Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

ben pkolu biri olarak bunu çok fazla araştrdım ki annemlerden (teyzelerimde aynı sorunu yaşıyor) bu sorunu aldım.teyzem de benm gibi olmasına rağmen evlendiği anda hamile kaldı annem de aynı şekilde.bana kalırsa çok önemli bir kısırlığa yol açmıyor ki doktorum da şuan da hamile kalmaman için bi sebep yok kistlerin de temizlenmiş demişti.hastalığın ne derece olduğu önemlidir tabiikii ama herkesin vucüt yapısı çok farklı hiçbi sorunu olmayıp yıllarca hamile kalamayan insanları da çok tanıyorum.ama yumurtlamanın sürekli gerçkleşmesi bence de önemlidir çnkü yılda 2 kez adet görüyrdum önceleri eğer tedavi görmeseydim belki de önemli derecede kısırlık sorunum olurdu.şuanda yaşım ve okulum dolayısı ile hamile kalma gibi bi dururmum olmadığı için de bilemiyorum deneyip görcem umarım sorun yaşamam.

kızlar diana ile eş zamanda soğan kürünü uygulasak zararı olur muki?

cnm benimde saglikli bir oglum var allaha sükürler olsun ama bende onu dogurdugum zamanda pco varmiydi bilmiyorum benim yeni anlasildii pcoki 5 düsügümün nedeni olarak gösteriliyor suan medformin kullaniyorum ins faydasi olcaktir eminim rabbim büyük bence sogan kürünün bi sakincasi yoktur nede olsa dogal ins hepimiz kurtuluruz su kistlerden cnm

cnm farkli seylerr degil heray yumurtalarimiz catliyorki adet oluyoruz catlamadiysa ve zaten korunmuyorsan hamile kaliyorsun bu döngü heray devam ediyor bendede kan sekeri yüksekligi var sadece belirtileri yok pconun adet düzensizligi, kilo ,killanma yok hamilede kaliyorum cok sükür ama benim bebeklerim 5 haftayi gecmeden karnimda ölüyorlar yani anlican hamile kalsanda risk devam ediyor hersein hayirlisi cnm

insallah cnm cocuk istedigin zaman da bu dertten coktan kurtulmus olursun ins

kızlar diana ile eş zamanda soğan kürünü uygulasak zararı olur muki?
bence olmaz cnm dogal oldugu icin yan etkiside kesinlikle olmaz diyor ibrahim saracoglu ona göre bence yap derim ben 20 gün yaptim biraktim simdi medformine basladim ins faydalarini görürüz zaten bende adet düzensiztligi yok insda olmaz

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, bende de aynı hastalıktan çıktı, daha birkaç gün önce öğrendim. gerçekten insanın sadece kendinde olmadığını bilmesi bile morel oluyor insana. tabi hiç olmasydı keşke ama... madem var o halde tedaviye bakacağız. tecrübeli arkadaşlardan ankara da iyi bir doktor ismi verebilecek olan varsa çok memnun olurum.

kızlar bana acil akıl verin
yardımınıza ihityacım var
bundan 2 ay önce adetim 15 gün gecikince doktora gittim ve bana bir su kisti olduğunu söyledi
ilaç verdi neyse adaet oldum
daha sonra test istedi
testten sonra abna hormonlarımda dengezislik olduğunu ve gynelle adında bir ilacı 21 gün kullanmamı söyledi
çok da kiloluyum kilo vermemi istedi
21 gün ilacı kullandım adet oldum doktora gittim
bana değerlerin düşmüş ama daha da düşmesi gerek dedi ve aynı ilacı yine verdi
,kist durumunu sordum
bunlar mercimek boyunda kister ve ömür boyu bunlarla yaşayacaksın sadece biz ilaçlarla bunların etkisi düşürmeye çalışacağız dedi
arada ağzında da bi polikistik over lafı geveledi
ama bunu ilk muayenemde söylememişti

kızlar ne yapmalıyım şimdi bana akıl verin...
doğuda çalışıyorum ve adam akıllı bir doktor bulmak imkansız neredeyse.....
ağlıyorum sinirimden

mrb.arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.daha 5gün önce ögrendim pko hastası oldugumu aranızda pko hastası olup hamıle kalan varmı

mrb.canım bilgi için teşekkürler bende pko hastasıyım 5 gün önce ögrendım bende diana35kullandım farlutal kullandım ilaç kullanmadan hasta olmaıyorum kıllanma sorunu bendede var canım şimdi eşimle bebek düşünüyozz.bakalım hayırlısıyla inş.hamile klıırımbiran önce bilgi için teşekkürler canım opuyorumnanaktan

mrb arkadaşlar uzun zamandr takip ediyorum burayı.ama bu ilk yazışım. bende pko hastasyım. 2 aydr glucophage kullanıyorum ve çok faydasnı gördüm. 6 aydır hamile kalmaya çalışıyordum testlerim hep negatifdi ama dün test yaptm ve pozitif çıktı. çok mutluyum. ama bi tereddütüm var 10 gündür soğan suyu içiyorum dün bıraktım bebeğe bir zararı olmaz deil mi kızlar. . umutsuzluğa kapılmayın. Rabbim isteyen herkese verir inşlh

ben o konuda doktorun yazılarını okudum soğan suyuna devam ederken hamıle kalırsanız düşüge neden olmaz ama hamıle kaldığınızı öğrenınde devam etmeyın küre demiş. bu arada gözün aydın canım allah analı babalı buyutsun

Merhaba...bende 2.5 yıl diane35 kullandım.Gittiğim bir doktor diane35 uzun süre kullanılabilecek bi ilaç değil dedi.Ben de ilacı bıraktım ve 5 ay hiç adet olmadım.Sonra verdikleri bi ilaçla tekrar adet oldum.Böyle bi kaç kere diane35 i bıraktım ve diane35 i bırakınca hiç bir zaman adet olamıyodum. Yaklaşık 3 aydır diane35 i tekrar bıraktım ve soğan suyuna başladım. Çok düzenli içemesem bile gerçekten işe yaradı ve ilk defa ilaçsız adet oldum.Ama tabi normal adet gibi değil ve biraz geç oldum. Size de tavsiye ederim denemekten zarar gelmez, hem başka birçok şeye de faydası var. Tadıda içilmicek kadar kötü değil insan zamanla alışıyor. Burada soğan suyunu içenlere bişey sormak istiyorum.Bu soğan suyunu kaç ay kullanmamız gerekiyor?Bir de soğan suyunu bırakınca adet olabilen var mı yani adetleri tamamen düzene sokuyor mu?

Kür: Polykistik over’e, erken menopoza ve miyomlara karşı
İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız. Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverenkli ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir. Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.

Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.

aayy canım hayırlı olsun bebişin inş.darısı bizim başımıza bence bi sorun olmaz dıye düşünüyorum soğan kürünü ne kadar zamandır kullanıyordun canım opuyorumnanaktan

aynı sorun bendede var canım bende hep diana35kullandım bırakınca olamıyordum hasta hep hapla şimdi soğan kürüne başlıyorum inş.güzel sonuçlar alırım.bide1,5yıllık evlıyım şimdi bebiş düşünüyoz umarım en kısa zamanda allahın izniyle bebiş sahibi olurumopuyorumnanaktan

aayy canım hayırlı olsun bebişin inş.darısı bizim başımıza bence bi sorun olmaz dıye düşünüyorum soğan kürünü ne kadar zamandır kullanıyordun canım opuyorumnanaktan

soğan kürünü kullanırken test yaptm 10 gündür içiyordum. pozitif çıktı.inşallah darısı tüm pkolularn başına:1hug:

ya doktor bana korkma dedi ama endiseleniyorum iki yumurtaliktada 8 mm kist vardi doktor tedavi uygulayacaz dedi yumurtaliklarin tembel oldugu icin bunlar olmus bazi hormon degerlerin dusmus dedi simdi ben polikistik overmiyim tedavi uzunmu surecek

canım öncelikle sakin ol. stres hormonları alt üst ediyor. evet pko kronik bir durum bünye canı istediğinde bunu tekrarlıyor. kilo çok önemli bu da bir gerçek. öncelikle artılarını eksilerini düşün. iyi kötü bir diyetisyene git. ve kilo verme çalışmalarına başla canım. sadece kilo vererek pko sorununu aşan arkadaşlarımız oldu. bu demek değilki zayıflarda ollmuyor. ben de ilk öğrendiğimde pko olduğumu 50 kiloydum. tedaviler sırasında 3-4 kilo aldım.
ben şu an testlerimde ve ultrason görüntümde bu sorunu aşmış gibi gözüküyorum. ne yaptım dersen glucophage diye bir ilaç verdi doktorum insülin direnci oluşmasın diye vücutta onu kullandım. soğan suyu içtim ve saraçoğlunun sitesinden çay sipariş ettim. çok şükür geçti. ama biliyorum tekrarlayabilir. fakat yine biliyorum ki artık bu KESİNLİKLE çözümlenmeyecek bir sorun değil. her şey beynimizde canım. pozitif ol..

ya doktor bana korkma dedi ama endiseleniyorum iki yumurtaliktada 8 mm kist vardi doktor tedavi uygulayacaz dedi yumurtaliklarin tembel oldugu icin bunlar olmus bazi hormon degerlerin dusmus dedi simdi ben polikistik overmiyim tedavi uzunmu surecek

hormon testi yaptırdı mı canım

evet yaptirdim bazi degerlerde dusukluk varmis ama cok az bide doktor bana sakin netten arastiripta kist sanma onlar catlayamayan yumurtalar dedi nasil ultrasonda kist yaziyoda doktor bana ole soledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…