Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

meraba canım bende 3 aylık evliyim 2ay önce öğrendim pkolu olduğumu bende tek olarak belirti kilo ve sivilce vardı yani düzenliydi adetlerim ama doktor pko dedi bende korktum çocugum olmaz die ama çok şükür 5 haftalık hamileyim:CüvCüv:
Allahım herkese nasip etsin
lmaz kötü düşünceyi kafandan at tamam mı

Yok ben böyle birşey duymadım!! Bi insan ancak bu kadar karamsar olabilir! Bu kadar hayatın alt üst olup mafoldumben hayallerin yıkılıyorsa demekki pko hakkında hiçbirşey bilmiyorsun. Biraz okuyup, araştırsan fena olmaz. Diğer arkadaşları da gereksiz yere olumsuz etkilemeye kimsenin hakkı yok bence :1shok:

kızlar mrb acil cvp verin lutfen kafam karmakarışık oldu şimd doktordan geldim ben PKO luyum ve yasmin kullanıyodu bu ay bırakmak istedim doktorum ilaç olarak
adet düzenlemek için lutenyl
yumurtlama sağlamamak için Glifor
ve foli asit verdi
bu glifor nedir kilo verdirmek için kullanıyoruz faln diyolar ben zaten çok zayıfım sizce doktorum dogru ilaçları verdimi nedir bu GLıFOR

canım glifor bildiğim kadarıyla metformin içerikli bir ilaç ve ancak diyetle kilo verebilirisn normalde zayıflatmaz...

ayrıca yumurtalıkların çalışmasında + pko nun düzenleştirdiği şekerin insülin direncini azaltıır...

ben kiloluyum ve diyet yAptığım halde ayda ancak 4 kilo verdimm glukofen kullanıyorummm...ama diyet yapmım aksi kilo alıyorum pkonun en büyük etkisidir kilo aldırır....tabii bünyen kilo almaya müsait ise....

evt canım metformin içerkli imdi baktımda foumdan bu ilaca pko luılara hep veriyorlarmış kullanıyım bari çok mide bulantısı yapyor birde yemekle elınan arbonitratı vucutan attıgı için zayıflatıyo dediler ama bakalım ben zayıflamak istemiyorum zaen 49 kiloyum ole şte hepimiz için e ii is olur inş.

kızlar selam;
ben de aranıza yeni katıldım ve ben de pkos hastasıyım,
öncelikle size şunu söylemek isterim ki , pkos hastasıyım çocuğum olmaz mı acaba diyen arkadaşlar var,kesinlikle bu şekilde düşünüp kendilerini üzmesinler.
ben Allah'a çok şükür 29 haftalık hamileyim ve minik bir kız bekliyorum yeniyılda.

en önemli konu burda doğru doktoru bulmak ve tedavisine kesinlikle uymak.
ben izmirde yaşıyorum,doktor ismi burda yazılıyor mu çok emin değilim,yazılabiliyorsa size isim de verebilirim,doktorumdan kesinlikle çok memnunum.
pkos hastalarının tüm özelliklerini taşıyordum:adet düzensizliği+kilo+tüylenme ve ultrasonda görülen inci boncuk şeklinde dizilmiş olan minik kistler.
öncelikli olarak doktorum adet düzenimi sağladı,glukophage kullandım,kilo verdim ve sonrasında da bebeğimize 2 ay içinde kavuştuk zaten.
pkos hastalarında hem kistlerden hem de kilodan dolayı insülin direnci oluşuyor o nedenle şeker hapı olan glukophage kullanarak bu direnci tedvi ediyor doktorlar.sonrasında da zaten kilo da verilirse adet düzene giriyor,eğer ideal kiloya gelinirse genelde pkos sorun çıkarmadan adet düzenli olarak geliyor.
size tavsiyem doğru doktoru bulmanız ve yok yere evham yapmamanız,en kısa zamanda sizinle olmak için can atan meleklerinize kavuşacağınızdan eminim,
hepimiz için herşeyin hayırlısı inşallah...

Minik asyam öyle umut doldurdun ki içimi anlatamam
Allah senden razı olsun canım
bana da dr başta pko dedi sonra vazgeçti
Çünkü bende sadece usg görünü var bir LH'ım FSH'ın 3 katı
ama yine de tam tanıyı koyamıyor çünkü adet düzenim 21 il 35 arasında aslında son altı ayakadar 28 günde birdi
fakat stersten mi yoksa başka şeylerden mi bilmem 21 ile 34 arasında değişti
kilo yok zaten zayıftım 45 kilo idim evlenince aldım
iki yılda 10 kilo aldım
boyumla kilom orantılı
iki yıldır evliyiz ve son altı aydır bebiş istiyoruz
Şimdilik Rabbim ol demedi İnşaalllah bundan sonra der
Dr klomen başlayacaktı bize üç ay daha çalışın bakalım dedi vazgeçti
Bende kürlere başladım
Senin yazını okuyunca da umutlandım
Tekrar Allah razı olsun
İnşaaalllaaaahhh sağ salim kucağına almak nasip olur
Rabbim saklasın gözetsin:Saruboceq:

slm ecrim,saatlerce ağlayacak ne var ortada anlayamadım.dünyadaki tek pko hastası sen değilsin binlerce kadın var bu sorunu yaşayan bunlardan biriside benim.nişan atacak bu kadar panik yapacak bişey değil pko.herkes aynı sorunları yaşayacak diye bişey yok .biçok pko hastası var ki ilk denemesinde hamile kalıyor.doktorum bana pko çilli bir yüze sahip olmak gibi bişey demişti.çillerimizle nasıl mutlu mesut yaşıyorsak pko ile de mutlu mesut yaşayıp gidioruz.ömür boyu hap kullanmak zorunda da değilsin.kendini bu kadar üzme pko basit bir rahatsızlık Allah daha beterinden korusun.Herşey gönlünce olur inşallah.

mrb arkadaşlar
neden bu kadar ümitsizsiniz anlamadım,bende pco hastasıyım ve korunduğum halde hamile kaldım lütfen biraz daha olumlu düşünün bu hastalıkta en önemli sorun kilo bence normal bir kiloda olmak çok öenmli
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Canım arkadaşım belki seni azıcık sevindiririm diye cevap yazıyorum geçen sene bende senin gibiydim hastaneden eve geldim ve saatlerce ağladım çünkü doktorum kocaman bi kistin var dedi alınıcak dedi ama şansımızı deniyelim ilaç tedavisi yapalım dedi yaptık ve o koca kist yok oldu.Ardından bi ultrason daha baktık ki bu sefer pkoluyum zaten düzensizliğim vardı ve tüylenmede ama kilom yoktu.neyse tam bi sene 1 aylık aralar vererek tekrarlanan ultrasonlarla ha azaldı ha azalacak bi ümit gittim geldim aynı senin gibi sevgilime yani şu anki kocama beni bırak benden fayda yok dedim baktım bırakmıyo peşimi kötü davrandım yinede bırakmadı birlikte başladık birlikte biticek bu dedi.Evlendik... Tedaviye devam, geçen ay başka bi doktora gittim önceki doktor yine ultrasonla takip demişti ve ben taşınmıştım bu doktora gittim kadın baktı valla tebrik ederim doktorunu başarılı bi doktormuş seni bundan kurtarmış gayet güzel herşey dedi bebek düşünürsen sorun yaşıycanı sanmıyorum dedi şimdi eşim dalga geçiyo benle ayrılsaydık şimdi ben iyileştim diye arıycakmıydın beni ben sana demedimmi geçicek diye diyo :) ama merak ettiğim bişey var arkadaşlar bu sorun ilerde yaşlandığımız zaman ne oluyor eğer hala hastaysak sadece bebeğe odaklı düşünüyoruz ama iyi bir tedavi bundan kurtarıyor...

slm bendede var pko ben bekarken öğrendim 2 yıl doğm kontrol hapı kullndm evlendikten 3 ay sora hamile kaldım şu an kızım 9 aylık inşallah sizede nasip olur ama stres etmeyin yumurtlamada stres olumsuz etki yapıyo

herkese selam.. bende pko hastasıyım kızlar adetiniz nasıl düzensiz geçmi oluyosunuz erkenmi??? ben kendi halimi anlatayım. 13 yaşında adet oldum o seneler 3 günde bir adet oluyodum yani sadece 3 günüm temiz geçiyodu. doktora gittim polikistik over var dedi doğumkontrol hapı vermişti devamlı kullandım 2 sene felan aralıklarla.. 4 sene böle geçti düşünün sadece 3 er gün temiz oluyodum adetim de 10 gün bazende 15 gün sürüyodu. ondan sonrada 10 güne bir olmaya başladım ve şu andada hala 10 güne bir oluyorum adetimde 10 gün sürüyor. benim gibi olan varmı cevaplarsanız sevinirim!!!...

a.s.canım geçmiş olsundaa..senin bu panik hali nedir anlayamadım.bende de pko var prolaktinimde tavan yapmış durumda..ben yıllar önce bekarken doktora gittiğimde kist var dendiğinde panik olmuşdum.aama bu kadar değil.sonra böbrek için doktora gittiğimde kistimede baktırdım.kaybolmuşdu.ve hiç tedavisiz...
şimdi tekrar sancılarım başlayınca gittim doktora kist tekrar oluşmuş ,yapmış olmak için yapılan hormon testindede prolaktinim 114 cıktı.beyin mr istedi doktor .ağlaya sızlaya cektirdim.çok sükürki beyinde bişey cıkmadı.şimdi ilaç kullanıyorum.yani benim şu durumda kocamı boşamam mı gerekiyor.:dance:bu şekilde stres yaparsan bu 29 olan prolaktini artar.stres yapmaa sakınnnn.:1no2rolaktinin tedavisi buuu.pko içinde soğan kürü yapabilirsin ek tedavi olarak.hee son olarakk dokrorunu değiştir bence senin bu panik halin ondanda kaynaklanıyor olabilir......sağlıkla ve stressiz kal...

Merhaba ben aranıza yeni katıldım , bende de pco'luyum. Umarım hepiniz sorunsuz bı şekılde bebek sahıbı olursunuz ben henuz bebek dusunmuyorum bı ıkı sene sonra istiyorum tabıı nasıp olursa.Bazı Pco lularda sorunsuz gecıyo hamılelık bazılarında sorunlu sanırım yanı ıstedıklerı zaman hemen hamıle kalamıyolar yada düşük yapıyolar.Ya bazen acaba sımdıden denesemmı su cocuk işini dıyorum belkı 1-2 sene sonra ancak olur dıyorum ama cocugu suan dusunmuyorum belkıde sorunsuz hemen olacak naopcagıma karar veremedım bı doktora mı gitsem acaba tedavı ıcin hemen cocuk sahbı olmak ıstemeyenlere bir formul var mı?? Hanı bu Glocophage'yı sadece hamıle kalmak isteyen pco lularamı verıyolar yoksa bu bı tedavı yontemımı ?? kafamçokkarıştı

öncelikli olarak tüm pko hastası olanlara moralin çok önemli olduğunu hatırlatayım, ben korunmayı bıraktıktan iki ay sonra hamile kaldım, ancak 20 haftada düşük yaptım, ikinci bebeğimi istediğimde tekrar başka bir doktora gittim ve yapılan kontrollerde pko olduğum anlaşıldı ultrason görüntüsünden, kilo ve kıllanma problemim hep vardı, ama adetlerim düzenliydi, böyle bir hastalığım olacağım hiç aklıma gelmemişti, tahlillerde şekerim yüksek çıkınca dr hemen kilo vermemi ve glocophage kullanmamı söyledi. 10 kilo verdim ve korunmayı bıraktığım ay ikinci kez hamile kaldım, hamileliğimin 4 ayından itibaren insülin kullandım, kanamalarım olduğu için sürekli yattım ama şu anda dünya tatlısı 11 aylık bir meleğim var ve bu ay tekrar glocophage kullanmaya başladım, çünkü şekerim düzelmedi ve artık ömür boyu, diyet yapmam ve ilaç kullanmam gerektiğini biliyorum, ama oğluma bakınca bunların hiç de önemli olmadığını anlıyorum, bebek isteyen herkese tez zamanda kavuştursun yüce rabbim, sakın moralinizi bozup umutsuzluğa kapılmayın lütfen

Allah bağışlasın cok sevındım anne olabılmene.Benim abımın eşide pco lu. Aslında oncelerı bu pco cok onemsedıgım bı durum değildi ama abımın eşi yanı yengem 3 kez düşük yaptı 2 sene içinde hepsıde 6-7 haftalıkken dustu.3.düşükten sonra bıtakım testler yapıldı , soy agacı vs cıkarıldı , cenın ıncelenmesi yapıldı ve doktor düşük için belirli bı neden soylemedı.Kan pıhtılaşması gibi bişeyden bahsedıldı oda kontrol edildi temız cıktıTekrar normal yollarla denemesını soyledı doktor.( Kı birçok alanında uzman doktorla görüştü )Yanı enteresan hersey temız cıktıgına göre bunların nedeni PCO.bend ebu nedenle bı ara bır doktora gitmeyı dusunuyorum yanı dedıgım gibi cocugu suan deılde 1-2 sene sonra düşünüyoyrum ama bi taraftan da acaba 2-3 sene beklemem gerekırmı cocuk için diye dusunuyorum bu da korkutuyo benı acıkcası yanı ıstenılen zamanda cocuk sahıbı olmak zor gibi gorunuyo.
bu arada aranızda 3 düşükten sonra normal yolla cocuk sahıbı olan arkadaslar varmı ??
Belkı moral olur , cunku aılecek cok uzulduk bu duruma :sinifsinif:

slm kızlar malum beni biliyosunuz ben pko luyum 1,5 yıllık evliyim d.kontrol hapı kullanıyosdum bıraktım şimdi glifor ve lutenly kullanıyom neyse konumuz :) kızkardeşimde bugun doktora gitti ve onada pko dfediler bekar 20 yaşında yazz isimli d.kontrol hapını vermiş sizce nasıl hangi d.kontrol hapı önerrisiniz

Canım mrb bende yıllardır pko lıyım dıane-35 kullandım Çok kılo aldım sonra yasmın kullandım en son gıttıĞım doktorum Çok ıyı bı doktor ve doÇ. Bana yenı bı hap Çıktı yazz adı onu kullan dedı yan etkısı en az olan buymuŞ Şuan pıyasadakılerın gerÇı herkesın bÜnyesınde farklı etkı gÖsterıyo ama ben 7 aydır kullanıyorum memnunum gayet mıde bulantısı ve mıde kazıntısı :) yapmıyo ınŞ kardeŞınde memnun kalır

selamm herkesee =) mirmirmirmirbenimde yıllardır pko sorunum var liseye başladığım sene adet düzensizliği için gitmiştim pko dendi diane 35 yasmin myraloon gibi d. kontrol hapları kullandım.. geçen hafta kontrole gittim doktor ilaç kullanma dedi yumurtaları tembelleştirio hamilelikte sorun yaşarsın dedi daha önce gittiğim doktorlarda ilaç kullanmazsan sorun yaşarsın diodu kafam karıştıı.. bi bilgisi olan warsaa sewinirim..

arkadaşım bende bekarken dıane 35 kullanmıştım.butür tedaviler sürekli doktor kont.olmalı.bence 6 ay kadar ara verip tekrar başlayabilirsin.eğer imkanın varsa araştırma hast.gidip hipofiz bezine baktırablirsin.emar çekiyorlar ve adet düzensizliğinin sebebi beyindenmi geliyor diye bakıyorlar.aslında kadın olmak okadar zorki rabbim bütün kadınlara ve tüm hasta olanlara şifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…