Allah bağışlasın cok sevındım anne olabılmene.Benim abımın eşide pco lu. Aslında oncelerı bu pco cok onemsedıgım bı durum değildi ama abımın eşi yanı yengem 3 kez düşük yaptı 2 sene içinde hepsıde 6-7 haftalıkken dustu.3.düşükten sonra bıtakım testler yapıldı , soy agacı vs cıkarıldı , cenın ıncelenmesi yapıldı ve doktor düşük için belirli bı neden soylemedı.Kan pıhtılaşması gibi bişeyden bahsedıldı oda kontrol edildi temız cıktıTekrar normal yollarla denemesını soyledı doktor.( Kı birçok alanında uzman doktorla görüştü )Yanı enteresan hersey temız cıktıgına göre bunların nedeni PCO.bend ebu nedenle bı ara bır doktora gitmeyı dusunuyorum yanı dedıgım gibi cocugu suan deılde 1-2 sene sonra düşünüyoyrum ama bi taraftan da acaba 2-3 sene beklemem gerekırmı cocuk için diye dusunuyorum bu da korkutuyo benı acıkcası yanı ıstenılen zamanda cocuk sahıbı olmak zor gibi gorunuyo.
bu arada aranızda 3 düşükten sonra normal yolla cocuk sahıbı olan arkadaslar varmı ??
Belkı moral olur , cunku aılecek cok uzulduk bu duruma :sinifsinif:
Öncelikle geçmiş olsun. Nasıl bir moral bozukluğu olduğunu bilirim. 3 değil ama benim bir düşük oldu. 7-8 haftalıkken. malum pko yum. üzerine yaklaşık bir sene denedik, sonunda oldu. şimdi 29 haftalık hamileyim. çok şükür herşey yolunda. hamile kalınca doktoruma bahsetmiştim düşük korkumdan. progestan kullandım bi süre o haftalarda. belki onun yararı oldu bilemiyorum. inşallah yengen de hayırlısıyla hamile kalır ve hayırlısıyla doğum yapar canım. Allah yardımcınız olsun. (Sizin ve herkesin tabi)
arkadaşlar bende kybele34 ün sorusuna katılıyorum benimde pko var doğum kontrol hapı kullanıyorum yaza düğünüm var nişanlım hemen bebek istiyo ama ben 2-3 yıl geçsin diyorum hemen başlayalım mı çalışmalara ne dersiniz :CüvCüv:
Merhaba Minito ,
bence en ıyısı sanırım bi doktora görünmek. ben oyle yapcam.Şimdi hapı bırakırsın , hemen ıstemıyosun ya bebiş Allahbilir hemen oluverir sonucta daha yenı evleneceksın bence bı sure eşinle bırlıkte vakıt gecırmende fayda var .bende hemen ıstemıyorum bebiş o yusden hapı bırakmadım belkı bu surec uzayacak bunu bılemem ama doktorla bı konuşcam bakalım bence sende bı doktora görün , bu arada şimdiden tebrık edıyorum Allah bı yastıkta kocatsın zemuszemus
arkadaşlar geçen mesajları okumadımfakat merak ediyorum buhastalık olupta tedavi gördüktensonra hamile kalan varmı
arkadaşlar geçen mesajları okumadımfakat merak ediyorum buhastalık olupta tedavi gördüktensonra hamile kalan varmı
benim yaş 30 canım,6 senelik evliyim ve hiç d.kontrol hapı kullanmadım,doğal yollarla korunduk hep,bu yaşıma kadar pko hastası olduğumu bilmiyordum,regl gecikmesinden dolayı doktora gittiğimde öğrendim,1 sene denemek istiyorum acelemiz yok nasıl olsa diye tedaviyi reddettim,korunmayı bıraktığımızın 2.ayında doğal yollardan hamile kaldım (bal+tarçın+ç.otu kürü uygulamıştım 2.ayda tavsiye ederim),demekki pko hamile kalmaya engel değilmiş,moralinizi yüksek tutun,allah sizlerede nasip eder inşallah a.s.
canım kürü nasıl uyguladın yazarmısın.... allah bebeğini sana bağışlasın....
canım bide bu balı markettenmi aldın....
hakiki bal olmama durumu varmı acaba marketlerde satılanların....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?