- 3 Ekim 2011
- 750
- 161
- 133
- Konu Sahibi rontgen_26
-
Merhabalar
Bu benım ılk mesajım Internet'ten ınofolıc hakkında araştırma yaparken bu sıteyı gördüm yorumları okudum ve belkı benımle aynı durumu yaşayan varsa dıye paylaşmak ıstedım. Bır suredır hamıle kalmaya çalışıp başaramıyorum doktorum ınofolıc kullanmamı onerdı ve günde 1 doz almaya başladım.her zaman duzenlı 28 günde bır oldugum halde bu ay regli olamadım uzerınden 10 gün gectı hala bırsey yok predıctor alıp baktım hamılede degılım. Bu şeklide bir yan etkide yazmıyor. Benımle aynı sorunu yaşayan var mı acaba?
Merhaba geçen ay yani ilk kullanmaya başladığım ay 7 gün gecikti adetim bu ay gene öyle olacak sandım ama adet başlangıcı bugün kendini gösterdi. Normalde ben 3 ay düzenli gidiyorsa 1 ay düzenim bozuluyor bu şekilde adet oluyorum birazda kendimi psikolojik olarak etkilediğim zaman adetim kesin gecikiyor.
Yaramass canım sanırım aramızda en şanslı sensin hemen göbüşün bebişlendiben gene adet oldum sanırım hiç başaramayacağım anne olmayı her ay adet olduğumda psikolojik olarak çöküşe geçiyorum hep kötü kötü düşünceler geliyor aklıma ÇOK ÜZÜLÜYORUM
canım aslında sorunda burada kötü düşünceler bırak düşünme kötü şeyler ben yaşadıklarımdan bunu anladım ilk evlendiğim zamanlar nasılsa pko var tedavisiz kalamam diye diye kendimi yedim bitirdim 1.yılımızada dolmuştu belki kilo verirsem en azından
adetlerim düzene girer dedim diyetisyene başladım artık tek derdim kilo vermekti bebeği filan unutmuştum 2.5 ay boyunca toplamda
9 kilo verdim adet oldum ve bir ay sonra hamiş kaldım :) ama doktorum sende pko var sende insülin direnci var fazla umutlanma
dedi durdu beni çıldırttı tansiyonlarımı 16 lara yükseldi o minicik kalbi atan bebeğimin kalbi belki de sırf bu yüzden stresten durdu
tabi ben yine kilo aldım filan mart ayında kürtaj olmuştum derken eşimle bir tatile çıkalım dedik arkadaşlarımızda bize eşlik etti
tek düşündüğüm artık gezmek tozmak eğlenmekti rejimde yapmıyodum herşeyi sallamıştım anlayacağınız derken yine 2 ay adet görmemiştim tam adet söktürücü tarlusal alacaktım ki ya bebek varsa ?? dedim birde test alayım dedim sonra bir baktım yine hamiş kalmışım mucize resmen Rabbime şükürler olsun aratmadan verdi tekrar inşallah kucağımızada almayı nasip eder doktorumuda değiştirdim zaten bundan sonrası kısmet artık tek yapacağım şey ise dua işte böyle canım diyeceğim o ki kafana çok takma başka
şeylerle meşgul ol ama tabi çalışmalara da devamanlaştık mı beni dinle sen herşey güzel olacak inşallah
Canım teşekkür ederim desteğin için inşallah bu ay hiç kafama takmamaya çalışacağım kendimi durdurmam lazım kendimi dinlemeyi bırakmam lazım çok yıpranıyorum adet dönemi geçsin hemen umutlanmaya başlıyorum yeniden sonra gene hüsrana uğruyorum hamilelerin duası kabul olurmuş bizim içinde dua eder misin?
ederim tabi ki ne demek inşallah en kısa zamanda mutlui haberlerle gelin buraya sonra da birlikte bekleyelim
meleklerimizi Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah verdiği her şey için şükürler olsun nefes alabilmemiz bile
bir mucize değil mi zaten ?
Merhaba kızlar ben de bu ay inofolice başlayanlardanım. sabah 2 akşam 2 alıyorum ben. fazla mı diye düşünsem de benim gibi kullananlar var herhalde. umarım hepimizde işe yarar göbişlerimiz bebişle dolar...
ederim tabi ki ne demek inşallah en kısa zamanda mutlui haberlerle gelin buraya sonra da birlikte bekleyelim
meleklerimizi Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah verdiği her şey için şükürler olsun nefes alabilmemiz bile
bir mucize değil mi zaten ?
Yaramas sana birşey danışacağım ben pko hastalığını yeni öğrendim sen daha bilgilisindir pko olunca yumurtlama olmuyor mu acaba ben geçen ay ovulasyon testi kullandım yumurtlama günlerimi bulmak için hiç aynı derecede koyu olmadı yumurtlama olmuyorsa pkolu hamile kalan çok var nasıl oluyor? bilgin varsa yardım eder misin?
Canım bu rahatsızlığın dereceleri var , aslında olay şu yumurtlama hiç olmuyorsa bu zaten kısırlıktır bizim rahatsızlığımızda ise
yumurta oluşuyor ama yeterince büyüyemiyor büyüyemeyince çatlamıyor ve birike birike yumurtalıkta kalıp çürüyo doktorların
verdiği ilaçlar sayesinde diane35,belata,yasmine bu yumurtalar çatlayıp dışarı atılıyor böylece adet görüyoruz ancak bazı aylar
yumurta düzenli büyüyor ve çatlıyor böylece hamile kalabiliyoruz :)
Merhaba, bizde öyle 2 poşet sabah 2 poşet akşam aç karnına alıyorum prospektüsünde de o şekilde yazıyor doktorum da o şekilde önerdi. Sende de pko var mı?
Merhaba, bizde öyle 2 poşet sabah 2 poşet akşam aç karnına alıyorum prospektüsünde de o şekilde yazıyor doktorum da o şekilde önerdi. Sende de pko var mı?
Tamam canım anladım çok teşekkür ederim yani hamile kalma şansımız gene de var geçen ay ovulasyon testi yaptım hergün geçen gün biraz daha koyulaşmaya başladı ama hiç aynı koyulukta olmadı aynı koyulukta olunca yumurta çatlayacak oluşmuş demekmiş bende hiç aynı renkte koyulaşmayınca şaşırdım korktum açıkcası ama senin açıklamalarından sonra rahatladım demek geçen ay yumurtlamadım bu ay birde soğan kürü deneyeyim diyorum bakalım.
rica ederim canım aslında en önemlisi kafaya çok takmamak kafan rahat olursa herşey hayırlısıyla zamanı gelince oluyor zaten,
çok şükür tıp artık her derde deva bulabiliyor teknoloji çok gelişti hiç karamsar olma eğer pko varsa ve kilo problemin de varsa
doktorun glukofen yazabilir bu ilacı kullanıp hamile kalan bir çok pko lu var bu sitede ki bende kullanmıştım hem pko hem insülin direnci için şimdi çok şükür hem şekerim çok normal seviyelerde hemde hamiş kalabildim
Canım bana söylenen bir teşhis yok. Bu doktorum es geçtiği için de olabilir emin olamadığı için de. söylediği şey hamile kalana kadar bunu hamile kaldıktan sonra folic plus ı kullan. Bu hamile kalmayı kolaylaştırıyor idi. Kullanım önerisi de aç tok farketmez şeklinde yaptı. Ama ben aç almaya gayret ediyorum. En güzel yumyumlar bizimle olsuuuun :))
İnşallah bakalım bilmediklerimiz için birbirimize danıştığımız iyi oluyor burada benim doktorumda hamile kalmaya yardımcı olacağını söyledi hepsi aynı şeyi söylediğine göre bu kullandığımız ilaç inşallah işe yarar sizin kullandığınızda pembe kutu inofolic dimi ben onu kullanıyorumda. Bana doktorum 3 ay verdi bu ilacı 3 ay içeceğim başaramazsam yeniden kontrole gideceğim.
Bana 6 ay dedi doktorum. yani 3 ay olmazsa üzülme. evet, benimki de pembe kutu ama eczanelerde bulmakta çok zorlanıyorum. umarım işe yarar...
3 ay olmazsa zaten kontrolden sonra inofolic in yanına klomen verecek o şekilde kullanacağım. Bende eczanelerde bulmakta çok zorlanıyordum ama sonra bi eczane ile konuştum onlar sürekli benim için getiriyor yani artık zorlanmıyorum.
Kızlar çok şükür boş gebelik korkumu da atlattım kesemiz gayet düzgün Rabbime şükürler olsun Allah'ım
çok çok büyük
çok sevindim sağlıkla kucakla inşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?