Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

kizlar ben de 9 yildir pko sendromluyum. 13 yasinda ilk adetimi gordum 14 umde dogum kontrol kullanmaya basladim. 9. yilima giriyorum. daha once 9 ay ilac kullanır 3 ay birakirdim. o donemde periyodlarin arasi devamli uzardi. 3.ayın sonunda farlutal la adet gorup tekrar diane35 baslardim. son 9 ay myralon kullandim 24 eylulde bitti, 28 inde hasta oldum o zamandan beri de bi daha olmadim, ilac da kullanmadım. bugun doktora gittim insulin direncim olabilecegini soyledi. ben boyle bir seyi ilk defa duyyorum. aclik kan sekerim 138 cikti. biraz yuksek buldu doktor. kadinlarkulubu sayesinde benim gibi yuzlerce insan oldugunu bilmek icimi rahatliyor. umarim bu insulin direnci tedavisi sonuc verir.

bende pcoluyum ve insilün direncım var sık sık yemek yemelısın 6 öğün 3 ara 3 ana öğün insilinini hemen yukseltecek yıyeceklerden uzak dur yoksa çabuk yaşlanırsın :) insilün çok fazla salgılandığı için insan çabuk yaşlanıyo ben 2 senedir ilacını kullanıyorum dıyaformın ama daha bı sonuç alamadım geçmiş olsun canım

kızlar merhaba,ben de pko luyum galiba???yani ben adet oldugum ilk günden beri ki 16 yaşında oldum,reglim hep düzensizdi..yani 35-40 günde bir oluyordum hiç atladıgı olmazdı.. normal kadınlar 28 günde bir ben 35..neyse ultrason çektirmiştim ve yumurtalıklarımda kist çıktı,bunun üzerine 1 sene yasmin kullandım ama inanılmaz yan etki yaptı..yasmini kullanmadan önce 45 kiloydum ve tüm degerlerim düzgün çıkmıştı,yasminden sonra 55 kilo oldum ve heryerim şişti,baş agrısı,depresyon vs birsürü yan etkisi olmustu 1 senenin sonunda bıraktım ilacı arkasından kilom normale döndü ama hala adetlerim düzensizdi..sonra hindistana gittim ve orada tamamen birkisel tedavi uygulayan (ayurveda) bir doktor bana ilaç hazırladı,iki ay kullandım,bitireli 9 ay oldu ve hayatımda ilk defa 9 aydır 28. günde regl oluyorum...şimdi pko durumum nedir bilmiyorum..Ama bu defa da sivilce problemi yaşamaya başladım yani adetim düzensizken sivilcem hiç çıkmazdı,adetim düzeldi bu defa da yüzümü sivilceler bastı roaccutane kullanıyorum şimdi de Diyorum acaba benim normal düzenim 35 günde bir miydi,görünürde hiçbir problemim yoktu keşke vücudumu kendi haline bıraksaydım..çok kafam karışık çok...

karışımların ismini bilmiyorum..zaten orada bir klinige gitmiştim, senin vücudunun tipine,yaşına,yeme alışkanlıklarına vs bakıp ona göre kendileri özel bir karışım hazırlıyorlar..bir de bir şurup içmiştim..bu arada ayurveda 4000 yıllık hint tıbbıdır ve modern tıptan çok farklı bir yol izler bence araştırımn yardımcı olabilir..Türkiyede bunu uygulayan bir yer var mı bilmiyorum..şimdi tekrar gidicem ve vücuttan tüm toksinlerin atılmasını saglayan 20 günlük bir kür var,roaccutane kulladıgım için bu ilacı bitirince bu kürü uygulamak istiyorum vücudumdaki toksinlerden arınmak ve ilacın daha sonraki etkilerini minimuma indirmek için..çünkü ayurvedaya göre bir hastalık aslında düzgün çalışmayan sistemin bir göstergesidir yani sivilcelerim düzene giren adetimden dolayı dışarı attıgım toksinlerden kaynaklanabilir..bence araştırın ayurvedayı benim 10 snelik derdime çare oldu..

Son düzenleme:
Çok üzgünüm çoookmeraba bende pko luyum adetlerim çok düzensiz depresyon derecesindeyim hapla bile çok zor oluyor ttedaviye başlayalı 1 ay oldu ve1.5 senelik evliyim çocuk sahıbi olmak çok istiyorum rahim de yara oldu ğunu söyledi 1de rahim filmi çekece[ 1 de hayıt tohumu aldım adeti düzenliyormuş yeni başladım 1 su bardağı kaynar suya 1tatlı kaşığı atıp 4 dakika kadar demleyi p içiyorum ] moral verin bana çok üzülüyorum

selam arkadaşlar
bende de polikistikover var.bundan 5-6 sene önce sürekli sancım var diye doktora gitmişdim.doktor kistin var dedi.bende cok korktum başka bi doktora gittim.oda aynısını soyledi.fakat cok önemli değil dedi ikiside.ilaç verdi bir ay kullandım.sonrada bırakdım unuttum gitti geçirdiğim bi böbrek rahatsızlığından dolayı ultrasona girdim ve o esnasa kistimede baktırdım.uzman bana yok kaybolmuş dedi....
evlendikden sonrada kistimin olduğu yerde yine ağrılar olunca tekrar doktora gittim.oda polikistik overin var dedi ama önemli değil dedi.hormon testi yaptı.ve hormon değerlerim fazla cıktı.özellikle prolaktin seviyem tavan yapmışdı.mr cektirdim.3 aydırda ilaç kullanıyorum.şimdi yeni test yaptırcam.ben kisti dikkate almadım peki siz neden bu kadar kafaya takıyosunuz anlayamadım.kisti olupta cocuk sahibi olan arkadaşlarım var.tedaviyle yada tedavisiz.bunlar hep psikoloji ile alakalı.rahat olun....benim içinde dua edin lütfen:Saruboceq:

ya bende 2002 de pco olduğumu öğrendim ama cyclo verdiler hemde 7 yıl kullandım ve ilk doktora 3 yıl gittim devam dedi sonra başkalarıda devam dedi... taki bebiş isteyene kadar kullanılacak demişlerdi.... şimdi tahlil baktırdım.... prolaktin 126 fsh70 lh 50 almış başını gitmiş dostinexle prolaktin düşürelim dediler kullandım bir ay sonra bi daha tahlil oldu... prolaktin ölçülmedi... fsh 79 lh 60 çıktı... orgametril al dediler aldım ama kullanmadım araştırma hastanesinden randevu aldım haftaya çarşamba bakalım ne dicekler ama moral sıfır fsh erken menapoz gösteriyo... ama başka sebep te olabilir çünkü 20 yaşında ilk pco teşhişi konulduğunda da 40 çıkmıştı.... offfff delircem... ama kimseye çaktırmıyom..

içinizde böle olan varmı?

evet canım bir de ben var:) ben de yaklaşık 8 sene diana 35 kullandım.adet düzensizliği dışında başka bir belirtisi yok. ilaçsız adet olmuyorum şimdide yasmin kullanıyorum ve artık ilaç içmekten çok sıkıldık.bence ilaç bende sadece adet olmama yarıyor onun dışında bir iyileşme yok çünkü kontrole gittiğimde hep aynı manzara bir sürü çatlamamış büyümemeiş yumurta evlide ğilim bir kaç yıl içinde bebk sahibi olmamda mümkün değil napıcam bilmiyorum

selamlar ben aranıza yeni katıldım son 1,5 yıldır ilaçsız adet göremiyorum çok doktor gezdim çok şey öğrendim çokta vakit kaybettim.bende az da olsa kıllanma oldu ve progesteronum 0,60 hatta 0,38 lerde ama hiçbir doktor bana pko lusun demedi.ama benim hiç öyle birden gelen kanamam olmadı bende pko olabilir mi fikirlerinizi paylaşırmısınız...

banada pco teşhisi izmirde ege de konulmuştu prof muayenesi doktor doktor gezmemek için üniv hastanesi tercih etmiştim şimdi anlıyorum ki ordada pek ilgilenmemişler yada bana tam olarak bir açıklama yapmamışlar... ozamanlar böle heryerde internetde yoktu... araştırıp öğrenmek için... içim içimi kemiriyor şimdide.... ya bana yanlış bişi yapıldıysa diye.... çünkü bu fsh erken menapoz değeri ve zamanında tedavi edilince geri dönüşü olan bişi diyolar...edilmezsede yüksek fsh yumurtalıkların yapısına zarar veriyomuş.... ben çok geç kaldıysam diyorum.... neyse takmamak iyi olacak ama elimde değil....

tuft benim şimdiki progestron değerlerime benziyo değerlerin ama bunların sadece pco teşhisi için yetip yetmediğini bilemiyorum

niyano evet üniversite hastaneleri de malesef çok iyi değil bakılmak konusunda bende doçente devam ediyordum ama vakti az hastası çok beni habire öteleyip durduğunu görünce başka doktor bakmaya başladım ve anladım ki bu işi kimse para kazandığını hissettirmeden çözmeye çalışmıyor evet malesef sağlık sistemimiz de parayla işliyor...

hoşgeldin tuft;
bende pcoluyum ama doktorum bana zararı yok dedi sizin bu panik halinizi yadırgıyorum.bende korkmaya başladım .ben pco için gittiğimde doktor hormon testi yaptı.prolaktinim fazla cıkdı.şimdi onunla uğraşıyorum.adet düzensizliğde yapabiliyo bu hormon sen hormon testi yaptırdınmı?

arkadaşlar bende de 2 si yumurtalığa yapışık toplam 6 adet kist var ve yumurtalıkların çatlamıyor dedi doktor sürekli adet düzensizlikleri yaşıyorum sizce bende pko lumuyum???yardımcı olurmusunuz

Mrb kızlar bende PKO luyum 1 yıl yasminle tedavi gördüm şimdi yasmini bıraktım ve glifor kullanıyorumm ve aynı anda adet döngüsünü sağlamak içim lutenly adlı ilacı kullanıyorum
benim sorum bu lutenly adetin 15 günü başlayıp 10 gun kullanıyosunuz hery ay kullanıcam sorum şuki bu arada hamile kalırsam hemen anlayamayacağım miçin 15 günü lutenyl başladım diyelim bu aradada hamileymişim sorun olur mu doktoruma sormayı unutmuşum da bilginiz varsa

canım merhaba soylediklerinin hepsi fazlasyla mevcut bende.pkoluyum prolaktinim yüksek.yara var.ama bunu bu kadara kafana takma.

bende pkoluyum,1,5 yıllık evliyim.bende şuan glukofen ve progestan kullanıyorum.progestanı adetimin 15. günü başlayıp 10 gün kullanıyorum.hamile olsanda sorun olmaz dedi doktor.zaten hamileliğin başında da kullanacan dedi.bugün gittim yumurta oluşumu yok dedi.perşembe bidaha gitcem yine yoksa klomen tedavisine geçecez.bende çocuk istiyorum.allah yardımcımız olsun.ümidini kaybetmemen dileğiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…