Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

herkese selam ve acil sifa diliyorum.. bayadir okuyordum ama uye olmamistim henuz ben kisa anlatmak istiyorum biraz.. uzuna bakarsak safya yetmez sanirim. ben 2001 den beri ugrasiyorum aslinda malum yurtdisinda hic iyi bakilmior yani bir cocuk icin senede toplarsan 4 kere gidebiliuorsun bir randevu 3 ay arayla oluyor. bende turkiyede gorundum 2003 yilinda ve prolactin cok yuksek cikti prolactin hapini kullandim bir ay ve onun arkasindan doktorum glucophage kullan dedi hamile kalana kadar ve prolactin dusmustu ve glucophage basladim 2 ay kullandim hamile kaldim aralikta. bukadar cabuk olacagini tahmin etmemistim. ama o donemlerde cok kotu gunler geciyordum piskolojikmen evlilik hayatim valan ve cok isterken cocugumu aldirdim suan okadar pismanim ki ve o gunahin altinda cok ezildim simdi istiyorum ve olmuyor.. allahtan hic bir zaman umudur kesmeyin arkadaslar allah kimseye tasiyamicagi dert vermiyor

arkadaşlar merhaba ; temmuz ayında hapı bıraktım. artık bebiş istiyoruz allah nasip ederse.. ama ozamandan beri gitmediğim doktor kalmadı yaşam cemil bey- andeva aslı hanım- andeva mine hanım daral gelmiş durumda... cemil bey rahimde yumurtalıklarda çok sağlam dedi... ama yumurtlayamıyorum.. polikistik overim yanii... adetim gecikince heyecan yaptım aradım... hemen söktürücü iç dedi bana belki hamileyimdir dedim aa olmaz dedi yumurtlamadın çok sinirlendim.... gel muayene edelim falan yok hemen söktürücü... aslı hanım andevaya geçmiş onu buldum... anlattım durumu muayene etti evet polikistik.. ee ne yapcaz.. adetinin 3. günü gel dedi... gittim ama aslı hanım yok ayrılmış andevadan.. muaynanesine de gidemem... mine hanıma koştum.. hormonlar temizz... ammaaaa 6 cm kist var sol tarafta... allah allah oda nerden çıktı... hooop renkli dobler derken evet 6 cm bir kiste sahibim artık... peki nasıl olur.. ne cemill ne aslı görmedimi bunu.. cevap yok.. sanki biri geldi ve sol tarafıma 6 cm kisti koydu ve kaçtı... neyse 1 hafta sonra tekrar gittim... hoopp 6cm lik kist olmuş 4,5 cm... ilaç yok bişey yok... sizcede enteresan değilmi... aradan 1 ay geçti gittim... düşünün ne olduu... süprizzzz kistt yok oolmuş ....

kasım ayı içinde adet görmedim...acayip şiştim... kıllanma yok...hormonlar temiz...ama adet yok.. vee doktor ısrarla bekliycez adet göremezsen geleceksin beta hcg yapıcaz hamile değilsen söktürücü vericez .... eee bu hep böyle mi devam edecek ... evet böyle devam edecek dedi... allah allah yaa... neyse doktoru değiştiriyorum... cuma günü allahtan bişey çıkmazsa başka doktora gidicem ...bakalım o ne diyecek...

allah hepimizin hakkında hayırlısın versin...

slm yasmın.bende polikistik var.1 senedir uğraşıyorum ben de.ama doktorlar eşime hiç bakmadı.geçen ay eşime de kendi insiyatifimizle test yaptırdık.sonuç:: sperm sayısı düşük ve hareketsiz..aralıkta tüp bebeğe başlıyoruz.siz de eşine test yaptırdınız mı?

Anladım canım.Biz 10 ay sadece benim üzerimden uğraştık,yorulduk ama sonunda diğer taraftan da bişeyler olduğunu geç öğrenince daha da sinir olduk.o yüzden sana da söyleyeyim dedim.sadece polikistikse de bissürü arkadaşım var öyle hamile kalan.klomen diye bir ilaç var,muhakkak kalırsın.uzun sürmez inşallah.

anladım canım sağolasın.. heray erkeklerin sperm kalitesi değişebiliyormuş.. aslında haklısın biz kadınlar onlar da sorun olmayacakmış gibi sadece kendi üzerimizde oynatıyoruz...

şuan hiç bir ilaç kullanmıyorum... bugün hayıt tohumu suyu aldım... o kadın hastalıklarıyla ilgili vücudu düzene sokuyormuş ... bakalım hem onu deniycem hemde cuma günü yeni bir doktora başlıycam...

inşallah allah emeklerimizi yağlı eder...herşeyin hayırlısı olsun... müjdeli haberleri okuyınca insan kendine olmuş kadar seviniyor alkisalkisalkis

inşallah canım.o kadar çok uğraşan varmış ki,insan kendini tek zannediyor ama çokmuşuz aslında.umarım çok fazla uğraşıp sinirlerin yıpranmadan bebeğine kavuşursun.ben de tüp bebekten umutluyum.umarım ilk seferinde tutar.ikincisi için psikolojim nolur bilmiyorum..

benim arkadaşımda tüp bebek için uğraşıyor.. 5 yıllık evliler olmadı.. alman hastanesi çok iyiymiş bu konuda.. bursadan istanbula gidip geliyor... işlem gerçekleşti.. salı günü.. doktor 5 gün kalklamyacaksın demiş.. işten izin aldı evde istirahat etti... bakalım sanırım 15 güne kadar sonuç alacaklar... hastane olarak ve doktor olarak iyi araştır derim canım.. bide psikoloji ççookk ama çok önemli sağlam durman lazım... ilkinde tutmazsada ki böyle bir seçenek var moralini sakın bozmayıp moralli olman lazım canım... inşallah çok uğraşmadan hepimiz bebiş sahibi oluruz...

Selam kızlar hepinize, ilk adet olduğum günden beri adetim çok düzensiz öyleki 7 ay hiç hastalanmadığımı bilirim. Evlendikten sonra PKO teşhisi kondu bana hiç korunmadım 3 ay hamile kalamadım ve panikle doktora gidip tedavi olmak istediğimi söyledim. Bu arada 31 yaşındayım o yüzden de acele ettim biraz. Sonra klomen + çatlatma iğnesi tedavisine başladık, ilk ay malesef yumurtalarım büyümedi çok üzüldüm, ikinci aya tam başlamıştık ki üzüntüden kurdeşen oldum o ay bu ayda ilaç kullanıyorsun tedaviyi bırakalım dedi doktorum ama bu bebeği o kadar çok istiyordumki, tedaviyi 2. ayda es geçmektense kurdeşen ilaçlarımı kestim ve tedaviye devam ettim , 2 yumurtam oluştu ama hamilelik olmadı ve 3. ay tedavimde 2 katı ilaç kullandım ona rağmen sadece 1 tane yumurtam oluştu, o yüzden bu ay inanılmaz umutsuzdum ve yine bu ay daha fazla bu strese dayanamayacağımı doktoruma söyledim ve aralıkda rahim filmi ocak ayında da aşılama yapmaya karar verdik ama ben dün bu ay hamile olduğumu öğrendim. Mucize olmalıydı ve öylede gerçekten, allah hepinize nasip etsin inşallah , 1 yumurta ile hiç ümidim olmadığı bu ay hamile kaldım. Dualarım sizinle allah hepinizin yardımcısı olsun ve tez vakitte bebişleriniz olsun hepinizin.

Çok sevindim.. mutlu son :CüvCüv:
allah hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli bebeğini kucağına almayı nasip etsin...
bizlerede bu sevinci yaşatsın... bu hikayeleri okuyunca umudum artıyor... inşallah bizlerde anne oluruz :Saruboceq:

merhaba araniza yeni katildim.bu hastaligi10 seneden beri cekiyorum ama artik yendim nasilmi stres ve sikintilardan uzak durarak ve sogan suyunu denedim faydasini gördüm suan teslerim normal tavsiyem stresden uzak durmaniz.

bendede polikistik over var. 2 senelik evliyim ilk defa klomen kullanmaya başladım bu ay. bugün bitiyor hap haftaya doktora gidicem ovitrelle iğnede vermişti onumu yapacak acaba? yumurtlama oldumu olacakmı diye merak ediyorum. ilk denemede olsa ne güzel olur dimi?

merhaba araniza yeni katildim.bu hastaligi10 seneden beri cekiyorum ama artik yendim nasilmi stres ve sikintilardan uzak durarak ve sogan suyunu denedim faydasini gördüm suan teslerim normal tavsiyem stresden uzak durmaniz.

doktorun bana söylediği de o.. "stres yapma".. iyide nasılll?? hem muhtemel günleri hesaplayıp gün aşırı ilişkiye gir hemde stres yapma... mirmirmirmir nasıl oalcak bu iş :uhm:

merhaba kader27 bir sorum var sogan suyuna ne zaman basladin bir ay mi kullandin ben de artik alternatif tip olayina girecegim ilaclar beni cok yordu...

doktorun bana söylediği de o.. "stres yapma".. iyide nasılll?? hem muhtemel günleri hesaplayıp gün aşırı ilişkiye gir hemde stres yapma... mirmirmirmir nasıl oalcak bu iş :uhm:

adetine 15 gün kalasiya basliyosun adetin geldiginde birakiyosun ben 3 ay denedimkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

merhaba kader27 bir sorum var sogan suyuna ne zaman basladin bir ay mi kullandin ben de artik alternatif tip olayina girecegim ilaclar beni cok yordu...

canım ben aranıza yeni katıldım. 4-5 senedir polikistikover var .bir yıl oldu evleneli.9 aydır bebek istiyoruz ama olmadı. ben de bu ay klomen kullandım yumurta takibi istemedi doktor. bakalım bekliyorum.

soğan suyuna bende önümüzdeki ay başliicam. araştırmalarıma göre adetin 7. günü başlamak daha etkiliymiş. ardından incir kürü. yumurta oluşumu için ve çatlaması için iyiymiş

mrb arkadaşlar pkoluyum sonucta 30 kg aldım ve iki gebelik geçrdim kanımda pıhtılaşma olduğu için düşükle sonuçlandı ve kg vermeye başladım 7 kg verdım ve ilk defa 2 sendir söktürücüsüz adet oldum ve yumurtlama zamanımda normalde olduğu gibi sıvı geldi size tavsiyem dr. dediği gibi kg %10 u verdiğinide hemen düzeliyo kür mür hikaye en sağlıklısı zayıflamak hemen görüceksiniz.

canım cok sevindim ya saglıkla kucagına laırsın insallah bebişini, negüzel darısı hayırlısıyla bizim başımıza =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…