evet canım önemli progesteron hormonu.....yalnız doktorlarına needen istemediklerini sordun mumerhaba arkadaşlar ben de tahliller yaptırdım, lh:9.14 fsh:5.81 çıktı ( adetin 3. günü ) 4 farklı dr gittim hiçbir dr benden bu tahlilleri istemedi pco falan demedi , ben düşüklerim ve sonrasında da 6 aydır hamile kalamadığım için kendi isteğimle yaptırdım . lh nin fsh den yüksek olmasının pcos belirtisi olduğunu netten öğrendim, bu arada evlendiğimden bu yana 10-12 kilo aldım 21.gün progestoran tahlili de yaptıracağım , bu da pcos teşhiisinde önemli mi?
tebrikler gözünaydınAllah analı babalı büyütmeyi nasip eder inşslm arkadaşlar.bende mayıs ayında pko lu olduğumu öğrendim.ancak bende hormon sonuçları normal çıkmıştı,fazla kilomda yok.önce doktor doğum kontrol hapı verecekti ama bebek isteyince farklı tedavi uyguladı.geçen ay progestan kapsül verdi sabah 1,yatmadan önce 2 tane içtim.bittikten 10 gün içerisinde adet olmazsan gebelik vardır demişti.ayrıca progestan hamile kalmana da yardımcı olur demişti.ilaç bittikten sonra adet belirtileri oldu ama adet olmadım.ve bugün hamile olduğumun sonucunu öğrendim.darısı bebek isteyen tüm çiftlere.....
Şunuda söyliyeyim pkolu olduğumu öğrendiğimde çoğu okuduğum yazılar olumsuz gibiydi ama doktor herkeste farklı olabilecegini söyleyip beni rahatlatmıştı.sizde sıkıntı yapmayın.
merhaba kızlar bu bölüme yeni geldim. yazıları okuyunca çok korkmaya başladım doğrusu. ben ilk reglim den sonra pkoluymuşum.çünkü 2. reglim 6 ay sonra oldu. sonra kiler 3-4 ay ara ile oluyordu. tüylenmemde vardı sivlcelerimde. annem hep geçer geçer dedi pek ilgilenmedi zaten küçüğüm ne yapabilirdimki.liseye başlayınca artık sabrım kalmadı ve doktora gittim kendi başıma.ve pko teşhisi koydu. sonra 1,5 yıl diane35 kullandım. bıraktım bir süre ne kadar olduğunu hatırlamıyorum bile. sonra tekrar başladım 5-6 yıl arası kullandım.ilaç kullanmaktan çok sıkılmıştım ve selülitlerim artmıştı berbat bir durum almıştı. 3 yıl ilaç içmedim. biraz düzenli gibiydi reglilerim. ama hiç bir zaman 21 günde 1 olmadı. 30-35 gün arası oluyordu. son bir yılda ise daha kötü oldu 45-50 güne çıktı. mayıs ayında 60 günü geçince yine gittim doktora.rahim ağzında yara var dedi bir sürü ilaç ve antibiyotikler verdi. geçmesse dondururuz dedi.kontrole gitmedim.nefret ediyorum dr a gitmekten çünkü.birde yasmine başladık. 4. kutudayım şimdi.
fakat çocuk istemiyorum diyordum her zaman 1 yıllık evliyim ve birden içimde bir şeyler olmaya başladı arkadaşlarım sırayla hamile kalmaya başladı.ben eşime hiç bebek istemiyorum ben bakamam desemde içten içe istemeye başladım. bir daha ki yaza hamile kalmak istiyorum.ben ne yapıcam acaba yasmini bırakayım mı şimdiden.
devlet memuru olunca hastaneye gitmek bi zulum bana.okuldan binbir minnetle sevk al yüzlerini ekşitsinler dersler kaynıyor diye. sonra sağlık ocağından sevk ettir hastaneye. bir ton sıra bekle tahlileri ver. ertesi gün sonuç almak için yine okuldan izin al sıraya gir sonuç göster. sonra doktor desin başka şu testleri yapalım. hepsi bir yapılsa olmaz sanki. sonra 1 ay sürer bu işkence. test yaptır sonuç al sevk al vs vs.
biliyorum herkesin derdi başka sizlerde çok acı çekiyorsunuz. benim demek istediğim ben böyle çok sık doktora gidersem sinir ve stersten ölürüm.14-15 yaşımdan beri kadın doğum doktoruna gittğim için ve orda beklerken kadınların beni iki saat sorguya çekmesinden bıktım. onlara ne ya.ah yazık senin neyin var kızım hamilemisin yoksa. yok değilim diyosun sonra bir sesizlik. başka başka sorular geliyor ardından.bekar ken bu sorundu ve yıkımdı benim için. evlenincede değişmedi. şimdide aynı. herkes birbirine acıyo gibi gözlerle bakıyo.sorguya çekmeye çalışıyo.
üfff çok konuştum biliyorum ama rahatladım birden göz yaşlarım akıverdi yazarken..doktorlar acaba bana ne tedavisi verir merak etmiştim sadece konu nerelere geldi.
merhaba ,bence doğum kontrol hapını bırakma gelecek yaza çok var daha.doğum kontrol hapları yeni kistlerin oluşmasını engelliyomuş.madem çocuk istemiyosunuz hapla korun ki işine yarasın.yalnız moral bozmak istemem ama pko problemi olanlarda ( ben de buna dahilim) hamile kalmak çok da kolay olmuyo .yumurtlama problemleri yaşandığı için hamile kalmak vakit alabiliyo.yaza hamile kalmak istiyosan en azından ocak ayında bi doktora gidip biz çocuk istiyoruz dersin gerekli tahliller yapılır.hormonlarda sorun varsa ilaç kullanmak gerekiyo mesela.bu ay öbür ay derken aylar yıllar geçiyo işte öyle.tabi herkes aynı sorunları yaşayacak diye bişey yok,inşallah sen yaşamazsın bunları.Allah yardımcın olsun
merhaba kızlar bu bölüme yeni geldim. yazıları okuyunca çok korkmaya başladım doğrusu. ben ilk reglim den sonra pkoluymuşum.çünkü 2. reglim 6 ay sonra oldu. sonra kiler 3-4 ay ara ile oluyordu. tüylenmemde vardı sivlcelerimde. annem hep geçer geçer dedi pek ilgilenmedi zaten küçüğüm ne yapabilirdimki.liseye başlayınca artık sabrım kalmadı ve doktora gittim kendi başıma.ve pko teşhisi koydu. sonra 1,5 yıl diane35 kullandım. bıraktım bir süre ne kadar olduğunu hatırlamıyorum bile. sonra tekrar başladım 5-6 yıl arası kullandım.ilaç kullanmaktan çok sıkılmıştım ve selülitlerim artmıştı berbat bir durum almıştı. 3 yıl ilaç içmedim. biraz düzenli gibiydi reglilerim. ama hiç bir zaman 21 günde 1 olmadı. 30-35 gün arası oluyordu. son bir yılda ise daha kötü oldu 45-50 güne çıktı. mayıs ayında 60 günü geçince yine gittim doktora.rahim ağzında yara var dedi bir sürü ilaç ve antibiyotikler verdi. geçmesse dondururuz dedi.kontrole gitmedim.nefret ediyorum dr a gitmekten çünkü.birde yasmine başladık. 4. kutudayım şimdi.
fakat çocuk istemiyorum diyordum her zaman 1 yıllık evliyim ve birden içimde bir şeyler olmaya başladı arkadaşlarım sırayla hamile kalmaya başladı.ben eşime hiç bebek istemiyorum ben bakamam desemde içten içe istemeye başladım. bir daha ki yaza hamile kalmak istiyorum.ben ne yapıcam acaba yasmini bırakayım mı şimdiden.
devlet memuru olunca hastaneye gitmek bi zulum bana.okuldan binbir minnetle sevk al yüzlerini ekşitsinler dersler kaynıyor diye. sonra sağlık ocağından sevk ettir hastaneye. bir ton sıra bekle tahlileri ver. ertesi gün sonuç almak için yine okuldan izin al sıraya gir sonuç göster. sonra doktor desin başka şu testleri yapalım. hepsi bir yapılsa olmaz sanki. sonra 1 ay sürer bu işkence. test yaptır sonuç al sevk al vs vs.
biliyorum herkesin derdi başka sizlerde çok acı çekiyorsunuz. benim demek istediğim ben böyle çok sık doktora gidersem sinir ve stersten ölürüm.14-15 yaşımdan beri kadın doğum doktoruna gittğim için ve orda beklerken kadınların beni iki saat sorguya çekmesinden bıktım. onlara ne ya.ah yazık senin neyin var kızım hamilemisin yoksa. yok değilim diyosun sonra bir sesizlik. başka başka sorular geliyor ardından.bekar ken bu sorundu ve yıkımdı benim için. evlenincede değişmedi. şimdide aynı. herkes birbirine acıyo gibi gözlerle bakıyo.sorguya çekmeye çalışıyo.
üfff çok konuştum biliyorum ama rahatladım birden göz yaşlarım akıverdi yazarken..doktorlar acaba bana ne tedavisi verir merak etmiştim sadece konu nerelere geldi.
merhaba bende senin gibi ilk adetimden beri pko lumuşum. ben henüz 2,5 aylık evliyim. adet düzensizliğim yıllardır vardı yapılan kan testleri sonucu doktorlar hormonal diyip hap veriyorlardı. evlendiğimden beri hiç adet görmeyince geçen ay doktora gittim muayene sonucu pko dedi. çocuk istiyorsanız hemen yapın ilerleyen zamanlarda daha zorlaşır dedi. biz 1 yıl yapmayalım diyorduk ama bunun neticesinde hemen yapmaya karar verdik. ben çok umutluydum hemen olacak sandm. bir ay sonra adetim gelmedi kanda gebelik testi yaptık negatif... farlutal verdi 4 gün kullan dedi. kullandım adetim başladı inşallah bu ay olur.
canım benden sana tavsiye çocuk için yazı bekleme istiyorsanız çalışmalara başlayın bence ... ne zaman olacağı belli olmaz.. ayrıca iyi bir doktorun olsun herşeyi danışabileceğin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?