Mrb,
Ben 22 yaşındayım..Yıllardır adet düzensizliğim vardı..Ancak bugün PKO hastası olduğu öğrendim..Saatlerdir ağlıyorum..Tüm hayatım alt üst oldu, hayallerim yıkıldı...Doktorum diane 35 verdi..Kilo problemim ve tüylenme yok bende..
Gelecek yaz düğünüm olacaktı..Ben bu durumu nişanlıma nasıl açıklayacağım..Nişanı sebepsiz atacağım..Onunda hayatını karartmak istemiyorum..Ben ömür boyu ilaç mı kullanacağım ve çocuğum olmayacak mı( Proloktanim de 29 çıktı...Çok kötüyümmmmm...Tecrübesi olanlar yardımcı olur mu ne olacak benim halim??? ((
Mrb,
Ben 22 yaşındayım..Yıllardır adet düzensizliğim vardı..Ancak bugün PKO hastası olduğu öğrendim..Saatlerdir ağlıyorum..Tüm hayatım alt üst oldu, hayallerim yıkıldı...Doktorum diane 35 verdi..Kilo problemim ve tüylenme yok bende..
Gelecek yaz düğünüm olacaktı..Ben bu durumu nişanlıma nasıl açıklayacağım..Nişanı sebepsiz atacağım..Onunda hayatını karartmak istemiyorum..Ben ömür boyu ilaç mı kullanacağım ve çocuğum olmayacak mı( Proloktanim de 29 çıktı...Çok kötüyümmmmm...Tecrübesi olanlar yardımcı olur mu ne olacak benim halim??? ((
canım glifor bildiğim kadarıyla metformin içerikli bir ilaç ve ancak diyetle kilo verebilirisn normalde zayıflatmaz...
ayrıca yumurtalıkların çalışmasında + pko nun düzenleştirdiği şekerin insülin direncini azaltıır...
ben kiloluyum ve diyet yAptığım halde ayda ancak 4 kilo verdimm glukofen kullanıyorummm...ama diyet yapmım aksi kilo alıyorum pkonun en büyük etkisidir kilo aldırır....tabii bünyen kilo almaya müsait ise....
kızlar selam;
ben de aranıza yeni katıldım ve ben de pkos hastasıyım,
öncelikle size şunu söylemek isterim ki , pkos hastasıyım çocuğum olmaz mı acaba diyen arkadaşlar var,kesinlikle bu şekilde düşünüp kendilerini üzmesinler.
ben Allah'a çok şükür 29 haftalık hamileyim ve minik bir kız bekliyorum yeniyılda.
en önemli konu burda doğru doktoru bulmak ve tedavisine kesinlikle uymak.
ben izmirde yaşıyorum,doktor ismi burda yazılıyor mu çok emin değilim,yazılabiliyorsa size isim de verebilirim,doktorumdan kesinlikle çok memnunum.
pkos hastalarının tüm özelliklerini taşıyordum:adet düzensizliği+kilo+tüylenme ve ultrasonda görülen inci boncuk şeklinde dizilmiş olan minik kistler.
öncelikli olarak doktorum adet düzenimi sağladı,glukophage kullandım,kilo verdim ve sonrasında da bebeğimize 2 ay içinde kavuştuk zaten.
pkos hastalarında hem kistlerden hem de kilodan dolayı insülin direnci oluşuyor o nedenle şeker hapı olan glukophage kullanarak bu direnci tedvi ediyor doktorlar.sonrasında da zaten kilo da verilirse adet düzene giriyor,eğer ideal kiloya gelinirse genelde pkos sorun çıkarmadan adet düzenli olarak geliyor.
size tavsiyem doğru doktoru bulmanız ve yok yere evham yapmamanız,en kısa zamanda sizinle olmak için can atan meleklerinize kavuşacağınızdan eminim,
hepimiz için herşeyin hayırlısı inşallah...
Mrb,
Mrb,
Merhaba ben aranıza yeni katıldım , bende de pco'luyum. Umarım hepiniz sorunsuz bı şekılde bebek sahıbı olursunuz ben henuz bebek dusunmuyorum bı ıkı sene sonra istiyorum tabıı nasıp olursa.Bazı Pco lularda sorunsuz gecıyo hamılelık bazılarında sorunlu sanırım yanı ıstedıklerı zaman hemen hamıle kalamıyolar yada düşük yapıyolar.Ya bazen acaba sımdıden denesemmı su cocuk işini dıyorum belkı 1-2 sene sonra ancak olur dıyorum ama cocugu suan dusunmuyorum belkıde sorunsuz hemen olacak naopcagıma karar veremedım bı doktora mı gitsem acaba tedavı ıcin hemen cocuk sahbı olmak ıstemeyenlere bir formul var mı?? Hanı bu Glocophage'yı sadece hamıle kalmak isteyen pco lularamı verıyolar yoksa bu bı tedavı yontemımı ?? kafamçokkarıştı
arkadaşım bende bekarken dıane 35 kullanmıştım.butür tedaviler sürekli doktor kont.olmalı.bence 6 ay kadar ara verip tekrar başlayabilirsin.eğer imkanın varsa araştırma hast.gidip hipofiz bezine baktırablirsin.emar çekiyorlar ve adet düzensizliğinin sebebi beyindenmi geliyor diye bakıyorlar.aslında kadın olmak okadar zorki rabbim bütün kadınlara ve tüm hasta olanlara şifa versin.selamm herkesee =) mirmirmirmirbenimde yıllardır pko sorunum var liseye başladığım sene adet düzensizliği için gitmiştim pko dendi diane 35 yasmin myraloon gibi d. kontrol hapları kullandım.. geçen hafta kontrole gittim doktor ilaç kullanma dedi yumurtaları tembelleştirio hamilelikte sorun yaşarsın dedi daha önce gittiğim doktorlarda ilaç kullanmazsan sorun yaşarsın diodu kafam karıştıı.. bi bilgisi olan warsaa sewinirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?