Arkadaşlar tedavi şekli doktordan doktora değişiyor. Ama öncelikle doktor sizden hormon tahlillerinizi istemeli ve bunların sonuçlarına göre sizde çocuk isteyip istemediğinizi sorarak ona göre tedavi önermeli tabi doktorun önerdiği tedaviler hormon tahlili sonuçlarına, yaşınıza ve kaç yıllık eğli olduğunuza göre değişiyor. Eğer yaş 25 civarı ise doktorlar ilaç yüklemesi yapmayı istemeyip en az bir yıl adeti düzenleyen ilaçlar verip çocuk denemenizi istiyorlar. Ama benim gibi 31 yaşında biri için doktorum 6 ay klomen+çatlatma iğnesi ile yumurta takibi yapmamızı ilk 3 ay olmazsa, rahim filmi çektirmemizi ve onda da bir sorun çıkmadığı taktirde 3 ay daha yumurta takibi yapıp hemen aşılamaya geçmemizi söyledi. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Mrb,
Ben 22 yaşındayım..Yıllardır adet düzensizliğim vardı..Ancak bugün PKO hastası olduğu öğrendim..Saatlerdir ağlıyorum..Tüm hayatım alt üst oldu, hayallerim yıkıldı...Doktorum diane 35 verdi..Kilo problemim ve tüylenme yok bende..
Gelecek yaz düğünüm olacaktı..Ben bu durumu nişanlıma nasıl açıklayacağım..Nişanı sebepsiz atacağım..Onunda hayatını karartmak istemiyorum..Ben ömür boyu ilaç mı kullanacağım ve çocuğum olmayacak mı( Proloktanim de 29 çıktı...Çok kötüyümmmmm...Tecrübesi olanlar yardımcı olur mu ne olacak benim halim??? ((
Mrb,
Ben 22 yaşındayım..Yıllardır adet düzensizliğim vardı..Ancak bugün PKO hastası olduğu öğrendim..Saatlerdir ağlıyorum..Tüm hayatım alt üst oldu, hayallerim yıkıldı...Doktorum diane 35 verdi..Kilo problemim ve tüylenme yok bende..
Gelecek yaz düğünüm olacaktı..Ben bu durumu nişanlıma nasıl açıklayacağım..Nişanı sebepsiz atacağım..Onunda hayatını karartmak istemiyorum..Ben ömür boyu ilaç mı kullanacağım ve çocuğum olmayacak mı( Proloktanim de 29 çıktı...Çok kötüyümmmmm...Tecrübesi olanlar yardımcı olur mu ne olacak benim halim??? ((
slm aylinda bende tedavı goruyorum yenı gıttıgımbır doktor rahım fılmı dedı sen cektırdın mı esım tereddutlu bıraz neden sımdıye kadar gıttıgımız doktorlar demedı dıye bırde lakaroskopı yapacagım dedı onun ne oldugunu anlamadım
canım yazdıkların içimi rahtalattı bende bulundugum ili en ii diye tabir edilen doktoruna gisiyorum sanırım güvenmeliyim banada pko dedi ve bir yıl adetimi luteny adlı ilaçla düzenleyip sonra çocuk tedavisine başlayacagını soyledi olmazsa ama inş. o süreçte olur ben suan yasmin kulanıyorum bu kutu bitip adet olunca luteny yi kulanıcamda inş. dogru yoldayımdır bu arada 24 yaşındayım
Mrb,
Canım muhtemelen yaşın genç olduğu için hiç ilaç yüklemesi yapmadan doğal yollarla denemeni istiyordur, eğer 1 yıl içinde olmazsa ki inşallah olur, ondan sonra klomen veya muhadili bir ilaç verip yumurtalarını uyaracak sanırım. Bu ilaçların çoğu böbrekleri ve vücudumuzu mahvediyor ve hormon ilaçları olduğu içinde kilo aldırıyor. Ben doktorunun iyi ve doğru yolda olduğunu düşünüyorum. Şöyle düşün ben 31 yaşındayım ve pkoluyum doktorum bana 6 ay dene olmazsa gel dedi, sen daha 24 yaşındasın bu çok büyük bir avantaj belki de hiç bu ilaçları kullanmadan normal yolla hamile kalıcaksın canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?