Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Mrb kızlar bende PKO luymuşum suan yasmin kullanıyorum çocuk istemediğimiz sürece doktor bunun yeterli olucagını çocuk istediğimizdede folik asit ve lutenyl adlı ilacı yazacağını söyledi bu ilaç adet dongusunu saglıyomuş bu ilacı kullanıp bir yıl çocuk olmazsa eşinize falan tahlil yapar çocuk tedavisine o zaman başlarız bu ilaç adet olmanı saglayacak ve adet olan her normal kadından farkın yok çocuk sahibi olabilmek için dedi bilmiyorum dogrumu sizede boyle diyen doktorlar oldumu doktorum dogru yoldamı birde sizce ben yasmini bırakıp bu ay artık çocuk düşünmeye başlayımmı 1,5 yıllık evliyim
kafam çok karışık

merhaba özge_nur cuğummm.....

ben d. kontrol hapı kullanmaktan yana değilim.. çünkü muhakkak bir yan etkisi oluyor bırakınca da 1 yıl etkisini sürdürüyor bilgin olsunn....

bende polikistik overliyim.ama artık çok sıkıldım.bu ilaçlardan da durmadan doktor değişitrmektende.geçen yıl temmuzda evlendm.1 senedir bebek istiyorum.etrafımda herkes yeni evli ve ilk aylarında hamile kaldılar.ablam geçen ay evlendi.dün test yaptık hamile.sevinmiyor değilim sçok sewiniyorum onların adına ama nedir bu ?
ne zamana kadar beklicez.duphaston kullanıyorum.doktor 5 ay gelme dedi.adetini düzeltelim sonraki çalışmalarda baya yorulucaksın inş gerek kalmaz dedi
polikistikoverli olup hamile kalanlar desteğinizi bekliyorum!!!

slm kızlar bende pkoluyum dr. pko tedavisimi uygulayalım yoksa bebek mi düşünüyosunuz dedi bende bebek dedim eğer bebek istemeseydik doğum kontrol hapları vericekti sonra klomen ve çatlatma iğnesi tedavisine başladı ikinci ayımda işe yaradı şuan 11 haftalık hamileyim
çiğdemcim bu arada sende bebek istiyomuşsun neden klomen vermedi acaba önce kistlerimi yok etmek istedi??çünkü kistler varkende klomen tedavisi uygulanıyo bizde direk onu uyguladık ve vakit kaybetmedik

Arkadaşlar tedavi şekli doktordan doktora değişiyor. Ama öncelikle doktor sizden hormon tahlillerinizi istemeli ve bunların sonuçlarına göre sizde çocuk isteyip istemediğinizi sorarak ona göre tedavi önermeli tabi doktorun önerdiği tedaviler hormon tahlili sonuçlarına, yaşınıza ve kaç yıllık eğli olduğunuza göre değişiyor. Eğer yaş 25 civarı ise doktorlar ilaç yüklemesi yapmayı istemeyip en az bir yıl adeti düzenleyen ilaçlar verip çocuk denemenizi istiyorlar. Ama benim gibi 31 yaşında biri için doktorum 6 ay klomen+çatlatma iğnesi ile yumurta takibi yapmamızı ilk 3 ay olmazsa, rahim filmi çektirmemizi ve onda da bir sorun çıkmadığı taktirde 3 ay daha yumurta takibi yapıp hemen aşılamaya geçmemizi söyledi. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

slm aylinda bende tedavı goruyorum yenı gıttıgımbır doktor rahım fılmı dedı sen cektırdın mı esım tereddutlu bıraz neden sımdıye kadar gıttıgımız doktorlar demedı dıye bırde lakaroskopı yapacagım dedı onun ne oldugunu anlamadım

Merhaba kızlaaaar
Birniz bana yardım eder miiiiii???
daha önce anlatmıştım ama tekrarlıyayım
6 ay önce bebek istedik rabbimden Ya Allah dedik başladık çalışmaya
eşim korunmayı bıraktı. ben hiçbir şey kullanmıyordum
Adet düzensizliği yoktu 28 günde bir olur dum
kilo yok
Tüylenme yok
Dr gittik rutin kontroller yapıldı ama hormona bakılmadı.
usg inceledi.
bi sorun yok dedi altı ay zaman verdi gönderdi
Bu altı ay da adet düzenim kafayı yedi 25 ile 34 gün arsında değişti durdu.
son iki ay adet zamanında iki gün kahverengi başlayıp siyah çamurumsu bir akıntım oldu sonra kanamaya dönüştü
Bebeğimin ruhu henüz üflenmemiş ki olmadı bu sürede
süre bitince gittik dra
Hıımmm bişiy değişmemiş pkolusunuz dedi klomene başlayacağız gelecek ay dedi
Altı ay öncekiyle aynı velveleye gerek görmediğim için söylemedim dedi
Bu arada hormon tahlilleri ve spermiyogrfi istedi 21. gün progestron istedi.
Moralimi yerle bir etti ve gönderdi
hormonları yaptırdım LH yüksek çıktı
FSH ise sınırlar içerisinde ama 8.40 gibi çıktı.
spermiyografi normal çıktı.
bu arad soğan suyuna başladım.
21. günün sabahı progestronu verdim ve akşamına hasta oldum
Bu kürün 7. günü hasta oldum
sonuc ovuluasyon fazda olması gereken gibi çıktı yani 1.40 gibi.
Hayatımda bir ilk yaşadım ve 21. gün hasta oldum.
sonuçları aldım gittim drun yanına
Dr baktı veee biz 3 ay daha bekleyelim mi dedi?
Ama hani pkoluydum diye sordum
Bana sadece usgde öyle adetiniz düzenli biz biraz daha bekleyelim dedi ve beni gönderdi

Şiiimdiiii
kafayı yedim
pkolu muyum değil miyiiiiim
ne dersiniz ????
yardım ederseniz çok sevinirim
Şimdiden çooook teşekkürler

canım yazdıkların içimi rahtalattı bende bulundugum ili en ii diye tabir edilen doktoruna gisiyorum sanırım güvenmeliyim banada pko dedi ve bir yıl adetimi luteny adlı ilaçla düzenleyip sonra çocuk tedavisine başlayacagını soyledi olmazsa ama inş. o süreçte olur ben suan yasmin kulanıyorum bu kutu bitip adet olunca luteny yi kulanıcamda inş. dogru yoldayımdır bu arada 24 yaşındayım

ecrim allah şifa versin canım ama allahtan ümidi kesme şimdi tıp o kadar ilerledi ki nolur ayrılık felan düşünme bende nişanlıyım ve çikolata kistim var sol yumurtalığımda kısırlığa kadar gidebiliyormuş bekar olduğum şimdi pek bişi yapamadılar ilaçla ve alternatif tıpla tedavi olmaya çalışıyorum. ama nolur üzülme ölümden başka herşeyin çaresi çözümü var hastalığın hakkında pek bilgim yok ama nişanlına açıklayamacağın bir durumda değil bu hastalığın açıklaması olmaz mı sen mi seçtin üzülme artık aklından çıkar ayrılığı. nişanlın duysa ne kadar üzülür kim bilir. bu sebepten ayrılık olur mu. onun adına kararlar verme yazık günah ikinize de bende kullandım diane 35 yasmin kullandım tüylenme vardı kokulu akıntım vardı şimdide kist başıma geldi allah yardımcımız olsun ne diim canım benim

Saçmalamaklava: insan sadece çocuk için mi evlenir sizin birbirinize olan sevginiz bu kadar mı bebek olmıyacak ayrılalım böyle birşey varmı? Hiç birşeyin olmayıpta evlendikten sonrada çıkabilirdi bu rahatsızlığın herşey insanlar için ayrıca bu dünyayı karartıcak bir durum da değil artık herşeyin tedavisi var ilaçlar var aşılama denersin tüp bebek denersin hepsi bir yana belkide hiç gerek kalmıcak bunlara çünkü hepsini rabbim bilir o çok büyük bende 2 senelik evliyim bende polikistik over olduğumu daha yeni öğrendim önceki doktorum söylememişti 13 aydan beri çocuk istiyorum kısmetse önümüzdeki ay aşılama olacağım gerekirsede herşeyi deneyeceğim taki umudumu kaybedersen o zaman hayata başka bir gözle bakmayı öğrenicez ayrıca senin yaşın çok genç sakın üzülme stres bu hastalığın baş sebebi.Kendini üzme boş yere...

bu neyaa sanki polikistik olmayla veba olunmadı yaa valla çok kızdım yıllardır bir pkolu olarak onuruma dokundu hem bende 3kez bu pkoyla hamile kaldım düştü o ayrı mesele ama sakın pkoyuz diye böyle umutsuzluga kapılmayın bee tecrübem olmasa bu yazıyı okuyunca kendimi attıydım damdan sadece sabır gerekiyo birde allahtan umut kesmemek

Arkadaşlar merhaba hepinize ben yeni katıldım aranıza. 3 gun once pkos teshısı kondu ultrasonla fakat daha hormon testlerım yapılmadı adet donemını beklıyorum tuylenme ve kılo sorunu var bende ama adet duzensızlıgı yok. ben bekarım kafama takılan butun pkoslularda cocuk gec mı olur ? evlı olmama ragmen kafama bu takıldı. aslında kafamda karısık bıraz nedır ne deıldır hıc bısı bılmıyorum suanda. benı de aydınlatırsanız cok sevınırım :S:S

selam kızlar bısey sormak ıstıyorum, benım 3 senedır cocugum olmuyor esımde bende gereken testlerı yaptırdık ve hepsının normal cıktıgı soylemıstı doktorumuz, gecenlerde baska bır dr gttık normal dedı ama bana bıtane ılac verdı GYDONEL dıye o anda sormadım ne ıcın nezaman ıcıcem dıye, aklıma takılan madem herseyım normal verdıgı bu ılac prolaktın ıcın neden verdı bana , ıkıncısıde nemzan kullanmaya baslıcam cunku tam benım yumurtlama zamanım ve ben ıcmeye baslarsam gebe kalırsam zaraı ne olur, bunların hıcbırını doktora sormadım sımdıde cok merak edıyorum yardım edermısınız......

kızlar bende pco luyum ergenliğimden beride adet düzensizliğim sürüyor kilo problemimde var tabiki bu hastalıktan kaynaklanıyo hormonlarımda bi sorun yok baktırdım eşimdede yok bende tedaviye başladım metmorfin içeren ilaç kullanıyorum şuan bide yasmin diğer ay klomen tedavisine başlıyacam yumurtlatmak içinn Ecrim sakın bunu takma bende adet düzensizliği sorunumla evlendimm dermansız bi dert değil ki buu elbet çaresi var hem bu hastalıkta olupta çok kişi çocuk sahibi olabiliyoo karamsarlığa kapılmaa

ecrim ümitsizliğe kapılma!

Ben 2002 yılından veri pko luyum. ilk çıktığı zaman çok kötü olmuştum.bir daha asla çocuğum olmayacak gibi gelmişti. doktora gittim tahliller yaptırdım. istanbul kartal ssk 'da yaşlı bir doktor vardı. benim tahlil sonuçlarıma baktı ve dediki,
"ani kilo alımı yada verimi yaşadın mı?" dedi
Evet dedim çünkü o sene 51 kilodan 68 kiloya çıkmıştım. daha sonra kilo vermemi önerdi. bende aldığım kiloları yavaş yavaş vermeye başladım 63 kiloya düştüğümde herşey düzeldi. sonra biraz daha verdim ve 55-60 arasında 2007 yılına kadar geldim. adetim gayet düzenliydi.
Daha sonra evlilik hazırlıklarına başladım ve düğünümden 3 ay evvel doğum kontrol hapına başladım. Hapın yan etkisi ve evlilik rahatlığı ile 70 kiloya çıktım. tabi hap kullandığım için adetimde bir değişiklik yoktu. yaklaşık bi sene hapı kullandım ve daha sonra bebek istediğim ve bir pko lu olduğum için hapı bıraktım. ama adet görmemeye başladım. 6 ay bekledim tedaviye gitmedim. daha sonra adet olamamak beni rahatsız etti. ve tüylenmeler başladı. bunun üzerine doktora başladım.
3 doz klomen tedavisi gördüm. Klomen tedavisi görürken kilo artışım hızla devam etti ve 78 kilo oldum. Hem bu hızlı kilo artışı ve doktorumun ilgisizliğinden dolayı psikolojim bozuldu ve doktora gitmeyi bıraktım. doktoru bıraktığımda 2009 ocak ayındaydım. O günden itibaren 1,5-2 ay da bir adet oluyordum. 1şubat 2009 ilk, 15 Mart 2009 ikinci ve son adet tarihim oldu. ilaç kullanmadım ve hamile kaldım.
Ve gebeliğin tamamiyle alın yazısına bağlı olduğunu anladım. şu an 5 aylık hamileyim.
kısmetse 25/02/2010 tarihinde bebeğime kavuşacağım.
Yazım biraz uzun oldu ama herşeyi paylaşmak istedim. Pko rahatsızlığı olan anneler asla bebeklerinin olmayacağını düşünüyorlar. Ve içten içe bunu beyinlerine işliyorlar. Bende öyleydim. Ama sonrasın takmamaya başladım. Herşeyde vardır bir hayır dedim ve en hayırlısı benim oldu.:Saruboceq:

Canım eğer bir süredir tedavi görüyorsan ve bebek olmuyorsa doktorun rahim filmi istemesi gayet normel böylece kanallarının tıkalı olup olmadığına veya hamileliğine engel olan her hangi bir sorununun olup olmadığını anlayacaklar. Benim yaşım 31 doktorum 3 ay tedavi ( klomen + çatlatma iğnesi) olmazsa 3 ay sonunda rahim filmi çektiririz dedi.

Canım muhtemelen yaşın genç olduğu için hiç ilaç yüklemesi yapmadan doğal yollarla denemeni istiyordur, eğer 1 yıl içinde olmazsa ki inşallah olur, ondan sonra klomen veya muhadili bir ilaç verip yumurtalarını uyaracak sanırım. Bu ilaçların çoğu böbrekleri ve vücudumuzu mahvediyor ve hormon ilaçları olduğu içinde kilo aldırıyor. Ben doktorunun iyi ve doğru yolda olduğunu düşünüyorum. Şöyle düşün ben 31 yaşındayım ve pkoluyum doktorum bana 6 ay dene olmazsa gel dedi, sen daha 24 yaşındasın bu çok büyük bir avantaj belki de hiç bu ilaçları kullanmadan normal yolla hamile kalıcaksın canım.

Sevgili ecrim.Sakın sakın boşuna kendini üzüp başka hastalıklara sebep olma.Ve herşeyin Allah'tan geldiğini söyle kendine.O'nun dediği olur.Bizlerin dedikleri sadece başımıza gelen şeyler.sen de aynısını yaşıyacaksın diye bir şey yok.1.si nişanlına şu anda bir şey söylemek zorunda değilsin çünkü ortada vahim bir şey yok.ben 27 yaşındayım.Hani demişsin ya "ben ömür boyu ilaç mı kullanacağım" diye ben tam 13 yıldır diyabetim ve hergün günde 3 kere iğne yapıyorum kendime.Ayrıca doktorumun söylediklerine ve de okuduklarıma göre Pko olanın çocuğu olmaz diye bir şey yok.Sadece pko olmak hamile kalmayı zorlaştıran bir şey ve tedavisi mümkün.Ben 2 yıllık evliyim 2 yıldır bebek düşünmüyorduk.3 ay önce karar verdik ki öyle benim istememle de hamile kalamıyorum diyabet doktorumun izin vermesi lazım.İlk Yapılan tahkiklerimde bir şey çıkmadı.Ne adet düzensizliğim oldu bugüne kadar ne tüylenme ne kilo problemi.Ultrason her şeyim güzeldi.Sadece 1 kere FS'ım yüksek çıktı onu da strese bağlı dedi dr.'um Bu ay ilk defa korunmasız ilişkiye girdik ve adet düzenim bozuldu 18. günde tekrar adet oldum.geçen ay 21. gün yapılan tahlillerimde bazı hormonlarım yüksek çıktı ve dr Pko'dan şüpelendi.Ama bu dünyanın sonu değil.Bugün tekrar dr.a gidicem bakalım ne olacak.Bu zorlukları yaşayıp ilerde anne olduğumuzda çocuğumuza kızdığımızda bugünleri düşünüp sinirimizi yatıştırıcaz diye düşünüyorum.Sakın moralini bozma daha genceciksin.Allah çaresi olmayan hastalık vermesin.Haline şükret ve senin gibi olanlar için de dua et :) Dilerim Allah'tan isteyen herkesin kucağına tez vakitte melek verir.

Saol canım içime nasıl su serptin anlatamam bende işte bu salı gitcem doktora tahlilleri yeniletim d.kontrol hapını bırakıp lutenly ye başlayacam sonrada 3 ay eşim koruncak doktor ole dedi bakalım sonrada 1 yıl bebiş için Allah herkese aratmadan versin canım seninde inş. en kısa zamanda guzel haberini alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…