pko, çikolata kisti: laparoskopi/tüp bebek tedavisi?

ahdar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2016
35
16
3
41
merhabalar,

5 senelik evliyim, 2 senedir de anne olmak istiyorum. son 6 ayım tahliller, hsg, yumurta takibi ile geçti,
yumurtalığımda 1,5 cm bir kistim mevcuttu, pko da var ve takiplerimde yumurtalığım ve alt batında sıvı görüntüsü izliyordu doktorum, sıvıdan örnek alındı patolojiye gitti, çok şükür kötü bir rahatsızlık çıkmadı.
araştırmalar sonucu çikolata kistim olduğunu ve o sıvının da bu kist sebebiyle olduğunu öğrendik, tabi sıvının gebe kalmaya da engel olduğunu.
yine de yumurtam geliştirildi çatlatıldı, yumurta takibi ile gebe kalamadım ne yazık ki, o su spermin yumurtaya ulaşmasına engel oluyormuş.
doktorumla haziran ayında tüp bebek tedavisine başlamaya karar verdik. hamile kaldığım takdirde doğumda çikolata kistini de temizlemeyi uygun buldu aslında doktoruma güveniyorum.
tahlil sonuçlarımı gören bir başka kadın doğum doktoru da öncelikle laparoskopik yöntemle kisti almayı uygun buldu.

çikolata kisti için yapılan cerrahi müdahaleler de yumurta rezervine zarar verebiliyormuş. amh testim yapıldı onun sonucunu bekliyorum, rezervim nasıl ona göre karar vereceğim... laparoskopi olmadan tüp bebek tedavisine başlarsam da başarısız olup keşke demekten korkuyorum :/
3. gün hormonlarım da şöyle;

tsh 1,3
fsh 7,6
lh 5,3
estradiol 14
prolaktin 11.4

çikolata kisti olup da tedavisini sürdüren ve tüp bebek tedavisi ile gebe kalan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.

merhabalar,

5 senelik evliyim, 2 senedir de anne olmak istiyorum. son 6 ayım tahliller, hsg, yumurta takibi ile geçti,
yumurtalığımda 1,5 cm bir kistim mevcuttu, pko da var ve takiplerimde yumurtalığım ve alt batında sıvı görüntüsü izliyordu doktorum, sıvıdan örnek alındı patolojiye gitti, çok şükür kötü bir rahatsızlık çıkmadı.
araştırmalar sonucu çikolata kistim olduğunu ve o sıvının da bu kist sebebiyle olduğunu öğrendik, tabi sıvının gebe kalmaya da engel olduğunu.
yine de yumurtam geliştirildi çatlatıldı, yumurta takibi ile gebe kalamadım ne yazık ki, o su spermin yumurtaya ulaşmasına engel oluyormuş.
doktorumla haziran ayında tüp bebek tedavisine başlamaya karar verdik. hamile kaldığım takdirde doğumda çikolata kistini de temizlemeyi uygun buldu aslında doktoruma güveniyorum.
tahlil sonuçlarımı gören bir başka kadın doğum doktoru da öncelikle laparoskopik yöntemle kisti almayı uygun buldu.

çikolata kisti için yapılan cerrahi müdahaleler de yumurta rezervine zarar verebiliyormuş. amh testim yapıldı onun sonucunu bekliyorum, rezervim nasıl ona göre karar vereceğim... laparoskopi olmadan tüp bebek tedavisine başlarsam da başarısız olup keşke demekten korkuyorum :/
3. gün hormonlarım da şöyle;

tsh 1,3
fsh 7,6
lh 5,3
estradiol 14

bence oönce lapraskopi ol sonra tüp bebek düsün bende 5 yıllık evliyim 4 yıldır bebek istiyorum ama olmadı ve hiç bi sorun olmadıgı soylendi 3 aşılama 2 tüp bebek negatif gördüm :( ve 20 gün önce lapraskopik hipereskopi yapıldı arastırılmak için ve yine bi sorun yokmus cok sukur gercekten hiç korkulacak bişey degil 3 gün bile surmuyo sıkıntıların tüp bebek yaptırsanda o sıvının bebegin tutunmasına engel oldugunu biliyorum duydum ama sen bilirsin tabiki yinede canım rabbim gönlümüze göre versin
prolaktin 11.4

çikolata kisti olup da tedavisini sürdüren ve tüp bebek tedavisi ile gebe kalan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.

Merhabalar konu tam benlik.
6cm civarında çikolata kistim vardı tüpümde hidrosalpenks şüphesi vardı sıvı birikmesi gibi tabi böyle şüpheyle tup bebek yaptirmadik. İstanbula gittik eşimle . Laparoskopi olmam gerekiyordu iyi bir doktor olsun istedik . Gittim laparoskopi oldum . Ameliyattan önce tüm Hormonlarım normaldi aynı zamanda pko luyum. Şubat ayında laparoskopi oldum zor bir süreci benim için. Ve dün adetin 2. Gün tahlillerimi yaptırdım e2 değerim biraz yüksek çıktı çok üzüldüm . Sana tavsiyem iyice araştır ameliyata hemen karar verme. Tüp bebege başlamayı planlıyoruz temmuzda

Geçmiş olsun inşallah tüp bebek tedavisine gerek kalmadan anne olursunuz.
kendi doktorumu dinlemeye karar verdim, gelen adetimden sonra tüp bebek tedavisine başlayacağız nasipse.
Gerçekten çok zor işler, Allah herkese yardımcı olsun.
Amh. Değerinizi ölçtürdünüz mü?

Geçmiş olsun inşallah tüp bebek tedavisine gerek kalmadan anne olursunuz.
kendi doktorumu dinlemeye karar verdim, gelen adetimden sonra tüp bebek tedavisine başlayacağız nasipse.
Gerçekten çok zor işler, Allah herkese yardımcı olsun.
Amh. Değerinizi ölçtürdünüz mü?
Laparoskopiden sonra baktiramadim korkuyorum

Laparoskopi zarar veriyor fakat kisti aldırmamak da rezervi düşürüyor, çelişki işte.

Laparoskopiden önce rezervim gayet iyiydi ama şimdi :(( çok sinirlerim bozuk bu aralar . Ne yapacağımı bilmiyorum . Pko da var. Eşimde morfoloji sorunu da var

Laparoskopiden önce rezervim gayet iyiydi ama şimdi :KK43:( çok sinirlerim bozuk bu aralar . Ne yapacağımı bilmiyorum . Pko da var. Eşimde morfoloji sorunu da var
bizde sperm sayısı az, pko da var allah yardımcımız olsun.

yücel karaman da laparoskopi yaptırmışsınız konularınızı okudum da, çok iyi bir hekim yumurtalığınıza, rezervinize zarar gelmemiştir allahın izniyle. tüp bebek tedavisini nerede yaptıracaksınız?

bizde sperm sayısı az, pko da var allah yardımcımız olsun.

yücel karaman da laparoskopi yaptırmışsınız konularınızı okudum da, çok iyi bir hekim yumurtalığınıza, rezervinize zarar gelmemiştir allahın izniyle. tüp bebek tedavisini nerede yaptıracaksınız?
Evet canim Yücel bey de laparoskopi oldum çok iyi bir hekim evet ama çok endişeliyim yine de. Benim eşimde de problem ah canım arkadasim sorunlarımız çok benzer. Tüp bebekte kararsizim aslında .mersindeyim adanada acıbadem var ama ben istanbul düşünüyorum . Yine yucel karaman veya Maslak acıbadem . Şişli memorial da olabilir demiştim ama vazgeçtim sonra .siz ne düşünüyorsunuz peki

Benimde 5.9 cmlik bi çikolata kistim vardı... 2 yıl önce ameliyat oldum laparoskopi ondan sonra bi 6 ay kendimiz denedik olmadı ondan sonra tedavi sürecim başladı... Bi aşılama benzeri bir tedavi kimyasal gebelik. İkincisi tüp bebek kimyasal gebelik. Üçüncü tüp bebek hamile kaldım ama malesef 1.5 aylıkken düştü :( çok zor bir süreç. Şimdi biraz kendi haline bırakmak istedim. İnşallah güzel haberler alırız tez vakitte hep beraber

Benimde 5.9 cmlik bi çikolata kistim vardı... 2 yıl önce ameliyat oldum laparoskopi ondan sonra bi 6 ay kendimiz denedik olmadı ondan sonra tedavi sürecim başladı... Bi aşılama benzeri bir tedavi kimyasal gebelik. İkincisi tüp bebek kimyasal gebelik. Üçüncü tüp bebek hamile kaldım ama malesef 1.5 aylıkken düştü :KK43: çok zor bir süreç. Şimdi biraz kendi haline bırakmak istedim. İnşallah güzel haberler alırız tez vakitte hep beraber
İnsallah canim. Peki eşiniz de bir sorun var mı. Dna hasarına baktırdınız mi

İnsallah canim. Peki eşiniz de bir sorun var mı. Dna hasarına baktırdınız mi
Sağol canım. Eşim de bir sorun yok. DNA hasarı konusunda birşey söylenmedi bize. Doktorumda yönlendirmedi hiç o yüzden bilemiyorum

Sağol canım. Eşim de bir sorun yok. DNA hasarı konusunda birşey söylenmedi bize. Doktorumda yönlendirmedi hiç o yüzden bilemiyorum
üç kere aynı üzüntüyü yaşamışsınız, süreç zaten zor bir de kayıplar olmuş, allah yardımcın olsun. bence de dna hasarı, genetik inceleme yapılmasını araştırın.

bir süre dinlenip uzaklaşıp enerjinizi toplarsınız inşallah kolaylıklar bulsun sizi.

Evet canim Yücel bey de laparoskopi oldum çok iyi bir hekim evet ama çok endişeliyim yine de. Benim eşimde de problem ah canım arkadasim sorunlarımız çok benzer. Tüp bebekte kararsizim aslında .mersindeyim adanada acıbadem var ama ben istanbul düşünüyorum . Yine yucel karaman veya Maslak acıbadem . Şişli memorial da olabilir demiştim ama vazgeçtim sonra .siz ne düşünüyorsunuz peki

doktorumun özel muayenehanesi var, tüp bebek işlemlerini de florence nightingale ivf merkezinde yapıyor. adet olsam da başlasam sabırsızlığındayım... brüksel tüp bebek merkezini çevremden çok duydum, kendi doktorumdan bir tereddütüm olsa oraya giderdim sanırım. acıbadem hakkında bi bilgim yok. bu iş biraz da nasip işi canım, inşallah kolaylıklar olsun bundan sonrasında.

üç kere aynı üzüntüyü yaşamışsınız, süreç zaten zor bir de kayıplar olmuş, allah yardımcın olsun. bence de dna hasarı, genetik inceleme yapılmasını araştırın.

bir süre dinlenip uzaklaşıp enerjinizi toplarsınız inşallah kolaylıklar bulsun sizi.
Malesef :( Allah hepimizin yardımcısı olsun güç versin... İlk ikisinde farklı bir doktordaydım ve çok pişmanım şuanki doktorumdan memnunum genetiği konuştuk ama gerekli görmedi. Önlemleri ona göre almıştı. Zaten son kaybımda grip olmuştum ateşim çok çıktı 2 gün belki de bahane oldu bilemiyorum ama ben daha çok ona yoruyorum çünkü değerlerim güzel yükseliyordu :( inşallah güzel haberleri yakın zamanda alırız

Malesef :KK43: Allah hepimizin yardımcısı olsun güç versin... İlk ikisinde farklı bir doktordaydım ve çok pişmanım şuanki doktorumdan memnunum genetiği konuştuk ama gerekli görmedi. Önlemleri ona göre almıştı. Zaten son kaybımda grip olmuştum ateşim çok çıktı 2 gün belki de bahane oldu bilemiyorum ama ben daha çok ona yoruyorum çünkü değerlerim güzel yükseliyordu :KK43: inşallah güzel haberleri yakın zamanda alırız

amin inşallah. ilkinde meşhur merkezlerden birine mi gittiniz? şimdi nereye gidiyorsunuz?

allah cümlemize yardım etsin.

doktorumun özel muayenehanesi var, tüp bebek işlemlerini de florence nightingale ivf merkezinde yapıyor. adet olsam da başlasam sabırsızlığındayım... brüksel tüp bebek merkezini çevremden çok duydum, kendi doktorumdan bir tereddütüm olsa oraya giderdim sanırım. acıbadem hakkında bi bilgim yok. bu iş biraz da nasip işi canım, inşallah kolaylıklar olsun bundan sonrasında.
Canim.ne güzel yorum yapmışsın . Bende brüksele sıcak bakıyorum hayırlısı olsun inşallah . Ben de haziran mi temmuzda mi başlasam diye düşünüyorum .

Canim bence gidin bir dna hasarına baktirin birde eşinle ikiniz kromozom analizine baktirin derim .

Canim.ne güzel yorum yapmışsın . Bende brüksele sıcak bakıyorum hayırlısı olsun inşallah . Ben de haziran mi temmuzda mi başlasam diye düşünüyorum .
ben adet olduğumda başlayacağım inşallah. hayırlısı olsun canım.
maddi olarak da hazırsan temmuza iteleme bence.

ben adet olduğumda başlayacağım inşallah. hayırlısı olsun canım.
maddi olarak da hazırsan temmuza iteleme bence.
Ramazan ayına denk geliyor ya nasıl olur bilmiyorum .
Sen hiç denedin.mi tup bebek canim

Back
X