kızlar ben 2 aydır adet söktürücüyle oluyorum doktor alttan muayene ettiğinde pko gibi gözüküyo ama bi hormonlara bakalım dedi hormon sonucu herşey normal çıkınca pko değil dedi adet olamaman için herhengi bi sebep yok dedi sadece stresten sizce ben pko muyum
canım polikistikover sendromu adından da anlaşıldıgı gibi bi sendrom, Herkeste farklı belirtiler ve rahatsızlıkları var ama sonuç aynı adet düzensizligi malesef =( Tabiki adet düzensiliginin farkli nedenleride var aşırı zayıflık yada kilo, Bazı sporcular pko olmadıgı halde düzensiz adet olur mesela cünkü vücutlarındaki yag dokusu yetersizdir. Bunlar benim fikrim, ama pko olmak dünyanın sonu degil canım benim ya hatta bunu stress yaparsan adetin olucaksa bile olmaz bence. PKO olupta normal yollarla hamile kalan hanımlar var =) sakın dert etme kendine boşvermeye çalış olucaksın zaten adet =) bebişte olur :Saruboceq: adetlerinde düzene girer inşallah. Bende pko yum ve bebiş istiyorum inşallah =) ama artık kafamı takmamaya çalışıyorum yerimseniben sende dene
supreme sen ne kadar olumlu bı bayansın içimi rahatlattın teşekkür ederim
selam kızlarr adetİmİ beklİyorum dr. Gİdİp tedavİye baŞlayacaz dr. Önce lh hormonuna bakacaz dedİ beİnm onda problem vardı.. İnŞ. İİdİrde tedavİ yanıt verİr ....
kızlar öncelikle hepinize geçmiş olsun inşallah allah en kısa zamanda bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip eder.. bende yaklaşık 12 senedir pco hastasıyım, erken teşhis edilmesi bi avantaj dı sanırım yaklaşık 8 senelik bi tedavinin ardından tabi en son dr.um çok güven verdi ve onun tedavisi 5 yıl kadar sürdü aralarda biraz ara vermeme rağmen evliliğimin 6. ayında hamile kaldım üstelik üniv.dr lar gebe kalma ihtimalimin çok düşük olduğunu söylemişlerdi şuan 4 yaşında bi oğlum var hamilelik sürecim de o kadar zor geçtiki anlatamam hep düşük riskim vardı hamilelik diyabetim çıktı yüksekti suyum aşırı fazlaydı ve yine üniv. dr.lar bu belirtilerin sakat bebek belirtileri olduğunu ve aminiyosentez yaptırmam gerektiğini söylediler fakat ben yaptırmamıştım bebeğim 6 aylıktı ve her ne olursa olsun kabulumdü allah bana neyi reva gördüyse çekmeye razıydım tabi korkularım vardı her gece rüyamda sakat bebekler çocuklar gördüm uykusuz gecelerim çok oldu hatta dr.lardan biri 1 iğneye bakar istemiyorsanız bile dedi ama kendi dr.um çok destek oldu bana 7. ayıma girdiğim gün kontrole gittiğimde doğumumun başladığı söylendi ve 3 cm açılmayla hemen yatırdılar ve ben 1 ay hiç kalkmadan serumlar hiç kolumdan çıkmadan iğne ilaçla allahın izniyle ve dr.um çabalarıyla çok şükür ki sapasağlam bi evlat dünya ya getirdim çok çekmiştim hatta sezeryandan çıktığımda daha ayılmadan druma sağlıklımı özürlümü diye sormuşum .. binlerce şükürler olsun ki sağlıklıydı bütün çektiklerimi göz yaşlarımı acılarımı o an unuttum.
bu hastalığın en büyük ilacı mutluluk rahat olun stres yapmayın kilo sorun oluyo almamaya özen gösterin şuan yine parolaktin başta olmak üzere hormonlarım yüksek kistlerimde bi hayli fazla ama küçükmüş kilo da var tabi vermek çok zor oluyo pco da diabet ilacı kullanmaya başladım ve yine diane 35 e devam ...uzun oldu biraz ama içiniz rahatlasın diye yazdım aslında umudunuzu kesmeyin ve inanın allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin ve rabbim isteyen herkesin kucağına evlatlarını almayı nasip edip göstersin .. sağlıkla kalın...
hem doğum kontrol hapı hemde glukofen ( yada glucophage ) aynı zamanda kullanılabılıyormu? bir zararı olabılırmı?
arkadaslar pco hastaları normal yoldan hamıle kalamazmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?