Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

arkadaşlar glukopage hapını siz de sabahları aç karnına mı alıyorsunuz? emin olamadım da,

Ben sabah akşam yemekten sonra hemen alıyorum.ılk hafta beni sarstı sadece mide bulantısı yaşadım sonra bünye ilaca alıştı herhalde ara sıra baş dönmesi oluyor başka da bişey yok.

merhaba uzun zamandir yazamiyorum pco malesef hayatin bi gercegi olmaya basladi benim icin su anda korunuyoruz ama ayni yamanda prolaktin yüksekligi icin dostninex kullaniyorum glukofeni 1 ay ictim biraktim tekrar basliycam ama korunmayi biraksam mi birakmasam mi bilemiyorum bebek de istiyorum ama onun icin en uygun zamani beklemek istiyorum rabbim hepimize hayirlisini versin ama bazen de kizmiyo degilim kendime neden korunuyorum diye ama hala cesaretim yokmafoldumben ya iyi anne olamazsam ya hayatimdaki büyük degisikliklere uyum saglayamazsam karnimda onu da mutsuz edersem mafoldumben

meraba kızlar ben bir aydır zayıflamak için gulukofen kullanıorum ama hiç zayıflamadımmafoldumben ve gulukopage ile gulukofen aynımı bende bir ay önce öğrendim pko olduğumu kilo ve sivilce var belirti olarak

merhaba arkadaşlar

4,5 yıllık evliyim. ve adetlerim sürekli düzensizdi evlendikten sonrada kilo almaya başladım ve son 2,5 yıldır adet söktürücüz hastalanmıyordum adet olsamda sökülemiyordum. pko. hastasıyım ve evlendikten sonra tam 24 kg. aldım.

burda kkdan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine glokofeni kullanmak için dr. aradım sordum oda kullanabilirsin dedi.. Daha önceden neden vermedi onu gidince soracağım... bebek düşünüyoruz 2 yıldır. tabii son 1-2 aydır eşim kilo vermeden hamile kalma dedi. bende bunu üzerine ilaca başladım.

ilaca başlayalı tam 24. günüm oldu..ilk başladığım için 15. günü adet oldumm...ki ben söktürücüz adet olmuyordum. çok sevindim bakalım tekrar adet olacakmıyım kullanmaya devam ediyorumm...

en büyük yan etkisi mide bulantısı yapıyor. onuda idare ediyorumm...gerçi çooookkk kötü hele sabahlarıı...ne görsem kuscak gibi oluyorum...

ayrıca normalde ramazanda kilo alan ben bu sene bu liacın etkisi ile ( iştah kapandığı halde) iftar da herşeyden azarda olsa yediğim halde tam 4,5 kilo verdimm....inş. vermeye devam edeceğimm...

Rabbim hepimizi bebeklerimize ve sağlığımıza kavuşturması dileklerimle..........

neslihancım çok güzel gelişmeler bunlar inşallah istediğin sonuca ulaşırsın

AMıN CANIM...:Saruboceq:

BU ARADA HAYIRLI KANDıLLER KIZLARR... a.s..RABBıM HERŞEYı GÖNLÜMÜZE GÖRE VERSıN....:Saruboceq:

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..[/B]

neslihancım sen gulukofeni aç karnınamı kullanıyorsun ben zayıflamıoorumda.:Saruboceq:

neslihancım sen gulukofeni aç karnınamı kullanıyorsun ben zayıflamıoorumda.:Saruboceq:

canım ben glukofeni 7 aydır kullanıyorum. tok karnına içmen gerekiyor ilacı. ben ilk 3 ayda kilo veremedim. sonra yavaş yavaş vermeye başladım. şimdi ilaca başladığım tarihten beri 10 kg. verdim. tek yapman gereken sabretmek ve yediklerine dikkat etmek. bir ay sonra falan vücut ilaca alışıyor zaten ondan sonra canın bişey yemek de istemiyor. eskisi gibi iştahın açık olmuyor. ben ki tatlıdan hayatta vazgeçemezken şimdi aklıma bile gelmiyor. eskiden günde 4-5 çikolata yiyp de üstüne 1 kg. tatlı yiyebilecek kapasitem varken şimdi ucundan alınca kesiliyorum. kızlar bu ilaç mucize gibi bişey. sakın ama sakın bırakmayın. benim adetlerim de çok düzensizdi. 6-7 ayda olduğumu bilirim. ama ilacı kullanmaya başladığımdan beri en fazla 5-6 gün sapıyor.

teşekürler canım moralim düzeldi valla kaydirigubbakcemile3

Bende de pko var ama hayatım boyunca pek kilo problemim olmadı zaten adetim en geç 60 günde geliyordu.İki defa tüp bebek denedim fakat dr um pko lu olduğum halde bana farklı bir ilaç vermedi. Sonuçlar negatif . Son denememde ise başka bir dr'a gittim tedavim boyunca sabah akşam glukofaj kullandırdı pozitif sonuç aldım daha sonra da devam etmemi söyledi, benim durumumda olan arkadaşlar acaba gebelikleri boyunca ne kadar süre ile bu ilacı kullandılar.

selam kızlarrr

ben ılacı tok karnına ıÇıyorummm....ve baŞlayalı 28 gÜn olduĞu halde halen mıĞde bulantılarım varr...

Fecı ıŞtah kaapatıyoo Öyle eskısı gıbı herŞeye saldırmıyorumm bırde ramazan olduĞu ıÇın sahurdada bıŞı yedırmıyor sadece sÜt ıÇebılıyorum az yedıĞım ıÇınnde kılo verdım...

Vermem gereken kılo 14 kılo ıdı 5 kılosu gıttı 9 kılosu kaldı belkıde ondan hızlı gıttı bılmıyorum ama daha ılerkı zamanlarda gÖreceĞız...

Kendıme 1 kasıma kadar mÜddet verdım bu 9-10 kıloyuda verıp dr. Gıdıp bebek ıÇın tedavıye baŞlayacaĞızz belkıde tedavıye gerek kalmayacak ÇÜnkÜ korunmuyoruz...

Hayırlısı allahtann rabbım yar ve yardımcımız olsunn....

arkadaşlar merhaba bişey sorucam pko nası birahatsızlık ben tam bilmiyorumda çocuk olmasına nası bi engeli var cevaplarmısınız

pko için canım internette pko yaz dEtaylı bilgi bulabilirsin kişiden kişiye değişiyor...BıR NEVı YUMURTALIKLARDA BULUNAN KÜÇÜK KÜÇÜK KıSTLERR OLARAK GÖRÜLÜR AMA YAN ETKıLERı HERKESE GÖRE DEĞıŞıYORR...

ya kızlar şimdi tartıldım 1 gr bile gitmemiş yoksa bu ilaç beni etkilemiyormu?çokta yemiorum ama

arkadaşlar bende ilk adet olduğum günden bu yana adet düzensizliği var .Ama bekarkn hiç gitmedim doktora evkendik 1 yıl korunduk.çocuk yapmaya karar verince doktora gittik adet düzensizliği için prolaktin hormonum yüksek çıktı ve ilaöç kullanara k düşürdük ama benim düzenszlikler yinede geçmedi üzerinden a 1 yıl daha geçti 2 yıılık evliyken prof.dr a giitk oda bana direk aşılama yapılması gerektiğini söyledi o zaman akadar hiç duymamıştım aşılamayı akşam ve gelince hemen araştırdım ve çok üzüldüm .adetimi bekleim geldi ve 3.günü usg ve hormon tahlillermle başladık tedviye menapur adında iğne kullanarak yumurtalar geliştirildi ve aşıma yapıldı 14.günde evede yaptığım teste pozitif oluğunu görünce çok duygulandım ve ağladım.Ertesi gün kan tahlillerinde bete hcg yüksek çıkmadığı için yıkıldım değerim 34 dü ama 2 gün sonra 2 ye katlaması gerekirken 47 e yükseldi ve birkaç gün sonra düşükle sonuçlandı.6 aya ara verdik 2 .aşılamayı oldum ama negatif sonuçlandı.başka bir doktora gitmeye karar verdik o klomenle başlanması gerektiğini söyledi ama klomenle yumurtalar hiç gelişmedi tamamem yıkıldım.yaz dönemi ara vermemizi istedi ve diaformin adında şeker ilacı vaerdi şu anada onu içiyorum ve beklemedeyim bu ilaçtanda sonuç almazsam tüpe geçmeyi düşünüorum

benim hikayemde bu mutlu sonla bimedi arkadaşlar inşallah bir gün bitecek ve bende sizlee burdan yazacağım

sağlıcakla kalın

kızlar bende geçen ay öğrendim pko lu olduğumu 3. gün test yaptırdım küçük bi yerde yaşadığım için henüz doktoruma götüremedim değerlerimi yazsam bişeyler söyleyebilir misiniz?
fsh 5.78
lh 7.10
estradiol 40.02
prolaktin 29.11
testestoron o.278
t3 6.17
t4 22.39
tsh 0.382

merhaba pko da lh yüksek fsh düşük olur şu an normal değerleri bilmiyorum eğer bu değerlerin yanında h varsa yüksek l varsa düşüktü ve referans aralığa bak altındamı üstündemi ona göre söyliyim ama var gibi pko usg görüntüsününde bunu desteklemesi lazım

teşekkür ederim kuzunaz ama değerlerin yanında öyle bi ibare yok usg de istemedi doktor bakalım c.tesi günü götürcem sonuçları o zaman ne dicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…