Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

ya kızlaaaar
bana şu çatlatma iğnesi hakkında bilgi versenize
Büyük ihtimalle bana da uygulanacak.
Çünkü sevgili LH hormonum yüksek araştırdım bu meret yumurta çatlamasına engel oluyormuş.
Ne zamanlar yapılır iğne?
Yumurta takibinin ne zamanında?
Sizden okuduklarımın bir kısmına dr bu iğneleri vermiş bir kısmına vermemişler Niyeee?
Peki ilişki ne aralıklarla olacak sonrasındaaaa?
Ya iğne olduktan sonra çatlamazsaaaaa?
Kiste dönşüyor muuuu???
Dönüşünce ne oluyooor???
devlet ödüyor mu bu iğneleriiiiii??
Kaç para bu meretler?
ben emekli sandığına bağlıyım öder mi???

lülülülülülü AMAAAAAAAN KAFAYI YEDıM ıŞTEEEEE YAAAA kafamçokkarıştı
Bi cevap verin de tırlatmayayım bariii

canım günaydın ben hiç çatlama iğnesi olmadım ama sanırım yumurtalar 18 ila 22 mm arasına geldimi olgunlaşmış kabul ediliyor ve bu durumda iğne vuruluyor ama eğer kendiliğinden çatlayacaksa gerek görmüyor olabilir dr lar kist kalması içinde yumurtalığın olgunlaşamaması gerekir yani çatlayacak kadar büyümemesi gerekir ilişki zamanlarını dr sana söyler genelde adetin 14. günü filan çatlatırlarsa ilk 3 gün üst üste sonra gün aşırı olarak tavsiye edilerbilir ben bu ay bitkisel kürler kullandım ve ovülasyon testiyle takip ettim adetimin 23. günü yumurtlamam oldu bunu hem akıntımla anladım hemde ovülasyon testiyle 3 eylülde yumurtaldım 19 eylülde test yaptım sonuç negatif bugün yine kasıklarım ağrıyor ciddi ağrım var hala adet olmadım bilmiyorum allah yardımcımız olsun

Çatlatma iğnesi dr'ların aşılamada olsun tüp bebekte olsun kontrollü çatlamayı sağlamak için verdikleri bir iğne iğne vurulduktan tam 36 saat sonra çatlama oluyor, eğer spontan gebelik düşünülüyorsa ilişki saatini bile buna göre ayarlamanız gerekiyor tüp bebek tedavilerinde ise anneden yumurtaları tam o saate alıyorlar. Dr iğne vurulma saatini söylüyor defalarca oldum genelde iki kutu birden veriliyor ben aldığımda 20 ytl civarıydı fiyatı ve piyasada bulunmuyordu o yüzden mutlaka önceden alıp buz içerisinde nakletmek ve buz dolabının kapak kısmında bekletmek gerekiyor, ve güvenilir bir eczacıdan alın bozuk çıkarsa bütün emekler zayi olur hele tüp bebekte bu çok önemli. Devlet karşılıyor %20 sini ödüyorsunuz fakat sadece 2 kutusunu, bazen tutunma için dr 3 kutu da verebiliyor diğerini birkaç gün sonra yapıyorsunuz.

kızlar ÇOOOOOK TEŞEKKÜR EDERıııııMMM
walla ne yalan söyleleyim merakımı giderdininz.
Allah razı olsun ve hepimizin yardımcısı olsun
ınşaallah en kısa zamanda bebişlerimize kavuşuruzopuyorumnanaktan

selam yavruceylan1.

ben geçen sene denedim 1 kere yum. çatlatma iğnesini...

DR. ÖNCE ADETıN 3. GÜNÜ GıDıYORSUNN BıR ıLAÇ VERıYOR YUMURTALIKLARIN BÜYÜSÜN DıYE...DAHA SONRA BELLı BıR BÜYÜYÜNCE SANIRIM 19-22CM GıBı BıŞı OLUCAK ıĞNEYı VURUYOR ÇATLAYINCADA ıLıŞKı GÜNÜ VERıYOR VERDıĞı GÜNLERDE GÜN AŞRIDIR. ÇÜNKÜ SPERMLER ZATEN 72 SAAT CANLI KALIYOR O YÜZDEN GÜN AŞRI ıLıŞKı VERıYORR....

BENıMDE LH YÜKSEK VE YUMURTALIKLARIM KENDıLıĞıNDEN ÇATLAMIYOR ŞıMDı ıLAÇ KULLANIYORUM HEM KıLO VERMEK ıÇıN HEMDE ADET OLABıLMEK ıÇıN HAYIRLISI ARTIKK...

HAFTAYA DR. GıDıCEM BAKALIM NE DıYıCEKKK.....

RABBıM ıSTEYEN HERKESE TEZ ZAMANDA HAYIRLISI ıLE BEBEKLERıMıZE KAVUŞMAYI NASıP ETSıN....

bu arada ben Özel dr. Gıttım bana ultrason 200 tl + ıĞne 40 tl + muayane 90 tl gıbı bıŞeye maal olmuŞtu...

Bu arada ıĞnede en ıyısı ovıtrella ımıŞ bılgınız olsunnn....

bu arada ben Özel dr. Gİttİm bana ultrason 200 tl + İĞne 40 tl + muayane 90 tl gİbİ bİŞeye maal olmuŞtu...

Bu arada İĞnede en İyİsİ ovİtrella İmİŞ bİlgİnİz olsunnn....

Teşekkür ederim neslihancığım.
Verdiğiniz tüm bilgiler çok işime yarayacak
Çünkü dr bana pko olduğumu söylememişti 6 ay önce
efendim velveleye gerek görmemişmiş:umursamaz:
ikinci kontrolde söylemişti bana pko olduğumu yani geçen ay
apansız yakalandım yani:1shok:
tamamenn hazırlıksızdım
öyle şapşallaşmıştım ki hiç ağzımı açamamıştım.
Şimdi olabilecek herşeye, o aptal dra, başıma gelebileceklere hazırlıklı olmak istiyorum.kötükedihüso
Tekrar teşekkürler.
kaydirigubbakcemile3

iyi geceler kızlar... yazdıklarınızı teker teker okudum... allahım herkese hayırlıs zaman da hayırlı bebisler nasip etsin insallah...bende pkoluyum.. 2 senelik evliyim..gecen gun doktora gittik doktor zaen hastasın daha fazla bebek icin beklemeyin dedi ve kullanmakta oldugum yasmin bitince tekrar gelin onumuzde ki ay dedi... kafam cok karsısk... ne dicek ne vercek nasıl olcak bilmiorum..lütfen birazcık aydınlatırmısınız ilk gidince ne veriyor doktor...zaman gecmek bilmiyor...daha simdiden kafama takmaya basladım...simdiden cok tesekkur ederim destek ve anlayısınız icin...

herkese iyi geceler, bende pko hastasıyım , şu anda 10 aylık bir bebeğim var, ama bu günlere gelmek için bayağı badireler atlattım tabi, gerçi ben hamile kalmakta hiç sorun yaşamadım ama pko bağlı şekerim yüzünden bir bebeğimi 4 aylıkken kaybettim, ikincisinde ise önce 10 kilo vermem gerekti, sonra 9 ay yatmam, ama inanın hepsine değdi, ben hiç şikayet etmedim, sürekli diyet yaptım, insülin kullandım, şu anda oğlum, belli belirsiz anne demeye başladı, o yüzden Allah isteyen herkeze tez zamanda nasip eder inşallah, gerçi pko bağlı sorunlar bitmedi tabi, kistlerimin hepsi yerinde duruyor hala adet görmedim ve kilo alıyorum

merhaba,bazı doktorlar metamorfin (şeker hapı) ilacı ve klomen veriyor bazıları ise sadece klomen veriyor canım.pco lulara niçin şeker hapı kullandırdıklarını pco diye yazarsan netten çok rahatlıkla bulabilirsin.klomende yumurta üretilip büyütülmesini sağlayan bir ilaç,sonrasında yumurtanın gelişimine bakarak kendiliğinden çatlayacaksa size tahmini çatlama gününü verip ilişki öneriyor,çatlamada sorun olabiliceğini düşünürse çatlatma iğnesi vurup 36 saat içerisinde ilişki öneriyor.geçmiş olsun

5 ay önce öğrendim pco hastası olduğumu glugopage ve diane 35 kullanıyorum.aynı zamanda haşimato troidi hastasıyım.iki hastalıkta hamile kalmayı zorlaştırıyor.şu an bekarım ama ilerisini düşünüyorum.sürekli doktor kilo ver diyo.çok zor.....

Herkese merhabalar, bende pkoluyum ve geçen ay öğrendim.ılk adet gördüğümden itibaren düzensiz adet görüyorum ama onun dışında hiçbir belirtiyi taşımıyorum, zayıfım ve hiç sivilcem olmadı ergenlik çağımda bile. Doktorum horman tahlillerimi istedi ve hepsi iyi çıktı, eşime de spermiogram yaptırdık onda da bir sorun çıkmadı. Adetimin 4. günü klomen verdi 5 gün boyunca günde bir tane kullandım, 12.günü kontrole gittim 3 adet yumurtam oluşmuş ama 10ml.di ve 14. gün tekrar çağırdı, biraz büyümüşler ve yumurtan çok o yüzden büyütücü iğne vurmuyorum 17.gün tekrar gel bakalım dedi. Yarın akşam tekrar gidicem eğer yeterince büyümüşlerse çatlatma iğnesi vuracakmış 3 gün üstüste ilişki dedi sonrasında. Allahım isteyen herkese versin böyle git gel yapıp devamlı ilaç kullanmak çok zor, depresif bir hale girdim ilk aydan. Benim gibi yumurta takibi yaptıran arkadaşlara sormak istiyorum acaba yumurtalarımın böyle yavaş büyümesi normal mi?

arkadaşlar ben yeni bir topic açmayı düşünüyorum pko luyum hiç yumurtlamayan ben bazı kürler sayesinde yumurtladım sıkı bir topik olacak açınca linkini yazarım buraya bekliyorum özellikle pko luları ve bizim için başlangıç olacağına inanıyorum çok hamile kalan olacak

bende senin gibiyim pkolyum
bendeki tek sorunsa lh yüksek çıktı.
progestron yarın belli olacak.
eşim temiz çıktı
klomene başlıyacak dr
bakalım
bende süreci çok merak ediyorum

canım yazsana hangi kürlerle yumurtladın?çatlatma ayol:)

NOOOOLUUUUURRRRR yazsana kürleri
bekletme topiği çok sürer o şimdi yaaa((mafoldumben

aylinda......
canım çatlama uzun sürer yum. büyümesideee....

ama hergün ilişki olmaz çatladsıktan sonra ona emin ol...çünkü gün aşrı olması lazımm zaten spermler 72 saat canlı kalırlarr....üst üste canlı spremlerde birleşmesinden diğer spermleri öldürür...buyüzden ilişkiyi dr.lar genelde gün aşrı önerirler bilgin lsun canımm...bende aynı tedaviden geçtim benimde öyle olduu...ama vurulduğum iğneden dolayı tutmamıştı...ovitrella diye bir iğne önerdilerr birdahakine onu vurulacağım....

Canım çok sağol yardımların için. Bende gün aşrı diye biliyordum ama doktorum bana iğne vurulduktan sonra 3 gün üstüste ilişki sonrasında gün aşrı ilişki dedi canım, bu akşam tekrar gidiyorum sorucam.Doktor bana Pregnyl 5000 veya ovihelle 250 iğnelerini al dedi, ben pregnyl i aldım daha ucuzdu fiyatı, doktorum ikiside aynı etkiyi yapıyor hiçbir farkı yok dedi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…