra ne oldu bilmiyorum da neyse öldürdüler diyelim.bunu da biri çekip internete verse o görüntüleri izlediğinizde cani insanlar biz böyleyiz işte falan mı diyecektiniz.ha sebebini bilmeyince öyle derdiniz muhtemelen.ama bu sebeple öldürmek zorundaydılar adamların babası veya karısı parçalandı.biri daha ölmesin diye öldürmek zorundalar.
ben videoyu daha izlemedim ama arkadaşlardan adamların zevk için yapmadığı belli yazanlar olmuş.birinden emir aldıkları belli.belki böyle birşey olabilir diye düşündüm direk.çünkü öldürülen sokak köpeği kedi falan olsa derdimki büyük ihtimal sırf kalabalık yapmasınlar uğraşmayalım diye öldürülmüştür diye düşünürdüm daha tepkili olurdum.ama pitbulların saldırganlığı bilindiğinden böyle bir olay olabileceğini düşündüm.vicdansız oldum niyeyse.sanki hayvanları öldürelim acımayalım dedim.
Lafı çevirmeyin lütfen,önceki mesajlarınızda söyledikleriniz ortada! Ayı yabani bir hayvandır, doğada yaşar, kendi doğal hayatında, o hayatın gerektirdiği şekilde. Aç kalırsa insan da etten olduğu için ona da saldırır, düşünme yeteneği bunun doğru olmadığını anlayacak düzeyde değildir çünkü. O hayvancık da kesinlikle öldürülmemeliydi! Uyutularak yeniden doğal hayatına salınmalıydı, gelişmiş ülkelerde yapılan uygulama gibi... İki konu arasındaki farkı anlayabilmişsinizdir umarım??
Madem bilmiyorsunuz, pitbulllar hakkında bir fikriniz yok madem, yorum yapmayın o zaman! Ağzı olan konuşuyor, oturduğu yerden, ne demek istediğini bile düşünmeden bile konuşuyor!
hey allahım lafı çevirdiğim falan yok.ben önceki mesajlarımdakinin aksini zaten söylemiyorum.ne demek istediğim gayet net açık.ben hiçbir canlının öldürülmesini savunacak bir canlıya acımayacak bir insan değilim.allah aşkına bu konuda da uyutulsaydı diyorsunuz biraz hayatın gerçekleriyle de yüzleşin.yaşadığım yerde bir ayı annemi parçalamış olsa ,hala da çoluğumun çocuğumun hayati tehlikesi olsa uyutulsun diyemi bekliycem alırım elime tüfeği öldürmeye kalkarım tabi.bu benim vicdansız olduğumu mu gösterir.kim bunu yapan adama vicdansız,bir ayıya nasıl kıydın der.ucuz kurtardınız der büyük ihtimal.ama bir adam kalksa ormana zevk için ayı avlamaya gitse vicdansız olur.yemek için hayvanları kesiyoruz vicdansızmı oluyoruz.burda da bu pitbulları kalabalık yaptılar diye veya böyle bir sebepten öldürdülerse çok kötü ama bulundukları yerde zararlı olmaya başladılarsa insanlara başka hayvanlara zarar verdilerse malesef sonuç böyle olmuştur ve yapacak birşey yoktur.ha bunlar doğuştan saldırgan olmadıkları halde insanlar tarafından bu hale getiriyorlarsa ki bunu da yeni öğrendim gerçekten buna tepki gösterilmeli ve buna son verilmeli.
Bulunduğunuz yerde bir ayı ailenize saldırırsa eline tüfeği alıp onu öldürmek, cinayettir. Evet cinayet , çünkü ya ayı doğal ortamında değildir ya da siz onun yaşam alanına girerek suç işlemişsinizdir. Ayı bunu düşünemeyecek kapasitede olduğuna göre, insan olarak siz düşüneceksiniz. İnsana saldırması öldürülmesini meşrulaştırmaz. Hele de bazı türleri tehlike altında bulunan bir canlının.
Pitbullara gelince, gerçekten bilmeden yazıyorsunuz, bahane hep aynı, insana zarar verdiyse ! Vermişse ne olmuş, sorumluya bakacaksınız, hayvana değil. Bu şekilde yetiştirilmiş binlerce pitbull var, ne yapıcaz şimdi, öldürecek miyiz o kadar hayvanı , bu mudur vicdan ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?