cnm benimde saglikli bir oglum var allaha sükürler olsun ama bende onu dogurdugum zamanda pco varmiydi bilmiyorum benim yeni anlasildii pcoki 5 düsügümün nedeni olarak gösteriliyor suan medformin kullaniyorum ins faydasi olcaktir eminim rabbim büyük bence sogan kürünün bi sakincasi yoktur nede olsa dogal ins hepimiz kurtuluruz su kistlerden cnmmerhaba arkadaşlar öncelikle burdaki yazıları okumadan pko lu olmanın sıkıntılarını bir tek ben yaşıyormuşum sanıyordum 1 ay önce kontrolde dr.bana sen bu hastalığın en şanslı olan grubundansın çocuğun olmuş demişti yazıları okuyunca ne demek istediğini şimdi daha iyi anladım ve utandım tabiki bende yaptığı adet düzensizliği ve mecburi hap kullanımıyla kilo verme zorluğu hayatımı olumsuz etkiliyor ama ya benimde bebek sorunum olsaydı diyorum şükrediyorum ve inanın yürekten diliyorum inşallah Allahım en yakın zamanda sizlerede anne olmayı nasip etsin ayrıca 5 yıldır hem korunmak hemde kistlerin gitmesi için 3 yıl ginera 2 yıldır dr tavsiyesiyle yasmin kulllanıyorum ama sadece korunuyor ve sayesinde adet görüyorum aksine 1 ay önce kontrolde kistlerim hala var ve fazlalaşmışlar nette baktım ileriki yaşlarda şeker kalp kilo artışı hatta kanser riski yükselebiliyomuş Allah korusun yasmine devam ederken soğan kürünü yapsam olurmu bileniniz varmı Allahım dermansız dert vermesin
cnm farkli seylerr degil heray yumurtalarimiz catliyorki adet oluyoruz catlamadiysa ve zaten korunmuyorsan hamile kaliyorsun bu döngü heray devam ediyor bendede kan sekeri yüksekligi var sadece belirtileri yok pconun adet düzensizligi, kilo ,killanma yok hamilede kaliyorum cok sükür ama benim bebeklerim 5 haftayi gecmeden karnimda ölüyorlar yani anlican hamile kalsanda risk devam ediyor hersein hayirlisi cnmselam arkadaşlar,
yumurtalamayla adet görmek farklı seyler değilmi?doktorum pkodan dolayı adet düzensizliğin varmı demişdi.fakat benim adet düzensizliğim pko ile değilde prolaktinle alakalıymış meğer.prlaktinim düşünce adetlerim düzene girdi.yani özetle.pkolu olmasına rağmen hiç bir belirtisini görmeyen birinin hamile kalma olasılığı daha mı yüksek oluyor
insallah cnm cocuk istedigin zaman da bu dertten coktan kurtulmus olursun insben pkolu biri olarak bunu çok fazla araştrdım ki annemlerden (teyzelerimde aynı sorunu yaşıyor) bu sorunu aldım.teyzem de benm gibi olmasına rağmen evlendiği anda hamile kaldı annem de aynı şekilde.bana kalırsa çok önemli bir kısırlığa yol açmıyor ki doktorum da şuan da hamile kalmaman için bi sebep yok kistlerin de temizlenmiş demişti.hastalığın ne derece olduğu önemlidir tabiikii ama herkesin vucüt yapısı çok farklı hiçbi sorunu olmayıp yıllarca hamile kalamayan insanları da çok tanıyorum.ama yumurtlamanın sürekli gerçkleşmesi bence de önemlidir çnkü yılda 2 kez adet görüyrdum önceleri eğer tedavi görmeseydim belki de önemli derecede kısırlık sorunum olurdu.şuanda yaşım ve okulum dolayısı ile hamile kalma gibi bi dururmum olmadığı için de bilemiyorum deneyip görcem umarım sorun yaşamam.
bence olmaz cnm dogal oldugu icin yan etkiside kesinlikle olmaz diyor ibrahim saracoglu ona göre bence yap derim ben 20 gün yaptim biraktim simdi medformine basladim ins faydalarini görürüz zaten bende adet düzensiztligi yok insda olmazkızlar diana ile eş zamanda soğan kürünü uygulasak zararı olur muki?
Herkese selam benimde diyeceklerim var kızlar.. guclubacismile bende pko hastasıyım pko ile bundan 4 sene önce tanıştım bu arada 13 yıllık evliyim ve 30 yaşındayım abartısız 9 senedir tedavi gördüm ilaç üstüne ilaaç anlıycağınız şeker hapı diane 35 en çok kullandığım ilaçlar arasında tabi birde regli olabilmek için fanlutal bilirsiniz en berbatıda regli olamamak..ne ilaç ne iğne malesef bi çare olmadı bana takiiii soğan suyunu öğrenene kadar...3 aydır düzenli kullanıyorum ve düzenli regli oluyorum çok şükürr.bilirsiniz bide baş belası kıllaaar:bbo: bunlarında geç çıkmasını tetikliyor diye düşünüyorum..kilo olayına gelince kiloda verdiriyo..daha ne olsun kızlar benim çok şükür kilo peroblemim yok ama bende ciddi pko luyum yani..birde şunu belirtemk istiyorum ilaç vs bunun tedavisi yok bizler bu durumla yaşamayı öğrenmeliyiz kii ben öğrendim ne yaparsak yapalım bünye bunu tekrarlıyor ama soğan suyu bizm en büyük ilacımız bunu unutmayalım ..uzun olucak yazım ama ne kadar sıkıntı yarattığını bildiğim için yazıyorum sevgili arkadaşım..sibelden bahsetmek istiyorum bizler gibi pko 14 sene tedavi görmüş arkadaşım ilaç iğne aşılama ve tüp bebek hatta bir kaç kez denemesine rağmen sonuç alamayan arkadaşım..oda pes ettiği ve artık tedaviye nokta koyduğu bir dönemde soğan suyunu tavsiye ediyo bir teyze sibel yok canım daha neler derken..denize düşen yılana sarılır misali:) tedaviyi sonlandırıyo regli de olamıyo 4 ay aklına geliyo ve soğan suyunu uygulamaya başlıyo bakıyo kendiliğinden regli oluyo şaşkınlık ve sevinç içerisinde devam ediyor..vee 1 sene sonra hamile kalıyor alkisalkisalkis:teytey: şimdi dünyalar talısı bir kızı var Allah nazarlardan saklasın..ve benim başımın etini yedi nee olur sende yap sende yap ve bende başladım gayet düzenli regli oluyorum kızlar..Allah hepimize Kolaylıklar Hayırlı evlatlar nasip etsin İnşallah.soğan suyu kürünüde tarif ediyim...nasıl yaptığımı..regli oldunuz bittikten sonra 8.gün soğan suyuna başlıyoruz sabah aç karnına 2 tane ortaboy soğanı üstündeki sarıkabuğu temizleyin ama kabuklu olucak tabi yine soğanları çıplak bırakmıycak şekilde olucak..soğanları 4 bölün ve bir bardak suyla 5 dakika kaynatın 10 dakika demlendirin ve mutlaka ılık için aynı uygulama akşam aç karnına tekrar yapın ve 15 gün devam edin sonra bekleyin regli olmanızı...ve aynı işlem bu şekilde devam edicek..herkese kolay gelsin ve lütfen üşenmeyin ben çalışıyorum ve sabah erkenden kalkıp bu işlemi yapıyorum :):teytey: ve çokta umutluyum..
mrb arkadaşlar uzun zamandr takip ediyorum burayı.ama bu ilk yazışım. bende pko hastasyım. 2 aydr glucophage kullanıyorum ve çok faydasnı gördüm. 6 aydır hamile kalmaya çalışıyordum testlerim hep negatifdi ama dün test yaptm ve pozitif çıktı. çok mutluyum. ama bi tereddütüm var 10 gündür soğan suyu içiyorum dün bıraktım bebeğe bir zararı olmaz deil mi kızlar. . umutsuzluğa kapılmayın. Rabbim isteyen herkese verir inşlh
Merhaba...bende 2.5 yıl diane35 kullandım.Gittiğim bir doktor diane35 uzun süre kullanılabilecek bi ilaç değil dedi.Ben de ilacı bıraktım ve 5 ay hiç adet olmadım.Sonra verdikleri bi ilaçla tekrar adet oldum.Böyle bi kaç kere diane35 i bıraktım ve diane35 i bırakınca hiç bir zaman adet olamıyodum. Yaklaşık 3 aydır diane35 i tekrar bıraktım ve soğan suyuna başladım. Çok düzenli içemesem bile gerçekten işe yaradı ve ilk defa ilaçsız adet oldum.Ama tabi normal adet gibi değil ve biraz geç oldum. Size de tavsiye ederim denemekten zarar gelmez, hem başka birçok şeye de faydası var. Tadıda içilmicek kadar kötü değil insan zamanla alışıyor. Burada soğan suyunu içenlere bişey sormak istiyorum.Bu soğan suyunu kaç ay kullanmamız gerekiyor?Bir de soğan suyunu bırakınca adet olabilen var mı yani adetleri tamamen düzene sokuyor mu?
aayy canım hayırlı olsun bebişin inş.darısı bizim başımıza bence bi sorun olmaz dıye düşünüyorum soğan kürünü ne kadar zamandır kullanıyordun canım opuyorumnanaktan
kızlar bana acil akıl verin
yardımınıza ihityacım var
bundan 2 ay önce adetim 15 gün gecikince doktora gittim ve bana bir su kisti olduğunu söyledi
ilaç verdi neyse adaet oldum
daha sonra test istedi
testten sonra abna hormonlarımda dengezislik olduğunu ve gynelle adında bir ilacı 21 gün kullanmamı söyledi
çok da kiloluyum kilo vermemi istedi
21 gün ilacı kullandım adet oldum doktora gittim
bana değerlerin düşmüş ama daha da düşmesi gerek dedi ve aynı ilacı yine verdi
,kist durumunu sordum
bunlar mercimek boyunda kister ve ömür boyu bunlarla yaşayacaksın sadece biz ilaçlarla bunların etkisi düşürmeye çalışacağız dedi
arada ağzında da bi polikistik over lafı geveledi
ama bunu ilk muayenemde söylememişti
kızlar ne yapmalıyım şimdi bana akıl verin...
doğuda çalışıyorum ve adam akıllı bir doktor bulmak imkansız neredeyse.....
ağlıyorum sinirimden
ya doktor bana korkma dedi ama endiseleniyorum iki yumurtaliktada 8 mm kist vardi doktor tedavi uygulayacaz dedi yumurtaliklarin tembel oldugu icin bunlar olmus bazi hormon degerlerin dusmus dedi simdi ben polikistik overmiyim tedavi uzunmu surecek
evet yaptirdim bazi degerlerde dusukluk varmis ama cok az bide doktor bana sakin netten arastiripta kist sanma onlar catlayamayan yumurtalar dedi nasil ultrasonda kist yaziyoda doktor bana ole soledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?