slm arkadaslar,
bende pkoluyum
bekarken adetlerim duzenli sayilirdi ama mesela 40gunde bir filan olurdum, normal saniyodum o zamanlar,
2003'te evlendim sanki hemen cocugumuz olacakmis gibi 1yila yakin korunduk, sonra korunmayi birakinca bekle babam bekle bebek gelmedi, o zaman pko oldugumu hala bilmiyorum, neyse asilama tup bebek derken , bi dusuk yasadim dusukle birlikte hayal kirikligi ve hastaneden raporlarimi istedim o zaman dosyamda pko yazdigini gordum, arastirdim ve ne oldugunu kendim ogrendim, gecen yazda turkiyede doktor karamana gittik pko için metformin onerdi, bir yildir kullaniyorum ve seytan kulagina kusun 30-33gun arasi adetim geliyo artik insallah sira bebiste tam 5yildir bekliyoruz, 4asilama ve 5tup bebek deneyimiiz var insallah6. trasnfer tutar artik...
canım benim fsh 22 çıktı vajina ultrasondan sonra pkosun dedi aa progesterona hiç bamadı asıl pko bundaı anlaşılıyor
bende pkoluyum.1,5 yıllık evliyim.bekarken bikaç ayda bir adet oluyodum.evlendikten sonra sürekli kesilmeyen adet olmaya başladım.birçok doktora gittim çeşitli ilaçlar kullandım en son gittiğim doktor progestan,glukofen ve santafer fort verdi nihayet kanamalarım durdu.3 aydır korunmuyorum ve deli gibi çocuk istiyoruz.inşallah rabbim en kısa zamanda herkese nasip eder anneliği...
Arkadaşlar ben 7 yıldır pco ile uğraşıyorum ve kullandığım ilaçlardan dolayı 15 kilo aldım veremiyorumbikaç kilo verdim diye sevinirken tekrar verdiğim kiloları geri alıyorum. Diğer bayanlara göre bizim metabolizmamız farklı çalışıyo sanırım ve ilaçta bunu etkiliyo.. Doğum kontrol hapı kullanarak zayıf kalabilen pco lu arkadaşlarım nasıl zayıflıyosunuz yardımlarınızı bekliyorum..
tebrikler cnm Rabbm sana bagslasn bebisinimerhaba. Ben yaklaşık 8 ay önce pko olduğumu öğrenmiştim.Tedavi için doktora gittim.. Yaklaşık 2 kutu sanırım glifor denilen şeker ilacını vermişti doktorum. Bunun gebeliğe etkisi olduğunu duymuştum. Ama son bir aydır içmiyordum ve 2 aydır da doktora da gitmiyordum. Dün 4 haftalık hamile olduğumu öğrendimve şuan hala şoktayım. Doktorlarımızın müdahalesi çokkk önemli. Ama allah'ın mucizelerini de inkar etmemek lazım:)
selam kızlar bende ergenlik çağımdan beri aşırı regl bozukluğum vardı hep ihmal ettim
ve geçen hafta doktora gittim ki bende pkoymuşum
ne kadar illet bir hastalıkmış herkeste var
Allah yardımcımız olsun tez zamanda kurtuluruz inşallah
bendeki tek belirttisi aşırı sinirlilik ve regl düzensizliği..
diğer belirtilerini yaşamadım çok şükür Allah sizlerede yaşatmasın inşallah
Merhaba Hanımlar,
Yeni bi pkolu geldi aranızaa.s
29 yaşındayım.
Adet düzensizliğim, kilo yada tüylenme problemim yok
tekşikayetim ağrılı adetti.
ben de buna güvenerek 2 yıllır korunuyorduk(eşim korunuyordu)
Altı ay önce bebeğimiz olsun istedik.
Dr gittik rutin kontroller yapıldı birşeyin yok altı ay sonra görüşelim dedi ve bizi kendi halimize bıraktı.
Hatta usg deki kesecikleri yumurta zannediyordum:)) Ne güzeller diye...:teytey:
Tabii son altı ay 28. günde bir olan adettim 25-34 gün arasında değişti.
hatta son iki ay hiç sancım olmad ben de nasıl sevindim anlatamam size.
tek sorun adetten önce hafif geçen kahverengi akıntım durumu abartıp siyaha dönmeye başladı.
Bizde bu arada altı ayı doldurduk dr tekrar gittik.
adam demesin mi hiçbirşey değişmemiş pkolarda diye
Meğer bize velveye gerek olmadığını düşünerek pkoyu söylememiş.klava: (hakkımızdan hayırlısı)
Bir de bilmiş bilmiş pcos değil de pko olduğunuzu düşünüyorum dedi yaaa....
Tahliller istedi
Henüz progestron sonucumu almadım ama lh fsh tam üç katı.:çok üzgünüm:
gelecek ay klomene başlayacak ve bu süreç hakkında hiçbir bilgim yok.
İşin açıkçası o kadar üzgünüm ki kimseye belli bile edemiyorum içimdekini.
Sadece şu mübarek günlerde Rabbime sığınıyorum.
Allah cümlesine içinde de bizlere şifa vesilesi versin
Şimdiiii,
Korkuyorum.
Bana biraz süraç hakkında bilgi verir misiniz.
Tecrübelerinize ihtiyacım var
Merhaba Derinlerdesin :)
Teşekkür edrim verdiğin bilgi için :1hug:
Keşke drum da senin gibi açık ve net konuşsa.
Öyle moralimi bozuyor ki anlatamam.
Daha tahlile bakmadan bana erken menopoz olabileceğini veya eşimin canlı spermi olmayabileceğini ve daha bir sürü senaryoyu 6 saniye de saydı :çok üzgünüm:
Klomeni aldıktan sonra yumurta takibini tahlille mi yoksa usgylemi yapacak?
Her gün mü konrol alacak?
Bir de kist ya da kilo yaparsa diye korkuyorum.
Çünkü bunların ikisi de yok.
Ya başıma bir de bunlar çıkarsa.?
Gerçi Rabbim hakkımızdan hayırlısını versin.
Bu da sınavdır diye sabrederim inşaallah.
Tekrar tekrar teşekkürler
opuyorumnanaktan
Walla hakılısın derincim,
Yok diyorum ya kontrolde tahlilleri (istedi spermiogram da dahil) peşine saymaya başladı bu olabilir şu olabilir diye. Gıcık adam.
daha progestron yaptıracağım.
Diğerlerini aldım ama lh yüksek.
Fsh ise 10 un altında.
Götürmedim dra.
Söylediklerinle rahtlattın beni kist konusunda çok teşekkürler.
opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?